|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Najlepiej nie wklejać linków do tych śmieciarskich stron żeby nie zwiększać im oglądalności.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu, że w razie odejścia Brożka trzeba ściągnąć przynajmniej 2 napastników NA TERAZ, inaczej możemy mieć naprawdę poważne problemy. Bo jeśli napastnikiem naszym ma być ten testowany Brazylijczyk to naprawdę jest dramat, bo jak mamy grać bez ŻADNEGO konkretnego snajpera, a Boguski czy Ćwielong nie są snajperami niestety.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wszystko będzie zależało wtedy od nas i od Davida, jeśli będzie chciał zostać, wykładamy te 400 tys i jest nasz niezależnie od tego kto go chce i ile ma zamiar zapłacić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tylko PAO raczej nie zgodzi się na opcję pierwokupu. Tak na zdrowy rozsądek - np. my wypożyczamy do Podpeskidzia jakiegoś juniora z opcją pierwokupu 50 tys. zł - okazuje się, że to rewelacyjny zawodnik gwiazda ligi i co? puszczamy go za grosze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
i to w naszej lidze, z żadnym poważnym epizodem w Europie. Nie wiem czy cena nie jest adekwatna. Cóż on takiego grał wielkiego,że więcej za niego żądacie?Facet miewa problemy z przyjęciem piłki, za takich gości dużo się nie płaci.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie będę miał żadnego żalu do Pawła jeśli odejdzie, można w 100% powiedzieć, że on na to zasłużył.
Moje zdanie jest takie że sprzedaż Brożka za kwotę 3 mln euro jest nie opłacalna. Tracimy na tym praktycznie na każdym możliwym szczeblu być może nawet finansowym. Brożek to przecież nie jest jakiś tam piłkarz to swego rodzaju wizytówka klubu której nikt nie zastąpi. Na polskim rynku nie ma piłkarza, który go zastąpi a z zagranicy nikt o takiej klasie do nas nie przyjdzie. Oczywiście jeśli zależy Pawłowi na odejściu to nie robiłbym mu problemów, ale zrobiłbym wszystko co można aby został (podwyżka itp) Stoimy przecież przed REALNĄ możliwością podwojenia budżetu jak powiedział pan Wilczek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() Przyp. 19m/9g - mało? ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo coś już o tym Carlinhos ? Czy nas w h.. zaladował twierdząc,że jest wolnym grajkiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I w dodatku Brożek zbliża się do trzydziestki. Nie dostaniemy więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ktoś wczoraj miał racje, że piłkarze np.Jop itp. którzy są na transfershit.de znikną i zniknelii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
przed Pawłem 10 lat grania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wcześniej juz ktoś napisał ,że nie ma na świecie piłkarza który mógłby w tej chwili zastąpić Pawła Brożka i ja sie z tym po części zgadzam.
Oczywiście to nie oznacza ,tego że Paweł jest najlepszym na świecie napastnikiem ,ale nie widzę kogoś a)na kogo było by nas stać b)żeby chciał u nas grać c)posiadał podobne umiejętności ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Guest
|
|
I byłby to 3 piłkarz z podstawowej jedenastki którego tracimy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2009 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
||
Według naszej szanownej redakjii Jop miał się pojawić na zgrupowaniu Wisły w czwartek lub w piątek. Jakby nie było to dziś jest ostatni dzień , w którym te pogłoski mogą okazać się prawdą. Z Brazem tez sprawa wydaje się bardzo poważna bo klub "jasno" nie zdementował tych plotek wiec coś musi być na rzeczy. Pozostaje czekać....... 30 czerwca - Tomasz Dawidowski out 1 lipca -Łukasz Garguła 2 lipca -Andraz Kirm 3 lipca - Co do Pawła to w tym momencie nie sprzedałbym go za żadne pieniądze ! No może na 10mln można by sie było skusić ![]()
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.07.2009 o godz. 11:14.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli Brożek odejdzie do silnego klubu (nieważne czy Anglia, czy Rosja) to popelni najwiekszy pilkarski błąd swego zycia.
Może zarobi na tym finansowo, a raczej na pewno, ale... to nie jest piłkarz z mentalnoscią na silną ligę. Kiedy odchodził Żurawski (ktory na transfer zaslużył) byłem podobnego zdania i... zycie przyznało mi racje Kiedy odchodził Kuba (ktory na transfer zaslużył) byłem przekonany, że sobie poradzi i tak jest. Co do Brożka, mam głeboką pewność, że zyska na tym tylko finansowowo (do czasu). Straci co do swej wartości na rynku i jako pilkarz Potem liga grecka, cypryjska.... Żal Pawła i błędnej (ewentualnej) decyzji |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z jednej strony lubię faceta i chciałbym żeby zrobił jakąś karierę( mam nadzieje że po przejściu nie będzie grzał ławki, a przez kilka lat pogra i tym samym będziemy mieć powody do radości że w końcu ktoś i to Wiślak) Ale z drugiej strony jak wszyscy doskonale wiem, że bez niego i bez godnego następcy możemy... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeszcze w kwestii Pawła Brożka.Jeśli chodzi tylko o aspekt sportowy to wd mnie dla Pawła zdecydowanie lepiej było by pozostać jeszcze tą rundę w Krk.
Jego dyspozycja jest niewiadomą, także psychiczna - nie wyglądało to wszystko najlepiej po kontuzji. Zostać z nami , odbudować pewność siebie i jeśli tak będzie to i jesienią/zimą - zgłoszą się po niego konkretne kluby. Odejście teraz to wd mnie ryzyko dla niego że spali się na wejściu , kilka meczów, ława i generalnie może juz z tej ławy nie zejść przez bardzo długi czas , bo nic nie ujmując mu , to jeśli dużo od ostatniego miesiąca się nie zmieniło , to wd mnie on nie ma żadnych szans na regularną grę w 1 składzie na wyspach. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeżeli Paweł odejdzie to będzie to jego błąd. Jeśli dostalibyśmy się z nim do LM to mógłby postrzelać w fazie grupowej trochę bramek bądź nawet jedną i już byłoby nim dużo większe zainteresowanie. Daj boże Paweł strzeli coś w eliminacjach i nawet jeśli przygoda skończy sie w fazie grupowej LM to będzie miał dorobek koło 5 bramek jak liczę i wtedy będzie go można sprzedać dużo drożej a i on sobie więcej pogra bo napastnik który strzela gole w LM to już zupełnie inny rozmiar kapelusza
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Paweł odejdzie nie należy mieć do niego pretensji- każdy wie ile dla nas zrobil... Ale jeśli faktycznie zostanie sprzedany a info o Niedzielanie sie potwierdzi to nie bedziemy miec żadnego napastnika na Levadie- Beto już poszedł, Dawidowski
też, Boguski kontuzja. Zostaje Ćwielong i Małecki których ciężko nazwać napastnikami Mam nadzieję, że Pan Bednarz świetnie zdaje sobie z tego sprawę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już zostawiając to jak sobie będzie Wisła bez Brożka radzić, to ja widzę jedno rozwiązanie które może wszystko zmienić.
To czy Brożkowi opłaca sie sportowo i finansowo odchodzić zależy właściwie od jednaj rzeczy. Od tego czy Wisła będzie w stanie awansować do LM. Jeśli tak, to Brożek będzie miał u nas lepsze warunki ni ż gdziekolwiek indziej do dalszego rozwoju, a powinno się to również wiązać z wcześniejszą podwyżką kontraktu do 350 tyś €/rok. Wszystko jest możliwe z Brożkiem. Bez niego raczej nie am najmnijeszych szans. Jeśli w tym roku też nie awansujemy to należało by dać mu wolną rękę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak czy siak ja mam nadzieje, że pozbędziemy się Wtorka, nic do niego nie mam, ale w tej chwili to tragedia co on prezentuje. Jeżeli zdecydują się sprzedać Brożka teraz, a odejdzie za pół roku to bd głupota... Bo za te pół roku (nie wierze że teraz nie awansujemy do LM) dostaniemy za niego prawie drugie tyle. A jeżeli Paweł odejdzie to o LM możemy zapomnieć. Nie znajdziemy nigdzie napastnika o takich umiejętnościach ja Brozinho, który zeche grać dl Wisełki. No chyba, że Brednarz przywieżie nam "nowego Marcelo" tyle, ze do ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
2. no prosze Cie... jak odbudowac sie psychicznie? przeciez On zostal krolem strzelców a po kontuzji tez strzelił kilka bramek.. mysle ze nie ma co na siłe go zostawiac u Nas.. jesli zechce odejsc i wszyskie negocjacje sie dobrze ułoza to trzaba pozwolic mu odejsc.. Paweł to madry chłopak i wie czy da rade podołac wyzwaniu..... i mysle ze On najlepiej wie co jest dla niego najlepsze... Poza tym i tak juz dlugo spedzil czau w Wiśle i zrobil dla Wisły i jesli chce cos w Europie jeszcze osiagnac to powinien juz odejsc... Ale z drugiej strony to mu się nie dziwie...kontrakt ma niski jak na jego umiejetnosci ( ponoc okolice 190tys ) Co bedzie to bedzie... ale bedzie dobrze Arek Głowacki zaprosi Pawła do pokoju zwierzen powie mu co i jak i zadowolony Paweł zostanie w Krakowie ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Paweł nie jest idiotą, żeby samemu chciał zostać w Krakowie, mając w perspektywie grę w Premiership i przede wszystkim kilkukrotną podwyżkę*. Choć mimo wszystko ja mu wielkiej kariery tam nie wróżę... Spali się i wróci do kraju, albo będzie dogorywał jak Żuraw.
Mam jednak nadzieję że to klub odrzuci propozycję jego transferu (a przy okazji da mu sporą podwyżkę, co by nie było gwiazdorzenia), teraz kiedy o jako takie sukcesy, ale przede wszystkim ogromne pieniądze w europucharach znacznie łatwiej niż w poprzednich latach sprzedaż najlepszego zawodnika klubu może się okazać z finansowego punktu widzenia bardzo nietrafiona(bo można zarobić 3 miliony dzisiaj, a za to nie zarobić minimum 4 za miesiąc). A poza tym utrzymanie w klubie takiego zawodnika jak Paweł może dać sygnał innym zawodnikom z naszej ligi że budowany jest poważny zespół, a co za tym idzie może nam być łatwiej ich zakontraktować. *pod warunkiem oczywiście że te pogłoski o londyńskim klubie są prawdziwe
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 03.07.2009 o godz. 11:40.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
|
||