|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Zmieniając temat: Przed 22 a na budowie ruch. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wlasnie tak mi sie skojarzylo ze sytuacja na budowie przypomina mi wchodzacy teraz do kin film transformers 2 .Po zestawieniu wychodzi ze chyba sie zbytnio nie mylilem
![]() Zdjecia orginalne: Maks Michalczak: ![]() Jaimie Trueblood: ![]()
Ostatnio edytowane przez RLY : 19.06.2009 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tymczasem trybuna cały czas nabiera na wysokości , kolejne stropy montują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pogoda pod psem, ale gruz z byłej A i B znika w szybkim tempie
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Postęp prac (dzisiejsze foto):
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez radek89 : 19.06.2009 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
wiecie ze prefabrykaty robia kibice Ruchu
a firma znajduje sie w Siemianowicach Sl. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję że to normalni kibice, i że kontrola jakości jest w tej firmie "neutralna"... Czasy sabotażu chyba dawno minęły?radek89: dobra robota, dzięki, a nie chciałoby Ci się na zdjęciu zaznaczyć w ten sam sposób jeszcze zarysu drugiego piętra i dachu?
Ostatnio edytowane przez Wrona : 19.06.2009 o godz. 18:49.
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W Nowym Yorku jak budowano nowy stadion Yankee, ekipa byla z Bostonu i zabetonowala w stropie koszulke Red Sox ich najwiekszych rywali. Sprawa wydala sie gdy zdjecia opublikowano za wczesnie i udalo sie jeszcze ja wyciagnac przy relatywnie niewielkim nakladzie procy - 2 dni kucia betonu.
A jakby tak zrobic dowcip naszym ulubiencom ze stolicy ))) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Island - fajny pomysł Pracujesz może na budowie stadionu w Warszawie A wracając do naszego stadionu - oglądam zdjęcia co 3-4 dni, i za każdym razem ooooo!to jużtyle zrobili |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dawno nie czytałem większych idiotyzmów..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
mnie najbardziej rozśmieszyły obliczenia o ile zwiększy się pojemność gdy murawa będzie obniżona o 2.5 m
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chcieć by mi sie chciało ale nie chce wprowadzać ludzi w błąd bo na takim zdjęciu ciężko zachowac dobre proporcje i kąt nachylenia. Gdyby było zdjęcie zrobione z boku trybuny (coś w rodzaju tego schematu, który wkleiłem) to nie byłoby problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
5 metrów od boiska byłaby trybuna Świetny pomysł! Sędziowie liniowi będą biegać po dachu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Niech ktoś założy nowy temat gdzie umieści wszystkie działające obecnie kamerki. Ja wiem że to gdzieś tutaj było, ale temat cały czas nabiera nowych stron a co chwila ktoś się pyta, dwa kamerki się zmieniają, jedną się włącza, inną wyłącza. A tak wszystkie linki dać w jednym miejscu, przykleić, zamknąć. Jak będzie trzeba autor edytuje i zmieni linki
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
wystarczy sobie dodac do zakładek linki z kamerkami
![]() http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ http://kamera.orge.pl/krakow3/ tu są chyba wszystkie.... p.s. chyba sie im bardzo spieszy i dobrze 4 sprzety na A i B. PiekniePowód: p.s
Ostatnio edytowane przez kuba126 : 20.06.2009 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
@UH f B, @ciacho, @devios
zamiast nabijać się i krytykować, proponuję przeanalizować obliczenia i wtedy dopiero głosić że to idiotyzmy. matematyka i myślenie nie boli. a sedzia ile potrzebuje miejsca do biegania? 17m szerokości? a w anglii jakie są odległosci do trybun? chyba za bardzo się przyzwacziliście do obieków typu stadion slaski. a murawe onliczam pod 105X68 więc o tej siatkówce plazowej to daj sobie spokój...obliczenia sa ok. minusy to brak zadaszenia, problem wód gruntowych. jak macie snesowne argumenty to piszcie, bo od postów "nie bo nie", "idiotyzm" "bieganie po dachu" robi mi się słabo.
Ostatnio edytowane przez preseant : 20.06.2009 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
ale teraz to co najważniejsze: nie lubie gadania "co by było gdyby" więc nie wiem wogóle po co te Twoje rozkminki i obliczenia skoro i tak nic z nich nie będzie bo planów już raczej nie zmienią a już napewno nie prez to, że ktoś tak na forum napisał a kilka osób na tym samym forum poparło ten pomysł, no chyba, że chcesz wszystkim pokazać, że masz lepszy pomysł niż nasz wielki projektant, ale na to też już niestety jest za późno edit: co do obliczeń to też nie są do końca dobre bo liczysz tak jakby wszystkie trybunu miały tyle samo pierwszych rzędów co np. ostatnich a tak by nie mogło być bo trybuny musiałby by być ścinane pod kątem
Ostatnio edytowane przez UH f B : 20.06.2009 o godz. 16:04.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
wytłumacz mi jak wyobrażasz sobie wygląd trybun w miejscu gdzie łączą się trybuna za bramką z trybuną boczną już teraz gdy murawe obniżają o 80 cm pierwszy rząd trybun bocznych będzie zachodził na trybuny za bramkami, przy obniżaniu o 2,5 wyglądałoby to według mnie tragicznie
trybuny zostałyby wydłuzone o kilka metrów. sam się zastanawiam jak wygladałyby narozniki ale skoro udało sie połaczyc trybunę dwustopniową z jednostoniową, i dodatkowo są one ustawione pod różnym kątem to myślę że z nowo powstałymi naroznikami nie byłoby większego problemu. ale trybuny wcale nie muszą zachodzić na siebie. dlatego właśnie są narożniki. a nawet, w ostateczności możnaby nie przedłużać skrajnych sektorów i wtedy nic nie bedzie zachodzic. wyglądać zle to wcale nie musi. ![]() ![]() ale teraz to co najważniejsze: nie lubie gadania "co by było gdyby" więc nie wiem wogóle po co te Twoje rozkminki i obliczenia skoro i tak nic z nich nie będzie bo planów już raczej nie zmienią a już napewno nie prez to, że ktoś tak na forum napisał a kilka osób na tym samym forum poparło ten pomysł, no chyba, że chcesz wszystkim pokazać, że masz lepszy pomysł niż nasz wielki projektant, ale na to też już niestety jest za późno no i zgoda to jest tylko teoretyzowanie. jest za pozno i nic sie z tym nie zrobi. ale moze to jest opcja na przyszlosc kiedy juz 33 tys nie bedzie starczac, mozna bedzie powiekszyc stadion w ten sposob jednoczesnie zmniejszajac ta nieszczesna odleglosc? nic nikomu nie probuje udowodnic, wpadłem na pomysl i rozkminiłem. może się gdzieś mylę, nie wiem. narazie oprocz braku dachu nie widze wiekszych minusów. co do obliczeń to też nie są do końca dobre bo liczysz tak jakby wszystkie trybunu miały tyle samo pierwszych rzędów co np. ostatnich a tak by nie mogło być bo trybuny musiałby by być ścinane pod kątem wziałem to pod uwagę i przez ścinanie trybun i robienie narozników wypadłoby z 220-250 miejsc wskazałem tylko ze może isnieć taka mozliwosc ale nie bede juz tego kontynuuował. niech postawią to co jest w planach i bedzie bomba ![]()
Ostatnio edytowane przez preseant : 20.06.2009 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie a moze dac wam widok z innych pozycji
a tak apropo to wie ktos z was moze jakie mniej wiecej beda wymiary krzeselek na C i B/A |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeśli w Polsce będą budrzety klubów po 100 mln złotych, to i te 42 k będzie mało, i oprócz pomysłu kolegi, trzeba będzie jeszcze dobudować drugie piętro do D,E aby zrobić 50k. Dach wymienią na nowy większy, na tym samym poziomie nad całym stadionem. Tylko, że to wszystko dopiero za 10 lat. Niemożliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
tu masz link http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_zachodnia jak to ma byc ale nie wsystkie wymiary krzeselek sa podane, jak sobie klikniesz na trybune wschodnia to tez masz tam dane ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
@preseant
Bardzo ładnie to rozrysowałeś. Nie spodziewałem się tylko, że obniżenie murawy o kilka metrów może dać aż tyle dodatkowych miejsc. Jest to troche pocieszające bo daje jakąkolwiek nadzieję, że możliwe jest w przyszłości zwiększenie pojemności naszego obiektu. PS: skąd masz model 3D stadionu? ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że twórca tego powyżej robi go do PESa, bo prezentuje się spoko
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Raczej nie bo jeśli mogliby zwiększyć pojemność to już teraz by to zrobili przy obniżaniu murawy. Skoro już obniżają to nie wiem czy to aż taki duży problem między obniżeniem murawy o 80cm a 120cm więcej. Widocznie są jakieś problemy techniczne albo w projekcie... Nie wiem w każdym razie ktoś tu z forum robił amatorską wizualizacje stadionu i napisał że są możliwe do dobudowania 3 rzędy krzesełek - ciekawe czego akurat 3 a nie więcej.
Jeśli chodzi o powiększenie stadionu to mi by się widziało zdjęcie dachu z D i E i dorobienie kilku rzędów krzesełek tak aby przyszły dach na D i E był na takim samym poziomie jak dach na A,B,C. Wtedy wszystkie miejsca byłyby zadaszone a dach tworzyłby jedną spójną całość. Ale tu nie wiadomo czy to jest możliwe z przyczyn technicznych. Jeśli chodzi o ten projekt 3d to jakiś stary jest gdyż są szczeliny w narożnikach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Projekt 3d nie jakis stary bo robilem go wedlug wszystkich danych ze strony www.stadionwisly.info. To ze sa szczeliny w naroznikach to akurat takie ujecie. Wlasnie co do naroznikow to robilem je wedlug ich schematu budowy jaki byl podany powyzszej stronie.
PS 1: Dj_ibutti obawiam sie ze bedziesz musial sie obejsc ze smakiem. Jak zaczalem tworzyc ten projekt to chcialem pokazac jaki bedzie widok z roznych stron stadionu PS 2: Arked to jest moja wizka z forum Sky ![]() PS 3: Narozniki jeszcze pojda pod mlotek takze o to sie nie martwic prosze ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|