The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2009, 16:20
felipe - zgoda to wszystko co napisałeś. Ja tego nie neguję.

Problem jest w tym, że pieniądze nie grają - jakoś wątpię, że mityczny (magiczny?) skauting TW jest w stanie znaleźć na "już" następcę Murawskiego. W naszej lidze nie widzę takiego zawodnika.

Bałkańców pościągali za ciężkie pieniądze i teraz ci Bośniacy siedzą na lawie - nie ma żadnych podstaw do postawienia tezy, że w tym sezonie będzie inaczej.

Oczywiście omnipotentny nie jestem i NAWET JA mogę się mylić ;-)
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.06.2009, 16:27
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Muraś podpisał zimą kontrakt z Lechem po to, by klub na nim mógł zarobić.
A ja myślałem, że klub z nim podpisał wysoki kontrakt (ponoć i 250 tys. € rocznie), by zatrzymać swojego kluczowego zawodnika. I to było priorytetem.

Cytat:
Zachował się fair wobec Lecha
To fakt.

Cytat:
Murawski był chyba moim ulubionym zawodnikiem w teraźniejszym Lechu, jednym z najlepszych, ambitnym i walecznym, tak więc szkoda że go już w Lechu zabraknie.
Murawski odgrywał w Amice mniej więcej taką rolę, jak Sobolewski w Wiśle. Więc jego odejście to poważne osłabienie - chyba że na tą pozycję pozyskacie kogoś naprawdę solidnego.

Cytat:
Z drugiej strony, chłopak ma 28 lat, za rok, dwa ciężko byłoby uzyskać nawet połowę tej kwoty z transferu, a 3 mln ojro to naprawdę ładny pieniądz.
Wszystko to prawda, ale wy przecież mieliście budować klubową potęgę na skalę Polski, a nawet całej Europy Środkowej - a na razie się osłabiacie.

Cytat:
Dodatkowo Lecha ma grać systemem z tylko dwoma środkowymi pomocnikami, więc jest kogo wstawić na jego pozycję (liczę na Golika trochę..)
Liczyć to sobie zawsze możesz. Ale doradzam zerknąć na przykład Borysiuka z Legii. To wielki talent, w zeszłym sezonie nawet sobie pograł - ale na pewno nie był wyróżniającym się zawodnikiem. Golik jest za młody, by od razu wskoczyć do zespołu i być jego pierwszoplanową postacią.

Cytat:
Poza tym za 3 mln € da się sprowadzić kilku fajnych zawodników.
I to mnie najbardziej ciekawi. Czy w odróżnieniu od Legii i Wisły u was będzie reinwestycja środków.

Moim zdaniem poważnej reinwestycji nie będzie, i to nie tylko dlatego że Rutkowski będzie chciał na klubie zarobić. Po prostu spora część tej kwoty pójdzie na bieżące utrzymanie klubu. Koszty będą rosły, szczególnie płac.

Bo poważna reinwestycja to kupno Jodłowca i Majewskiego z Polonii.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.06.2009, 16:51
Krissu napisał(a):Wyświetl post
felipe - zgoda to wszystko co napisałeś. Ja tego nie neguję.

Problem jest w tym, że pieniądze nie grają - jakoś wątpię, że mityczny (magiczny?) skauting TW jest w stanie znaleźć na "już" następcę Murawskiego. W naszej lidze nie widzę takiego zawodnika.

Bałkańców pościągali za ciężkie pieniądze i teraz ci Bośniacy siedzą na lawie - nie ma żadnych podstaw do postawienia tezy, że w tym sezonie będzie inaczej.

Oczywiście omnipotentny nie jestem i NAWET JA mogę się mylić ;-)
Z miarodajną oceną tego transferu poczekajmy do końca okienka.

Jestem bowiem pewien, że znalezienie conajmniej równie dobrego środkowego na teraz za 1-1,5 mln euro (a więc ideał - wymiana bez utraty "jakości" + potężny zastrzyk gotówki) nie jest rzeczą trudną. Zwłaszcza, że Muraś to przede wszystkim walczak (dobre porównanie kogoś wyżej z naszym Sobolem), piłkarsko natomiast zawodnik przeciętny. Pytanie tylko czy Lech wyda takie pieniądze... Albo inaczej - czy piłkarz o takiej wartości (klasie) bedzie chciał grać w jakiejś Polsce...

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 28.06.2009, 17:32
felipe napisał(a):Wyświetl post
Albo inaczej - czy piłkarz o takiej wartości (klasie) bedzie chciał grać w jakiejś Polsce...
Otóż to...
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.06.2009, 17:33
3 mln euro jak za pomocnika na polskie warunki to duża kasa i mysle ze Lech zrobil dobrze , bo Murawski bo 2,3 latach przesiedzenia na lawce w Rosji lub na ajkis wypozyczeniach ,wroci pewnie do Poznania za pol-darmo
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2009, 17:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A ja myślałem, że klub z nim podpisał wysoki kontrakt (ponoć i 250 tys. € rocznie), by zatrzymać swojego kluczowego zawodnika. I to było priorytetem.
Dyrektor Sportowy Lecha napisał(a):
Gdy podpisywaliśmy ostatnią umowę z Rafałem ustaliliśmy, że gdyby w przyszłości pojawiła się oferta z której sam zawodnik będzie chciał skorzystać i będzie ona także satysfakcjonująca dla klubu, to nie będziemy robili mu problemów z transferem. Nie da się jednak ukryć, że tą decyzję podejmujemy z bólem serca. Wiemy ile Rafał znaczył dla zespołu, ale nie chcieliśmy robić mu przeszkód w tym transferze. Spędził w Lechu trzy lata, zasze był wzorem profesjonalizmu zarówno na boisku jak i poza nim
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
3 mln euro jak za pomocnika na polskie warunki to duża kasa i mysle ze Lech zrobil dobrze , bo Murawski bo 2,3 latach przesiedzenia na lawce w Rosji lub na ajkis wypozyczeniach ,wroci pewnie do Poznania za pol-darmo
też tak uważam
ci zza wschodniej granicy to szaleńcy w wydawaniu pieniedzy np. taki Janczyk...
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 28.06.2009, 19:01
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Poza tym za 3 mln € da się sprowadzić kilku fajnych zawodników.
A sprowadzicie ? Pytam bo u nas to tak nie działa...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2009, 19:57
^^ się okaże.. Wtedy zobaczymy realnie, co to gadanie o budowie silnego klubu jest warte.

A Muraś ma jako jeden z nielicznych w lidze papiery na to, żeby grać w lepszych rozgrywkach.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.06.2009, 20:08
Murawski to dobry piłkarz, ale za takie pieniądze warto było go sprzedać. Coś około 12 mln PLN a za to można z naszej ligi kupić kilku piłkarzy, przy tym wg mnie Lech tak wiele nie straci sportowo, bo i tak Zieliński chciał grać 4-4-2 i dla kogoś z 3 (Murawski, Bandrowski, Stilić) zabrakłoby miejsca w 11. Mają ponadto Injacai Golika. Te pieniądze śmiało można wydać od choćby na Glika, Stachowiaka (chcą mieć 2 bramkarzy), Chałasa itd

Nie trzeba kupować od razu żadnych Jodłowców, Majewskich czy innych za grube pieniądze. Wystarczy tak kilku w przedziale 1-2 mln PLN i zespół będzie mocniejszy niż z Murawskim.

A my - takie pieniądze możemy wziąć tylko za Brożka a jego rola w Wiśle w porównaniu do Murawskiego jest o wiele większa i zastąpić go o wiele trudniej i drożej.

Przykro to pisać - ale Lech zarobił wielką kasę za piłkarza którego "najtaniej" zastąpić.... tak jakbyśmy my sprzedali Juniora za 3 mln Euro....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.06.2009 o godz. 20:18.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 28.06.2009, 20:26
Ogryzku:
- Nie porównuj poziomem Bandrowskiego z Murawskim. Nie ta para kaloszy.
- Widziałeś tego ich Golika? Jego grę?

Moim zdaniem będzie im cholernie ciężko Murawskiego zastąpić.
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.06.2009, 20:29
Murawski to był ich Sobolewski. Mówicie ze Murawskiego łatwo zastąpić. Będzie cholernie ciężko. Tak jakbyście pisali ze Sobolewskiego z powodzeniem zastąpi Cantoro i nie będzie widać różnicy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.06.2009, 22:55
W sportowej niedzieli mówili o kwocie 2,5 miliona €. Czyli już spadło o 0,5 mln. Pewnie za rok dowiemy się, że Muraś poszedł za 1,5 mln.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2009, 23:36
Z tym Majewskim to przesadziles. Jak Smoliński - czlowiek jedna runda. Ewentualnie dwie. Ostatni sezon to dramat, plus styl zycia jak Burhardt, wiec bez szans na poprawe.

P.S. Muras był tylko jeden.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2009, 00:00
Cytat:
Liczyć to sobie zawsze możesz. Ale doradzam zerknąć na przykład Borysiuka z Legii. To wielki talent, w zeszłym sezonie nawet sobie pograł - ale na pewno nie był wyróżniającym się zawodnikiem. Golik jest za młody, by od razu wskoczyć do zespołu i być jego pierwszoplanową postacią.
Masz rację. Gość ma dopiero 24 lata. Jeszcze z 2 lata powinien posiedzieć w ME, potem można by go wpuszczać na końcówki mniej ważnych meczów, a w wieku 30 lat powinien już być gotowy do gry w pierwszej jedenastce
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 29.06.2009 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.06.2009, 09:44
Mięciel w Legii
http://www.90minut.pl/news/95/news95...zem-Legii.html
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.06.2009, 10:04
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Mięciel w Legii
http://www.90minut.pl/news/95/news95...zem-Legii.html
kawał transferu. wzięli emeryta i będą na cuda liczyli. niech sobie przypomną jak śpiewali 8 lat temu "Manuela za Mięciela". Po tym czasie z pewnością nie jest lepszy.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.06.2009, 10:09
Zobaczymy na co stać Miętowego. Jak widać na zdjęciach nie zapomniał co to jest żel, więc może i w piłkę grać jeszcze potrafi. Na cuda nie liczę, ale jakby dołożył jakieś 10 goli...
Odpowiedz cytując
Jip
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 29.06.2009, 10:46
Co do Murawskiego i jego odejścia z Lecha Poznań. Na stronie transfery.eu oraz transfery.eurogol.pl widnieje kwota 4.6 mln E ! Jeżeli to prawda to myślę, że żaden klub w Polsce obecnie nie odrzucił by takiej oferty za swoją "gwiazdę".
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.06.2009, 11:05
Ja w sportowej niedzieli słyszałem o kwocie 2,5 mln euro

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2009, 11:06
wczoraj krzyczeli wszedzie ze 3 mln, a dzis juz ze 2,5. a jutro bedzie ze poszedl za 1 mln euro
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.06.2009, 11:11
Jip napisał(a):Wyświetl post
Co do Murawskiego i jego odejścia z Lecha Poznań. Na stronie transfery.eu oraz transfery.eurogol.pl widnieje kwota 4.6 mln E ! Jeżeli to prawda to myślę, że żaden klub w Polsce obecnie nie odrzucił by takiej oferty za swoją "gwiazdę".
Chyba by Ruscy musieli zwariować i być mocno pod wpływem by za Murawskiego płacić ponad 4.5 mln euro.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.06.2009, 11:19
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
wczoraj krzyczeli wszedzie ze 3 mln, a dzis juz ze 2,5. a jutro bedzie ze poszedl za 1 mln euro
jutro będzie 1 mln euro w pakiecie z Lewandowskim
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2009, 11:26
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Chyba by Ruscy musieli zwariować i być mocno pod wpływem by za Murawskiego płacić ponad 4.5 mln euro.
a i tak Sobol jest lepszy
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.06.2009, 11:38
Cytat:
a i tak Sobol jest lepszy
Zawsze i wszędzie Sobol najlepszym będzie!!!!!!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2009, 11:59
jakoś o wielkich transferach u konkurencji nie słychac, widac że panuje ogólna recesja.Myśle ze to jest szansa dla młodych Polskich zawodników.Chciałbym widziec w składach naszych ligowych zespołów więcej takich Rybusów,Borysiuków,Małeckich czy Lewandowskich.
Oby tylko w pucharach nie było kompromitacji.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.06.2009 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.06.2009, 15:44
Przecież zawsze tak jest. Gorawski miał pójść za 2,5 mln €, a potem okazało się że poszedł za 1,6 mln, co i tak było astronomiczną kwotą za tego zawodnika.

2,5 mln € to i tak sporo za 27-letniego defensywnego pomocnika ze słabej ligi.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 30.06.2009, 07:55
Przegląd sportowy podaje dziś 3,2mln http://sport.onet.pl/0,1248694,1999491,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2009, 09:10
Cytat z gazety Futbol/lipiec:

,,Lech w ciągu trzech lat osiągnął dużo, ale powinien więcej. W ubiegłym roku straciliśmy szanse na mistrzostwo w trzech ostatnich kolejkach. W tym sezonie było tak samo- mówi Rutkowski."

Hehe chyba się mu coś pomyliło :]

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.06.2009, 12:14
Chciał powiedzieć: w tym sezonie będzie tak samo.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2009, 14:49
magowski napisał(a):Wyświetl post
Murawski to był ich Sobolewski. Mówicie ze Murawskiego łatwo zastąpić. Będzie cholernie ciężko. Tak jakbyście pisali ze Sobolewskiego z powodzeniem zastąpi Cantoro i nie będzie widać różnicy.

Otóz to,kasa kasą ,ale jednak ten Murawski byl istotny dla Amiki,niby nie płaczą itd ale w gruncie rzeczy wiedzą ze stracili ważne ogniwo ,i to przed Pucharami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów