The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 02:51
http://www.allegro.pl/item670406745_...rytatywna.html

Nie wiedziałem, że na dyrektor ds. marketingu gra aktywnie w rugby, i to reprezentacyjnie
.
Odpowiedz cytując
F-A->
Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2009, 22:13
Wywiad z Małym:
Część pierwsza
Część druga
"A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.06.2009, 22:42
Małecki: dobrze się stało, że klub wypożyczył mnie do Zagłębia Sosnowiec. Tam się ograłem. Wiadomo, że gdybym został w Wiśle, to na sto procent grałbym w Młodej Ekstraklasie, a tam nie podnosiłbym swoich umiejętności.

Transfery są ważne, ale jeszcze ważniejsze powinno być dla nas wykorzystanie potencjału zawodników rezerwowych, grających w ME. Biedniejsze kluby ekstraklasy z pewnością chętnie przygarnęłyby kilku naszych młodych piłkarzy na rundę czy nawet cały sezon. Dużo mówi się, że talent ma Mączyński - no właśnie, mówi się. Ale on stoi w miejscu i grając w ME niczego nowego się nie nauczy, co mówi w wywiadzie sam Małecki, który był w niemal identycznej sytuacji jak teraz Krzysztof.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.06.2009, 23:38
MCX napisał(a):Wyświetl post
Małecki: dobrze się stało, że klub wypożyczył mnie do Zagłębia Sosnowiec. Tam się ograłem. Wiadomo, że gdybym został w Wiśle, to na sto procent grałbym w Młodej Ekstraklasie, a tam nie podnosiłbym swoich umiejętności.

Transfery są ważne, ale jeszcze ważniejsze powinno być dla nas wykorzystanie potencjału zawodników rezerwowych, grających w ME. Biedniejsze kluby ekstraklasy z pewnością chętnie przygarnęłyby kilku naszych młodych piłkarzy na rundę czy nawet cały sezon. Dużo mówi się, że talent ma Mączyński - no właśnie, mówi się. Ale on stoi w miejscu i grając w ME niczego nowego się nie nauczy, co mówi w wywiadzie sam Małecki, który był w niemal identycznej sytuacji jak teraz Krzysztof.

Swego czasu na wypozyczeniu dobrze tez sprawdzili sie Brozkowie.Pawel w GKS (wtedy chyba Dospel) a Piotek w Gorniku Zabrze.

Jak dla mnie to idea ogrywania pilkarzy nie ME a w Ekstraklasie powinna byc jak najczesciej praktykowana,bo pilkarz gra i ma kontakt z pilka ligowa ,a to jest najwaznjsze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.06.2009, 08:01
wg mnie trzeb jak najszybciej wypozyczyc Mączyńskiego. Jezeli kolejny sezon bedzie siedzial na lawie i wystepowal raz na pol roku to calkiem sie zmarnuje,
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.06.2009, 11:09
http://www.futbol.pl/artykul/56194.html

Z kolei Varga przebywa w Rumunii, gdzie towarzyszy szykującej się do porodu żonie.

Varga jest kompletnie niepoważny. Jak był wypożyczany do Rumunii to biegał po boisku z ułańską fantazją, a jak tylko wraca do Krakowa to od razu zgłasza miliony dolegliwości zdrowotnych, które wykluczają go z treningów. Jak już nie da rady wykręcić się stanem zdrowia to leci do Rumuni na poród, co dla mnie jest kompletnym absurdem. To on rodzi, czy żona? I co będzie w dalszej przyszłości? Nie zagra w meczu ligowym bo będzie miał zaproszenie na imieniny cioci?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 25.06.2009 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.06.2009, 12:34
Trochę przesadzasz MCX,ale fakt,że Norbert mięty do gry z Białą Gwiazdą na piersi nie czuje.
PS To po con podpisywał w ogóle kontrakt...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.06.2009, 12:53
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
PS To po con podpisywał w ogóle kontrakt...
dla kasy ?
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2009, 13:45
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
wg mnie trzeb jak najszybciej wypozyczyc Mączyńskiego. Jezeli kolejny sezon bedzie siedzial na lawie i wystepowal raz na pol roku to calkiem sie zmarnuje,
Były już próby wypożyczenia "Mąki" i nadal trwają. Tylko do tanga to trzeba dwojga, czyli potrzebny jest ktoś kto go weźmie.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.06.2009, 16:03
Do kiedy Varga ma kontrakt? Mączyńskiego trzeba wypożyczyć choćby do I ligi bo jak bedzie u nas siedział na ławce czy trybunach to nic z niego nie będzie...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2009, 17:57
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Do kiedy Varga ma kontrakt? Mączyńskiego trzeba wypożyczyć choćby do I ligi bo jak bedzie u nas siedział na ławce czy trybunach to nic z niego nie będzie...
do końca 2010
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 25.06.2009, 19:03
I takie są efekty podpisywania długich kontraktów(Dawidowski)
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.06.2009, 21:36
To można by spróbować sprzedać Vargę do jakiegoś rumuńskiego zespołu za jakieś 100 tys E...U nas i tak kariery już raczej nie zrobi... a jeśli można by coś na nim zarobić i usunąć jego pensje z listy płac to czemu nie?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.06.2009, 22:16
Wiem, ze ciagla wiara w Varge jest troche nie na miejscu, ale na obecna chwile mamy 2 defensywnych pomocnikow i 2 stoperow. Jeden ledow biega, jeden lapie kartki, jeden lapie kartki i kontuzje, a jeden niedlugo wyjedzie. Jest jeszcze mogacy grac wszedzie Junior, ale rola zapchajdziury mu pewnie nie odpowiada, poza tym woli grac na lewej obronie (wciaz nie wiem czemu). Taki Varga naprawde by sie przydal. Wszechstronny w defensywie, twardy i doswiadczony. Idealny kandydat to zagrania kilku meczy w sezonie kiedy ktos ze skladu wypada. Troche szkoda, ze odwala taka maniane, moze pojedzie do Austrii z nami i porzadnie oboz przepracuje.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 25.06.2009, 22:24
Jeśli pojedzie, jeśli dostanie szanse, może okazać się wyśmienitym uzupełnieniem składu.
Nie ma pewności, że rola zapchajdziury mu się spodoba, ale... W obliczu braku transferów (nie oszukujmy się, cuda się zdarzają ale nie warto na nie liczyć) będzie dobrą alternatywą dla naszej defensywy.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.06.2009, 22:26
Norbert swoje winy jest, ale tu niestety można mieć pretensje do Skorży też, bo ten w ogólę jakby nie zwracał na nieo uwagii ... i szansy mu nie dawał. Norbert jak wyleczył kontuzję to zapitalał aż miło w ME i był tam bardzo dobry - wiadomo, że inny poziom, ale umiejętności, chęci i zaangażowanie widąc tak samo. A trener nasz troche jakby nie chciał tego dostrzec ...
A akurat nie widzę nic złego w tym, że chce być przy rodzącej żonie. Z resztą w/g tego co mówił to ona już powinna urodzić, więc mam nadzieję, że nie jest coś nie tak ...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2009, 22:44
Żmijka mysle ze to ze Skorza nie dawał mu szansy to taka wada polskich trenerow, bojaźń przed dawaniem szansy innym skoro w klubie jest dobrze, po prostu boja sie spieprzyc czegos. Tak samo Kokoszka mało grywał, a powinien sie ogrywac i na pewno by osiagnał w taki posob wysoki poziom. Teraz Jirsak nie grał a przeciez Diaz sie dobrze nie prezentował w koncowce sezonu, mimo to Nasz trener wolał stawiac na niego. Zdaje mi sie ze trenerzy boja sie ryzykowac, wola grac tym składem cały sezon ktory przynosi sukces niz dawac szanse rezerwowym - bo anoz przegra sie mecz, jeden, drugi i prezes sie wkurzy i wywali na zbity pysk
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2009, 09:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Żmijka mysle ze to ze Skorza nie dawał mu szansy to taka wada polskich trenerow, bojaźń przed dawaniem szansy innym skoro w klubie jest dobrze, po prostu boja sie spieprzyc czegos. Tak samo Kokoszka mało grywał, a powinien sie ogrywac i na pewno by osiagnał w taki posob wysoki poziom. Teraz Jirsak nie grał a przeciez Diaz sie dobrze nie prezentował w koncowce sezonu, mimo to Nasz trener wolał stawiac na niego. Zdaje mi sie ze trenerzy boja sie ryzykowac, wola grac tym składem cały sezon ktory przynosi sukces niz dawac szanse rezerwowym - bo anoz przegra sie mecz, jeden, drugi i prezes sie wkurzy i wywali na zbity pysk
Szczególnie w Wiśle, gdzie presja jest ogromna. Każde potknięcie może być pretekstem do zwolnienia trenera. Osobiście nie dziwi mnie, że trenerzy niezbyt się rwą do eksperymentów.
No, ale w obecnej chwili trener ma już ugruntowaną pozycję, bo 2 tytuły mistrzowskie świadczą o jego klasie. W takim przypadku mógłby próbowac Jirsaka czy Vargę częściej. Ten pierwszy potrafi uporządkować grę (taki Xavi z niego ), a Varga na pewno przydałby się jako środkowy obrońca czy zastępca dla Sobola w meczach PE lub PP.
..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2009, 09:51
Varga, Barreto, Jirsak, Dudu. Dobrzy piłkarze, ale nasz trener wolał innych... gorszych.
Ja oglądałem Barreto w akcji w kilku spotkaniach PE/ME, naprawde solidnie sie prezentował i jako DP (szalał z odbiorami) i jako OP (włączał sie do akcji i strzelał choc nie wpadało, brakowało pewnie ogrania), Jirsaka historie znamy a Varga ? Zapieprzał też, ale ani razu do 18 meczowej nie został powołany.

Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 26.06.2009, 10:51
Varga sobie problemów narobił już kilka lat temu, jak za wszelką cenę starał się zostać w Arad. Wiadomo, że obcokrajowiec zawsze będzie miał dłuższą drogę do pierwszego składu, niż tutejszy. A że Norbert szybko się poddał, tak też szybko wylądował w ME zapomniany przez Skorżę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.06.2009, 12:16
Szkda własnie ze nie moga sie Ci zawodnicy pokazac w meczach w Ekstraklasie bo napewno łatwiej dobrze sie pokazac w takim meczu niz w meczu np w PE gdzie po pierwsze musza grac z Wislakami młodymi, ktorzy nie sa tak dobrzy jak Brozki, Baszcze itd wiec jak gra sie ze słaba druzyna to i samemu sie ciezko zaprezentowac, po drugie w druzynie rywali tez graja młodzi piłkarze czyli słabsi i mecze sa chaotyczne, ich poziom jest niski i mysle ze w takiej kopaninie trudniej sie zaprezentowac niz z ta podstawowa jedenastka
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 26.06.2009, 14:26
W sumie dotyczy naszych piłkarzy...

Ma ktoś fotkę Norberta Vargi w rozdzielczości nadającej się do wywolania?
I mam pytanie o imiona i nazwiska poniższych grajków:
1. http://i39.tinypic.com/2dqqduf.jpg
2. http://i40.tinypic.com/dnoizb.jpg
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.06.2009, 14:33
1 Sebastian Leszczak 2 Chyba Filip Kurto ale reki nie dam
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 26.06.2009, 16:56
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
problem z bramkarzami spowodowany jest przez naszego trenera Kazimierskiego. Z niego marny jest trener.
I nic nam nie dadza testy bramkarzy. Trening Kazimierskiego polega na strzal obrona strzal obrona. I tak caly czas.
Wiec wedlug mnie on jest w stanie kazdego zmarnowac.
Mamy przeciez Cebanu Kurto. Napewno zdolni bramkarze, ale czemu nie dostaja szans?
Oooo, nie wspominałeś wcześniej, ze trenowałeś pod jego okiem. Bo rozumiem, że skoro tak dobrze znasz jego metody to znaczy, że trenowałeś prawda?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.06.2009, 16:59
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Oooo, nie wspominałeś wcześniej, ze trenowałeś pod jego okiem. Bo rozumiem, że skoro tak dobrze znasz jego metody to znaczy, że trenowałeś prawda?
Szamotulski trenował.

Dokładnie to samo mówił.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.06.2009, 16:59
I po co ta ironia?:|

Nie miałem z nim treningow. Ale nie widze w nim dobrego trenera bramkarzy. Ale to jest moja opinia. Mam do tego prawo.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 26.06.2009, 17:05
I znowu pojawiaja sie wielcy znawcy pilkarskiego fachu, ktorzy jakby nie przeczytali weszlo czy innego syfu to by gowno wiedzieli
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2009, 17:08
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
I po co ta ironia?:|

Nie miałem z nim treningow. Ale nie widze w nim dobrego trenera bramkarzy. Ale to jest moja opinia. Mam do tego prawo.
Nie wygląda chłopina na dobrego trenera, to pech. A może powinien fryzurę zmienić ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.06.2009, 17:16
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
idąc tokiem Twojego myślenia
Czemu Pawełek jest 10 bramkarzem w Polsce?
Czemu taki golkiper jak Reina jest 2 w Hiszpanii?

Bośnia ma 12 pkt w 6 meczach w swojej grupie, w tej grupie Turcja ma tylko 8 oczek. Powiedziałbym, że za Benhakkera jesteśmy od nich słabsi, a na pewno róznice między nami są niewielkie. Czyli pewnie byłbyś przeciwnikiem zatrudnienia u nas Boruca czy Kuszczaka bo:
Boruc i Kuszczak bronią w klasowych zespołach a nie w NK murawa, która gra ogony ligi bośniackiej. Jeżeli ktoś jest wielkim talentem to chyba powinien być pierwszym bramkarzem. Tym bardziej, że podstawowy golkiper bośni i hercegowiny nie broni w żadnym Manchesterze czy Realu. Ja nie mówie, że gośc jest słabiutki, bo go nie widziałem w akcji. Wstrzymałbym się jednak o pisaniu, że jest jakimś wielkim talentem.

A bośnia ma dzisiaj 12 pkt, a na finiszu będzie miała 14. To nie jest miarodajne. Jedno jest póki co pewnie. Ich reprezentacja jest co najwyżej średniakiem europejskim.'

Pozostaje tylko pytanie, po jaką cholerę trzymaja tego całego Cebanu ?
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.06.2009, 17:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje tylko pytanie, po jaką cholerę trzymaja tego całego Cebanu ?
Ponieważ ma podpisany z nami kontrakt?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów