The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2009, 19:22
Seth napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że nikt tutaj nie wspomniał o takim napastniku jak Łukasz Piszczek. W Berlinie chyba nie gra za dużo, już raz udało się go wypożyczyć Zagłębiu i naprawdę nieźle wtedy sobie radził, zwłaszcza pod koniec. W przypadku odejścia Brożka, wydaje się, że to mogłaby być jakaś opcja..
Nie grał ponieważ był kontuzjowany, a jak już wrócił to grał jako prawy obrońca- i to bardzo dobrze. Niemcy uważają go za duży talent i jest bardzo uniwersalny więc ciężko byłoby go wyciągnąć
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.07.2009, 19:48
Ciekawe jak się rozwija sprawa z tym całym Brazem. Nie wiem czym to takie super wzmocnienie, chłop bez ogrania w Europie bez doświadczenia i z nieudanym póki co epizodem w Atenach.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.07.2009 o godz. 20:24.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.07.2009, 20:12
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,67...o_ma_sens.html

Czyli najprawdopodobniej Fulham.
Chcemy 4 mln - bardzo dobrze.
3 to za mało.
Jutro się powinno wszystko wyjaśnić.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.07.2009, 20:25
oby Brozio zostal i przyszedl do niego jeszcze 1 napastnik bo Cwielong potrafi trzymac sie przy pilce dogrywac ja znajdowac sie w sytuacjach strzeleckich ale nie potrafi ich wykorzystywac!! na LM potrzebny jest jeszcze ktos do ataku!! z ligi polskiej wzialbym do skladu tylko Grosickiego no i oczywiscie Franka ale on chyba juz zakonczyl gre
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2009, 20:27
Dla mnie kwota 3 mln euro jest śmiesznie niska jak za najlepszego polskiego piłkarza. Tym bardziej jeśli mówicie, że Kuba odszedł za 3,2 mln, to z całym szacunkiem dla niego, ale w takiej sytuacji za Brożka powinniśmy krzyczeć minimum 4-4,5 .
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2009, 20:32
Oj, miejmy nadzieję, że Paweł nie posłuchał Wasilewskiego, dzisiaj przeczytałem wywiad z nim "Pawłowi Brożkowi od dawna mówię: Broziu, wyjedź ty już za granicę. Młodszy nigdy nie będziesz. Ale on kocha Wisłę"

ź: magazyn Futbol str. 78
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 03.07.2009, 20:33
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,67...o_ma_sens.html

Czyli najprawdopodobniej Fulham.
Chcemy 4 mln - bardzo dobrze.
3 to za mało.
Jutro się powinno wszystko wyjaśnić.
4 mln jeszcze można przeboleć, choć i tak 1mln za mało, ale oddać Brożka za 3mln to głupota i działanie na niekorzyść klubu. Najlepszy piłkarz ekstraklasy, dwukrotny król strzelców, dość młody, ikona klubu a pół forum było zadowolone ochłapem w postaci 3 mln..."bo można kupić trzech dobrych po mln, bo gwiazdorzy, bo po kontuzji juz nie ten sam zawodnik, bo kryzys". Nie ma słów na forumowy imbecyllizm i znieczulice.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.07.2009, 20:36
za 1 mln chcesz kupic jakiegos grajka Kto ci w wisle tyle wyda na zawodnika
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Stary 03.07.2009, 20:59
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie kwota 3 mln euro jest śmiesznie niska jak za najlepszego polskiego piłkarza. Tym bardziej jeśli mówicie, że Kuba odszedł za 3,2 mln, to z całym szacunkiem dla niego, ale w takiej sytuacji za Brożka powinniśmy krzyczeć minimum 4-4,5 .
To bedzie wielka strata dla nas, ale powinnismy uszanowac decyzje Pawla, jezeli bedzie chcial odejsc. Byl z nami wiele lat, ale co najwazniejsze on nigdy nie napalał sie na byle propozycje. Tylko zadne testy, no i oczywiscie minimum 3 mln Euro. A nam pozostanie miec nadzieje, ze minimum 1 mln Euro pojdzie na zakup klasowego napastnika.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 03.07.2009, 21:02
prawda jest taka, że Wisła obecnie nie prowadzi już żadnych rozmów transferowych.. skąd to wiem? otóż z prostego faktu, że Jacek Bednarz już jest w Austrii i trenuje sobie z Wisłą.. chyba, że czeka na wysłanników z Londynu i tam będą rozmawiać..

:/
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.07.2009, 21:07
pysio napisał(a):Wyświetl post
prawda jest taka, że Wisła obecnie nie prowadzi już żadnych rozmów transferowych.. skąd to wiem? otóż z prostego faktu, że Jacek Bednarz już jest w Austrii i trenuje sobie z Wisłą.. chyba, że czeka na wysłanników z Londynu i tam będą rozmawiać..

Dzieki Pysiu ze nam przypomnailes ze w Austri nie dziala siec komorkowa...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.07.2009, 21:16
pysio napisał(a):Wyświetl post

Z tego co widać, to przywiózł Kirma do Austrii.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2009, 21:17
Cytat:
Dementi naszego klubu informujące o braku rozmów Wisły z byłym reprezentantem Polski należy traktować w kategoriach zwyczajowego postępowania. Czy ktoś przypomina sobie, by Wisła potwierdziła rozmowy z którymś z zawodników przed podpisaniem z nim kontraktu, bądź chociażby przed rozpoczęciem testów medycznych? Z naszej strony zapewnić możemy, że informację o negocjacjach Wisły z Mariuszem Jopem zaczerpnęliśmy z trzech niezależnych i dobrze poinformowanych źródeł. Jak zakończą się rozmowy - czas pokaże.
W redakcji już nie mamy kibiców tylko dziennikarzy. Niech zadzwonią do Poznania, Warszawy i powiedzą ile muszą dać aby przebić Wisłę.
Już nie ma znaczenia że to utrudnia rozmowy ważne, że jesteśmy pierwsi ! YEEEEA
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 03.07.2009, 21:19
westersyl napisał(a):Wyświetl post
W redakcji już nie mamy kibiców tylko dziennikarzy. Niech zadzwonią do Poznania, Warszawy i powiedzą ile muszą dać aby przebić Wisłę.
Założę się że gdyby taki news się nie pojawił to byś narzekał że nic nie robimy - czyż nie ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2009, 21:20
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
Założę się że gdyby taki news się nie pojawił to byś narzekał że nic nie robimy - czyż nie ?
Nie, mam to gdzieś. O co chciałbyś się założyć ? bo już byś tego nie miał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2009, 21:24
Mam nadzieje że Jop nie trafi do Wisły, już wolałbym naszego Kowalskiego niż z całym szacunkiem Mariusza Jopa. Nie dość że ma już 31 lat to pewnie jest kompletnie bez formy. Nie to że narzekam - bardzo się ciesze że pozyskaliśmy Kirma - ale dla Jopa NIE!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.07.2009, 21:30
Jop nie jest aż tak złym rozwiązaniem troche pograł za granicą więc jako piłkarz który zagra kilka meczy w lidze PP czy PE może się sprawdzić.Niewiadomą jest jego forma a także jak w związku z tymi problemami rodzinnymi będzie sie prezentował...

Pamiętajmy że Głowa i Marcelo nie są z żelaza i całego sezonu bez kontuzji czy kartek nie dadzą rady wytrzymać więc Jop jako piłkarz tym czasowy może się sprawdzić...

Za pół roku wróci Mateusz Kowalski wówczas to on będzie mógł pełnić role trzeciego stopera więc ja byłbym za tym by podpisać Jopa na pół roku z opcją przedłużenia bądź na rok....
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2009, 21:36
Ja az tak podle jak Ogryzek Jopa nie oceniam
Bardziej mnie martwi, ze gosc jest na etapie rozwodu z malzonka. To moze skutkowac wylacznie ostro nabita bania, stresem, nerwami itp.
W takim stanie trudno do konca skoncentrowac sie na futbolu. Jakby do tego mial jeszcze nie wylewac za kolnierz, to o powrot do formy moze byc juz naprawde ciezko
Jednak na pewno ktos na pozycje stopera przydalby sie bezsprzecznie. Najlepiej wlasnie ktos z przyzwoitym doswiadczeniem.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.07.2009 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.07.2009, 21:55
A ja się zastanawiam na jakiej pozycji gra ten Braz wreszcie ? Na transfershitcie piszę że stoper, a w polskich mediach podawany jest jako prawy obrońca (tak też ze strony głównej wywnioskowałem).
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.07.2009, 21:58
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
A ja się zastanawiam na jakiej pozycji gra ten Braz wreszcie ? Na transfershitcie piszę że stoper, a w polskich mediach podawany jest jako prawy obrońca (tak też ze strony głównej wywnioskowałem).
Stoper grywajacy na prawej obronie / Prawy obronca grywajacy na stoperze ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2009, 22:00
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja az tak podle jak Ogryzek Jopa nie oceniam
Bardziej mnie martwi, ze gosc jest na etapie rozwodu z malzonka. To moze skutkowac wylacznie ostro nabita bania, stresem, nerwami itp.
W takim stanie trudno do konca skoncentrowac sie na futbolu. Jakby do tego mial jeszcze nie wylewac za kolnierz, to o powrot do formy moze byc juz naprawde ciezko
Jednak na pewno ktos na pozycje stopera przydalby sie bezsprzecznie. Najlepiej wlasnie ktos z przyzwoitym doswiadczeniem.

Zgoda w 100%. Kłopoty rodzinne mają wielki wpływ na grę piłkarza, czego najlepiej dowodzi dzisiejszy wywiad z Borucem w Rzeczpospolitej.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Stary 03.07.2009, 22:03
fialo napisał(a):Wyświetl post
Zgoda w 100%. Kłopoty rodzinne mają wielki wpływ na grę piłkarza, czego najlepiej dowodzi dzisiejszy wywiad z Borucem w Rzeczpospolitej.
On byl cienki jeszcze jak nie mial problemow rodzinnych. Niemila, ale jednak prawda.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2009, 22:04
Bekas napisał(a):Wyświetl post
On byl cienki jeszcze jak nie mial problemow rodzinnych. Niemila, ale jednak prawda.
Nie powiesz mi że na MŚ, czy EURO był cienki... Chyba że Ci chodzi o Jopa, a nie o Boruca. Tu się prędzej zgodzę
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2009, 22:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Już w jednym miejscu Ci odpowiedziałem, ale widać musiałeś posmęcić i tu.

Po 1. Ta informacja w niczym nie przeszkodzi ewentualnym rozmowom. W Warszawie i Poznaniu każdy wie kim jest Mariusz Jop i ile zostało mu kontraktu z FK Moskwa. Jop to nie utalentowany Brazylijczyk wyciągnięty podstępem przez Hectora Peraltę czy innego menago.
Gdy "na jedynce" informowaliśmy o Sobolu i Kirmie - też przeszkadzaliśmy?

2. Gdzieś tam piszesz, że Wawa i Poznań podbiją stawkę. To niech podbijają. Wisła dogadała się już z Jopem. Jak będzie z nimi rozmawiał, to sam może zostać na lodzie. Myślisz, że jak dziennikarze wiedzą kto z kim rozmawia, to nikt w Poznaniu i Warszawie o tym nie wie? Obudź się...

3. A tak w ogóle, to skąd osoby z redakcji wiedzą o pewnych sprawach?

4. Tak, to prawda, ważne, byśmy czasem byli pierwsi. Szczególnie, gdy kilka portali a jutro kilka gazet napisze to samo. Nie za nami, a korzystając z tego samego źródła co my. Nasi czytelnicy = kibice Wisły = zasługują, by być informowani możliwie szybko o wszystkim co dzieje się w klubie.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 03.07.2009, 22:23
przeciek kontrolowany jak widzę

Oficjalne dementi informacji, a nieoficjalnie niech kazdy serwis zrobi z nią co zechce. TWSD opublikowało, a SKWK nie.(nie traktować jako zarzut)

Ciekaw jestem tylko czy źródło jest to samo

Edit: teraz już wszyscy podają
Powód: Jop ;)
Ostatnio edytowane przez PvD : 03.07.2009 o godz. 22:39.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2009, 22:24
rav napisał(a):Wyświetl post

Po 1. Ta informacja w niczym nie przeszkodzi ewentualnym rozmowom. W Warszawie i Poznaniu każdy wie kim jest Mariusz Jop i ile zostało mu kontraktu z FK Moskwa. Jop to nie utalentowany Brazylijczyk wyciągnięty podstępem przez Hectora Peraltę czy innego menago.

2. Gdzieś tam piszesz, że Wawa i Poznań podbiją stawkę. To niech podbijają. Wisła dogadała się już z Jopem. Jak będzie z nimi rozmawiał, to sam może zostać na lodzie. Myślisz, że jak dziennikarze wiedzą kto z kim rozmawia, to nikt w Poznaniu i Warszawie o tym nie wie? Obudź się...

4. Tak, to prawda, ważne, byśmy czasem byli pierwsi. Szczególnie, gdy kilka portali a jutro kilka gazet napisze to samo. Nie za nami, a korzystając z tego samego źródła co my. Nasi czytelnicy = kibice Wisły = zasługują, by być informowani możliwie szybko o wszystkim co dzieje się w klubie.
Z doświadczenia wiem, że informacje na tej stronie są bardzo wiarygodne i za to wam dziękuje
O tym że Jopa można ściągnąć pisały już ze 3 duże portale(w sensie tym, że nie układa mu się w Rosji i chce wrócić) więc, macie racje. Obserwując to forum wiele miesięcy wiem, że każdy woli coś wiedzieć, bo czym mniej informacji tym większa panika. Bardziej wierze waszym źródłom niż innym gazetą, wy siedzicie w tym klubie ileś lat i zjedliście na na nim zęby, gazety piszą by nakład był. Dziękuje za wasze newsu.

Ja uważam że Jop się przyda, może jeszcze z 3 lata na dobry, poziomie pograć (przykład Clebera) a na Polską ligę, jak go Skorża przygotuje się nada, jeśli będzie za darmo nic wielkiego nie ryzykujemy. Pamiętam niezadowolenie na tym forum jak Cleber do nas przychodził, że stary, że jego klub spadł, że się nie nada.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2009, 22:29
rav napisał(a):Wyświetl post

Dobra spoko, przecież chodzi tylko o Jopa...
Zasadniczo chciałem podkreślić to, że klub o nazwie Lech wtyka się do wszystkiego co nasze, Dolha, Cleber. Jestem wstanie uwierzyć w to, że oni mogą kupić coś tylko po to abyśmy my tego nie mieli.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2009, 22:30
Tak sobie myślę że droga Fulham do pozyskania Brożka jest nieco dłuższa niż nam się wydaje. Dlaczego? Ano, dlatego że jeśli pan Paweł już zdecyduje się na wyjazd w takim momencie to będzie chciał przynajmniej dobrze zarobić. A w Anglii wchodzi teraz 50%-owy podatek.

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale wg mnie jest to jakiś plus dla nas. W końcu nawet ZUS tyle nie bierze.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2009, 22:36
Lepszy Jop na dzien dzisiejszy niz utalentowany zawodnik z Ameryki, ktory bedzie sie aklimatyzowal pol roku.
Choc ciekawe w jakiej jest formie i czy grywa u siebie obecnie
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 03.07.2009 o godz. 22:39.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Jip
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 03.07.2009, 22:38
Na tym 50% opodatkowaniu nie tracą zawodnicy tylko klub.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów