The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2009, 11:36
Ja tam jakoś specjalnie się Brożkiem nie martwię. 3-4 MLN Euro to ogromna suma, raczej ciężko prognozować, że w przyszłośći weźmiemy za niego więcej. Dodatkowo w ostatnich meczach w lidze Paweł mnie martwił, nie dość, że z formą sportową było u niego słabiej po kontuzji (co zrozumiałe) to jeszcze to jego machanie rękami na kolegów z zespołu, czy te jego prześmiewcze minki w stronę Ćwielonga czy Małego jak im coś nie wyszło, takie zachowanie wielkiego gwiazdora. On się raczej u nas już nie rozwinie. To naprawdę świetny napastnik ale za sumę 3-4 milionów to bym go puścił i ściągnął jakiegoś bramkostrzelnego napastnika za połowę tych pieniędzy z trochę słabszego niż Wisła zespołu. Takiego, który będzie się chciał pokazać i coś z Wisłą osiągnąć.

Natomiast jeśli Paweł zostanie, to mam nadzieje, że zrobi to z własnej woli, a nie dlatego, że klub to na nim wymusił. Z niewolnika nie ma pracownika.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2009, 11:37
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
2. no prosze Cie... jak odbudowac sie psychicznie? przeciez On zostal krolem strzelców a po kontuzji tez strzelił kilka bramek..
Czy ty Grzesiek oglądasz mecze, czy patrzysz tylko na to kto strzelił gole?
Paweł przed i po kontuzji to 2 różni gracze - pierwszy przebojowy, walczący o każdą piłkę, dryblujący,grający agresywnie - drugi przestraszony, odpuszczający,oddający szybko piłkę, niepewny.

natomiast zgadzam się że jeśli tylko on chce to nic na siłę.Żadnych pretensji nikt do niego nie powinien mieć, szczególnie że nie ubzdurał sobie tego 'wczoraj', stawiając wszystkich pod ścianą, tylko nie ukrywał tego od jakiegoś czasu.

ps i rzeczywiście problem z wyspami jest taki że oni tam przerwy nie mają, więc o tyle lepiej teraz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.07.2009, 11:38
Angmir napisał(a):Wyświetl post
taa zbilirza się do emerytury ... ja p$%# przestań palić to zioło Bobie Marleyu jak piszesz coś na forum
Dobrze, niech będzie tak jak w polskiej rzeczywistości - Brożek jest młody, niedawno był w wieku juniorskim.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2009 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.07.2009, 11:39
czym wy się martwicie jeszcze nic nie zostało podpisane a już każdy pisze co ma robić Bednarz jak Brożek odejdzie to przyjdzie ktoś na jego miejsce i zabaczymy co pokarze a jak zostanie to bedzie jeszcze lepiej
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.07.2009, 11:48
weszlo swoje onet swoje... na onecie jest info że Bednarz uzgodnił warunki przejścia Niedzielana, teraz wszystko zależy od Andrzeja czy to zaakceptuje czy nie...
czyżby:
3 lipiec - Niedzielan sprzedany?
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Stary 03.07.2009, 11:56
nie rozumiecie Bednarz jest dogadany ale Niedzielan nie chce iść do 2ligi
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 03.07.2009, 11:56
Ewentualna sprzedaż Niedzielana oznaczałby, że Brożek na 100% zostanie w Wiśle!

przecież logicznie myśląc odejście Brożka otworzyłoby Niedzielanowi drogę do pierwszej 11 Wisły, więc na pewno wolałby zostać na R22 niż wędrować do jakieś tam Pogoni..

BROŻEK Z NAMI KIBICAMI
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Stary 03.07.2009, 12:05
logiczne jest to że Niedzielan został dożywotnio spuszczony do ME i nie ma szans grania w pierszym zespole
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.07.2009, 12:19
Jeszcze wczoraj z Proudem polemizowalismy nt.transferu Brozka mrużąc oko co do prawdziwości tcyh pogłosek o transferze.A tutaj prosze---coraz realniej to wygląda. Co do wyliczeń czy to się opłaca to nie bede sie powtarzał, ale pytanie brzmi czy nie będziemy musieli opracować taktyki , w ktorej bramki beda strzelac obrońcy i pomocnicy? Bo ja jakoś nie widze możliwosci kupna zawodnikam, który wszedłby do drużyny i zaczął strzelac gole. Oczywisice chodzi mi o tych z zasiegu finasowym Wisly.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2009, 12:44
pysio napisał(a):Wyświetl post
Ewentualna sprzedaż Niedzielana oznaczałby, że Brożek na 100% zostanie w Wiśle!

przecież logicznie myśląc odejście Brożka otworzyłoby Niedzielanowi drogę do pierwszej 11 Wisły, więc na pewno wolałby zostać na R22 niż wędrować do jakieś tam Pogoni..

BROŻEK Z NAMI KIBICAMI
Nie wiem czy czytales oswiadczenie klubowe dotyczace Niedzielana, ale tam jest napisane, ze decyzja o umieszczeniu go w ME do konca kontraktu jest nieodwolalna = Niedzielan nie ma zadnych szans na powrot do 1-szej druzyny
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2009, 12:51
Na Interii piszą że jest 50% procent nadziei... jeśli to prawda to nie jest źle...

Oczywiście chodzi o Brozia.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.07.2009, 12:52
Na stronie NkDomzale jest wywiad z Kirmem jak komuś się chce tłumaczyć.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2009, 12:59
Kurde, kto się spodziewał, że Vincius już nie zagra w Wisle.
Kurcze, taka szkoda, coś niewyobrazalnego.
A tak na powaznie, to jest smieszne testowac takich zawodnikow.
Golym okiem widac, ze sie nie sprawdzi, ale zarząd wie lepiej
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2009, 13:00
tułmaczone przez google transtalor troche słabo ale zawsze cos

http://translate.google.com/translat...3DBnh%26sa%3DX
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.07.2009, 13:25
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy czytales oswiadczenie klubowe dotyczace Niedzielana, ale tam jest napisane, ze decyzja o umieszczeniu go w ME do konca kontraktu jest nieodwolalna = Niedzielan nie ma zadnych szans na powrot do 1-szej druzyny
Myślę, że jakby tam extra zagrał, a nasze napadziory nie strzelały to decyzja mogłaby ulec zmianie.
Ale w zwiazku z tym, że już w Niego nie wierzę to wolałbym żeby historia pt. AN w Wiśle dobiegła końca już teraz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2009, 14:10
no ja nie wiem...
bliźniaków nie można rozdzielać, bo tracą połowę wartości... Paweł jest skazany na pozostanie w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2009, 14:21
arti napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jakby tam extra zagrał, a nasze napadziory nie strzelały to decyzja mogłaby ulec zmianie.
Ale w zwiazku z tym, że już w Niego nie wierzę to wolałbym żeby historia pt. AN w Wiśle dobiegła końca już teraz.
A ja mysle, ze to jest jednak odgorna twarda decyzja i ewentualne bramki w ME juz na nikim wiekszego wrazenia nie zrobia. Przykladowo Dawidowski mial swego czasu spory wklad w sukcesy osiagane przez Mloda Wisle, co zaskutkowalo zabraniem go na oboz przygotowawczy pierwszej druzyny. Jak pozniej wygladala jego gra na poziomie ekstraklasy, chyba wszyscy widzieli...

Co do reszty, to sam bardzo chcialbym, aby przygoda AN w Wisle jak najszybciej dobiegla konca, choc predzej spodziewam sie, ze kolejny rok spedzi w szeregach wislackiej mlodziezy.

PS. bodaj na Wyborczej w artykule o Brozku jest link do wszystkich jego bramek z calego sezonu. Nie ma watpliwosci, ze bez niego nie tylko nie byloby obrony tytulu, ale prawdopodobnie nawet miejsca w pucharach. To nasz jedyny prawdziwy napastnik od bardzo dawna.
Pamietam jak po wyraznie kiepskim sezonie, w ktorym Wisla zajela osme miejsce, na temat Brozka rozgorzala dyskusja, gdzie przewazaly glosy, iz nadchodzacy sezon pod wodza nowego trenera Skorzy, bedzie dla niego rozstrzygajacy i da odpowiedz, czy jest w stanie udzwignac role snajpera z prawdziwego zdarzenia, co przynajmniej dla mnie wcale nie bylo takie pewne, a wrecz mocno w niego powatpiewalem.
Dlatego bez wzgledu na to, czy dalej z nami zostanie zostanie, czy odejdzie (= spory zastrzyk kasy), juz nic nie zmieni tego, ze Brozek pozostanie wygranym przez duze W i trzeba sie z tego cieszyc.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.07.2009 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2009, 14:40
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...osspetersdorf/

a wiec Cebanu w Bytomiu na rok, czyli pewnie Nurkovic przyjdzie
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2009, 16:12
Moim zdaniem, jeżeli Paweł bardzo chce odejść idealnym rozwiązaniem dla Wisły i dla niego samego będzie takie rozwiązanie jakie już kiedyś wypróbowano z Kubą. Mianowicie - sprzedajemy go teraz, dostajemy kasę od ręki, a Paweł podpisuje kontrakt od grudnia. W takim przypadku wilk jest syty i owca cała. Mamy pół roku czasu na znalezienie następcy Brożka i wkomponowanie go w zespól. Dodatkowo mamy dobre pieniądze na pozostałe letnie transfery oraz jesteśmy zabezpieczeni finansowo na wypadek (po stokroć odpukać) braku awansu do LM. Myślę, że na taką opcję mogłyby przystać te sławne już - "londyńskie kluby" - t.j WHU, Fulham, czy Tottenham, gdyż żadna z tych drużyn nie gra w pucharach. Wątpliwy jest natomiast moim zdaniem taki deal z Rubinem Kazań, który też jest podobno Pawłem zainteresowany, bo oni grają w Champions League.

Osobną kwestią jest to, czy Paweł jest gotowy na grę zagranicą. Wegług mnie, podstawą dla każdego piłkarza, który wyjeżdża do innej, niż maciezysta, ligii jest znajomość języka angielskiego chociaż w średnim stopniu. Kiedy zna się ten uniwersalny język(w każdym zagranicznym klubie jest ktoś kto włada angielskim), a już w szczególności w Anglii ma się dużo lepszy start do kariery. Sądzę, że jedną z głównych przyczyn niepowodzeń polskich piłkarzy i w ogóle sportowców za granicą jest właśnie brak znajomości języka. Dziwną prawidłowością jest to, że ci, którzy dobrze mówią w obcym języku są też doceniani - należy tu wspomnieć Boruca, Wichniarka, czy też nawet Gortata. Oczywiście są też wyjątki, jak Jeleń. Ten argument też należy brać pod uwagę przy opcji transferu, którą proponowałem wyżej. W ciągu tych pół roku Paweł miały szansę opanować angielski, chociaż w niewielkim stopniu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2009, 16:17
Paweł jest zwiazany z Wisła i wg mnie tak teraz jej nie zostawi.

Z jednej strony nalezy mu sie wyjazd ,ale jak inni tutaj uwazam ze niestety zginie tam sportowo.Finansowo napewno nie

Z drugiej Pawel wie ze niezostawia sie druzyny ktora za 5 min bedzie walczyc o jakze upragniony cel-LM i dlatego kombinuje pewnie cos posredniego-czyli mozliwe przejscie do jakiegos zespolu za pol roku,a ew kontrakt podpisal by teraz.(badzie czas i kasa (?) na znalezienie spokojnie nastepcy a nie kogos na sile)

Patrzac na to chlodnym okiem czarno widze te druzyne w ataku bez Pawla(choc w zeszlym seoznie byly takie mecze i sobie radziismy),zwlaszcza ze w momencie jego transferu praktycznie 5 min przed Pucharami stracilibysmy najwzajsze ogniwo i na gwalt szukalibysmy nastepcy.Oby Pawel został.

P.S I tak znowu portale jak weszo i tym podobne poziomem probuja mieszać ,jak sprzedadza Brozka to Skorza odjedzie.
Naprawde pewnie zaden news i o Brozku i o Skorzy nie ma zadnego potwierdzenia (typu strona oficjalna) wiec na razie to tylko gdybnaie o jego odejsciu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.07.2009 o godz. 16:35.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2009, 16:18
Po prostu Wiślak: jeżeli dla Ciebie 26 bramek w 31 meczach w I lidze to nic("do tej pory tak naprawdę w Polsce niczym istotnym się nie wyróznił"), to w takim razie jak ocenisz zaproszenie na testy takiego Drozdowicza? Przecież to jest zawodnik o klasę niżej, jak nie dwie. Mówisz, że miał dobry początek, a później słabo grał. Większość na pewno ma w pamięci jego debiutancki sezon, gdzie 19 letni zawodnik o dobrym wyszkoleniu technicznym, ale nieco wątłej budowie odbija się od niektórych obrońców w naszej lidze, ale dzięki dobremu ustawianiu się w polu karnym zdobywa kilka bramek dla Amici.
Jakbyś oglądnął chociaż jeden mecz Zagłębia z tego sezonu to zobaczyłbyś, że teraz Milcański to szybki i silny napastnik, który walczy o każdą piłkę. Na pewno dobrze wpłynął na niego pobyt w I lidze i śmiem twierdzić, że jest o wiele lepszym piłkarzem niż nasz Ćwielong. Oczywiście pewnie cena za niego jest tak zaporowa, że taniej wyjdzie testować 100 kopaczy z lig regionalnych z całego świata i liczyć na szczęście, ale cóż jest on na pewno lepszą opcją niż kupienie Sikory, który niestety przygasł w Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 03.07.2009, 16:27
Fialo - Fulham zagra w lidze europejskiej...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2009, 16:36
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Fialo - Fulham zagra w lidze europejskiej...
Masz rację Fulham zagra w LE, sorry mój błąd.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2009, 17:07
Przypomnijcie mi za ile poszli Błaszczykowski i Dudka odpowiednio do Borusii i Auxerre ?
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2009, 17:10
Błaszczykowski 3,2 mln
Dudka 2 mln ?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.07.2009 o godz. 18:33.
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.07.2009, 17:12
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijcie mi za ile poszli Błaszczykowski i Dudka odpowiednio do Borusii i Auxerre ?
Kuba jakieś 3,3 mln Euro
Dudka bodajże 2 mln Euro
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.07.2009, 18:10
sounds_good napisał(a):Wyświetl post
Po prostu Wiślak: jeżeli dla Ciebie 26 bramek w 31 meczach w I lidze to nic("do tej pory tak naprawdę w Polsce niczym istotnym się nie wyróznił"), to w takim razie jak ocenisz zaproszenie na testy takiego Drozdowicza? Przecież to jest zawodnik o klasę niżej, jak nie dwie. Mówisz, że miał dobry początek, a później słabo grał. Większość na pewno ma w pamięci jego debiutancki sezon, gdzie 19 letni zawodnik o dobrym wyszkoleniu technicznym, ale nieco wątłej budowie odbija się od niektórych obrońców w naszej lidze, ale dzięki dobremu ustawianiu się w polu karnym zdobywa kilka bramek dla Amici.
Jakbyś oglądnął chociaż jeden mecz Zagłębia z tego sezonu to zobaczyłbyś, że teraz Milcański to szybki i silny napastnik, który walczy o każdą piłkę. Na pewno dobrze wpłynął na niego pobyt w I lidze i śmiem twierdzić, że jest o wiele lepszym piłkarzem niż nasz Ćwielong. Oczywiście pewnie cena za niego jest tak zaporowa, że taniej wyjdzie testować 100 kopaczy z lig regionalnych z całego świata i liczyć na szczęście, ale cóż jest on na pewno lepszą opcją niż kupienie Sikory, który niestety przygasł w Hiszpanii.
Strzelenie 31, czy nawet (przykładowo) 35 bramek w polskiej dawnej II lidze (obecnie pierwszej) nie jest żadną rejkomią ani wyznacznikiem klasy zawodnika. Wielu królów strzelców II, czy III ligi nie odegrało żadnej roli na poziomie ekstraklasy, nie mówiąc o pucharach. Nie każdy pierwszoligowy król strzelców jest Robertem Lewandowskim.

Micańskiego widziałem w wielu meczach, także w barwach Zagłębia - nie prezentuje nic wybitnego, ani wspaniałego. Cheć walki o każdą piłkę, szybkość, czy nawet siła jeszcze nie robi z zawodnika naprawdę klasowego gracza. A my w tej chwili takich piłkarzy potrzebujemy, a nie kolejnych "wiecznych talentów", które może kiedyś w przyszłości jak dobrze pójdzie rozwiną sie i "wystrzelą"
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 03.07.2009, 18:34
fialo napisał(a):Wyświetl post
Masz rację Fulham zagra w LE, sorry mój błąd.
Polskie media twierdzą że to właśnie Fulham chce Brozia... na pewno mają jest statystyki strzeleckie z europejskich pucharów, widzieli gola strzelonego Tottenhamowi... cóż... pożyjemy zobaczymy... nie ma co wpadać w panikę. Jeśli Brożek odejdzie teraz to z Levadią nie bedzie problemu, a potem się ewentualnie będziemy martwić...
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2009, 18:45
Wydaje mi się, że nikt tutaj nie wspomniał o takim napastniku jak Łukasz Piszczek. W Berlinie chyba nie gra za dużo, już raz udało się go wypożyczyć Zagłębiu i naprawdę nieźle wtedy sobie radził, zwłaszcza pod koniec. W przypadku odejścia Brożka, wydaje się, że to mogłaby być jakaś opcja..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.07.2009, 18:57
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak widzicie coraz więcej dobrze poinformowanch albo takich którzy mają świetlane pomysły kogo kupić i kogo sprzedać a brzydzi ich temat Gdybym był Bednarzem odpoczywa od forum. I tak będzie dalej.

Pragnę poinformować również że wszelkie pojawiające się tu posty z takim linkiem http://transfermarkt.de/ będą kasowane

Obowiązuje nadal
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów