The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2009, 08:32
anika napisał(a):Wyświetl post
nie jestem jakimś wielkim obrońcą Nowodworka, ale nie demonizujcie tak

cs jest chyba najczęściej używanym programem na wszystkich komputerach w tej szkole, do których mają dostęp uczniowie

zakaz na drzwiach... oględnie mówiąc nie ma większego odzwierciedlenia w praktyce

nie zmienia to faktu, że I LO jest szkołą co najwyżej umiarkowanie przyjazną uczniowi.

ktoś z Was wybrał Nowodworek?
Ja się dostałem do jedynki
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.06.2009, 09:43
Kamil napisał(a):Wyświetl post
nie rób tego
mówie ci to szczerze jak brat po szalu
Fajne boisko wam zrobili przy szkole

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 29.06.2009, 09:50
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Fajne boisko wam zrobili przy szkole
o kortowe ci chodzi? jezeli tak, to faktycznie, fantastyczne, caly rok zarasta chwastami, i pod koniec roku jak odrabia sie wf trzeba je czyscic
a tak pozatym, to już nie moja sprawa, ja tą szkole zakończyłem :]
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.06.2009, 10:49
Nie Od paru tygodni jest boisko ze sztuczną trawką...Nic tylko grać 5vs5 ew. 6vs6

Odpowiedz cytując
Lukasz15wisla
Member

Od: 05.2007

Stary 29.06.2009, 10:55
Nikt w tym roku nie wzmacnia składu IV Lo?
Odpowiedz cytując
moonga
Senior Member

Stary 29.06.2009, 22:10
Ja musze sie wam przyznać, że brakło mi troche pkt do V. Jak zobaczyłam na o-mikronie, że sie nie dostałam ogarnęła mnie ulga przerażała mnie myśl, że miałabym chodzić z 34 laureatami do klasy na luzie dostałam sie do VIII i mam nadzieje, że nie będę tego żałować. Co do I to ile osób z niej znam, tyle powtarza mi, że na korytarzach panuje 'luźna' atmosfera i ludzie mówią, cytuje: "przepraszam, czy mógłbyś się przesunąć?' itp., oczywiście nie neguje tej formy wypowiedzi, no ale sami wiecie xd co do II to nie słyszałam jakiś szczególnych opinii. Dziś jak składałam papiery to bardzo spodobało mi sie boisko za szkołą jedyne (na razie ) minusy VIII to nauka na 2 zmiany, brak możliwości wyboru języków i jako 2 język tylko niemiecki/francuski/rosyjski (z góry ustalone ). Ala tak to słyszałam same plusy o VIII, chociaż wiadomo, że wszystko zależy na jakich nauczycieli sie trafi itp.
Ostatnio edytowane przez moonga : 29.06.2009 o godz. 22:13.
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary,
Rzucamy wokół śmierci zew,
Łopoczą nam sztandary

Niech chwała Twoja wiecznie trwa,
Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma"

Nauczmy sie Roty!
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2009, 22:26
A ile trzeba było miec pkt, żeby się dostac do VII do klasy H ?

Tz. ile mieliście, jeśli się dostaliście..
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
moonga
Senior Member

Stary 30.06.2009, 15:57
Z tego co pamiętam do tej klasy to chyba ok. 160-163. Na pewno coś podobnego, ale dokładnego progu Ci nie podam bo to nie moja klasa

Sorry z rozpędu pomyliłam LO ;p proszę o wykasowanie posta
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary,
Rzucamy wokół śmierci zew,
Łopoczą nam sztandary

Niech chwała Twoja wiecznie trwa,
Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma"

Nauczmy sie Roty!
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.06.2009, 16:39
a wybiera sie moze ktos do LO do Wieliczki;>
Odpowiedz cytując
Karmelka1906
Member

Od: 02.2009

Stary 30.06.2009, 18:22
Do Wieliczki?! moja kuzynka za rok.. hehe.;p
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 30.06.2009, 18:38
hmm a wie ktoś jak to jest z ta druga rekrutacja ? w sensie co trzeba zrobić i kiedy ?
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2009, 18:51
W drugiej rekrutacji biegasz już do szkół z oryginałami świadectw. Działa to trochę na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Jak są wolne miejsca, bo ktoś zrezygnował, możesz wbić do tej klasy (pod warunkiem, że oscylujesz w granicach progu z I rekrutacji). Ja i kilku moich znajomych zwolniliśmy kilka miejsc w VII jakby ktoś był zainteresowany.
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Stary 30.06.2009, 20:29
Ok , sorry jeszcze za problem ale czy nie jest tak że trzeba do jutra złożyć oryginał świadectwa i tego zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego ? Jeżeli tak to co trzeba potem zrobić ?
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Stary 30.06.2009, 20:50
małolatTS napisał(a):Wyświetl post
A co cię dokładnie interesuje Może spróbuję pomóc jako przyszły trzecioklasista. Do jakiej klasy się wybierasz
no jestem w mat fizie jak narazie ale mam zamiar do dwujęzycznej iść. Ogólnie jak tam jest? Jacy nauczyciele czy fajne dupy są i czy dużo żydów
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Stary 30.06.2009, 21:20
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
Ok , sorry jeszcze za problem ale czy nie jest tak że trzeba do jutra złożyć oryginał świadectwa i tego zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego ? Jeżeli tak to co trzeba potem zrobić ?

Jeżeli interesuje Cię pierwszy etap rekrutacji to zanosisz to szkoły do której się dostałeś. Natomiast
w II etapie rekrutacji, czyli w sytuacji, gdy w dniu 3 lipca 2009 roku, pojawią się wolne miejsca w tej szkole do której chcesz startować w II rekrutacji, ranking Kandydatów do wybranego LO odbywać się będzie w oparciu o uzyskaną przez Kandydata liczbę punktów. W przypadku Kandydatów, którzy uzyskają taką samą ilość punktów i nie mieszczą się na liście przewidywanych miejsc w danym oddziale, Dyrektor szkoły podejmie decyzję o zwiększeniu lub zmniejszeniu przewidywanego limitu miejsc. Proponuję abyś jeszcze poszukał sobie na stronie swojego LO informacji szczegółowych bo w różnych szkołach trzeba przynosić różne papiery na raz.
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Stary 30.06.2009, 22:00
ok dziękuję
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2009, 22:58
olsza2 napisał(a):Wyświetl post
no jestem w mat fizie jak narazie ale mam zamiar do dwujęzycznej iść. Ogólnie jak tam jest? Jacy nauczyciele czy fajne dupy są i czy dużo żydów
Klasa F, więc przekształcony hist-wos, w którym się aktualnie znajduje. Bardzo dobrze stwierdzili, że dwie takie same klasy(E i F) są bez sensu. Szkoła jest generalnie damska (w mojej klasie facetów jest pięciu), ale twoja klasa z racji profilu może mieć inne proporcje. Ilość dziewczyn powoduje, że wybór jest bardzo duży, jednak z przykrością muszę stwierdzić że z jakością nie jest najlepiej(choć trochę złotych rybek da się wyłowić). W szkole coraz więcej pojawiających sie akcentów Wiślackich i miejmy nadzieje, że ta tendencja się utrzyma w tym roku. Nauczycieli jak wszędzie, pełen przekrój, od genialnych przez dobrych i przeciętnych do żałosnych. Jeśli chodzi o tak zwaną własną inwencje (ubiór, sposób bycia itp.) VI jest zdecydowanie liberalna i o żadnym zamordyzmie mowy być nie może. To tak po krótce, ja generalnie jestem zadowolony, trafiłem na dobrego nauczyciela od przedmiotów kierunkowych,z innych nie muszę sie specjalnie przemęczać, poznałem kilkoro świetnych ludzi, do pełni szczęścia brakuje tylko dobrze zdanej matury. O rzeczach irytujących nie piszę, sam ogarniesz

Pytanie zbiorcze do wszystkich licealistów hist-wosowców. Czy w waszych klasach ilość ludzi na prawdę zainteresowanych tymi przedmiotami jest też tak zatrważająco niska Bo ja boję się myśleć jak jest w innych profilach. Polski system edukacji, z tego co widzę, hoduje ludzi kompletnie nieogarniętych w kwestiach polityczno-społeczno-gospodarczych. Cóż takie czasy chyba..
Ostatnio edytowane przez małolatTS : 30.06.2009 o godz. 23:01.
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Stary 30.06.2009, 23:08
U mnie średnio połowa klasy zainteresowana tymi przedmiotami Reszta poszła, bo cytuję "nie było matmy wymaganej"
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
ChudyZalas1906
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 01.08.2012, 11:44
Wybiera sie ktoś na zamoyskiego 6? Podgórze,gastronomik najlepiej zawo?
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.08.2012, 13:18
ktos do Myslenic leci?
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów