|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.allegro.pl/item670406745_...rytatywna.html
Nie wiedziałem, że na dyrektor ds. marketingu gra aktywnie w rugby, i to reprezentacyjnie ![]() ![]() .
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Małecki: dobrze się stało, że klub wypożyczył mnie do Zagłębia Sosnowiec. Tam się ograłem. Wiadomo, że gdybym został w Wiśle, to na sto procent grałbym w Młodej Ekstraklasie, a tam nie podnosiłbym swoich umiejętności.
Transfery są ważne, ale jeszcze ważniejsze powinno być dla nas wykorzystanie potencjału zawodników rezerwowych, grających w ME. Biedniejsze kluby ekstraklasy z pewnością chętnie przygarnęłyby kilku naszych młodych piłkarzy na rundę czy nawet cały sezon. Dużo mówi się, że talent ma Mączyński - no właśnie, mówi się. Ale on stoi w miejscu i grając w ME niczego nowego się nie nauczy, co mówi w wywiadzie sam Małecki, który był w niemal identycznej sytuacji jak teraz Krzysztof. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Swego czasu na wypozyczeniu dobrze tez sprawdzili sie Brozkowie.Pawel w GKS (wtedy chyba Dospel) a Piotek w Gorniku Zabrze. Jak dla mnie to idea ogrywania pilkarzy nie ME a w Ekstraklasie powinna byc jak najczesciej praktykowana,bo pilkarz gra i ma kontakt z pilka ligowa ,a to jest najwaznjsze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
wg mnie trzeb jak najszybciej wypozyczyc Mączyńskiego. Jezeli kolejny sezon bedzie siedzial na lawie i wystepowal raz na pol roku to calkiem sie zmarnuje,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/56194.html
Z kolei Varga przebywa w Rumunii, gdzie towarzyszy szykującej się do porodu żonie. Varga jest kompletnie niepoważny. Jak był wypożyczany do Rumunii to biegał po boisku z ułańską fantazją, a jak tylko wraca do Krakowa to od razu zgłasza miliony dolegliwości zdrowotnych, które wykluczają go z treningów. Jak już nie da rady wykręcić się stanem zdrowia to leci do Rumuni na poród, co dla mnie jest kompletnym absurdem. To on rodzi, czy żona? I co będzie w dalszej przyszłości? Nie zagra w meczu ligowym bo będzie miał zaproszenie na imieniny cioci? Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 25.06.2009 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Trochę przesadzasz MCX,ale fakt,że Norbert mięty do gry z Białą Gwiazdą na piersi nie czuje.
PS To po con podpisywał w ogóle kontrakt... ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Do kiedy Varga ma kontrakt? Mączyńskiego trzeba wypożyczyć choćby do I ligi bo jak bedzie u nas siedział na ławce czy trybunach to nic z niego nie będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
I takie są efekty podpisywania długich kontraktów(Dawidowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To można by spróbować sprzedać Vargę do jakiegoś rumuńskiego zespołu za jakieś 100 tys E...U nas i tak kariery już raczej nie zrobi... a jeśli można by coś na nim zarobić i usunąć jego pensje z listy płac to czemu nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Wiem, ze ciagla wiara w Varge jest troche nie na miejscu, ale na obecna chwile mamy 2 defensywnych pomocnikow i 2 stoperow. Jeden ledow biega, jeden lapie kartki, jeden lapie kartki i kontuzje, a jeden niedlugo wyjedzie. Jest jeszcze mogacy grac wszedzie Junior, ale rola zapchajdziury mu pewnie nie odpowiada, poza tym woli grac na lewej obronie (wciaz nie wiem czemu). Taki Varga naprawde by sie przydal. Wszechstronny w defensywie, twardy i doswiadczony. Idealny kandydat to zagrania kilku meczy w sezonie kiedy ktos ze skladu wypada. Troche szkoda, ze odwala taka maniane, moze pojedzie do Austrii z nami i porzadnie oboz przepracuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli pojedzie, jeśli dostanie szanse, może okazać się wyśmienitym uzupełnieniem składu.
Nie ma pewności, że rola zapchajdziury mu się spodoba, ale... W obliczu braku transferów (nie oszukujmy się, cuda się zdarzają ale nie warto na nie liczyć) będzie dobrą alternatywą dla naszej defensywy. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Norbert swoje winy jest, ale tu niestety można mieć pretensje do Skorży też, bo ten w ogólę jakby nie zwracał na nieo uwagii ... i szansy mu nie dawał. Norbert jak wyleczył kontuzję to zapitalał aż miło w ME i był tam bardzo dobry - wiadomo, że inny poziom, ale umiejętności, chęci i zaangażowanie widąc tak samo. A trener nasz troche jakby nie chciał tego dostrzec ...
A akurat nie widzę nic złego w tym, że chce być przy rodzącej żonie. Z resztą w/g tego co mówił to ona już powinna urodzić, więc mam nadzieję, że nie jest coś nie tak ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Żmijka mysle ze to ze Skorza nie dawał mu szansy to taka wada polskich trenerow, bojaźń przed dawaniem szansy innym skoro w klubie jest dobrze, po prostu boja sie spieprzyc czegos. Tak samo Kokoszka mało grywał, a powinien sie ogrywac i na pewno by osiagnał w taki posob wysoki poziom. Teraz Jirsak nie grał a przeciez Diaz sie dobrze nie prezentował w koncowce sezonu, mimo to Nasz trener wolał stawiac na niego. Zdaje mi sie ze trenerzy boja sie ryzykowac, wola grac tym składem cały sezon ktory przynosi sukces niz dawac szanse rezerwowym - bo anoz przegra sie mecz, jeden, drugi i prezes sie wkurzy i wywali na zbity pysk
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
No, ale w obecnej chwili trener ma już ugruntowaną pozycję, bo 2 tytuły mistrzowskie świadczą o jego klasie. W takim przypadku mógłby próbowac Jirsaka czy Vargę częściej. Ten pierwszy potrafi uporządkować grę (taki Xavi z niego ), a Varga na pewno przydałby się jako środkowy obrońca czy zastępca dla Sobola w meczach PE lub PP.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Varga, Barreto, Jirsak, Dudu. Dobrzy piłkarze, ale nasz trener wolał innych... gorszych.
Ja oglądałem Barreto w akcji w kilku spotkaniach PE/ME, naprawde solidnie sie prezentował i jako DP (szalał z odbiorami) i jako OP (włączał sie do akcji i strzelał choc nie wpadało, brakowało pewnie ogrania), Jirsaka historie znamy a Varga ? Zapieprzał też, ale ani razu do 18 meczowej nie został powołany. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Varga sobie problemów narobił już kilka lat temu, jak za wszelką cenę starał się zostać w Arad. Wiadomo, że obcokrajowiec zawsze będzie miał dłuższą drogę do pierwszego składu, niż tutejszy. A że Norbert szybko się poddał, tak też szybko wylądował w ME zapomniany przez Skorżę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szkda własnie ze nie moga sie Ci zawodnicy pokazac w meczach w Ekstraklasie bo napewno łatwiej dobrze sie pokazac w takim meczu niz w meczu np w PE gdzie po pierwsze musza grac z Wislakami młodymi, ktorzy nie sa tak dobrzy jak Brozki, Baszcze itd wiec jak gra sie ze słaba druzyna to i samemu sie ciezko zaprezentowac, po drugie w druzynie rywali tez graja młodzi piłkarze czyli słabsi i mecze sa chaotyczne, ich poziom jest niski i mysle ze w takiej kopaninie trudniej sie zaprezentowac niz z ta podstawowa jedenastka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie dotyczy naszych piłkarzy...
Ma ktoś fotkę Norberta Vargi w rozdzielczości nadającej się do wywolania? ![]() I mam pytanie o imiona i nazwiska poniższych grajków: 1. http://i39.tinypic.com/2dqqduf.jpg 2. http://i40.tinypic.com/dnoizb.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
1 Sebastian Leszczak 2 Chyba Filip Kurto ale reki nie dam
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Dokładnie to samo mówił. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
I po co ta ironia?:|
Nie miałem z nim treningow. Ale nie widze w nim dobrego trenera bramkarzy. Ale to jest moja opinia. Mam do tego prawo. ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
I znowu pojawiaja sie wielcy znawcy pilkarskiego fachu, ktorzy jakby nie przeczytali weszlo czy innego syfu to by gowno wiedzieli
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
A bośnia ma dzisiaj 12 pkt, a na finiszu będzie miała 14. To nie jest miarodajne. Jedno jest póki co pewnie. Ich reprezentacja jest co najwyżej średniakiem europejskim.' Pozostaje tylko pytanie, po jaką cholerę trzymaja tego całego Cebanu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|