|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja sie pytam z jakiej okazji Legia na nowym modelu koszulek ma mala gwiazdke nad Lką? z teg co pamietam to na akie cos trzeba sobie zasluzyc minimum 10cioma tytulami a o le mnie pamiec nie myli Lei jeszcze kilku brakuje?
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
^z tego co pamietam, to w Polsce wprowadzili jakies przepisy z roznymi kolorami gwiazdeg. Zlota gwiazdka za 10 MP, srebrna z iles tam (powiedzmy 6 MP) itd. itp. dlatego np. LKS tez ma bodajze biala gwiazdke. ogolnie temat byl juz walkowany tutaj wiele razy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
zmieniło sie juz dawno, zostawcie te gwiazdki, teraz nawet Lubin ma.
Co do Lewandowskiego, fakt wyglada jak odpalmiony, ale wg mnei to jest drugi Żurawski, ten czekał za długo, więc niech Lewy spróbuje szybko. optymalnie dla niego wg mnie byłby jezcze sezon u nas, bo wskoczyc na konia to nie to samo, co ... tak czy siak życże mu powodzenia, bo gość ma to "coś" i w przeciwieństwie do Stiliców czy Rogerów, którzy sprawdzą sie w drużynahc na nich grających Lewandowski radzi sobie sam. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
6+5 mała rewolucja w Ekstraklasie!
Szykuje się mała rewolucja w polskiej ekstraklasie. PZPN poważnie zastanawia się nad wprowadzeniem formuły 6+5, czyli takiej, kiedy na boisku w ligowym meczu w jednej drużynie gra sześciu Polaków i pięciu piłkarzy z zagranicy. http://www.waszapilka.pl/artykul,101...w_Ekstraklasie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
a nie jest to przypadkiem niezgodne z prawem unijnym?
![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Grześ Lato to tęga głowa i jemu nawet Unia nie przeszkodzi pomysłów zrealizować.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.06.2009 o godz. 10:37.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Niech przekrętas cholerny się zajmie szkoleniem młodzieży, to nie będzie trzeba żadnych umów (oficjalnych czy nie) żeby więcej Polaków było w składach drużyn.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jakbyśmy mieli jeszcze gdzie tą młodzież trenować, nam jest kasa na infrastrukturę potrzebna, a tą na dzień dzisiejszy można uzyskać z dobrej gry
w porównaniu do zagranicy to u nas ani nie płacą dużo za transfery ani za kontrakty zawodników(patrząc na te lepsze ligi) tak na logikę, to jakby to uchwalili to cena za naszego zawodnika tylko by wzrosła, bo wiadomo ograniczenie... trzeba naszego kupić to ma chyba tylko na celu pokazanie, że pan Lato coś tam w związku robi... a że o skutkach i celach się nie myśli to inna sprawa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No właśnie w tym cały problem, że o skutkach i celach się nie myśli. PZPN ma w zwyczaju zabierać się za rozwiązanie każdego problemu od dupy strony. Braków infrastrukturalnych jestem świadomy, bo są takie duże, że w zasadzie ciężko tego nie dostrzec. Ale kasa na budowę infrastruktury by się moim zdaniem w PZPNie akurat znalazła, gdyby tylko ktoś chciał jej poszukać...
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hm, przecież w koszykówce mamy przepis, ze na parkeicie musi być minimum 1 Polak w każdej drużynie? I jak to się ma wobec tego do wspominanych w tym temacie przepisów UE ?
Czemu w koszykówce się dało, a w piłce nożnej miałoby się nie dać ? Chyba, że czegoś nie zrozumiałem... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Nigdy w życiu. Jeżeli chłop ma jakieś marzenia i chęci do ich realizacji to powinien wyjechać z Polski. Nigdy w życiu nie zagra w naprawde topowym klubie europejskim jeżeli wyjezie w wieku 25 lat. Nawet jak teraz posiedzi sezon na ławie to więcej z tego skorzysta niż tutaj grając cały czas. Tutaj nie ma się od kogo uczyć, nie ma przeciwko komu grać, a jak już to jest to max 6 meczy w sezonie. Na zachodzie, w dobrym klubie na każdym treningu będzie grał przeciw obrońcom, którzy są lepsi od tutejszych, z napastnikami, którzy sa lepsi od niego pod okiem trenera, który jest lepszy od tego, którego bedzie miał teraz. Czy sobie poradzi? Jeżeli sie nie zapije, przećpa, albo ruletka go nie wciągnie, a także jezeli będzie miał podejście do zawodu jak Gortat (siedział na trybunie, pracował i ciągle powtarzał, że na pewno dostanie szanse, trener ma racje, on nie jest gwiazda i musi pracować) to będzie świetny. A Matusiak to jest inna bajka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Lato odwołuje się po prostu do swojego twardego elektoratu - OZPNów i małych klubów.
Już teraz za wyciągnięcie z III ligi obiecującego zawodnika, który może się okazać totalnym niewypałem kluby rzucają kwoty 300-500 tys. złotych. Kasa zasila małe kluby, centralę i związki okręgowe, które pobierają prowizję od transferów. Więc zwiększenie limitu oznacza, że ceny wzrosną - a więc więcej kasy wpadnie. Proste. Szansa na pomysł jest, bo jest presja na wynik podczas Euro 2012 i media mogą łyknąć haczyk. Tylko że już widzę, jak Amika, Legia i Wisła łykają ten pomysł. Przecież już teraz w: - Amice jest: Stilic, Arboleda, Turina, Rengifo, Djurdevic - czyli już jest wypełniony limit (teraz po przyjściu Kasprzika mają większe pole manewru); - Legia: Mucha, Astiz, Choto, Roger, Chinyama - znowu wypełniony limit - ale odchodzi Roger, sytuacja podobna jak w Amice; - Wisła: Singlar, Marcelo, Diaz - stosunkowo najlepiej. Ale to się może wkrótce zmienić (Bozok? Carlinhos?) A mówimy o maksimum 5 obcokrajowcach - co w sytuacji kontuzji/kartek? Przecież już teraz obcokrajowcy stanowią minimum 50% kadry... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A jeszcze zakładając że przyjdzie bramkarz zza granicy? Kicha nie?
Flamengista rzecież Lech ma od ch*ja groma tych obcokrajowców. Chyba nie ma wątpliwości że to właśnie im zaszkodziło by to najbardziej.Wymieniłeś tylko tych z pierwszej 11, ale np jeśli by przegrywali na boisku beznadziejnie grałby powiedzmy Lewandowski albo Peszko. Potrzeba wprowadzić jakiegoś szybkiego piłkarza co by to rozruszał grę-Cueto. A tu dupa! Bo musi być 6 polaków. I trzeba Cueto wprowadzić np. za Rengifo który w danym meczu trzymał by ofensywną grę Lecha.
Ostatnio edytowane przez Proximus : 23.06.2009 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Carlinhos (zakładając że przyjdzie) raczej nie będzie w tym samym momencie na boisku co Singlar więc nie ma się czym martwić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Myślę, że nie mamy się czego obawiać. Mało prawodpodobne aby ten pomysł przeszedł, jest to niezgodne z prawem unijnym. Nie ma szans, żeby kluby na to przystały, przecież w żadnej z czołowym lig nie ma takiego wymogu. Polskie kluby żądają ogromnych pieniędzy sa średnich piłkarzy i dopóki to się nie zmieni, trzeba będzie brać obcokrajowców. Też nad tym ubolewam, bo nie chce doczekać momentu w którym na fecie nasi piłkarze nie będą umieli zaśpiewać żadnej z przyśpiewek. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
flamengiscie chodziło raczej o wyjściowy skład, ale też uważam że pomysł nie przejdzie.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja z innej beczki - kiedy mniej więcej można sie spodziewać terminarzu kolejek w sezonie 09/10 ?
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie wtedy jak dojda, kto w tej lidze ma grać
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chinyama przeszedl operacje i wroci za ok. 2 miesiace, wobec czego rzeklbym, ze Legia jest mocno urypana.
Przynajmniej do momentu, az nie sciagna jakiegos napastnika, co w obecnej sytuacji wydaje sie absolutna koniecznoscia. U nas sytuacja podobna i gdyby cos przydarzylo sie Brozkowi, Wisla stanelaby w obliczu katastrofy. Dlatego poszukiwania sensownego snajpera powinny byc rownie intensywne i oby wreszcie owocne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Gdzies ktorys leśny dziadek w jakims wywaidzie mowil,ze baraz to moga zagrac nawet 3 dni przed startem sezonu ,ktory uwaga (tu powiedzial to z wielka duma,moze order orla bialego mu za to ![]() Nie wazne kto,wazne ze wystartuje ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ale mowimy o 5 obcokrajowcazh w klubie czy wyjsciowej jedenastce? bo nie jestem na bierzaco. Ale z tym co napisales zgadzam sie co do slowa. PZPN chce wiecej zarobic na transferach i dla tego ten niedozeczny pomysl z limitem obcokrajowcow. Ja rozumiem ze chca zeby stawiac na naszych ale to zamiast podniesc poziom naszej ligi radykalnie obnizy poziom. Bo nie czarujmy sie w Polsce nie ma tak wielu dobrych grajkow zeby zasilic czolowe kluby z ekstraklasy.A co za tym idzie jak sie jakas perla znajdzie to takie kluby jak Wisla, Legia, Lech beda placic bajonskie sumy za transfery ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/56058.html
w szoku;O Jakby nie było, trenował w Arsenalu i jest drugim bramkarzem Szwedów ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Zagłębiłem się w tego Shaabana i trochę się niepokoję. Z jednej strony jest to jeden z niewielu piłkarzy, o których słyszałem, zanim przyszli do naszej ykstraklasy. Z drugiej jednak w ciągu ostatniego 1,5 roku zagrał w ok. 10 meczach, więc jego forma jest wielką niewiadomą. Co nie zmienia faktu, że nazwisko robi wrażenie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Nasza liga jest jedną z tych gdzie gra niewielu obcokrajowców (18.9% wszystkich zawodników). Dla porównania w lidze słowackiej stanowią oni 25%, a w rumuńskiej 34% (o lepszych ligach nawet nie wspomnę). Nijak to się ma do poziomu reprezentacji, natomiast korelacja między liczbą cudzoziemców a poziomem ligi jest wyraźnie dodatnia. Tak więc nie mam pojęcia skąd w PZPN takie poronione pomysły.
Ostatnio edytowane przez Arked : 24.06.2009 o godz. 01:06.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech podaje swoją listę transferowych życzeń. Ale I-ligowcy chcą miliony...
Grzegorz Kasprzik i Tomasz Mikołajczak są już w Lechu Poznań. Reszta zależy od sprzedaży Semira Stilicia. Lecha interesują tacy piłkarze jak Chrapek, Sadlok, Chałas, Cetnarski, Jodłowiec, Słowak Zapotoka i Prejuce Nakoulma z Burkina Faso..... http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...czen__Ale.html Oczywiście większość nazwisk nie jest zaskoczeniem. może z wyjątkiem Nakoulmy, który jak dla mnie nie jest piłkarzem nawet na ekstraklasę. Jezeli kwoty o, których jest mowa są prawdziwe to naprawdę trzeba brać tego Drozdowicza ,póki ma w miarę przywoitą cenę .Nie wydaje mi sie żeby był gorszy od Chrapka , który według Podbeskidzia jest wart... 1,5 miliona
Ostatnio edytowane przez matizaq : 24.06.2009 o godz. 11:56.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Hammarby dementuje tą informację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
jednak jakieś ziarnko prawdy było
bramkarz jest ze Szwecji... www.slaskwroclaw.pl napisał(a):
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No właśnie dziwiłem się, skąd taki dobry bramkarz w bądź co bądź przeciętnym zespole przeciętnej polskiej ligi.
Ivo Vazgec to jednak dwie klasy niżej, niż Rami Shaaban. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|