The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2009, 20:18
Kabaretu ciag dalszy
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...o_Austrii.html
Odpowiedz cytując
mzaku1976
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 28.06.2009, 20:56
Nie wiem czy na prawdę nasz trener uwierzył w to "zielone światło"?To jak on jest traktowany przez Nasz Klub to dramat. Tylko od niego wymagają. A jak mu pomaga Klub?W tej chwili mamy dwóch zdrowych napastników, dwóch stoperów(wliczając szklanego Głowę), jednego prawgo obrońcę, jednego bramkarza,żadnego lewoskrzydłowego. Na tę chwilę jest kadrowa masakra.A Cupiał i Wilczek liczą na LM. To kpina! Polityka transferowa Wisły to w tej chwili jawny sabotaż!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 28.06.2009, 21:04
http://wislaportal.pl/news.php?id=15560

Fonfara zostaje w Belchatowie. Uff...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.06.2009, 21:15
mzaku1976 napisał(a):Wyświetl post
Na tę chwilę jest kadrowa masakra.
Tą masakrą zdobyliśmy mistrzostwo Polski. Z resztą na pewno ktoś jeszcze przyjdzie...
Ddf
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2009, 21:16
Może i uff
Nie twierdze, że Fonfara byłby wzmocnieniem niemniej jednak na chwile obecna w kadrze jest 15 zawodników z pola na poziomie ekstraklasy w tym 2 kontuzjowanych i niepewny Varga
więc niewykluczone, że do szerokiego składu by sie nadał
Oby ktos lepszy na prawą obrone trafił
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.06.2009, 21:27
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Tą masakrą zdobyliśmy mistrzostwo Polski. Z resztą na pewno ktoś jeszcze przyjdzie...
No nie bardzo...
Juz nie ma Baszcza i Zienia...
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2009, 21:28
Spokojnie,trzeba poczekać do poniedziałku i liczyć na rozsądek zarządu i kadry trenerskiej.Już wielokrotnie wieszaliśmy psy na Bednarzu a ten nas pozytywnie zaskakiwał !Tak bogiem a prawdę z levadia poradzimy sobie tym składem a wzmocnienia będą na następne rundy a wtedy jak to będą porządne grajki to wkomponują się błyskawicznie do zespołu.
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.06.2009, 21:30
criskrakow napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie,trzeba poczekać do poniedziałku i liczyć na rozsądek zarządu i kadry trenerskiej.Już wielokrotnie wieszaliśmy psy na Bednarzu a ten nas pozytywnie zaskakiwał !Tak bogiem a prawdę z levadia poradzimy sobie tym składem a wzmocnienia będą na następne rundy a wtedy jak to będą porządne grajki to wkomponują się błyskawicznie do zespołu.
Tak nigy nie mozna myslec...

Z Valerenga i Tbilisi tez mielismy sobie poradzic...
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.06.2009, 21:33
Bożok skoro jest piłkarzem Ruzemberoka ,wczesniej i tak niz 1 lipca nie moga "go pokazać" z koszulka Wisły
Tego Carlinhosa Łysy ponoc sprawdza pod katem takim samym jak sprawdzał MArcelo,czyli czy moze do nas za friko przyjsc.Sadze ze jak go w Krakowie badali medycznie,to powinien u nas grac
Z bramakrzem moze byc roznie ,albo zakontraktuja tego Nurkovica ,albo Łysy bedzie dalej robil castingi
Jakis zawodnik extra do tej trojki (byc moze srodkowy obronca lub napastnik) to bylaby wisienka na torcie
Odpowiedz cytując
mzaku1976
Junior Member

Stary 28.06.2009, 21:37
Taaa. Na pewno bedą wzmocnienia po Levadii. Tak jak po przejściu Beitaru miały byc przygotowane (słowa Wilczka)3,4 transfery.Naiwność niektórych poraża
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.06.2009, 21:48
mzaku1976 napisał(a):Wyświetl post
Taaa. Na pewno bedą wzmocnienia po Levadii. Tak jak po przejściu Beitaru miały byc przygotowane (słowa Wilczka)3,4 transfery.Naiwność niektórych poraża
Ja naprawdę nie wiem co Wy tak panikujecie... mamy naprawdę solidny skład i świat się nie zawali jak nikogo nie weźmiemy. Czy wy nie widzicie że te okienko już wygląda trochę inaczej w stosunku do poprzednich ? Widać, że mamy upatrzonych ludzi, a nie tak jak było wcześniej, że szukamy kogoś na siłę. Nawet ten bramkarz, który przyjechał był OBSERWOWANY. Jestem przekonany, że kogoś kupimy. Dodam, że mamy jeszcze Gargułę, piszecie o znakach zapytania przy jego nazwisku. A ja jestem przekonany, że jeśli dalej nic nie będzie dziać mu się z tym kolanem to on wróci do formy. Dlaczego ? Sprawa jest prosta Garguła jest to piłkarz bazujący na technice i inteligencji nie tak jak Dawidowski czy Niedzielan których głównymi atutami była szybkość zwrotność itp. Więc nawet jeśli te kolano nie będzie chodzić jak dawniej uważam, że on sobie poradzi. Jest po prostu dobrze ułożony w bani gość a w piłkę grać się nie zapomnina.

Do tego myślę, że nasz Tomas obudzi się już na dobre, a nie tylko na kilka chwil. Po cichu liczę że będziemy mieć taki duet jak Barca (Iniesta Xavi) za nimi Toure. U nas Garguła Jirsak za nimi Sobol
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2009 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 28.06.2009, 22:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Do tego myślę, że nasz Tomas obudzi się już na dobre, a nie tylko na kilka chwil. Po cichu liczę że będziemy mieć taki duet jak Barca (Iniesta Xavi) za nimi Toure. U nas Garguła Jirsak za nimi Sobol
Taa i Łobodzinski w roli Messiego
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.06.2009, 22:09
Cytat:
Ta ironia zbędna... zauważyłem że nastąpił straszny wysp pokemonów po ostatnim mistrzostwie. Wszyscy z datami 2009 są co chwile banowani...
Co do Messiego to Małecki prowadzi piłkę w podobnym stylu zachowując proporcje.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.06.2009, 22:10
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do tego Łobodzińskiego.? Dobrze kolego, że ty jesteś odpowiednikiem Messiego

Zobacz sobie skrót ze sobotniego sparingu, zastanów się i potem napisz (i pamiętaj o tych dwóch bramkach w Gdańsku..).
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.06.2009, 22:12
Nie lubię pustego płakania, jak to jest źle, ale Twój optymizm to jest przerażający.

Zdobyliśmy mistrzostwo szamba, więc jest super, ta? Tym bardziej, że odeszli Zieńczuk i Baszczyński.

Po co regularnie wzmacniać skład. Lepiej cudem być najlepszym w szambowej ekstraklasie, a w pucharach dalej grać piach.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 28.06.2009, 22:13
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do tego Łobodzińskiego.? Dobrze kolego, że ty jesteś odpowiednikiem Messiego

Zobacz sobie skrót ze sobotniego sparingu, zastanów się i potem napisz (i pamiętaj o tych dwóch bramkach w Gdańsku..).
jakbys nie chwalil Lobodzinskiego za gre w Gdansku i wczorajszym sparingu to Messim on nie jest,ale to i tak bylo w formie ironii ,widac nei zalapales
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.06.2009, 22:16
mamy naprawdę solidny skład i świat się nie zawali jak nikogo nie weźmiemy.
Kolega wyobraża sobie sytuacje w której gramy około 30 spotkań w rundzie jesiennej ( 17 liga , 2 PP , 6-12 EP ) z jednym bramkarzem , 4 obrońcami ( Głową , Singlarem , Marcelo i Piotrem Brożkiem ) , 7 pomocnikami , 3 napastnikami , w Tym aktualnie dwóch powaznie kontuzjowanych graczy ? Kontuzje są nieodłączną cześcia piłki nożnej i wielce prawdopodobne że jeszcze 3-4 graczy nam wypadkie w trakcie rundy , do tego dochodzą karki i będziemy grali w lidze mistrzów z Burligą i Brudem w obronie , Janikiem w pomocy i Batko w ataku .

Bez wzmocnień ani rusz , a sprawy transferowe się jak zwykle przeciągają i nie zdziwię się że w tym tygodniu pojawią się nagłówki Bożok nie trafi do Wisły , Carlinhos znalazł sobie inny klub , Nurkovic nie podpisze kontraktu z Białą Gwiazdą . Takich patowych sytuacji jak w tym okienku mieliśmy już tak wiele w przeszłości , nasza polityka transferowa jstaje się strasznie przewidywalna .

Ale chcialbym się jednak mylić .
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Stary 28.06.2009, 22:17
Czy adminom naprawdę się nudzi? Znowu usunęliście parę postów, które są przecież na temat.
Karheop obyś się tym razem mylił...
Ostatnio edytowane przez PasiorWKS : 28.06.2009 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2009, 22:17

Garguła to tak szybko tym Xavim nie będzie, po tak długiej kontuzji cięzko jest wrócic do formy.

Nie mam żalu że na nowe transfery sie raczej nie zanosi, najbardziej mi szkoda że za darmo pozbyto sie Zienia i Baszcza.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2009, 22:18
solidny skład mamy?
przyjdzie kontuzja?bo jak bedziemy grać np w LE to lezymy i kwiczymy
Niech Pawelek Glowacki Brozek wypadnie i lezymy ;|

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.06.2009, 22:23
Spokojnie poczekajmy do jutra. Powinno sie wiele wyjasnic! Co do Lobodzinskiego, to ja mam takie przeczucie, ze w tej rundzie bedzie czolowa postacia Wiselki.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2009, 22:29
Okienko transferowe otwiera się 1 lipca i nowi zawodnicy pojawią się na obozie - zaznacza Adrian Ochalik, rzecznik Wisły.
Oni będą zaś co tydzień przekładać termin...
Kazimierski (trener bramkarzy nie mógł być na sparingu z powodu ważnych spraw rodzinnych)
to jak mogł go ocenic po tym meczu?:| jak go nie widzial na meczu...

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2009, 22:29
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Nie lubię pustego płakania, jak to jest źle, ale Twój optymizm to jest przerażający.

Zdobyliśmy mistrzostwo szamba, więc jest super, ta? Tym bardziej, że odeszli Zieńczuk i Baszczyński.

Po co regularnie wzmacniać skład. Lepiej cudem być najlepszym w szambowej ekstraklasie, a w pucharach dalej grać piach.
Mistrzostwo szamba? Nasza liga jest słaba w stosunku do Europejskiego poziomu, więc ci to wisi?

Co to w ogóle za chory tok myślenia... Byłeś kiedyś w czymś najlepszy w Polsce? W województwie chociaż, na osiedlu?

****a, szambem nazywać mistrzostwo kraju w którym się żyło...

--

Logiczne, że ktoś w miejsce Baszcza i Zienia przyjdzie, oby zastąpili ich godnie...
Ddf
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.06.2009, 22:31
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
solidny skład mamy?
przyjdzie kontuzja?bo jak bedziemy grać np w LE to lezymy i kwiczymy
Niech Pawelek Glowacki Brozek wypadnie i lezymy ;|
Ja wiem że wszyscy srają się za wzmocnieniami ale poprzedni sezon pokazał że można grać nawet bez Brożka. Doskonale was rozumiem na LM to wciąż mało ale nasza kadra na tle rywali jest naprawdę solidna. To u nas siedzą piłkarze na rezerwie którzy zarabiają więcej niż cała kadra Polonii Bytom a nie w Lechu czy w Legii. Wypada Głowacki gra Varga, w Rumuni grał całą rundę na stoperze i byli z niego zadowoleni. Mamy tez uniwersalnego Juniora. Będę się trzymał swojego zdania, że jesteśmy wstanie poradzić sobie bez wzmocnień choć jest praktycznie pewien, że przyjdą do nas nowi piłkarze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2009 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.06.2009, 22:36
Jedyne co boli to to ze tak dobry klub jak Wisla,majaca wspanialych kibicow,ogromne sukcesy w Polsce,jest tak hu.... zarzadzany,nikt mi nie powie ze z transferami nie ma szopki?czy az tak ciezko podpisac kontrakt z zawodnikiem ktorego oglada sie od dlugiego czasu?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2009, 22:39
Mistrzostwo szamba? Nasza liga jest słaba w stosunku do Europejskiego poziomu, więc ci to wisi?

Co to w ogóle za chory tok myślenia... Byłeś kiedyś w czymś najlepszy w Polsce? W województwie chociaż, na osiedlu?

--

Logiczne, że ktoś w miejsce Baszcza i Zienia przyjdzie, oby zastąpili ich godnie...
"Nie róbmy z szamba perfumerii" jak to powiedział pewien ojciec dyrektor...

Wracając natomiast do meritum, czyli do transferów to oczywiście logiczne jest, że ktoś zajmie ich miejsce, tylko Wiśle powinno bardziej zależeć na czasie. Transfery muszą być już dokonane na przynajmniej 2 tygodnie przed rozpoczęciem el. LM, aby piłkarze mieli czas się wkomponować. Chyba nikt z obecnych na tym forum (no chyba, że są tu Legioniści ) nie chce wzmocnień takich jak w zeszłym sezonie było z Marcelo. Nie chodzi mi o aspekt sportowy, bo ten jest zdecydowanie na plus, natomiast o to, że ściągnięto go gdy w europejskich pucharach było właściwie pozamiatane. Kto wie czy gdyby to Marcelo miał kryć Bent'a w meczu w Londynie to nie awansowalibyśmy do dalszej fazy rozgrywek.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.06.2009, 22:41
Kurcze, zielone światło na transfery chyba tak oślepiło Bednarza, RN i Cupiała że nic nie widzą i nie mogą złożyć podpisów pod umowami dotyczącymi Bożoka, Nurkovica i Carlinhosa.

Nie może być chyba innego wytłumaczenia, bo przecież zielone światło na transfery świecić miało silnie jak nigdy...

A na poważnie: jeśli jutro co najmniej dwójka z trójki ww. piłkarzy umowy nie podpisze, to znaczy że zmiany na plus w polityce transferowej nie ma i wszystko zostaje po staremu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.06.2009, 22:53

--
Niektórym znudziły sie mistrzostwa. Kiedyś na forum Lecha przeczytalem wypodziedź jakiegoś ziomka, że woli występy w pucharach niż MP
Dla mnie to śmieszne bo wiadomo, że żadna polska drużyna nic w tych pucharach nie ugra więc max o co można walczyć to mistrzostwo kraju. Puchary to taki bonus, dla kibiców w postaci dodatkowych emocji a dla klubu w postaci dodatkowej kasy. No ale każdy lubi co innego.

Inna sprawa, że bez uzupełnienia składu (już nawet nie mówie o wzmocnieniach bo dawno z tego wyrosłem ) będzie ciężko obronić MP.

Cytat:
nie, to wcale nie jest logiczne
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 28.06.2009 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 28.06.2009, 23:06

--

Zajebiście się cieszę z każdego mistrzostwa, ale co to ma do faktu, że liga jest szambem? Jest, skorumpowane gówno, piłkarze grają lipę, tempo takie że się chce rzygać. Najlepszym wymiernikiem jest to, że nasze zespoły dostają z kozojebcami w Europie i tyle. Wisła też.

No i co? Mam mówić, że mamy mocną kadrę, BO PRZECIEŻ ZDOBYLIŚMY MISTRZOSTWO? Ja się naprawdę z mistrzostwa cieszę, ale chcę żeby Wisła zagrała coś w pucharach. I nie będę pisał, że nasz skład jest mocny, a zawodnicy dobrzy, bo wygrali w tym dennym poziomie Ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 00:52
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Zajebiście się cieszę z każdego mistrzostwa, ale co to ma do faktu, że liga jest szambem? Jest, skorumpowane gówno, piłkarze grają lipę, tempo takie że się chce rzygać. Najlepszym wymiernikiem jest to, że nasze zespoły dostają z kozojebcami w Europie i tyle. Wisła też.
Barcelone, Tottenham, Udinese czy FK Moskwa nazywasz kozojebcami?

Wszystkie powyzsze kluby mają znacznie większe budżety od naszej czołówki... Czego oczekujesz? Nie dogonimy Europy w dwa lata (bo dopiero niedawno pojawiły się pieniądze w naszej ekstraklasie...)
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A na poważnie: jeśli jutro co najmniej dwójka z trójki ww. piłkarzy umowy nie podpisze, to znaczy że zmiany na plus w polityce transferowej nie ma i wszystko zostaje po staremu.
Rozumiem, że jutro jest jakiś deadline? Jak podpiszą z Bożokiem we wtorek, to już nie będzie to samo? Albo nie daj boże, za tydzień...
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów