The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 13:21
X LO nie polecam, jedna z nielicznych szkół, gdzie nie odpadają prawie żadne przedmioty po drugiej klasie. Ja byłem na profilu z historią i WOSem, a w trzeciej klasie mieliśmy więcej godzin niż w pozostałych i musieliśmy się męczyć z biologią, chemią, fizyką, czy geografią...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.06.2009, 14:03
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
X LO nie polecam, jedna z nielicznych szkół, gdzie nie odpadają prawie żadne przedmioty po drugiej klasie. Ja byłem na profilu z historią i WOSem, a w trzeciej klasie mieliśmy więcej godzin niż w pozostałych i musieliśmy się męczyć z biologią, chemią, fizyką, czy geografią...
Ok,dzięki.
A wie ktoś jaka jest sytuacja w dwójce,może w piątce ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 28.06.2009, 10:16
Piątka to taka dziwna szkoła. Moim zdaniem jest trochę przereklamowana - jak celujesz w Olimpiady, to jest spoko, masz dużo zwolnień, kółek naukowych, i tak dalej.

Resztę uczniów, czyli tych, którym zależy na dobrym przygotowaniu do matury, piątka ma generalnie w dupie - i to mi się troche nie podoba, ale i tak dochodzę do wniosku, że lepiej się uczyć do matury samemu. Moim zdaniem do matury tutaj słabo przygotowują.

Ale co mi się właśnie podoba - swoboda. Można iść między przerwami (na lekcji) na piwo, i nikt się Ciebie nie czepia. Zwalniać i usprawidliwiać potem. Nosić dredy i inne takie. Przerwy są długie - wszystkie 15min, czy o wada czy zaleta trudno powiedzieć.. Z przedmiotów nieprofilowanych jest luz totalny - wszystkie kartkówki zapowiadane, itd, nie ma sie co tym przejmowac w domu. Z reszta ogolnie można nie robić nic I w porównaniu do np. I LO to jest super. No i V jest blisko rynku, a do tego b. blisko jest fajny Club PRL.

Co innego że tu jest po prostu nudno, mało lasek, mało imprez, szkola mało organizuje ciekawych rzeczy, mało dzieje się na przerwach, żadnych faz, większość ludzi taka szara. I to mi się nie podoba... Ale z tych teoretycznie najlepszych szkół - I,II,V, to V jest chyba najlepsza. Choć II ma duży plus w postaci wielkiej hali, u nas wfy są żałosne..

A co do swobody to ciekawą rzecz zaobserowałem:

w piątce może wchodzić do szkoły kto chce i kiedy chce, może też z niej wychodzić na przerwach i tak dalej..

wchodzę do jedynki: "a ty z tej szkoły" "nie" "to tu nie możesz wchodzić" ok, kieruje się w stronę wyjścia, na drzwiach napis: "uczniowie podczas przerw nie mogą opuszczać budynku szkoły". to jest nowodworek
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 28.06.2009 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2009, 10:28

PODPISUJE SIE POD TYM W 101% !!!!!!!!!!!!! TYLKO NIE X LO !!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.06.2009, 10:36
Ze swojej strony szczerze polecam VIII LO naprawdę zajebista szkoła (wiem, bo sam chodzę). Dodatkowo właściwie w pełni wiślacka - w poniedziałek po fecie prawie pół szkoły w mistrzowskich koszulkach chodziło. Dla tych, co nie mają karnetu: szkoła czasem dostaje od klubu jakąś część biletów na mecz, a po wybudowaniu stadionu możę ta współpraca jeszcze się rozszerzyć. Ludzie naprawdę fajni jest z kim poimprezować, dodatkowo boisko ze sztuczną trawką obok szkoły. Jeżeli chodzi o naukę, to poziom jest dobry, najwięcej ciśnięcia jest z rozszerzonych(jestem na mat-fizie), ale ogólnie idzie wytrzymać. Szkoła organizuje dużo zawodów sportowych, a WF stoi na dość wysokim poziomie. Polecam ósemkę wiślakom )
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Emi1906
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 28.06.2009, 10:49
XIV LO, jestem zadowolona
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.06.2009, 10:51
LO znaczy teraz ogólnokształcące na 2/3? Jeszcze lepiej by było, gdyby w pierwszej klasie ustalało się co się zdaje na maturze i od razu olać chemię, fizykę, geografię czy WOS..

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2009, 11:14
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
LO znaczy teraz ogólnokształcące na 2/3? Jeszcze lepiej by było, gdyby w pierwszej klasie ustalało się co się zdaje na maturze i od razu olać chemię, fizykę, geografię czy WOS..
Tu nie chodzi o olanie przedmiotów nierozszerzonych, tylko o to żeby było one skumulowane w dwóch pierwszych klasach. Czyli żeby po drugiej klasie materiał był przerobiony, a trzecia klasa to nawalenie przedmiotów rozszerzonych. Wiadomo, dzieje się to kosztem, że pierwsza i druga klasa to dzień w dzień po 8 godzin, ale chyba warto potem mieć trochę luzu w trzeciej klasie i uczyć się tylko przedmiotów maturalnych.
the end
Odpowiedz cytując
Piotrek1991
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2009, 11:21
Ile osób z forum dostało się do VII LO ?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.06.2009, 11:35
unbelievable napisał(a):Wyświetl post

wchodzę do jedynki: "a ty z tej szkoły" "nie" "to tu nie możesz wchodzić" ok, kieruje się w stronę wyjścia, na drzwiach napis: "uczniowie podczas przerw nie mogą opuszczać budynku szkoły". to jest nowodworek
Identycznie to samo jest w II LO. Reszte wad tej szkoly wypisalem w temacie "Egzamin gimnazjalny!".
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Stary 28.06.2009, 12:18. LO
Piotrek1991 napisał(a):Wyświetl post
Ile osób z forum dostało się do VII LO ?
Ode mnie z klasy poszło chyba z 5, 6 osób. Omikron też mnie tam przydzielił ale jednak wybrałem LO w Piekarach.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.06.2009, 12:46
JacobusTSW napisał(a):Wyświetl post
Ode mnie z klasy poszło chyba z 5, 6 osób. Omikron też mnie tam przydzielił ale jednak wybrałem LO w Piekarach.
choryś chyba, nie rób tego

widze że tu sami licealiści, a nikt nie idzie do technikum?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.06.2009, 12:52
Cytat:
Identycznie to samo jest w II LO. Reszte wad tej szkoly wypisalem w temacie "Egzamin gimnazjalny!".
No bez przesady . Jakoś Nikt nie ma problemów wychodzić na przerwach w wiadomym celu... A dotyczy to grupy powiedziałbym średnio i trzydziestosobowej na przerwę... bez względu na porę roku. Z wieloma osobami z poza szkoły wchodziłem i też nikogo w sumie to nie interesowało...

2. Nie wiem co macie z tymi Piekarami. Ja od paru osób słyszałem że jest tam chora atmosfera i maksymalny rygor

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2009, 13:04
Kamil napisał(a):Wyświetl post
choryś chyba, nie rób tego

widze że tu sami licealiści, a nikt nie idzie do technikum?
Ja idę

WISŁA !
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2009, 13:15
Właśnie, idzie ktoś do ZSEkonomicznych 1? Służę informacjami
Ostatnio edytowane przez RecordAble : 28.06.2009 o godz. 20:00.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Bojar
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.06.2009, 13:19
Pośpieszyłeś się trochę z oceną wg mnie. W sumie szkoła spoko i będę ją miło wspominał, bardzo często było wesoło (czego o V widzę nie możesz powiedzieć ). A ile to lekcji się przesiedziało w kanciapie, gdzie był komp z netem i nie było praktycznie szans, żeby jakiś nauczyciel Cię nakrył...
A co do wychodzenia na przerwach to był to raczej martwy zakaz i można było spokojnie wyjść do sklepu lub na fajeczkę.
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2009, 13:55
Ja do Technikum Energetyka ale na Loretańskiej a nie kamieńskiego ;p
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.06.2009, 14:17. Co za czasy .....
W V LO jest mało imprez i mało lasek ? Co się podziało z ta szkołą.... Ja skończyłem V w 1995 i 4 lata wspominam jako nieustająca imprezę )))) Oczywiście czasami trzeba było się uczyć .
Pozdrawiam ewentualnych czytających z klasy ŚP prof. Pawlik .
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.06.2009, 14:30
piotrek1325 napisał(a):Wyświetl post
Ja do Technikum Energetyka ale na Loretańskiej a nie kamieńskiego ;p
też miałem tam iść ale się rozmyśliłem

Kamil napisał(a):Wyświetl post
do którego idziecie?
ZSGDIGW

TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Kuba_WD
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2009, 14:38
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, idzie ktoś do ZSE1? Służę informacjami

ja ide na kaminskiego chyba ^^
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Stary 28.06.2009, 15:27
Idzie ktoś do VI LO? Jakaś opinia na temat VI ?
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 28.06.2009, 17:55
Bojar napisał(a):Wyświetl post
Pośpieszyłeś się trochę z oceną wg mnie. W sumie szkoła spoko i będę ją miło wspominał, bardzo często było wesoło (czego o V widzę nie możesz powiedzieć ). A ile to lekcji się przesiedziało w kanciapie, gdzie był komp z netem i nie było praktycznie szans, żeby jakiś nauczyciel Cię nakrył...
A co do wychodzenia na przerwach to był to raczej martwy zakaz i można było spokojnie wyjść do sklepu lub na fajeczkę.

to ja sobie nie idę na lekcje tylko idę do biblioteki pograć w counter-strike'a, możesz tak w jedynce?

a co do imprez to w sumie są, przeciez nie wszyscy to sztywniacy. ale pod tym wzgledem na pewno jest lepiej w 8 czy w 13. od profilu tez zalezy sporo - bo jak ktos mi powie, ze w biolchemie, algo, albo matinffizUJ w V sa fajni ludzie to niech sie zastanowi co mowi.. w normalnych mat fizach w sumie jest fajnie i ludzie stamtad sa zadowoleni - to w sumie prawda.

poza tym wesołość to pojęcie względne. akurat co do I i V to wiem, że V bije I na głowę. tyle. i jak tu ktoś zauważyl: kazda szkola to patologia. Wybierzcie ta z najmniejsza patologia, czyli z tych lepszych albo V, albo z tych troche gorszych 8 albo 13. tyle, pozdro.
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 28.06.2009 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.06.2009, 18:24
Siema, idzie ktoś na Uniwersytet Ekonomiczny na Turystykę i Rekreację zaocznie?
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 28.06.2009, 21:30
jaaaaaaaaaaaaa
Odpowiedz cytując
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2009, 22:00
Chyba nie było tutaj tej informacji, albo ją przeoczyłem szybko czytając ale w II LO hala juz otwarta!!!
Jest fajna nie ma co! Jest też nowe boisko ze sztuczną trawą i całkiem dobrze wyposażona siłownia!
pbciderek
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.06.2009, 22:31
Kuba_WD napisał(a):Wyświetl post
ja ide na kaminskiego chyba ^^
nie rób tego
mówie ci to szczerze jak brat po szalu
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2009, 22:36
olsza2 napisał(a):Wyświetl post
Idzie ktoś do VI LO? Jakaś opinia na temat VI ?

A co cię dokładnie interesuje Może spróbuję pomóc jako przyszły trzecioklasista. Do jakiej klasy się wybierasz
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.06.2009, 22:45
to ja sobie nie idę na lekcje tylko idę do biblioteki pograć w counter-strike'a, możesz tak w jedynce?
nie jestem jakimś wielkim obrońcą Nowodworka, ale nie demonizujcie tak

cs jest chyba najczęściej używanym programem na wszystkich komputerach w tej szkole, do których mają dostęp uczniowie

zakaz na drzwiach... oględnie mówiąc nie ma większego odzwierciedlenia w praktyce

nie zmienia to faktu, że I LO jest szkołą co najwyżej umiarkowanie przyjazną uczniowi.

ktoś z Was wybrał Nowodworek?
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2009, 23:41
będzie się targowac o to kto gdzie co i jak?

skończyłem w tym roku V. wydaje mi sie, że dobrze napisałem mature zobaczymy we wtorek. owszem duzo sie do niej przygotowywałem, ale czy to cos złego? nie.a co najlepsze - 3 lata imprezy. jak jestes nieimprezowy to i w srodku największej dyskoteki na ibizie powiesz, że nic sie nie dzieje.

dla ludzi lubiących chillową atmosfere na poziomie - V
pozdro
Młyn
Odpowiedz cytując
Qbz
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 29.06.2009, 00:49
Ja tam idę do VI LO, jeśli ktoś chodził to podzielcie się opiniami
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów