|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mam pytanie, może ktoś wie
Czy po roku coś się wyjaśniło w kwestii Kokoszki? Czy Empoli przelało jakieś pieniądze do Wisły za "zdrajce" czy też dalej nic nie wiadomo? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak to 'nic nie wiadomo'? Skoro gra to raczej wszystko jest w porządku, kasa (jeśli się jakaś należała) została przelana, w przeciwnym razie nie dostałby od UEFA pozwolenia na grę.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla...witnie,1327249
bardzo fajny pomysł naszych bylych zawodnikow ![]() i fajnie ze ktos z TS Wisła sie pojawił ![]() teraz tylko czekać na rozwój tych mlodych zawodnikow |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dziwi obecność.. Kokoszki. To nie jest wzór do naśladowania dla przyszłych Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No niby nie, ale on coś przynajmniej osiągnął i uciekając Wisła troche na nim zarobiła, a nie jakieś Prawo Webstera. Nie, zebym cenił i pochwalał Franka, ale Kokoszka zachował sie o wiele gorzej
Cytat:
Ostatnio edytowane przez R33 : 23.06.2009 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem - w czym problem ? Co by nie myśleć o Frankowskim to piłkarzem był wybitnym w czasach Wisły, więc zażartowanie z niego że nawet on nie strzelił tylu bramek jest ok. Z resztą w sumie to badziej podkreślenie wybitności Reymana niż nabijanie się z Franka ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jop: Mąż chce mnie zgnoić! Fakt Faktem, ale ... Swoją drogą Mariusz był parę dni temu na Wiśle. |
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Szacunek dla Frankowskiego, że inwestuje swoje pieniądze w szkolenie dzieciaków. Franek to jest wzór do naśladowania, zarówno jako piłkarz jak i człowiek. Dlatego niektóre komentarze są nie na miejscu...
![]()
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Proponuję nie zaczynać kolejnej przepychanki, a ty michel przyjmij wreszcie do wiadomości, że nie możesz nikomu narzucać swojej opinii. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Weż przeczytaj dokładnie ostatnie posty i zobaczysz kto wywołuje te przepychanki.
Ja tylko wyraziłem swoją opinię na temat AP21. A sugerowanie, że Franek nie jest wzorem dla tych dzieci, albo porównywanie go do Kokoszki nie jest narzucaniem swojej opinii? ![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uaktywniasz się za każdym razem, gdy pojawia się ktoś kto ma pretensje do Frankowskiego i zaczynasz przepychanki. Zrozum wreszcie, że ten podział istnieje od dawna, są tego przyczyny i próbując narzucać swoją opinię tylko niepotrzebnie wszczynasz awanturę. Frankowski nie jest świętą krową, można go nie lubić, można też mieć do niego pretensje. Ja mam. Wiele innych osób też. Przyjmij to wreszcie do wiadomości. Dla mnie EOT.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2009 o godz. 19:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a Ty zrozum wreszcie, że to nie ja wywołuje te spięcia. Nie bawi mnie kolejne zaczynanie tego tematu. Ale to nie ja go zaczynam!! Każdy mój post jest napiętnowany. Ja tylko napisałem, że Franek robi dobrą robotę otwierając tą szkółkę i takie wyśmiewanie się z niego jest nie na miejscu.
![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak nazwiesz postawienie Kokoszki obok ludzi rzeczywiście z Wisłą związanych? Nie wystawił siebie i całej tej swojej szkółki na pośmiewisko w ten sposób? Dla mnie tak - to jest jawna kpina. Rozumiem, że dla Ciebie nie ma w tym niczego zdrożnego. Najlepiej skończmy w tym miejscu, ponieważ podchodzimy do tematu z zupełnie odmiennych stron. Nie zgodzimy się, ponieważ wyznajemy inne systemy wartości. Powtarzam - naucz się z tym żyć. Być może gdybyś potrafił szanować poglądy innych, nie czułbyś się teraz "napiętnowany".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2009 o godz. 20:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem co tam Kokoszka robił, ale dla mnie ten człowiek jest judaszem i zdrajcą. I zgadzam się, źe to jest kpina (chociaż nie wiem w jakim charakterze tam się znalazł...)
Ale chyba Ty nie szanujesz poglądów innych osób, skoro zaczynasz mnie atakować. I jeszcze jedno. Franek nie jest jedynym założycielem tej szkółki więc nie pisz, że wystawił siebie i całą szkółkę na pośmiewisko... ![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może to miał być przykład do naśladowania? Rozumiem, że możesz lubić, szanować, podziwiać Frankowskiego. W takim razie - wystawili się na pośmiewisko. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przynajmniej nie słyszałem żeby Kokoszka angażował się w rozkręcenie tej szkółki dlatego jestem Ciekawy dlaczego jemu przypadła ta zaszczytna co bądź rola. Myślę że w Krk znalazłoby się kilku innych aktywnych piłkarzy, którzy zgodzili by się to zrobić.
Każdy ma prawo do oceny, ale może róbcie to na pw, bo każdy zna już wasze zdanie. Tematy Kokoszki i Frankowskiego były roztrząsane wiele razy, ale nie porównujcie Frankowskiego i Kokoszki różne to są levele. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
A co do innych to widziałam listę zaprosoznych gości i było ich spooooro, ale nie pojawili się jakoś ... Sama też uważam, że pomysł z Kokoszką nie jest specjalnie trafiony (od razu jak przyjechałam i prawie na niego wpadłam, to tak to podsumowaliśmy z innymi), ale nie róbmy znów tragedii. Myśle, że w całej sprawe bardziej warte uwagii jest sama inicjatywa. Osobiście dodam, że jestem pod dużym wrażeniem tego jak z dzieciakami "radzi sobie" Szymek. Ma napadę dryg do tego, widać fajny kontakt z dzieciakami. Myślę, że będzie super trenerem ![]() EDIT: Śiuśmajtek, obecni Wiślacy o tej samej gdzinie mieli trening -> to tak jakby ktoś już miał płakać, że "gwiazdy nie przyszły".
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 23.06.2009 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z tego, co rodzicom było mówione to na wręczanie legitymacji zaproszeni byli obecni piłkarze Wisły - słyszałem o Brożku, Sobolu... Dlatego też się zdziwiłem widząc Kokosa ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a ja troche z innej beczki, jak było zakończenie sezonu i Zieńczukowi dawali obraz z jego zdjęciem to jak widziałem jak sie wzruszył i jak mu było żal odchodzić z Wisełki to aż mi się serce ścisneło, strasznie mi go było szkoda, taki normalny facet który serce włożył w ten klub. Widać że czekał do końca ze może przedłużą z nim kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak przy okazji zapytam. Czy ta szkółka jest jakoś powiązana w Wisłą? Tzn czy młodzi będą trafiać w pierwszeństwie do Wisły czy wszytko kończy się tylko na tym że prowadzą ją byli zawodnicy Wisły?
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie moge tego przebolec jak mogli zaprosic te gnide Kokoszke, poza tym naprawde bardzo fajna sprawa i mowcie sobie co chcecie ale szacuneczek dla Franka, Szymka i wszystkich ktorzy sie w to angazuja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na treningach jest sporo nawiązań do Wisły, trenerzy ciągle wspominają o Wiśle, myślę, że byliby zadowoleni gdyby któryś z wychowanków za parę lat trafił do pierwszej drużyny Wisły. Zresztą, coś się z tymi dzieciakami musi stać, bo szkółka ma docelowo szkolić do 18-stego roku życia. Po tej granicy gdzieś muszą trafić, jeśli się zdecydują na zawodowstwo... |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://eska.pl/index.php?page=8&ph_n...w&cmn_id=39764 Żuraw coraz młodsze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dziwne jak jedna osoba może zmienić odbieranie pewnych rzeczy. Z tą szkółką byłem mega na tak, dla mnie fajna inicjatywa, zapowiada się to profesjonalnie i zapraszają kokoszkę. No ****a mać czy wy myślicie? Ja wiem że Konieczny go mega bronił w zeszłym roku jak s.......ił do Włoch nawet pod artykułami się wpisywał. Ale bez jaj. To tak jakby Barcelona zaprosiła Figo do swojej szkółki. Szkoda słów, żygać się chcę...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=41pwlroEu5k
bardzo ciekawy komentarz p.Fedorowicza na końcu Oczywiście w formie żartu.![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mistrzostwo zdobyliśmy dzięki niesamowitemy zaangażowaniu do końca Sobola, Brożkow, Małeckiego, Głowy,Baszcza, Zenia i spóły...oraz nas ABG...
Franek jakby z nami miał okazje to tez brame z pięty by strzelił...i by było po Mistrzostwie... edit:Panowie, ja się spinam? nawet nie wiecie jakim ja spokojnym człowiekiem jestem Otóż to Ogryzek, właśnie mówię, że to jest Franka praca, strzelanie goli, dlatego strzelił Legii bramke...a nie dlatego zeby Wiśle pomóc ![]() ps: żeby nie było, nie jestem ani Frankofanatykiem, ani przeciwnikiem ![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 25.06.2009 o godz. 20:42.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Zieńczuk gdyby grał w Lechii strzelał by dla niej i w cale nie musielibyśmy wygrać w Gdańsku. Chyba to jest normalne, nie uważasz? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Proud - nie spinaj sie tak chlopie. Przeciez to zart/ kurtuazja / whatever
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
a poza tym nie będę ździwiony jak za parę lat się okaże, że "dzięki" tej szkółce prawie wychowanków nie mamy, bo lepiej trenować u Franka, Szymka itp niż u nas w TSie... ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|