|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
X LO nie polecam, jedna z nielicznych szkół, gdzie nie odpadają prawie żadne przedmioty po drugiej klasie. Ja byłem na profilu z historią i WOSem, a w trzeciej klasie mieliśmy więcej godzin niż w pozostałych i musieliśmy się męczyć z biologią, chemią, fizyką, czy geografią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
A wie ktoś jaka jest sytuacja w dwójce,może w piątce ? ![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Piątka to taka dziwna szkoła. Moim zdaniem jest trochę przereklamowana - jak celujesz w Olimpiady, to jest spoko, masz dużo zwolnień, kółek naukowych, i tak dalej.
Resztę uczniów, czyli tych, którym zależy na dobrym przygotowaniu do matury, piątka ma generalnie w dupie - i to mi się troche nie podoba, ale i tak dochodzę do wniosku, że lepiej się uczyć do matury samemu. Moim zdaniem do matury tutaj słabo przygotowują. Ale co mi się właśnie podoba - swoboda. Można iść między przerwami (na lekcji) na piwo, i nikt się Ciebie nie czepia. Zwalniać i usprawidliwiać potem. Nosić dredy i inne takie. Przerwy są długie - wszystkie 15min, czy o wada czy zaleta trudno powiedzieć.. Z przedmiotów nieprofilowanych jest luz totalny - wszystkie kartkówki zapowiadane, itd, nie ma sie co tym przejmowac w domu. Z reszta ogolnie można nie robić nic I w porównaniu do np. I LO to jest super. No i V jest blisko rynku, a do tego b. blisko jest fajny Club PRL.Co innego że tu jest po prostu nudno, mało lasek, mało imprez, szkola mało organizuje ciekawych rzeczy, mało dzieje się na przerwach, żadnych faz, większość ludzi taka szara. I to mi się nie podoba... Ale z tych teoretycznie najlepszych szkół - I,II,V, to V jest chyba najlepsza. Choć II ma duży plus w postaci wielkiej hali, u nas wfy są żałosne.. A co do swobody to ciekawą rzecz zaobserowałem: w piątce może wchodzić do szkoły kto chce i kiedy chce, może też z niej wychodzić na przerwach i tak dalej.. wchodzę do jedynki: "a ty z tej szkoły ![]()
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 28.06.2009 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
PODPISUJE SIE POD TYM W 101% !!!!!!!!!!!!! TYLKO NIE X LO !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ze swojej strony szczerze polecam VIII LO naprawdę zajebista szkoła (wiem, bo sam chodzę). Dodatkowo właściwie w pełni wiślacka - w poniedziałek po fecie prawie pół szkoły w mistrzowskich koszulkach chodziło. Dla tych, co nie mają karnetu: szkoła czasem dostaje od klubu jakąś część biletów na mecz, a po wybudowaniu stadionu możę ta współpraca jeszcze się rozszerzyć. Ludzie naprawdę fajni jest z kim poimprezować, dodatkowo boisko ze sztuczną trawką obok szkoły. Jeżeli chodzi o naukę, to poziom jest dobry, najwięcej ciśnięcia jest z rozszerzonych(jestem na mat-fizie), ale ogólnie idzie wytrzymać. Szkoła organizuje dużo zawodów sportowych, a WF stoi na dość wysokim poziomie. Polecam ósemkę wiślakom
)![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
XIV LO, jestem zadowolona
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
LO znaczy teraz ogólnokształcące na 2/3? Jeszcze lepiej by było, gdyby w pierwszej klasie ustalało się co się zdaje na maturze i od razu olać chemię, fizykę, geografię czy WOS..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o olanie przedmiotów nierozszerzonych, tylko o to żeby było one skumulowane w dwóch pierwszych klasach. Czyli żeby po drugiej klasie materiał był przerobiony, a trzecia klasa to nawalenie przedmiotów rozszerzonych. Wiadomo, dzieje się to kosztem, że pierwsza i druga klasa to dzień w dzień po 8 godzin, ale chyba warto potem mieć trochę luzu w trzeciej klasie i uczyć się tylko przedmiotów maturalnych.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ile osób z forum dostało się do VII LO ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Identycznie to samo jest w II LO. Reszte wad tej szkoly wypisalem w temacie "Egzamin gimnazjalny!".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
widze że tu sami licealiści, a nikt nie idzie do technikum? ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
. Jakoś Nikt nie ma problemów wychodzić na przerwach w wiadomym celu... A dotyczy to grupy powiedziałbym średnio i trzydziestosobowej na przerwę... bez względu na porę roku. Z wieloma osobami z poza szkoły wchodziłem i też nikogo w sumie to nie interesowało...2. Nie wiem co macie z tymi Piekarami. Ja od paru osób słyszałem że jest tam chora atmosfera i maksymalny rygor ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Właśnie, idzie ktoś do ZSEkonomicznych 1? Służę informacjami
![]()
Ostatnio edytowane przez RecordAble : 28.06.2009 o godz. 20:00.
![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
). A ile to lekcji się przesiedziało w kanciapie, gdzie był komp z netem i nie było praktycznie szans, żeby jakiś nauczyciel Cię nakrył... A co do wychodzenia na przerwach to był to raczej martwy zakaz i można było spokojnie wyjść do sklepu lub na fajeczkę. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja do Technikum Energetyka ale na Loretańskiej a nie kamieńskiego ;p
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W V LO jest mało imprez i mało lasek
Pozdrawiam ewentualnych czytających z klasy ŚP prof. Pawlik . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
też miałem tam iść ale się rozmyśliłem
ZSGDIGW ![]() ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Idzie ktoś do VI LO? Jakaś opinia na temat VI ?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
to ja sobie nie idę na lekcje tylko idę do biblioteki pograć w counter-strike'a, możesz tak w jedynce? a co do imprez to w sumie są, przeciez nie wszyscy to sztywniacy. ale pod tym wzgledem na pewno jest lepiej w 8 czy w 13. od profilu tez zalezy sporo - bo jak ktos mi powie, ze w biolchemie, algo, albo matinffizUJ w V sa fajni ludzie to niech sie zastanowi co mowi.. w normalnych mat fizach w sumie jest fajnie i ludzie stamtad sa zadowoleni - to w sumie prawda. poza tym wesołość to pojęcie względne. akurat co do I i V to wiem, że V bije I na głowę. tyle. i jak tu ktoś zauważyl: kazda szkola to patologia. Wybierzcie ta z najmniejsza patologia, czyli z tych lepszych albo V, albo z tych troche gorszych 8 albo 13. tyle, pozdro.
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 28.06.2009 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Siema, idzie ktoś na Uniwersytet Ekonomiczny na Turystykę i Rekreację zaocznie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jaaaaaaaaaaaaa
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Chyba nie było tutaj tej informacji, albo ją przeoczyłem szybko czytając ale w II LO hala juz otwarta!!!
Jest fajna nie ma co! Jest też nowe boisko ze sztuczną trawą i całkiem dobrze wyposażona siłownia! ![]()
pbciderek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
nie rób tego
![]() mówie ci to szczerze jak brat po szalu ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A co cię dokładnie interesuje ![]() ![]()
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() cs jest chyba najczęściej używanym programem na wszystkich komputerach w tej szkole, do których mają dostęp uczniowie ![]() zakaz na drzwiach... oględnie mówiąc nie ma większego odzwierciedlenia w praktyce nie zmienia to faktu, że I LO jest szkołą co najwyżej umiarkowanie przyjazną uczniowi. ktoś z Was wybrał Nowodworek? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
będzie się targowac o to kto gdzie co i jak?
skończyłem w tym roku V. wydaje mi sie, że dobrze napisałem mature zobaczymy we wtorek. owszem duzo sie do niej przygotowywałem, ale czy to cos złego? nie.a co najlepsze - 3 lata imprezy. jak jestes nieimprezowy to i w srodku największej dyskoteki na ibizie powiesz, że nic sie nie dzieje. dla ludzi lubiących chillową atmosfere na poziomie - V ![]() pozdro Młyn ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja tam idę do VI LO, jeśli ktoś chodził to podzielcie się opiniami
![]() |
|