The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2009, 16:15
Mam pytanie, może ktoś wie

Czy po roku coś się wyjaśniło w kwestii Kokoszki? Czy Empoli przelało jakieś pieniądze do Wisły za "zdrajce" czy też dalej nic nie wiadomo?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2009, 16:51
Jak to 'nic nie wiadomo'? Skoro gra to raczej wszystko jest w porządku, kasa (jeśli się jakaś należała) została przelana, w przeciwnym razie nie dostałby od UEFA pozwolenia na grę.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szymek_884
Banita

Od: 06.2009

Stary 22.06.2009, 20:25
http://sport.interia.pl/raport/wisla...witnie,1327249

bardzo fajny pomysł naszych bylych zawodnikow
i fajnie ze ktos z TS Wisła sie pojawił
teraz tylko czekać na rozwój tych mlodych zawodnikow
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2009, 12:00
Dziwi obecność.. Kokoszki. To nie jest wzór do naśladowania dla przyszłych Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 23.06.2009, 13:40
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi obecność.. Kokoszki. To nie jest wzór do naśladowania dla przyszłych Wiślaków.
A Franek to niby jest wzór do naśladowania?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.06.2009, 13:49
No niby nie, ale on coś przynajmniej osiągnął i uciekając Wisła troche na nim zarobiła, a nie jakieś Prawo Webstera. Nie, zebym cenił i pochwalał Franka, ale Kokoszka zachował sie o wiele gorzej

Cytat:
- Nawet Tomek Frankowski nie potrafił pobić tego osiągnięcia - żartował Marek Konieczny, jeden z inicjatorów powołania do życia Akademii 21, funkcjonującej już od dwóch miesięcy.
Bardzo śmieszne...
Ostatnio edytowane przez R33 : 23.06.2009 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.06.2009, 18:47
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo śmieszne...
Nie rozumiem - w czym problem ? Co by nie myśleć o Frankowskim to piłkarzem był wybitnym w czasach Wisły, więc zażartowanie z niego że nawet on nie strzelił tylu bramek jest ok. Z resztą w sumie to badziej podkreślenie wybitności Reymana niż nabijanie się z Franka ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jop: Mąż chce mnie zgnoić!

Fakt Faktem, ale ...

Swoją drogą Mariusz był parę dni temu na Wiśle.
Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 23.06.2009, 19:03
Szacunek dla Frankowskiego, że inwestuje swoje pieniądze w szkolenie dzieciaków. Franek to jest wzór do naśladowania, zarówno jako piłkarz jak i człowiek. Dlatego niektóre komentarze są nie na miejscu...
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.06.2009, 19:07
Acima napisał(a):Wyświetl post
A Franek to niby jest wzór do naśladowania?
Nieeeeee, nie zaczynajcie tego znowuuu, proszę!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2009, 19:15
michel napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla Frankowskiego, że inwestuje swoje pieniądze w szkolenie dzieciaków. Franek to jest wzór do naśladowania, zarówno jako piłkarz jak i człowiek. Dlatego niektóre komentarze są nie na miejscu...
Na przykład - twój?

Proponuję nie zaczynać kolejnej przepychanki, a ty michel przyjmij wreszcie do wiadomości, że nie możesz nikomu narzucać swojej opinii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.06.2009, 19:23
Weż przeczytaj dokładnie ostatnie posty i zobaczysz kto wywołuje te przepychanki.

Ja tylko wyraziłem swoją opinię na temat AP21. A sugerowanie, że Franek nie jest wzorem dla tych dzieci, albo porównywanie go do Kokoszki nie jest narzucaniem swojej opinii?

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2009, 19:34
A sugerowanie, że Franek nie jest wzorem dla tych dzieci, albo porównywanie go do Kokoszki nie jest narzucaniem swojej opinii?
Nie, jest jej wyrażeniem. Jakoś nie zauważyłem, żeby napisał, że szacunek do Frankowskiego jest nie na miejscu. Jego opinia, ma do niej prawo - takie samo jak ty.
Uaktywniasz się za każdym razem, gdy pojawia się ktoś kto ma pretensje do Frankowskiego i zaczynasz przepychanki. Zrozum wreszcie, że ten podział istnieje od dawna, są tego przyczyny i próbując narzucać swoją opinię tylko niepotrzebnie wszczynasz awanturę.
Frankowski nie jest świętą krową, można go nie lubić, można też mieć do niego pretensje.
Ja mam.
Wiele innych osób też.
Przyjmij to wreszcie do wiadomości.

Dla mnie EOT.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2009 o godz. 19:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.06.2009, 19:44
a Ty zrozum wreszcie, że to nie ja wywołuje te spięcia. Nie bawi mnie kolejne zaczynanie tego tematu. Ale to nie ja go zaczynam!! Każdy mój post jest napiętnowany. Ja tylko napisałem, że Franek robi dobrą robotę otwierając tą szkółkę i takie wyśmiewanie się z niego jest nie na miejscu.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2009, 19:55
a Ty zrozum wreszcie, że to nie ja wywołuje te spięcia. Nie bawi mnie kolejne zaczynanie tego tematu. Ale to nie ja go zaczynam!! Każdy mój post jest napiętnowany. Ja tylko napisałem, że Franek robi dobrą robotę otwierając tą szkółkę i takie wyśmiewanie się z niego jest nie na miejscu.
Jest na miejscu. Może nie dla ciebie, ale to niczego nie zmienia. Naucz się z tym żyć.
Jak nazwiesz postawienie Kokoszki obok ludzi rzeczywiście z Wisłą związanych? Nie wystawił siebie i całej tej swojej szkółki na pośmiewisko w ten sposób?
Dla mnie tak - to jest jawna kpina. Rozumiem, że dla Ciebie nie ma w tym niczego zdrożnego. Najlepiej skończmy w tym miejscu, ponieważ podchodzimy do tematu z zupełnie odmiennych stron. Nie zgodzimy się, ponieważ wyznajemy inne systemy wartości. Powtarzam - naucz się z tym żyć.

Być może gdybyś potrafił szanować poglądy innych, nie czułbyś się teraz "napiętnowany".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2009 o godz. 20:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.06.2009, 20:10
Nie wiem co tam Kokoszka robił, ale dla mnie ten człowiek jest judaszem i zdrajcą. I zgadzam się, źe to jest kpina (chociaż nie wiem w jakim charakterze tam się znalazł...)

Ale chyba Ty nie szanujesz poglądów innych osób, skoro zaczynasz mnie atakować.
I jeszcze jedno. Franek nie jest jedynym założycielem tej szkółki więc nie pisz, że wystawił siebie i całą szkółkę na pośmiewisko...

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2009, 20:20
Nie wiem co tam Kokoszka robił, ale dla mnie ten człowiek jest judaszem i zdrajcą. I zgadzam się, źe to jest kpina (chociaż nie wiem w jakim charakterze tam się znalazł...)
Zdaje się, że rozdawał legitymacje młodym członkom(sic!).
Może to miał być przykład do naśladowania?

Ale chyba Ty nie szanujesz poglądów innych osób, skoro zaczynasz mnie atakować.
Rozumiem, że możesz lubić, szanować, podziwiać Frankowskiego.
I jeszcze jedno. Franek nie jest jedynym założycielem tej szkółki więc nie pisz, że wystawił siebie i całą szkółkę na pośmiewisko...
W takim razie - wystawili się na pośmiewisko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2009, 20:47
Przynajmniej nie słyszałem żeby Kokoszka angażował się w rozkręcenie tej szkółki dlatego jestem Ciekawy dlaczego jemu przypadła ta zaszczytna co bądź rola. Myślę że w Krk znalazłoby się kilku innych aktywnych piłkarzy, którzy zgodzili by się to zrobić.

Każdy ma prawo do oceny, ale może róbcie to na pw, bo każdy zna już wasze zdanie. Tematy Kokoszki i Frankowskiego były roztrząsane wiele razy, ale nie porównujcie Frankowskiego i Kokoszki różne to są levele.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.06.2009, 21:18
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej nie słyszałem żeby Kokoszka angażował się w rozkręcenie tej szkółki dlatego jestem Ciekawy dlaczego jemu przypadła ta zaszczytna co bądź rola. Myślę że w Krk znalazłoby się kilku innych aktywnych piłkarzy, którzy zgodzili by się to zrobić. .
Może jako że tam byłam to powiem, że szanowny Pan Adam wręczył może z 5 lgitymacji (na jakieś 100) ... do wręczania zostali poproszeni wszyscy VIPy którzy byli - Fedorowicz, Bisztyga, Miętta no i Kokoszka. Poza tym załżyciele i trenerzy AP21 - Frankowski, Szymkowik, Zając.

A co do innych to widziałam listę zaprosoznych gości i było ich spooooro, ale nie pojawili się jakoś ...

Sama też uważam, że pomysł z Kokoszką nie jest specjalnie trafiony (od razu jak przyjechałam i prawie na niego wpadłam, to tak to podsumowaliśmy z innymi), ale nie róbmy znów tragedii.

Myśle, że w całej sprawe bardziej warte uwagii jest sama inicjatywa. Osobiście dodam, że jestem pod dużym wrażeniem tego jak z dzieciakami "radzi sobie" Szymek. Ma napadę dryg do tego, widać fajny kontakt z dzieciakami. Myślę, że będzie super trenerem

EDIT: Śiuśmajtek, obecni Wiślacy o tej samej gdzinie mieli trening -> to tak jakby ktoś już miał płakać, że "gwiazdy nie przyszły".
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 23.06.2009 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2009, 21:50
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Osobiście dodam, że jestem pod dużym wrażeniem tego jak z dzieciakami "radzi sobie" Szymek. Ma napadę dryg do tego, widać fajny kontakt z dzieciakami. Myślę, że będzie super trenerem
Zawsze jest do nich uśmiechnięty i bardzo lubi sobie z nimi żartować. Mam nadzieję, że mu się nie znudzi szkolenie tych dzieciaków, bo przy takiej atmosferze może ich naprawdę wiele nauczyć. Abstrahując już od ich umiejętności - sprawi, że będą chętnie na treningi przychodzili - dla samej frajdy, bo przecież nikt nie oczekuje od każdego z nich zostania ekstraklasowym piłkarzem.

Z tego, co rodzicom było mówione to na wręczanie legitymacji zaproszeni byli obecni piłkarze Wisły - słyszałem o Brożku, Sobolu... Dlatego też się zdziwiłem widząc Kokosa
Odpowiedz cytując
stasik.s
Junior Member

Stary 24.06.2009, 22:01
a ja troche z innej beczki, jak było zakończenie sezonu i Zieńczukowi dawali obraz z jego zdjęciem to jak widziałem jak sie wzruszył i jak mu było żal odchodzić z Wisełki to aż mi się serce ścisneło, strasznie mi go było szkoda, taki normalny facet który serce włożył w ten klub. Widać że czekał do końca ze może przedłużą z nim kontrakt.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.06.2009, 22:14
Tak przy okazji zapytam. Czy ta szkółka jest jakoś powiązana w Wisłą? Tzn czy młodzi będą trafiać w pierwszeństwie do Wisły czy wszytko kończy się tylko na tym że prowadzą ją byli zawodnicy Wisły?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2009, 22:33
Nie moge tego przebolec jak mogli zaprosic te gnide Kokoszke, poza tym naprawde bardzo fajna sprawa i mowcie sobie co chcecie ale szacuneczek dla Franka, Szymka i wszystkich ktorzy sie w to angazuja
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2009, 22:35
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Tak przy okazji zapytam. Czy ta szkółka jest jakoś powiązana w Wisłą? Tzn czy młodzi będą trafiać w pierwszeństwie do Wisły czy wszytko kończy się tylko na tym że prowadzą ją byli zawodnicy Wisły?
Szkółka miała być pod patronatem Wisły i chyba miała być na Reymonta, ale się nie dogadali, z tego co czytałem jeszcze przed jej inauguracją, i dlatego trafiła do Skotnik.

Na treningach jest sporo nawiązań do Wisły, trenerzy ciągle wspominają o Wiśle, myślę, że byliby zadowoleni gdyby któryś z wychowanków za parę lat trafił do pierwszej drużyny Wisły. Zresztą, coś się z tymi dzieciakami musi stać, bo szkółka ma docelowo szkolić do 18-stego roku życia. Po tej granicy gdzieś muszą trafić, jeśli się zdecydują na zawodowstwo...
Odpowiedz cytując
kaska7891
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 24.06.2009, 23:24
http://eska.pl/index.php?page=8&ph_n...w&cmn_id=39764 Żuraw coraz młodsze
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.06.2009, 00:22
Dziwne jak jedna osoba może zmienić odbieranie pewnych rzeczy. Z tą szkółką byłem mega na tak, dla mnie fajna inicjatywa, zapowiada się to profesjonalnie i zapraszają kokoszkę. No ****a mać czy wy myślicie? Ja wiem że Konieczny go mega bronił w zeszłym roku jak s.......ił do Włoch nawet pod artykułami się wpisywał. Ale bez jaj. To tak jakby Barcelona zaprosiła Figo do swojej szkółki. Szkoda słów, żygać się chcę...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 25.06.2009, 19:32
http://www.youtube.com/watch?v=41pwlroEu5k

bardzo ciekawy komentarz p.Fedorowicza na końcu Oczywiście w formie żartu.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.06.2009, 20:02
Mistrzostwo zdobyliśmy dzięki niesamowitemy zaangażowaniu do końca Sobola, Brożkow, Małeckiego, Głowy,Baszcza, Zenia i spóły...oraz nas ABG...

Franek jakby z nami miał okazje to tez brame z pięty by strzelił...i by było po Mistrzostwie...

edit:Panowie, ja się spinam? nawet nie wiecie jakim ja spokojnym człowiekiem jestem
Otóż to Ogryzek, właśnie mówię, że to jest Franka praca, strzelanie goli, dlatego strzelił Legii bramke...a nie dlatego zeby Wiśle pomóc

ps: żeby nie było, nie jestem ani Frankofanatykiem, ani przeciwnikiem
Ostatnio edytowane przez Proud : 25.06.2009 o godz. 20:42.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.06.2009, 20:29
Proud napisał(a):Wyświetl post
Franek jakby z nami miał okazje to tez brame z pięty by strzelił...i by było po Mistrzostwie...
Przepraszam, ale co miał samobója strzelić swojemu zespołowi żeby Wisła wygrała?
Zieńczuk gdyby grał w Lechii strzelał by dla niej i w cale nie musielibyśmy wygrać w Gdańsku. Chyba to jest normalne, nie uważasz?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.06.2009, 20:32
Proud - nie spinaj sie tak chlopie. Przeciez to zart/ kurtuazja / whatever
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 25.06.2009, 22:57
a szkółka jest darmowa? czy jednak rodzice każdego dzieciaka płacą?
a poza tym nie będę ździwiony jak za parę lat się okaże, że "dzięki" tej szkółce prawie wychowanków nie mamy, bo lepiej trenować u Franka, Szymka itp niż u nas w TSie...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów