The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2009, 13:02
I gitara. Jak coś to w lidze sobie spokojnie poradzi.A w pucharach zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 13:04
Hahaha a nie mówiłem. Wystarczy jedno info, jedna plotka i już się jaracie jaki on jest ok albo jaki on jest wolny. Że Skorża robi dziwne ruchy transferowe. Nie dziwie się że w Polsce poczytność mają takie dzienniki jak Fakt, Weszło, Pudelek skoro czytają to półmózgi. Gdzie jest moderator? Czy nie można kasować takich nic nie znaczących postów?
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2009, 13:06
pysio napisał(a):Wyświetl post
każdy trener robi dziwne ruchy transferowe...

Engel - Kryszałowicz
Okuka - Svitlica
Licka - Błaszczykowski
Kasperczak - Outaja
Skorża - Jop

Człowieku przystopuj trochę!

1. Jeżeli dla ciebie Błaszczu to "dziwny ruch transferowy" to gratuluję wyczucia.
2. Między Skorżą a Jopem nie widzę żadnego powiązania

Masz w podpisie, ze twoje posty są rzeczowe, ale jak jestem na forum od roku to nie widziałem ani jednego twojego postu na temat. Poćwicz w domu na kartce to może lepiej ci będzie wychodzić ta sztuka
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
steve1906
Member

Od: 12.2006

Stary 01.07.2009, 13:06
ja uważam, że jeśli Mariusz przyjdzie do Wisły to będzie dobry ruch, ale: za darmo, lub za małe pieniążki i z rozsądnym kontraktem. Idealny zmiennik dla naszych etatowych stoperów, jest tu chyba jakaś myśl sztabu szkoleniowego, bo pewnie podpiszą z nim na max 2 lata, a już bodajże po pół roku wróci Kowalski, który miejm nadzieje ogra się w Piaście.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2009, 13:07

Engel - Kryszałowicz
Okuka - Svitlica
Licka - Błaszczykowski
Kasperczak - Outaja
Skorża - Jop
?

mysle ze bardziej by tu pasowal Vidlicka.

odnosnie Jopa, ni to chlodzi, ni to grzeje, napewno nie na pierwsza 11
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 01.07.2009 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.07.2009, 13:08
Komedia... na euro ledwo co biegał ciekawe jak teraz. Wiem że na rezerwie musi ktoś być ale przecież jest Varga, można było zostawić Kowalskiego, można było kupić Glika, Bansia, zostawić Baszcza i jest jeszcze 10 innych pomysłów... na litość boską nie Jop ! Sorry za ten post ale to już jest przegięcie, zbieranie odpadów z Rosji.

edit:
I jeszcze w newsie napisali że "Postanowił wrócić do kraju" no bo jakby brzmiało "Wywalony z rosyjskiego klubu Mariusz Jop musi wrócić do Polski bo tam zrobił sobie taką markę że nikt go nie chce".
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.07.2009 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2009, 13:10

Engel - Kryszałowicz
Okuka - Svitlica
Licka - Błaszczykowski
Kasperczak - Outaja
Skorża - Jop
Błaszczykowski ? Co ty piszesz w ogóle ? To był właśnie chyba najlepszy transfer Wisły !
4

LEGENDA !
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 13:12
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Hahaha a nie mówiłem. Wystarczy jedno info, jedna plotka i już się jaracie jaki on jest ok albo jaki on jest wolny. Że Skorża robi dziwne ruchy transferowe. Nie dziwie się że w Polsce poczytność mają takie dzienniki jak Fakt, Weszło, Pudelek skoro czytają to półmózgi. Gdzie jest moderator? Czy nie można kasować takich nic nie znaczących postów?
Temat brzmi polityka transferowa Wisły.W związku z tym dla mnie naturalne jest że komentujemy również doniesienia medialne.To że często nie mają pokrycia z rzeczywistoscią to już inna sprawa.Gdybyśmy tutaj pisali jedynie o dokonanych transferach Wisły to w tej chwili temat ten liczyłby 10 stron w przeciągu przeszło roku żywotnosci.

PS:Jeśli zbłądziłem to niech mnie Wielki Inkwizytor zbanuje.Ostatnio to dosc modne.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2009, 13:15
Cytat:
Będąc zawodnikiem Wisły zadebiutował również w reprezentacji Polski, w której wystąpił 27 razy.
O matko, aż tyle tych występów nabił?
Więcej niż Głowacki ;]
Ciekawe czy to prawda, w sumie lepszy Jop niż jakbyśmy mieli zostać z patykiem w ręku i bez zmiennika, nawet takiego. Ale czy przyjdzie to się okaże.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2009, 13:17
Do tych, którzy wytykają Jopowi jego grę podczas EURO...

Przypomnijcie sobie jak beznadziejnie grał Baszczu na Mundialu w Niemczech, a mimo to przez następne lata był ciągle jednym z najlepszych polskich bocznych obrońców.

Jop to dobry wybór, jest gwarancją kilku samobójów w sezonie (podobnie jak Cleber), ale też gwarancją solidności. Doświadczony obrońca, gdyby wypadł Marcelo albo Głowa, będziemy przynajmniej mieć jako taki spokój o środek obrony, a gdybyśmy ściągneli Glika, Braza to byłaby pewna niewiadoma.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.07.2009, 13:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Komedia... na euro ledwo co biegał ciekawe jak teraz. Wiem że na rezerwie musi ktoś być ale przecież jest Varga, można było zostawić Kowalskiego, można było kupić Glika, Bansia, zostawić Baszcza i jest jeszcze 10 innych pomysłów... na litość boską nie Jop ! Sorry za ten post ale to już jest przegięcie, zbieranie odpadów z Rosji.

edit:
I jeszcze w newsie napisali że "Postanowił wrócić do kraju" no bo jakby brzmiało "Wywalony z rosyjskiego klubu Mariusz Jop musi wrócić do Polski bo tam zrobił sobie taką markę że nikt go nie chce".

Brawo! Dokładnie tak nic dodać nic ująć!
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 01.07.2009, 13:19
Mi się wydaje, że w Wiśle Jop się ogra i będzie dobry Ja nie mam nic przeciwko, ale z z Kirmem ? Dalej nie ma żadnego info ;/
4

LEGENDA !
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Stary 01.07.2009, 13:20
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Temat brzmi polityka transferowa Wisły.W związku z tym dla mnie naturalne jest że komentujemy również doniesienia medialne.To że często nie mają pokrycia z rzeczywistoscią to już inna sprawa.Gdybyśmy tutaj pisali jedynie o dokonanych transferach Wisły to w tej chwili temat ten liczyłby 10 stron w przeciągu przeszło roku żywotnosci.

PS:Jeśli zbłądziłem to niech mnie Wielki Inkwizytor zbanuje.Ostatnio to dosc modne.
Oczywiście jednak mi chodzi o sposób w jaki to jest komentowane. Połowa dzieci Neo podnieca się a połowa osądza go od czci i wiary. Zamiast racjonalnych postów same przesiąknięte pierd..eniem od rzeczy. Czy o to w tym chodzi? A potem zawód bo nikogo nie sprowadzili...
Odpowiedz cytując
plywajacy_tartak
Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2009, 13:24
lolo3764 napisał(a):Wyświetl post
ja mam ciagle w pamieci jego mecz na ME z Austria po 45minutach zostal zmieniony...
mam nadzieje ze to plotka
to nie plotka, zostal zmieniony po 45min!
Odpowiedz cytując
lolo3764
Banita

Od: 07.2009

Stary 01.07.2009, 13:26
to nie plotka, zostal zmieniony po 45min!

mi chodzilo ze plotka jest jego przyjscie do Wisly
wiem ze po 45min poszedl do szatni
ja nie moglem patrzec co on wyprawial wtedy na boisku.

Ciekawe czy dziś będą wreszcie jakies informacje z klubu
Chyba będa bo dzis ma sie zdecydowac czy Nurkovic zostaje czy nie. To moze przy tej okazji coś powiedza o wzmocnieniach.
Chociaz wszystko jest mozliwe.
Ostatnio edytowane przez lolo3764 : 01.07.2009 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.07.2009, 13:30
To zupelnie inny pilkarz, niz kiedys. Gdyby do nas przyszedl duze wzmocnienie. Facet poczynil olbrzymie postepy i gral w miare regularnie w silnej lidze.

P.S - Smieszy mnie ocenianie tego pilkarza przez pryzmat meczu z Austria, gdzie cala reprezentacja wygladala fatalnie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.07.2009, 13:30
Młodego perspektywicznego to mamy Marcelo. A Jop będzie rezerwowym i myślę że tę rolę może dobrze pełnić uwzględnaijąc wszelkie jego mankamenty. Mimo wszysko ważnym też jest to że to Polak bo jeśli stosunek obcokrajowców do Polaków jest zaburzony to też najlepiej nie jest.A dodatkowy środkowy po odejściu Clebera jest konieczny.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.07.2009, 13:31
Jop z pewnością nie jest graczem o jakim marzą również nasi działacze czy trener, ale daje gwarancję solidności, doświadczenia. Przyznam że nie oglądałem spotkania Austrii z Polską, pamiętajcie jednak że na tym turnieju zarzuty o słabym przygotowaniu fizycznym, więc też szybkościowym kierowano również do innych polskich piłkarzy mających większe znaczenie dla reprezentacji.

Ja w pamięci mam jego fatalne zderzenie podczas spotkania z Lechem z Adamem Piekutowskim. Słowa złego o nim teraz nie powiem wiedząc jaką kontuzję wówczas odniósł.

Jeśli tylko zaakceptuje rolę zmiennika czemu nie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2009, 13:33
Zebyscie sie jeszcze nie zdziwili ze Jop bedzie jednym z naszych najepszych pilkarzy... Jeden mecz w reprezentacji gdzie panuja inne zasady niczego nie udowadnia.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.07.2009, 13:36
co do Jopa-jak to sie mowi w zargonie piłkarskim-każdy ma swojego Jopa
mam nadzieje ze bedzie zmiennikiem a nie nastepca Marcelo.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2009, 13:41
Jeśli jest transferowany jako rezerwowy dla Głowy i Marcelo, a nie jako następca Marcelo, to uważam, że to dobra wiadomość. Niektórzy piszą, że już lepiej było ściągnąć Kowalskiego, moim zdaniem lepiej zakontraktować Jopa, niż Kowalczyk miałby przesiedzieć sezon na ławie. On jest młody, niech się ogrywa.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 01.07.2009, 13:42
Franek też zagranicą niż nie grał, a jak wrócił do Jagi, to....wszyscy widzieli co robił.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2009, 13:49
Broń nas Panie przed takimi nieruchawymi klockami jak Jop.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2009, 13:50
twsd sami sobie kręcą bicz podając każdą plotkę na głównej z wielkim zdjęciem, a później problem bo się syf robi, że 12 a nie podpisał nikt.
..
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 01.07.2009, 13:53
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=52472

Między innymi pisze coś takiego :

"Kirm, za którego Wisła zapłaci NK Domżale 400 tysięcy euro, ma być w Austrii w czwartek lub w piątek"
4

LEGENDA !
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.07.2009, 13:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
twsd sami sobie kręcą bicz podając każdą plotkę na głównej z wielkim zdjęciem, a później problem bo się syf robi, że 12 a nie podpisał nikt.
Zgadzam się w 100%. Z Bożokiem było tak samo - napisali, że jak testy medyczne dobrze wypadną to już na bank podpisze kontrakt.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
lolo3764
Banita

Od: 07.2009

Stary 01.07.2009, 13:57
A potem my to komentujemy. I dostajemy bany za to. trochę niezrozumiałe.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.07.2009, 13:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Czy Adamir Vladavić był na głównej?
Czy Bożok i Carlinhos byli na głównej? (choć akurat ci by mogli...)
Czy David Braz był na głównej?
I jeszcze kilka przykładów należałoby podać.

Poza tym kto z nas pisał o jakiejś godzinie 12?!?

Więc waż słowa.

donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100%. Z Bożokiem było tak samo - napisali, że jak testy medyczne dobrze wypadną to już na bank podpisze kontrakt.
Nie znasz procedur w każdym szanującym się klubie na świecie? Testy medyczne = na 99% podpisany kontrakt.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 14:04
Nie rozumiem was ! Przecież Jop to jest idealny kandydat na rezerwowego obrońcę : doświadczony, darmowy, gwarantujacy jakiś poziom... Może zdarzają mu sie "buble" ale na zmiennika będzie jak znalazł. I co najważniejsze jest Polakiem ! Wole ,żebyśmy inwestowali pieniądze w zawodnikow ofensywnych i sprowadzali takich obrońców niż kupowali graczy defensywnych (typu Braz czy Glik) ,którzy mogą sie nie sprawdzić. Pozatym lepszy Jop niż nic. Przynajmniej będzie miał kto zagrać w razie kontuzjii Arka czy Marcelo a nie przekwalifikowani gracze z innych pozycji ( Diaz, Singlar).

Jak najbardziej jestem na TAK ! Mam nadzieje ,że doczekamy się jeszcze paru takich niespodzianek .....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2009, 14:08
rav napisał(a):Wyświetl post
Czy Adamir Vladavić był na głównej?
Czy Bożok i Carlinhos byli na głównej? (choć akurat ci by mogli...)
Czy David Braz był na głównej?
I jeszcze kilka przykładów należałoby podać.

Poza tym kto z nas pisał o jakiejś godzinie 12?!?

Więc waż słowa.

Nie znasz procedur w każdym szanującym się klubie na świecie? Testy medyczne = na 99% podpisany kontrakt.
Poczekam na Kirma i Jopa w takim razie. Chociaż dobrze wiesz, że chodzi o samo nakręcanie atmosfery. Jeszcze by tego brakowało, żeby każdą plotkę podkreślać zdjęciem ))
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.07.2009 o godz. 14:11.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów