The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 21:28
Panowie nie ma co podawac cen ze jakbysmy wydali 1-2-3-10 mln Euro na transfery to wejdziemy do LM. To jest sport i tutaj bogatszy nie znaczy lepszy. Tutaj nawet nie ma ze teoretycznie lepszy bedzie na boisku lepszy od tego teoretycznie słabszego (parz przykład USA- Hiszpania Puchar Konfederacji 2:0 trwa 90 minuta )
Z tego co sie orientuje to Beitar wydał 10 mln (?) rok temu i co z nami przegrał, tracac w Krk 5 bramek. Tozto musiał byc szok jak odpadli z jakims sredniakiem europejskim, klubem z Polski!
Ja mysle ze czasem lepszy bedzie zawodnik za darmo, młody ktory ma jeszcze w piłce cos do osiagnieci, zdobycia niz jakis ktory cos osiagnal i sprowadzilibysmy go za kilka mln. Patrz Marcelo, Malecki, Cwielong, a sprowadizmy jakichs gwiazdorkow za kilka mln ktorzy pomysla co to nie oni i zamiast grac dla Wisły, zostawiac na boisku zdrowie i całe serce jak to robia prawdziwi, fanatyczni piłkarze Wisły to beda gwiazdorzyc i nie dadza z siebie 100%. Jak dla mnie taki Malecki, Brozek, Sobol to oni sa własnie tacy dobrzy bo graja dla Wisły i sie wznosza ponad swoje umiejetnosci na boisku, przyjdzie jakis za kilka mln kopacz i dupa, on nie zagra z sercem bo dla niego Wisła rownałoby sie 0,5 mln Euro za rok gry, nawet bylejakiej gry. Poza tym nawet kupujac kilku pilkarzy za gruba kase nic to nie gwarantuje bo oni musza sie zaaklimatyzowac, oswoic ze wszystkim a sprawa gry w LM wyjasni sie za 2 miesiace, przez te 2 miesiace Ci pilkarze mogliby sie czuc w Krk zle i zle by grali

Zeby nie było ze sam off top Szkoda ze transferow na razie nie ma, mam nadzieje ze to sie zmieni do konca tego tygodnia. Jesli chodzi o bramkarza to cos mi sie zdaje ze nikt lepszy od Pawełka nie przyjdzie, jedynie ktos do konkurencji. Jelsi chdozi o obronce to mysle ze kazdy w klubie sobie zdaje sprawe ze srodkowy obronca jest niezbedny do uzupelninia składu. Mysle ze dlatego nic o tym nie mowimy bo mamy na oku kogos z wolnego kontraktu np Hernani o ktorym czytalem ze chce odejsc z Korony bo tam nawet nie wie czy bedzie gral w Ekstraklasie czy 1 lidze, oraz ze chciałby grac w Ekstraklasie a znajac go, jego klase to mysle ze jesli by miał wrocic do Ekstraklasy to do ktoregos do klubow z czołowki.
Drodzowicz spoko sie wydaje, moglibysmy go zakontraktowac, niech sie uczy i rozwija. Przykład chociazby Kuby pokazął ze mozna przyjsc z 4 ligi i talent tak moze eksplodowac ze zaraz wskakuje sie do 1 składu i gra sie fenomenalnie, dlatego ja nawet twierdze ze z Emilem mogłoby byc tak samo, moze tez tak jego talent eksploduje ze juz bedzie gotowy do gry na wysokim poziomie w Ekstraklasie? Kto wie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.06.2009, 21:35
Cytat:
mi nie chodzi o gwiazdki,tylko o gości którzy wniosą nową jakoś do drużyny,co za tym idzie taki gość musi być troche droższy niż te 300-400 tyś euro
Ale kasa Ci nieczego nie gwarantuje. Jirsak kosztował 700 tys E i teraz siediz na ławce. Jest tyle aspektow ktore decyduja o rozwoju kariery lub jej zahamowaniu ze postawienie sprawy jasno ze piłkarz za 1, 5 mln Euro to bedzie super wzmocnienie nie ma racji bytu. Przyjdzie Bozok i moze sie okazac słabeuszem, Bozok z ekstraklasy Slowackiej, przyszedł Kuba z 4 ligi i okazal sie gwiazda. Przyjdzie Hernani ktory w Ekstraklasie gral i okaze sie słabsyz od Marcelo. Przyszedl droogi Łobo i wygryzł go młodziak, Malecki ktory w rok zrobił zajebiaszcze postepy, mysle ze nikt by az tak na Niego nie stawiał, na az taki rozwoj tego piłkarza. Przyszli Beto, przyszedłby ten gosciu ze Sportingu Lizbona a moze sie okaza gorsi od Roberta Lewandowskiego ktorego mozna było brac rok temu z 1 ligi polskiej. 0 reguł w tych transferach. To jest sport tu nic na 100% nie mozna powiedziec

PS Arek jak dla mnie Mały to tez fenomen. Ale ja jakos tak idolow nie moge sobie obrac Dla mnie to kazdy Wislak ktory jest z Naszym klubem tak jak My, prawdizwi kibice to fenomen, idol. To od razu widac na boisku kto gra dla kasy a kto dla Wisły bo ją kocha. Beto nawet byłby swietny gdyby miał w sercu Wisłe i dla Niej grał a tak to chłopak nie mial motywacji.

Brożkowie, Baszczu, Kuba, Mały, Cwielon, Sobol, Zieniu, Głowa, Mario - super chłopaki. Ikony Wisły dzieki Ich miłosci do Wisły jestesmy teraz tam gdzie jestesmy czyli na szczycie ))
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.06.2009 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 24.06.2009, 21:49
szprotson,jakie długofalowe?Cupiał już ponad 11 lat rządzi Wisła,a w hierarchi europejskiej nie posuneliśmy się ani o krok.Poziom obecnego zespołu jest niższy jak ten z meczu z Parmą z 1998.Mimo opylenia w ost.latach graczy za 50 baniek,dług wobec TF się nie zmniejszył.I Ty wierzysz w jakieś długofalowe działanie? Chyba,że masz na myśli jakieś działanie czysto biznesowe-ze sportem nie mające nic wspólnego.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2009, 21:56
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Zim zum, zanim cos napiszesz puknij sie w leb dwukrotnie. Sikora nawet jesli tam nic nie gral i tak bylby jednym z najlepszych napastnikow naszej Ligi. Brozek - Sikora w ataku za nimi Grgula - strach pomyslec ile bramek by padalo przy naszej taktyce prostopadlych pilek....

Edit: Co nie zmienia faktu ze to tylko spekulacje poki co.
ja nie widzę powodów do pukania. Strach pomysleć, bo w Wodzisławiu nastrzelają goli :lol . Stary podobno w klubie myślą o LM i co weźmiemy sobie nieudacznika z Secunda Division i oh, ah gramy o LM ? Wiśle potrzebni są zawodnicy, którzy z niczego potrafią zaskoczyć jak np. Błaszczykowski, Lewandowski, Jodłowiec czy taki Małecki nawet, a nie goście po przejściach, którzy tylko w imię tego, że wyjechali na obczyznę uważają się za gwiazdy i mają się za nie wiadomo co....a tam zbierali piłki po treningu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2009, 21:56
Mam na myśli działania Macieja Skorży i Jacka Bednarza.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2009, 22:01
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Brożkowie, Baszczu, Kuba, Mały, Cwielon, Sobol, Zieniu, Głowa, Mario - super chłopaki. Ikony Wisły dzieki Ich miłosci do Wisły jestesmy teraz tam gdzie jestesmy czyli na szczycie ))
Mógłbyś troszeczkę rozsądniej szafować takimi epitetami jak "ikona klubu"
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 24.06.2009, 22:03
rozarian napisał(a):Wyświetl post
szprotson,jakie długofalowe?.
Skorża w którymś wywiadzie powiedział, że jego plan budowy drużyny jest siedmioletni.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2009, 22:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę o pałacyku na pograniczu szwajcarsko-francuskim i jakoś nadal mieszkam w krakowskim bloku
Sikora jak na nasze warunki to była by dobra zagrywka , tyle że to kolejny njus z dupy wzięty najpewniej.
już mniejsza z tym. w każdym razie polityka opierająca się na dawaniu wysokich kontraktów odpadom wracającym z zagranicy, którzy nic nie osiągnęli a mienią się gwiazdami i na których już pewnie nic się nie zarobi jest zupełnie bez sensu. do tego cały czas zmierzam
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2009, 22:19
zim zum napisał(a):Wyświetl post
ja nie widzę powodów do pukania. Strach pomysleć, bo w Wodzisławiu nastrzelają goli :lol . Stary podobno w klubie myślą o LM i co weźmiemy sobie nieudacznika z Secunda Division i oh, ah gramy o LM ? Wiśle potrzebni są zawodnicy, którzy z niczego potrafią zaskoczyć jak np. Błaszczykowski, Lewandowski, Jodłowiec czy taki Małecki nawet, a nie goście po przejściach, którzy tylko w imię tego, że wyjechali na obczyznę uważają się za gwiazdy i mają się za nie wiadomo co....a tam zbierali piłki po treningu.
Nie we wszystkim masz racje, jezeli chodzi o poziom sportowy powrot Kosy do nas to bylo cos...
Byl liderem druzyny szkoda tylko ze po pol roku odwalil ten sam numer co trzy lata wczesniej i znowu nie chcialo mu sie grac za pensje ''na frytki i pieluchy''....

Ktos juz tu pisal o pazernosci Sikory na kase...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2009, 22:27
Arek10 napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong jest wyśmiewany a to też dobry zawodnik, będziemy mieli z Niego pożytek.U mnie w szkole
szydzą z Diaza, Beto;D czy Piotrka.
To zmien szkole.

Sikora za samo siedzenie na lawce w Hiszpani bedzie mial za dwa razy wiecej niz u nas w lidze gdzie bedzie musial za...c na pelnych obrotach co tydzien lub czesciej. Wiec po co wracac, pogoda fajna, kraj jeszcze lepszy.
Wiec ja sie mu nie dziwie ze nie chce wraca do Polski,po prostu zero ambicji.
Chlopak wyjechal zobaczyl troche swiata, nauczyl sie kilku slowek w obcym jezyku to sie mu Polska nie podoba. Wielu tak ma.
,
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2009, 07:08
ciekawe kiedy ich zakontraktuja, moze jutro ? w tej Wisełce wszystko tak wolno...

Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.06.2009, 07:42
Jeżeli prawdą jest co czytałem że dzisiaj Bożok wraca do Krakowa to pewnie dzisiaj podpiszą kontakt ....

a z Drozdowiczem to dobry ruch... młody (22 lata) i cały czas zdolny... można go zakontraktować i dać na wypożyczenie do słabszego klubu ekstraklasy....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.06.2009, 08:52
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ve...ebersicht.html haha Bozoka wymazali z transferow

Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli prawdą jest co czytałem że dzisiaj Bożok wraca do Krakowa to pewnie dzisiaj podpiszą kontakt..
skąd to wyczytales ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2009, 08:54
Najpierw był szum a teraz cisza. Niepokojące to troche.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.06.2009, 09:12
http://polskatimes.pl/gazetakrakowsk...tml#material_2

Nie zdziwię się jak takiemu Bożokowi czy Carinhosowi puszczą nerwy i znajdzie sobie inny klub. Choć mimo wszystko nie wiem jak my się z nimi umawialiśmy także nie oceniam.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.06.2009 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 25.06.2009, 09:58
Moim zdaniem sprowadzenie piłkarzy dopiero przed 4 rundą eliminacji to bezsens. Przecież nie każdy zawodnik potrafi zgrać się z zespołem w tydzień, góra dwa.

Po za tym wywiad trenera Skorży o rzekomym "zielonym świetle" na transfery nie zrobił się sam...
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 25.06.2009 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2009, 10:03
A może nie podpisuja kontraktów z Bozokiem i Carlihsonem bo po cichu negocjują z Vladavicem i Krimem ? Albo tak jak napisał Kolega wyżej czekaja na rywala w kolejnej rundzie.Jak będzie to np. Levski czy Slavia to mogą powiedziec że Wisła jest wystarczajaco mocna i poradzi sobie bez wzmocnien z nimi.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2009, 10:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
A może nie podpisuja kontraktów z Bozokiem i Carlihsonem bo po cichu negocjują z Vladavicem i Krimem ? Albo tak jak napisał Kolega wyżej czekaja na rywala w kolejnej rundzie.Jak będzie to np. Levski czy Slavia to mogą powiedziec że Wisła jest wystarczajaco mocna i poradzi sobie bez wzmocnien z nimi.
to byłoby nie fair wobec tych co czekają...

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Pomyslalem o tym samym, tak bywalo juz wczesniej ze czekalismy na losowanie. Tylko jakby to swiadczylo o wlodarzach klubu? Ze nie wierza w swoj klub?
yhy, na co czekają ? słabi rywale oznaczaja brak wzmocnien (bo po co sie wzmacniac jak i tak wygramy), mocni rywale tez oznaczaja brak wzmocnien bo i tak są za mocni a zawodnicy nie zgraja sie z zespołem

bezsensowna ta polityka od kilku lat juz

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.06.2009, 10:13
Czekanie na losowanie 4 rundy ? Przecież to bezsensu...
W tym sezonie gramy na tylu frontach, straciliśmy 2 zawodników z pierwszego składu, liczę, że dostaniemy się co najmniej do fazy grupowej ligi europejskiej bo droga do tego nie jest trudna, a przecież trzeba będzie mieć kim grać.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.06.2009, 10:17
A to przypadkiem nie wygląda tak, że nie można podpisać ich dopóki się okienko nie zacznie?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.06.2009, 10:18
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A to przypadkiem nie wygląda tak, że nie można podpisać ich dopóki się okienko nie zacznie?
Kontrakt mozna podpisac pol roku przed zakonczeniem obowiazujacego
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 25.06.2009, 10:24
Kiedyś mówiło się,że nie ma sensu się wzmacniać przed LM,bo można trafić na Barcelonę lub Real,a teraz tak by miało być,że straszakiem jest średniak Olympiakos(który dostał manto od Anorthosisu w poprz.kw.do LM)?Pewnie za rok w takim razie,będziemy robić w majty przed Bate Borisow.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.06.2009, 10:24
W pierwszym słowackim wypadku, jeśli klub sprzedający wyraził zgodę, można podpisać Bożoka kiedy nam pasuje. W drugim Brazylijczykowi rzekomo skończył się kontrakt, więc jego możemy kiedy chcemy, ewentualnie kończy mu się kontrakt i wtedy oba transfery weszły by w życie 1 lipca.

Pisałem ostatnio, jak wygląda polityka transf. w naszym klubie, później byłem zaskoczony tym, że chyba w końcu ktoś profesjonalnie zajął się transferami i będziemy mieli szybko kilka wzmocnień, a teraz znowu widać, że wszystko jest w normie, czyli targowanie się o każdy szczegół i nowi zawodnicy zamiast trenować od początku z zespołem - tracą w domach czas na zgranie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2009, 10:25
no tak ale nowi zawodnicy muszą sie zgrac z zespołem , zaaklimatyzowac a na to potrzeba troche czasu.Im szybciej tym lepiej .Ja rozumiem że nie ma zbyt wiele pieniędzy na transfery ale takie załatwianie na ostatnią minute...
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 25.06.2009, 10:30
" Dziś ma wrócić do Krakowa Miroslav Bozok, który po badaniach przebywał na Słowacji. Lewoskrzydłowy, mimo zastrzeżeń co do długości kontraktu, postanowił przystać na warunki wiślaków"

Przegląd Sportowy

Jeśli prezes Wilczek mówił o transferach, być może chodziło mu o innych zawodników, niż Ci, z którymi do tej pory negocjowali.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.06.2009, 10:33
Co się stało? Przeglądnąłem dziś wszystkie gazety i żadnych bajek, jakich to grajków nie sprowadzimy Mam nadzieję, że dziennikarzyny wzięły sobie do serca, że niektórzy czytają te "artykuły", będące wytworem fantazji i bujnej wyobraźni jednego lub drugiego "redaktora" dzieciom na dobranoc. Poczekajmy do lipca. Troszkę cierpliwości. Naprawdę. Może popłaci i któregoś pięknego lipcowego dnia otworzymy oficjalną i zobaczymy flesze aparatów, odbijające się od łysiny pana Jacka, a obok niego kilku ciekawych piłkarzy )
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 25.06.2009, 10:45
eye63,tak to niestety wygląda.W RN siedzą ludzie,którzy może znają się na pieniądzach,ale nie na uwarunkowaniach sportowych.Jeszcze dodatkowo ten p.Rogala,były prezes Ruchu(żal!)urzędujący przy uchu B.C.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.06.2009, 10:45
fialo napisał(a):Wyświetl post
Co się stało? Przeglądnąłem dziś wszystkie gazety i żadnych bajek, jakich to grajków nie sprowadzimy Mam nadzieję, że dziennikarzyny wzięły sobie do serca, że niektórzy czytają te "artykuły", będące wytworem fantazji i bujnej wyobraźni jednego lub drugiego "redaktora" dzieciom na dobranoc. Poczekajmy do lipca. Troszkę cierpliwości. Naprawdę. Może popłaci i któregoś pięknego lipcowego dnia otworzymy oficjalną i zobaczymy flesze aparatów, odbijające się od łysiny pana Jacka, a obok niego kilku ciekawych piłkarzy )
Nie chwal dnia przed zachodem słońca, na pewno coś wymyślą
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 25.06.2009, 11:02
Jak to nic nie było w mediach?Rano w WP trąbili,że Wisła jest w tragicznej sytuacji przed kw.do LM,bo Gołoś kontuzjowany,Cantoro chory,Varga w Rumunii przy łożu rodzącej żony,a Boguski z Gargułą też niezdatni.UFF!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów