The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fogi
Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2009, 20:44
JacaTS napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty sie musisz, facet, caly czas spinac? Jezeli irytuje Cie jakies pytanie to po co lejesz od razu jad na forum. Czesto mozna znalezc w Twoich postach jakies tam glebsze, logiczne przemyslenia, ale zdecydowanie za szybko popadasz w furie

Sorki za osobista wycieczke i to jeszcze w takim temacie, ale mysle, ze zbastowanie dobrze na Ciebie wplynie. Bedziesz mial watrobe zdrowsza i wiecej panienek poderwiesz.

Pozdrawiam
Bardzo dobrze facet robi. 1/4 postów w tym temacie jest po prostu żałosna. Też staram się walczyć z tym kretyństwem. Co tu dużo pisać…walka z wiatrakami. Czasem się zastanawiam czy niektóre piszące tu osoby skończyły podstawówkę. Powinno zacząć się moderować ten temat pod względem merytorycznym. Naprawdę jest wiele osób których mało interesują prymitywne komentarze nie wnoszące nic nowego do tematu. Na większość pytań zadanych w tym temacie możecie sami znaleźć odpowiedz i uwierzcie nie zajmie to więcej niż 5 min.

Zmieniając temat: Przed 22 a na budowie ruch.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2009, 09:03
Wlasnie tak mi sie skojarzylo ze sytuacja na budowie przypomina mi wchodzacy teraz do kin film transformers 2 .Po zestawieniu wychodzi ze chyba sie zbytnio nie mylilem

Zdjecia orginalne:
Maks Michalczak:

Jaimie Trueblood:
Ostatnio edytowane przez RLY : 19.06.2009 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2009, 12:58
Tymczasem trybuna cały czas nabiera na wysokości , kolejne stropy montują.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.06.2009, 13:18
Pogoda pod psem, ale gruz z byłej A i B znika w szybkim tempie
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 19.06.2009, 13:41
Postęp prac (dzisiejsze foto):

Ostatnio edytowane przez radek89 : 19.06.2009 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
halastRa
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 19.06.2009, 18:07
wiecie ze prefabrykaty robia kibice Ruchu a firma znajduje sie w Siemianowicach Sl.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 19.06.2009, 18:46
halastRa napisał(a):Wyświetl post
wiecie ze prefabrykaty robia kibice Ruchu a firma znajduje sie w Siemianowicach Sl.
Hmmm, fajnie...
Mam nadzieję że to normalni kibice, i że kontrola jakości jest w tej firmie "neutralna"... Czasy sabotażu chyba dawno minęły?

radek89: dobra robota, dzięki, a nie chciałoby Ci się na zdjęciu zaznaczyć w ten sam sposób jeszcze zarysu drugiego piętra i dachu?
Ostatnio edytowane przez Wrona : 19.06.2009 o godz. 18:49.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
halastRa
Junior Member

Stary 19.06.2009, 18:48
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, fajnie...
Mam nadzieję że to normalni kibice, i że kontrola jakości jest w tej firmie "neutralna"... Czasy sabotażu chyba dawno minęły?
wszystko jest ok
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.06.2009, 18:58
halastRa napisał(a):Wyświetl post
wszystko jest ok
I oby tak zostało A można wiedzieć od kiedy trwa kontrakt na wykonanie tych prefabrykatów?
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 19.06.2009, 19:09
W Nowym Yorku jak budowano nowy stadion Yankee, ekipa byla z Bostonu i zabetonowala w stropie koszulke Red Sox ich najwiekszych rywali. Sprawa wydala sie gdy zdjecia opublikowano za wczesnie i udalo sie jeszcze ja wyciagnac przy relatywnie niewielkim nakladzie procy - 2 dni kucia betonu.
A jakby tak zrobic dowcip naszym ulubiencom ze stolicy )))
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2009, 19:15
Island - fajny pomysł Pracujesz może na budowie stadionu w Warszawie
A wracając do naszego stadionu - oglądam zdjęcia co 3-4 dni, i za każdym razem ooooo!to jużtyle zrobili
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.06.2009, 08:45
Dawno nie czytałem większych idiotyzmów..
Odpowiedz cytując
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.06.2009, 09:02
mnie najbardziej rozśmieszyły obliczenia o ile zwiększy się pojemność gdy murawa będzie obniżona o 2.5 m a może obniżą murawe o 10 metrów i będziemy mieli stadion na 100 tys. tyle, że boisko będzie sie nadawało conajwyżej na siatkówke plażową
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Stary 20.06.2009, 10:00
Wrona napisał(a):Wyświetl post
radek89: dobra robota, dzięki, a nie chciałoby Ci się na zdjęciu zaznaczyć w ten sam sposób jeszcze zarysu drugiego piętra i dachu?
Chcieć by mi sie chciało ale nie chce wprowadzać ludzi w błąd bo na takim zdjęciu ciężko zachowac dobre proporcje i kąt nachylenia. Gdyby było zdjęcie zrobione z boku trybuny (coś w rodzaju tego schematu, który wkleiłem) to nie byłoby problemu.
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2009, 10:01

5 metrów od boiska byłaby trybuna Świetny pomysł! Sędziowie liniowi będą biegać po dachu

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.06.2009, 10:46
Niech ktoś założy nowy temat gdzie umieści wszystkie działające obecnie kamerki. Ja wiem że to gdzieś tutaj było, ale temat cały czas nabiera nowych stron a co chwila ktoś się pyta, dwa kamerki się zmieniają, jedną się włącza, inną wyłącza. A tak wszystkie linki dać w jednym miejscu, przykleić, zamknąć. Jak będzie trzeba autor edytuje i zmieni linki
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 20.06.2009, 13:05
wystarczy sobie dodac do zakładek linki z kamerkami
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
http://kamera.orge.pl/krakow3/

tu są chyba wszystkie....

p.s. chyba sie im bardzo spieszy i dobrze 4 sprzety na A i B. Pieknie
Powód: p.s
Ostatnio edytowane przez kuba126 : 20.06.2009 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 20.06.2009, 13:56
@UH f B, @ciacho, @devios
zamiast nabijać się i krytykować, proponuję przeanalizować obliczenia i wtedy dopiero głosić że to idiotyzmy. matematyka i myślenie nie boli. a sedzia ile potrzebuje miejsca do biegania? 17m szerokości? a w anglii jakie są odległosci do trybun? chyba za bardzo się przyzwacziliście do obieków typu stadion slaski. a murawe onliczam pod 105X68 więc o tej siatkówce plazowej to daj sobie spokój...obliczenia sa ok. minusy to brak zadaszenia, problem wód gruntowych. jak macie snesowne argumenty to piszcie, bo od postów "nie bo nie", "idiotyzm" "bieganie po dachu" robi mi się słabo.
Ostatnio edytowane przez preseant : 20.06.2009 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
halastRa
Junior Member

Stary 20.06.2009, 14:32
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
I oby tak zostało A można wiedzieć od kiedy trwa kontrakt na wykonanie tych prefabrykatów?
chyba koniec kwietnia lub na poczatku maja dokladnie nie pamietam byl pierwszy slup robiony
Odpowiedz cytując
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.06.2009, 16:01
preseant napisał(a):Wyświetl post
@UH f B, @ciacho, @devios
zamiast nabijać się i krytykować, proponuję przeanalizować obliczenia i wtedy dopiero głosić że to idiotyzmy. matematyka i myślenie nie boli. a sedzia ile potrzebuje miejsca do biegania? 17m szerokości? a w anglii jakie są odległosci do trybun? chyba za bardzo się przyzwacziliście do obieków typu stadion slaski. a murawe onliczam pod 105X68 więc o tej siatkówce plazowej to daj sobie spokój...obliczenia sa ok. minusy to brak zadaszenia, problem wód gruntowych. jak macie snesowne argumenty to piszcie, bo od postów "nie bo nie", "idiotyzm" "bieganie po dachu" robi mi się słabo.
wytłumacz mi jak wyobrażasz sobie wygląd trybun w miejscu gdzie łączą się trybuna za bramką z trybuną boczną już teraz gdy murawe obniżają o 80 cm pierwszy rząd trybun bocznych będzie zachodził na trybuny za bramkami, przy obniżaniu o 2,5 wyglądałoby to według mnie tragicznie
ale teraz to co najważniejsze: nie lubie gadania "co by było gdyby" więc nie wiem wogóle po co te Twoje rozkminki i obliczenia skoro i tak nic z nich nie będzie bo planów już raczej nie zmienią a już napewno nie prez to, że ktoś tak na forum napisał a kilka osób na tym samym forum poparło ten pomysł, no chyba, że chcesz wszystkim pokazać, że masz lepszy pomysł niż nasz wielki projektant, ale na to też już niestety jest za późno

edit: co do obliczeń to też nie są do końca dobre bo liczysz tak jakby wszystkie trybunu miały tyle samo pierwszych rzędów co np. ostatnich a tak by nie mogło być bo trybuny musiałby by być ścinane pod kątem
Ostatnio edytowane przez UH f B : 20.06.2009 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 20.06.2009, 17:35
wytłumacz mi jak wyobrażasz sobie wygląd trybun w miejscu gdzie łączą się trybuna za bramką z trybuną boczną już teraz gdy murawe obniżają o 80 cm pierwszy rząd trybun bocznych będzie zachodził na trybuny za bramkami, przy obniżaniu o 2,5 wyglądałoby to według mnie tragicznie

trybuny zostałyby wydłuzone o kilka metrów. sam się zastanawiam jak wygladałyby narozniki ale skoro udało sie połaczyc trybunę dwustopniową z jednostoniową, i dodatkowo są one ustawione pod różnym kątem to myślę że z nowo powstałymi naroznikami nie byłoby większego problemu. ale trybuny wcale nie muszą zachodzić na siebie. dlatego właśnie są narożniki. a nawet, w ostateczności możnaby nie przedłużać skrajnych sektorów i wtedy nic nie bedzie zachodzic. wyglądać zle to wcale nie musi.

ale teraz to co najważniejsze: nie lubie gadania "co by było gdyby" więc nie wiem wogóle po co te Twoje rozkminki i obliczenia skoro i tak nic z nich nie będzie bo planów już raczej nie zmienią a już napewno nie prez to, że ktoś tak na forum napisał a kilka osób na tym samym forum poparło ten pomysł, no chyba, że chcesz wszystkim pokazać, że masz lepszy pomysł niż nasz wielki projektant, ale na to też już niestety jest za późno

no i zgoda to jest tylko teoretyzowanie. jest za pozno i nic sie z tym nie zrobi. ale moze to jest opcja na przyszlosc kiedy juz 33 tys nie bedzie starczac, mozna bedzie powiekszyc stadion w ten sposob jednoczesnie zmniejszajac ta nieszczesna odleglosc? nic nikomu nie probuje udowodnic, wpadłem na pomysl i rozkminiłem.
może się gdzieś mylę, nie wiem. narazie oprocz braku dachu nie widze wiekszych minusów.

co do obliczeń to też nie są do końca dobre bo liczysz tak jakby wszystkie trybunu miały tyle samo pierwszych rzędów co np. ostatnich a tak by nie mogło być bo trybuny musiałby by być ścinane pod kątem

wziałem to pod uwagę i przez ścinanie trybun i robienie narozników wypadłoby z 220-250 miejsc

wskazałem tylko ze może isnieć taka mozliwosc ale nie bede juz tego kontynuuował. niech postawią to co jest w planach i bedzie bomba
Ostatnio edytowane przez preseant : 20.06.2009 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 20.06.2009, 17:44
Panowie a moze dac wam widok z innych pozycji bo widze ze dyskusja trwa ostro hehe a tak apropo to wie ktos z was moze jakie mniej wiecej beda wymiary krzeselek na C i B/A ?
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.06.2009, 17:44
Jeśli w Polsce będą budrzety klubów po 100 mln złotych, to i te 42 k będzie mało, i oprócz pomysłu kolegi, trzeba będzie jeszcze dobudować drugie piętro do D,E aby zrobić 50k. Dach wymienią na nowy większy, na tym samym poziomie nad całym stadionem. Tylko, że to wszystko dopiero za 10 lat. Niemożliwe A kto 10 lat temu przypuszczał, że niedawno zbudowane A,B za dziesięć lat będzie do rozbiórki. Ja jak to zbudowali wtedy, to się cieszyłem, że jest w Krakowie za...ta trybuna na poziomie europejskim !!!
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.06.2009, 18:18
matt_21 napisał(a):Wyświetl post
budrzety

12345678910
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.06.2009, 18:51
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie a moze dac wam widok z innych pozycji bo widze ze dyskusja trwa ostro hehe a tak apropo to wie ktos z was moze jakie mniej wiecej beda wymiary krzeselek na C i B/A ?

tu masz link http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_zachodnia jak to ma byc ale nie wsystkie wymiary krzeselek sa podane, jak sobie klikniesz na trybune wschodnia to tez masz tam dane
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.06.2009, 19:50
@preseant

Bardzo ładnie to rozrysowałeś. Nie spodziewałem się tylko, że obniżenie murawy o kilka metrów może dać aż tyle dodatkowych miejsc. Jest to troche pocieszające bo daje jakąkolwiek nadzieję, że możliwe jest w przyszłości zwiększenie pojemności naszego obiektu.

PS: skąd masz model 3D stadionu?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2009, 19:59
Mam nadzieję, że twórca tego powyżej robi go do PESa, bo prezentuje się spoko
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.06.2009, 20:01
Raczej nie bo jeśli mogliby zwiększyć pojemność to już teraz by to zrobili przy obniżaniu murawy. Skoro już obniżają to nie wiem czy to aż taki duży problem między obniżeniem murawy o 80cm a 120cm więcej. Widocznie są jakieś problemy techniczne albo w projekcie... Nie wiem w każdym razie ktoś tu z forum robił amatorską wizualizacje stadionu i napisał że są możliwe do dobudowania 3 rzędy krzesełek - ciekawe czego akurat 3 a nie więcej.
Jeśli chodzi o powiększenie stadionu to mi by się widziało zdjęcie dachu z D i E i dorobienie kilku rzędów krzesełek tak aby przyszły dach na D i E był na takim samym poziomie jak dach na A,B,C. Wtedy wszystkie miejsca byłyby zadaszone a dach tworzyłby jedną spójną całość. Ale tu nie wiadomo czy to jest możliwe z przyczyn technicznych.

Jeśli chodzi o ten projekt 3d to jakiś stary jest gdyż są szczeliny w narożnikach
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 20.06.2009, 20:10
Projekt 3d nie jakis stary bo robilem go wedlug wszystkich danych ze strony www.stadionwisly.info. To ze sa szczeliny w naroznikach to akurat takie ujecie. Wlasnie co do naroznikow to robilem je wedlug ich schematu budowy jaki byl podany powyzszej stronie.

PS 1: Dj_ibutti obawiam sie ze bedziesz musial sie obejsc ze smakiem. Jak zaczalem tworzyc ten projekt to chcialem pokazac jaki bedzie widok z roznych stron stadionu

PS 2: Arked to jest moja wizka z forum Sky

PS 3: Narozniki jeszcze pojda pod mlotek takze o to sie nie martwic prosze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów