|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
felipe - zgoda to wszystko co napisałeś. Ja tego nie neguję.
Problem jest w tym, że pieniądze nie grają - jakoś wątpię, że mityczny (magiczny?) skauting TW jest w stanie znaleźć na "już" następcę Murawskiego. W naszej lidze nie widzę takiego zawodnika. Bałkańców pościągali za ciężkie pieniądze i teraz ci Bośniacy siedzą na lawie - nie ma żadnych podstaw do postawienia tezy, że w tym sezonie będzie inaczej. Oczywiście omnipotentny nie jestem i NAWET JA mogę się mylić ;-) ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
||||
|
A ja myślałem, że klub z nim podpisał wysoki kontrakt (ponoć i 250 tys. € rocznie), by zatrzymać swojego kluczowego zawodnika. I to było priorytetem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem poważnej reinwestycji nie będzie, i to nie tylko dlatego że Rutkowski będzie chciał na klubie zarobić. Po prostu spora część tej kwoty pójdzie na bieżące utrzymanie klubu. Koszty będą rosły, szczególnie płac. Bo poważna reinwestycja to kupno Jodłowca i Majewskiego z Polonii. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jestem bowiem pewien, że znalezienie conajmniej równie dobrego środkowego na teraz za 1-1,5 mln euro (a więc ideał - wymiana bez utraty "jakości" + potężny zastrzyk gotówki) nie jest rzeczą trudną. Zwłaszcza, że Muraś to przede wszystkim walczak (dobre porównanie kogoś wyżej z naszym Sobolem), piłkarsko natomiast zawodnik przeciętny. Pytanie tylko czy Lech wyda takie pieniądze... Albo inaczej - czy piłkarz o takiej wartości (klasie) bedzie chciał grać w jakiejś Polsce... Pozdrawiam. |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Otóż to...
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
3 mln euro jak za pomocnika na polskie warunki to duża kasa i mysle ze Lech zrobil dobrze , bo Murawski bo 2,3 latach przesiedzenia na lawce w Rosji lub na ajkis wypozyczeniach ,wroci pewnie do Poznania za pol-darmo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
||
Dyrektor Sportowy Lecha napisał(a):
![]() ci zza wschodniej granicy to szaleńcy w wydawaniu pieniedzy np. taki Janczyk... |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
^^ się okaże.. Wtedy zobaczymy realnie, co to gadanie o budowie silnego klubu jest warte.
A Muraś ma jako jeden z nielicznych w lidze papiery na to, żeby grać w lepszych rozgrywkach. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Murawski to dobry piłkarz, ale za takie pieniądze warto było go sprzedać. Coś około 12 mln PLN a za to można z naszej ligi kupić kilku piłkarzy, przy tym wg mnie Lech tak wiele nie straci sportowo, bo i tak Zieliński chciał grać 4-4-2 i dla kogoś z 3 (Murawski, Bandrowski, Stilić) zabrakłoby miejsca w 11. Mają ponadto Injacai Golika. Te pieniądze śmiało można wydać od choćby na Glika, Stachowiaka (chcą mieć 2 bramkarzy), Chałasa itd
Nie trzeba kupować od razu żadnych Jodłowców, Majewskich czy innych za grube pieniądze. Wystarczy tak kilku w przedziale 1-2 mln PLN i zespół będzie mocniejszy niż z Murawskim. A my - takie pieniądze możemy wziąć tylko za Brożka a jego rola w Wiśle w porównaniu do Murawskiego jest o wiele większa i zastąpić go o wiele trudniej i drożej. Przykro to pisać - ale Lech zarobił wielką kasę za piłkarza którego "najtaniej" zastąpić.... tak jakbyśmy my sprzedali Juniora za 3 mln Euro....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.06.2009 o godz. 20:18.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ogryzku:
- Nie porównuj poziomem Bandrowskiego z Murawskim. Nie ta para kaloszy. - Widziałeś tego ich Golika? Jego grę? Moim zdaniem będzie im cholernie ciężko Murawskiego zastąpić. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Murawski to był ich Sobolewski. Mówicie ze Murawskiego łatwo zastąpić. Będzie cholernie ciężko. Tak jakbyście pisali ze Sobolewskiego z powodzeniem zastąpi Cantoro i nie będzie widać różnicy.
![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
W sportowej niedzieli mówili o kwocie 2,5 miliona €. Czyli już spadło o 0,5 mln. Pewnie za rok dowiemy się, że Muraś poszedł za 1,5 mln.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z tym Majewskim to przesadziles. Jak Smoliński - czlowiek jedna runda. Ewentualnie dwie. Ostatni sezon to dramat, plus styl zycia jak Burhardt, wiec bez szans na poprawe.
P.S. Muras był tylko jeden. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 29.06.2009 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mięciel w Legii
http://www.90minut.pl/news/95/news95...zem-Legii.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy na co stać Miętowego. Jak widać na zdjęciach nie zapomniał co to jest żel, więc może i w piłkę grać jeszcze potrafi. Na cuda nie liczę, ale jakby dołożył jakieś 10 goli...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co do Murawskiego i jego odejścia z Lecha Poznań. Na stronie transfery.eu oraz transfery.eurogol.pl widnieje kwota 4.6 mln E ! Jeżeli to prawda to myślę, że żaden klub w Polsce obecnie nie odrzucił by takiej oferty za swoją "gwiazdę".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja w sportowej niedzieli słyszałem o kwocie 2,5 mln euro
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
wczoraj krzyczeli wszedzie ze 3 mln, a dzis juz ze 2,5. a jutro bedzie ze poszedl za 1 mln euro
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jakoś o wielkich transferach u konkurencji nie słychac, widac że panuje ogólna recesja.Myśle ze to jest szansa dla młodych Polskich zawodników.Chciałbym widziec w składach naszych ligowych zespołów więcej takich Rybusów,Borysiuków,Małeckich czy Lewandowskich.
Oby tylko w pucharach nie było kompromitacji.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.06.2009 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Przecież zawsze tak jest. Gorawski miał pójść za 2,5 mln €, a potem okazało się że poszedł za 1,6 mln, co i tak było astronomiczną kwotą za tego zawodnika.
2,5 mln € to i tak sporo za 27-letniego defensywnego pomocnika ze słabej ligi. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przegląd sportowy podaje dziś 3,2mln
http://sport.onet.pl/0,1248694,1999491,wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat z gazety Futbol/lipiec:
,,Lech w ciągu trzech lat osiągnął dużo, ale powinien więcej. W ubiegłym roku straciliśmy szanse na mistrzostwo w trzech ostatnich kolejkach. W tym sezonie było tak samo- mówi Rutkowski." Hehe chyba się mu coś pomyliło :] ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Chciał powiedzieć: w tym sezonie będzie tak samo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Otóz to,kasa kasą ,ale jednak ten Murawski byl istotny dla Amiki,niby nie płaczą itd ale w gruncie rzeczy wiedzą ze stracili ważne ogniwo ,i to przed Pucharami. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|