The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 17:13
może masz racje...ale i tak szkoda mi kibiców klubów które brały udział w korupcji...ja byłbym za zwiększeniem kar dla osób a złagodzeniem dla klubów. Po prostu stawiam się w ich sytuacji.

pozdrawiam
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.06.2009, 17:17
Kibiców faktycznie szkoda, ale niestety jest to chyba przykra konieczność. Tak przynajmniej mi się wydaje. Również pozdrawiam
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2009, 17:24
decyzja w sprawie baraży do 15 lipca
http://www.90minut.pl/news/95/news95...straklase.html
Powód: %
Ostatnio edytowane przez John1906 : 27.06.2009 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.06.2009, 17:43
Karac wszystkich bez zadnych wyjatkow.

Ktos kupowal ,jest winny i powinien zostac ukarany i i jesli zostanie mu to oczywiscie udowodnione ,to degradowac bez mrugniecia okiem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.06.2009, 17:54
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Karac wszystkich bez zadnych wyjatkow.
Całkowicie się zgadzam nie może być tak, że jakiś klub poleci za korupcje, a inny nie bo ma "mocną ekipę" w PZPN-ie i będzie im darowane, a argumentować będą tym że sprawa się już przedawniła lub dotyczy klubu, który już nie istnieje (patrz Lech Poznań)

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.06.2009, 18:30
Mi sie wydaje ,ze Widzew chca udupić dlatego ze Boniek byl/jest zwiazany z tym klubem ,a jak wiadomo Zibi czesto krytykuje PZPN i Late ,choc znowu Lato jest za abolicja .
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2009, 20:37
Nie wiem, może głupi jestem ale dla mnie, jeśli szemrany awans nastąpił 5 sezonow temu, albo kupiony mecz, sprzedany czy kto wie co jeszcze oni robili z tymi meczami, a od 4 sezonów klub gra uczciwie i albo pnie sie po kolejnych szczeblach piłkarskich lig, albo utrzymuje się w czołówce jakiejś, to taki kupiony mecz według mnie ulega takiemu przedawnieniu, nawet nie prawnemu tylko obyczajowemu.

Też jestem za tym, żeby wszelkie kradzieże, manipulacje itd. karać, ale karać w czas a nie po upływie paru lat...
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.06.2009, 21:35
?

Jak kupili to nie wyp***** z ligi. Nie ma przedawnienia dla korupcji! Mowa o karaniu ludzi a nie klubów jest dla mnie śmieszna. Piłkarze robią składkę na sędziego, kupują awans, bądź mistrza i potem sprawa wychodzi na jaw. I uważacie, że należy karać tych co opłacili sędziego, klub czy może wszystkich? Nie może byś tak, że ukarają piłkarzy za korupcje, a klub nie zleci z ligi. W końcu na tym matactwie kluby ZYSKIWAŁY! Moim zdaniem - sprzedawczyki do Wroclawia, klub do niższej ligi.

PS. Abolicja to dla mnie bzdura. Jak rozgrzebali to szambo, to teraz wypadałoby je wyczyścić...

Odpowiedz cytując
raciborzanin
Member

Od: 10.2007

Stary 27.06.2009, 22:00
Murawski w Rubinie Kazań za 3 mln euro!
http://futbolnet.pl/wiadomosci/rafal...dnak-w-rubinie

Niby znów informują jako pierwsi(jak z Kasprzikiem.) Pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.06.2009, 22:57
Tylko że Polska to nie Włochy gdzie załatwili sprawę szybko, wyje*ali kogo mieli wyje*ać. A u nas odbywa sie dwudziesty ósmy zjazd pzpn-u, nadal wiemy tyle samo co przy trzecim, a nawet mniej...
Abolicja powinna być, ale jeśli ktoś by teraz kupił, to do 3 ligi. Bo jeśli będą rozgrzebywać stare śmieci w nieskończoność to Polska liga będzie taka jaka jest i nigdy nie będziemy mieć dobrego poziomu, bo co chwile ktoś będzie spadał...
Wg mnie są dwa sposoby: albo abolicja, albo tak jak we Włoszech, że szybko załatwią sprawę co do baraży, tego Widzewa i co tam jeszcze jest i po sprawie.
Ale znając Polskę, tzn. polskich działaczy, za kilka lat będzie n-te spotkanie pzpn-u w sprawie korupcji, kolejne degradacje, czyli podsumowując był, jest i będzie chaos.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.06.2009, 09:28
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Abolicja powinna być, ale jeśli ktoś by teraz kupił, to do 3 ligi. Bo jeśli będą rozgrzebywać stare śmieci w nieskończoność to Polska liga będzie taka jaka jest i nigdy nie będziemy mieć dobrego poziomu, bo co chwile ktoś będzie spadał...
Ale dlaczego mają być równi i równiejsi? Wtedy to by się dopiero chaos zrobił, bo ci co kupili teraz odwoływaliby się w nieskończoność,że chcą być traktowani tak samo jak ci, co kupili 5 lat temu. Jestem tego samego zdania co Gordian- kupili mecz,muszą zostać w jakiś sposób ukarani. Być może to jedyny sposób,żeby czegoś tych ludzi nauczyć. A abolicja dla mnie większego sensu nie ma,bo za pare lat okazałoby się,że jesteśmy w tym samym miejscu z korupcją.

Arkas napisał(a):
Ale znając Polskę, tzn. polskich działaczy, za kilka lat będzie n-te spotkanie pzpn-u w sprawie korupcji, kolejne degradacje, czyli podsumowując był, jest i będzie chaos.
A to już chyba kwestia przyzwyczajenia z naszej strony-kibiców. Dopóki się nic z PZPN-ie nie zmieni,to tam zawsze będzie chaos.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 28.06.2009, 09:34
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-legii,1330194

Mięciel wraca do Legii. Mysle ze bedzie to duze wzmocnienie, jak cos tam pokazywal w bundeslidze tzn ze w polskiej lidze bedzie strzelal sporo bramek, chociaz z drugiej strony duzo takich powrotow konczylo sie kleska, miejmy nadzieje, ze w tym przypadku bedzie podobnie (opcja 2).
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.06.2009, 09:50
Ja myślę, że ściągnięcie Mięciela może wyjść Legii tylko na dobre. Nawet jak nie będzie miał super formy (czego narazie nic nie zapowiada), to przynajmniej wniesie do drużyny sporo doświadczenia. Legia ma paru młodych utalentowanych piłkarzy, którym trzeba się uczyć przy starym wyjadaczu. Wydaje mi się, że na dzień dzisiejszy brakuje im właśnie takiego odpowiednika naszego Głowackiego i Sobola, który by dawał młodym odpowiednie wzorce i dbał o płynną wymianę pokoleń w drużynie.

Co do bajzlu przy korupcji:
Wszystkich chyba wkurza, że co roku jest burdel i liga nie może wystartować normalnie. Ale jak się zaczętej sprawy nie doprowadzi do końca, to to będzie tylko dowód na bezradność i bezkarność. Nie można śmieci wiecznie pod dywan zamiatać.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2009, 11:57
http://www.rubin-kazan.ru/allnews/#n...e228627b5747ce

Murawski oficjalnie w Rubiniu Kazan. LM czeka
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.06.2009, 12:01
Nie działa coś ten link.
Już działa Swoją drogą dobry wybór. Mistrz Rosji, Liga Mistrzów i poważna szansa na grę w pierwszym składzie. No i Kuchenki się osłabiają
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.06.2009, 12:38
Jezeli to prawda co do kwoty to rzeczywiscie pogratulowac, ze w czasach kryzysu ktos daje tyle za pilkarza reprezentacji Polski takie pieniadze. Dosyc zaskakujacy transfer przyznam.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.06.2009, 12:50
No i tyle było z szumnych zapowiedzi Amiki: z klubu odejdzie tylko jeden piłkarz: Stilić albo Rengifo.

Ledwo pojawiła się "atrakcyjna oferta" - od razu pozbyli się mózgu zespołu, jego lidera i kapitana. Jasne, 3 mln € piechotą nie chodzi, ale ma się to nijak do zapowiedzi o nieosłabianiu się - a nawet wzmacnianiu.

To tylko dowodzi, że na chwilę obecną Rengifo, Stilić, Peszko, Arboleda czy Lewandowski nie mają żadnej konkretnej oferty.

W Amice każdy jest na sprzedaż, pod warunkiem że zaoferuje dobre pieniądze. To samo w Wiśle czy Legii. Tylko że my takiego kitu o tym, że "zawodnicy nie są na sprzedaż" nie wciskamy.

Szansa Amiki na utrzymanie w miarę silnego składu wiąże się z tym, że zawodnicy z polskiej ligi są dla klubów zachodnich jedynie opcją rezerwową na wypadek, gdyby główne cele transferowe okazały się nierealne. Natomiast wiąże się to też z zagrożeniem, że pod koniec okienka wpłynie super-oferta, która w razie przyjęcia nie pozwoli na załatanie dziury w składzie.

Inna kwestia to to, kto będzie następcą Murawskiego. Jeśli włodarze Amiki nie szarpną się na Majewskiego (w co wątpię) - to raczej marne są szanse na co najmniej równorzędnego zastępcę. Pewnie będzie nim Gol z PGE, ale to wariant niskobudżetowy. Trochę tak, jak zastępowanie Szymkowiaka Gołosiem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2009, 13:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Inna kwestia to to, kto będzie następcą Murawskiego. .
Gordan Golik
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.06.2009, 13:03
za taka kasę to raczej nie ma sie co dziwić że sprzedali , bardzo dobry interes
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.06.2009, 13:08
Flamengisto-aboslutnie popieram ze na ta chwile kazdy z pilkarz Amiki jest na sprzedaz ,wystarczy ze znajdzie sie konkretna oferta.Taka ktora satysfakcjonuje obie strony.Bujdy ze odjedzie tylko Stilic albo Rangifo to tylko słowa ,jak zwykle ,co juz sie staje polskim obyczjem bez pokrycia.

Czasy mamy jakie mamy 3 mln Euro ,to konkretny pieniadz ,i napewno oferta dobra.Murawskiego skusila pewnie dodatkowo jeszcze gra w LM.

Ciekawe czy Kuchenki beda szukaly na gwałt nastepcy+ to czy jeszce kogos wytransfruja,podejrzewam ze tak ale musi sie trafic znowu jakas solidna opcja transferowa.Kazdy jest na sprzedaz,no chyba ze ma 1 mld Euro kwoty odstepnego,jak taki jeden typek
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2009, 13:14
Osobiście jestem zdania, że jeśli Stilic i Lewandowski zostaną w Amice to będzie tylko ze szkodą dla tego klubu. Mają jeszcze szanse wziąć po kilka mln euro za każdego, więc trzeba skorzystać z takowej szansy. Trzeciak z Rogerem za bardzo przekombinował licząc na więcej niż 3 mln euro, ale swoją drogą mało kto się spodziewał że sam zawodnik aż tak obniży loty i zacznie grać piach. Mówi się trudno.

Za 3 mln euro można kupić Jodłowca, Majewskiego, Robaka i Nowaka i pewnie starczy na jakiegoś młodzika.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.06.2009, 13:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Za 3 mln euro można kupić Jodłowca, Majewskiego, Robaka i Nowaka i pewnie starczy na jakiegoś młodzika.
Wy naprawdę wierzycie ,że Amica tą kase wyda na transfery ? Za dużo bajeczek o wielkim scautingu i świetnym zarządzaniu rodem z przeglądu sportowego. Jeszcze im się nie zwróciły ich bałkańskie "perełki" ,żeby szaleli z wydawaniem. Myślę ,że wydadzą z tego góra -500tys euro. Chyba ,że kogoś jeszcze wypuszczą za granicę.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2009, 13:26
Wiem, że nie wyda takiej kwoty bo wzorem ITI te pieniądze pójdą na załatanie deficytu klubu. Jeśli jednak chcą dotrzymać kroku Wiśle i Legii to muszą przeznaczyć jakieś większe pieniądze na wzmocnienia bo poza mocną pierwszą 11-stką na to ławce była bida z nędzą.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.06.2009, 13:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W Amice każdy jest na sprzedaż, pod warunkiem że zaoferuje dobre pieniądze.
Też tak sądzę. Lech nawet się z tym nie kryje. Wręcz afiszują się na swojej oficjalnej stronie.

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.06.2009, 13:35
A mnie ciekawi co teraz będzie ze Stiliciem.

Przecież sam Bośniak mówił, że chce odejść. Zresztą na wiosnę grał po prostu słabo. Jakoś nie wydaje mi się, żeby teraz, zwłaszcza po odejściu Murawskiego!, zmienił zdanie i zapragnął pozostać na Bułgarskiej? Jakoś mi się nie wydaje.

Więc jeśli Stilić nadal będzie grał jak na wiosnę lub też odejdzie to Twór Wielkopolski zostanie z bardzo słabiutkim środkiem pola.

Bardzo dziwny ruch z ich strony.

P.S.
Potwierdziło się to co mówiłem od dawna. Polskie kluby nie mają siły przebicia, żeby zatrzymać najlepszych piłkarzy. TW dostał za Murawskiego kupę hajsu ale czy tak łatwo w PL znaleźć dobrego następcę dla tak istotnego trybiku w drużynie?
Powód: bo tak. bez powodu
Ostatnio edytowane przez Krissu : 28.06.2009 o godz. 13:37.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 28.06.2009, 14:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Osobiście jestem zdania, że jeśli Stilic i Lewandowski zostaną w Amice to będzie tylko ze szkodą dla tego klubu. Mają jeszcze szanse wziąć po kilka mln euro za każdego, więc trzeba skorzystać z takowej szansy. Trzeciak z Rogerem za bardzo przekombinował licząc na więcej niż 3 mln euro, ale swoją drogą mało kto się spodziewał że sam zawodnik aż tak obniży loty i zacznie grać piach. Mówi się trudno.

hehe
Pierwszy przereklamowany, drugi od 2 lat bez formy, trzeci to dno a nie piłkarz a Nowak wiecznie kontuzjowany. Dobre zakupy, niech ich Lech bierze

PS. Uprzedzając głupie komentarze. To był sarkazm...

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2009, 15:00
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Dosyc zaskakujacy transfer przyznam.
Raczej mało zaskakujący, pomijając wszelkie bujdy, które są podawane przez media (Zahorski, Banaś czy Stilic w Wolfsburgu). Muraś podpisał zimą kontrakt z Lechem po to, by klub na nim mógł zarobić. Zachował się fair wobec Lecha, z którego mógłby za pół roku odejść za darmo, klub w zamian za to obiecał mu transfer, jeśli pojawi się niezła oferta i Muraś będzie chciał z niej skorzystać. No i jak widać Rubin spełnił oczekiwania i klubu, i zawodnika.
Osobiście, mam na ten transfer pogląd dwojaki. Murawski był chyba moim ulubionym zawodnikiem w teraźniejszym Lechu, jednym z najlepszych, ambitnym i walecznym, tak więc szkoda że go już w Lechu zabraknie. Z drugiej strony, chłopak ma 28 lat, za rok, dwa ciężko byłoby uzyskać nawet połowę tej kwoty z transferu, a 3 mln ojro to naprawdę ładny pieniądz. Dodatkowo Lecha ma grać systemem z tylko dwoma środkowymi pomocnikami, więc jest kogo wstawić na jego pozycję (liczę na Golika trochę..). Poza tym za 3 mln € da się sprowadzić kilku fajnych zawodników.

Życzę Murasiowi powodzenia w LM i nowym klubie. A 121 minuty nie zapomnę chłopakowi do końca życia
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 28.06.2009 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 28.06.2009, 15:10
Powiedz na jakiej podstawie liczysz na zawodnika, którego na dobrą sprawę nie widziałeś na boisku? Jesteś tak ufny w waszą sieć skautingu, czy może uważasz że Smuda to lamer i nie zna się na piłkarzach?

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.06.2009, 15:37
Krissu napisał(a):Wyświetl post

Bardzo dziwny ruch z ich strony.
No nie tak do końca moim zdaniem.
Prawdą jest to co napisałeś, że polskie kluby nie mają siły przebicia ($) by utrzymać największe gwiazdy. 3 mln euro to jak na polskiego ligowca, kiwającego na codzień wirtuozów z Odry czy innej Lechii kwota astronomiczna. Nie wolno jej odrzucać.

Za takie mniej więcej pieniądze odchodzili od nas Kuba B, Maciej Ż.... Czy nie są to piłkarze o klasę wybitniejsi?

Murawski to zawodnik już nie pierwszej młodości, ponadto na środku pola Lech ma niewiele gorszych (?) Injaca, Bandrowskiego, w dalszym ciągu Stilica, młodego Bałkańca. Za góra mln euro mogą ponadto wyciągnąć z polskiej ligi kogo zechcą, choćby Majewskiego (młody, ma wielki potencjał, nowe środowisko z pewnością wpłynęłoby na wzrost jego motywacji do gry). Nie jest to więc zawodnik nie do zastapienia w Poznaniu, o czym świadczy choćby solidna gra Lecha w trakcie jego kontuzji.

Podsumowując - 3 mln euro za niemłodego juz piłkarza, nie będącego ani przebojowym skrzydłowym (jak Kuba), ani bramkostrzelnym napastnikiem (jak Żuraw) to naprawdę oferta nie do odrzucenia... Tylko podziwiać.

Bo nie sztuka żądać np 5 mln euro za zawodnika (jak Legia za Rogera czy my za Brożka) i potem "narzekać", że nikt nie chce go kupić...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2009, 16:03
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Powiedz na jakiej podstawie liczysz na zawodnika, którego na dobrą sprawę nie widziałeś na boisku? Jesteś tak ufny w waszą sieć skautingu, czy może uważasz że Smuda to lamer i nie zna się na piłkarzach?
Szczerze, to nie wiem na jakiej podstawie. Był głównym graczem dobrej chorwackiej ekipy, miał być rzekomo następcą Kovaca w reprezentacji w przyszłości..
Smuda nie wystawiał go z przekory, żeby pokazać, że nie miał wpływu na transfery zimą i że ściągnięto mu złych zawodników. Później także jako alibi przy ciągłym gadaniu o wąskiej kadrze i braku ławki rezerwowych na którą Golika jak i pozostałych nawet nie wstawiał. Smuda to specyficzny trener, co niestety wiosną Lechowi bardzo się nie przysłużyło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów