|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kabaretu ciag dalszy
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...o_Austrii.html |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Tą masakrą zdobyliśmy mistrzostwo Polski. Z resztą na pewno ktoś jeszcze przyjdzie...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bożok skoro jest piłkarzem Ruzemberoka ,wczesniej i tak niz 1 lipca nie moga "go pokazać" z koszulka Wisły
Tego Carlinhosa Łysy ponoc sprawdza pod katem takim samym jak sprawdzał MArcelo,czyli czy moze do nas za friko przyjsc.Sadze ze jak go w Krakowie badali medycznie,to powinien u nas grac Z bramakrzem moze byc roznie ,albo zakontraktuja tego Nurkovica ,albo Łysy bedzie dalej robil castingi Jakis zawodnik extra do tej trojki (byc moze srodkowy obronca lub napastnik) to bylaby wisienka na torcie ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Taaa. Na pewno bedą wzmocnienia po Levadii. Tak jak po przejściu Beitaru miały byc przygotowane (słowa Wilczka)3,4 transfery.Naiwność niektórych poraża
|
|
|
|
Guest
|
|
Do tego myślę, że nasz Tomas obudzi się już na dobre, a nie tylko na kilka chwil. Po cichu liczę że będziemy mieć taki duet jak Barca (Iniesta Xavi) za nimi Toure. U nas Garguła Jirsak za nimi Sobol ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2009 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Co do Messiego to Małecki prowadzi piłkę w podobnym stylu zachowując proporcje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Zdobyliśmy mistrzostwo szamba, więc jest super, ta? Tym bardziej, że odeszli Zieńczuk i Baszczyński. Po co regularnie wzmacniać skład. Lepiej cudem być najlepszym w szambowej ekstraklasie, a w pucharach dalej grać piach. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
jakbys nie chwalil Lobodzinskiego za gre w Gdansku i wczorajszym sparingu to Messim on nie jest,ale to i tak bylo w formie ironii ,widac nei zalapales
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Kolega wyobraża sobie sytuacje w której gramy około 30 spotkań w rundzie jesiennej ( 17 liga , 2 PP , 6-12 EP ) z jednym bramkarzem , 4 obrońcami ( Głową , Singlarem , Marcelo i Piotrem Brożkiem ) , 7 pomocnikami , 3 napastnikami , w Tym aktualnie dwóch powaznie kontuzjowanych graczy ? Kontuzje są nieodłączną cześcia piłki nożnej i wielce prawdopodobne że jeszcze 3-4 graczy nam wypadkie w trakcie rundy , do tego dochodzą karki i będziemy grali w lidze mistrzów z Burligą i Brudem w obronie , Janikiem w pomocy i Batko w ataku .
Bez wzmocnień ani rusz , a sprawy transferowe się jak zwykle przeciągają i nie zdziwię się że w tym tygodniu pojawią się nagłówki Bożok nie trafi do Wisły , Carlinhos znalazł sobie inny klub , Nurkovic nie podpisze kontraktu z Białą Gwiazdą . Takich patowych sytuacji jak w tym okienku mieliśmy już tak wiele w przeszłości , nasza polityka transferowa jstaje się strasznie przewidywalna . Ale chcialbym się jednak mylić . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Czy adminom naprawdę się nudzi? Znowu usunęliście parę postów, które są przecież na temat.
Karheop obyś się tym razem mylił...
Ostatnio edytowane przez PasiorWKS : 28.06.2009 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie mam żalu że na nowe transfery sie raczej nie zanosi, najbardziej mi szkoda że za darmo pozbyto sie Zienia i Baszcza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
solidny skład mamy?
przyjdzie kontuzja?bo jak bedziemy grać np w LE to lezymy i kwiczymy Niech Pawelek Glowacki Brozek wypadnie i lezymy ;| ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Spokojnie poczekajmy do jutra. Powinno sie wiele wyjasnic! Co do Lobodzinskiego, to ja mam takie przeczucie, ze w tej rundzie bedzie czolowa postacia Wiselki.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Okienko transferowe otwiera się 1 lipca i nowi zawodnicy pojawią się na obozie - zaznacza Adrian Ochalik, rzecznik Wisły.
Oni będą zaś co tydzień przekładać termin... Kazimierski (trener bramkarzy nie mógł być na sparingu z powodu ważnych spraw rodzinnych) to jak mogł go ocenic po tym meczu?:| jak go nie widzial na meczu... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co to w ogóle za chory tok myślenia... Byłeś kiedyś w czymś najlepszy w Polsce? W województwie chociaż, na osiedlu? ****a, szambem nazywać mistrzostwo kraju w którym się żyło... -- Logiczne, że ktoś w miejsce Baszcza i Zienia przyjdzie, oby zastąpili ich godnie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja wiem że wszyscy srają się za wzmocnieniami ale poprzedni sezon pokazał że można grać nawet bez Brożka. Doskonale was rozumiem na LM to wciąż mało ale nasza kadra na tle rywali jest naprawdę solidna. To u nas siedzą piłkarze na rezerwie którzy zarabiają więcej niż cała kadra Polonii Bytom a nie w Lechu czy w Legii. Wypada Głowacki gra Varga, w Rumuni grał całą rundę na stoperze i byli z niego zadowoleni. Mamy tez uniwersalnego Juniora. Będę się trzymał swojego zdania, że jesteśmy wstanie poradzić sobie bez wzmocnień choć jest praktycznie pewien, że przyjdą do nas nowi piłkarze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2009 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jedyne co boli to to ze tak dobry klub jak Wisla,majaca wspanialych kibicow,ogromne sukcesy w Polsce,jest tak hu.... zarzadzany,nikt mi nie powie ze z transferami nie ma szopki?czy az tak ciezko podpisac kontrakt z zawodnikiem ktorego oglada sie od dlugiego czasu?
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wracając natomiast do meritum, czyli do transferów to oczywiście logiczne jest, że ktoś zajmie ich miejsce, tylko Wiśle powinno bardziej zależeć na czasie. Transfery muszą być już dokonane na przynajmniej 2 tygodnie przed rozpoczęciem el. LM, aby piłkarze mieli czas się wkomponować. Chyba nikt z obecnych na tym forum (no chyba, że są tu Legioniści ) nie chce wzmocnień takich jak w zeszłym sezonie było z Marcelo. Nie chodzi mi o aspekt sportowy, bo ten jest zdecydowanie na plus, natomiast o to, że ściągnięto go gdy w europejskich pucharach było właściwie pozamiatane. Kto wie czy gdyby to Marcelo miał kryć Bent'a w meczu w Londynie to nie awansowalibyśmy do dalszej fazy rozgrywek. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Kurcze, zielone światło na transfery chyba tak oślepiło Bednarza, RN i Cupiała że nic nie widzą i nie mogą złożyć podpisów pod umowami dotyczącymi Bożoka, Nurkovica i Carlinhosa.
Nie może być chyba innego wytłumaczenia, bo przecież zielone światło na transfery świecić miało silnie jak nigdy... A na poważnie: jeśli jutro co najmniej dwójka z trójki ww. piłkarzy umowy nie podpisze, to znaczy że zmiany na plus w polityce transferowej nie ma i wszystko zostaje po staremu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
||
Dla mnie to śmieszne bo wiadomo, że żadna polska drużyna nic w tych pucharach nie ugra więc max o co można walczyć to mistrzostwo kraju. Puchary to taki bonus, dla kibiców w postaci dodatkowych emocji a dla klubu w postaci dodatkowej kasy. No ale każdy lubi co innego. Inna sprawa, że bez uzupełnienia składu (już nawet nie mówie o wzmocnieniach bo dawno z tego wyrosłem ) będzie ciężko obronić MP. Cytat:
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 28.06.2009 o godz. 22:55.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i co? Mam mówić, że mamy mocną kadrę, BO PRZECIEŻ ZDOBYLIŚMY MISTRZOSTWO? Ja się naprawdę z mistrzostwa cieszę, ale chcę żeby Wisła zagrała coś w pucharach. I nie będę pisał, że nasz skład jest mocny, a zawodnicy dobrzy, bo wygrali w tym dennym poziomie Ekstraklasę. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wszystkie powyzsze kluby mają znacznie większe budżety od naszej czołówki... Czego oczekujesz? Nie dogonimy Europy w dwa lata (bo dopiero niedawno pojawiły się pieniądze w naszej ekstraklasie...)Rozumiem, że jutro jest jakiś deadline? Jak podpiszą z Bożokiem we wtorek, to już nie będzie to samo? Albo nie daj boże, za tydzień... ![]()
Ddf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|