|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Informacja była, niestety budować nie będą. Więcej informacji w temacie poświęcony budowie nowej hali
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Tak się dzisiaj zastanawiałem nad odległością trybun od boiska. Skoro trybuny za bramkami maja 100 metrów szerokości, to każdy sektor ma 20 metrów. Boisko kończy się niemal w tym samym miejscu co pleksa między D1 i D2. W takim razie w tym momencie nowo budowana trybuna jest 20 metrów od boiska. Mozna sobie więc wyobrazić ile to będzie 17 metrów (zapewne w miejscu band reklamowych). To taka moja ciekawostka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja pracuje nad naszym stadionem dalej...narazie mam zrobione D dol naroznika (w tym miejscu chcialem pogratulowac panu O wogole zdolal jakos ten naroznik zrobic
bo bylo niezmiernie ciezko ![]() A przy okazji trybuny za bramkami przerobilem lekko. Tzn zrobilem tak samo jak na C I BA bedzie taka sama fasada chcialem zobaczyc jak to by wygladalo jakby to wszystko bylo takie samo ![]() Pozniej dam wiecej fot ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
IVORY1906
Na tym drugim obrazku jest mala niescislosc a mianowicie plyta boiska ma byc wyposrodkowana.Przesunie sie kilka metrow w kierunku starego C ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@saklak, przecież właśnie tak jest zrobione
![]() ![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Ah_g6axkNgg - gdyby kokoś interesowało co się dzieje z resztkami trybuny AiB Tak na marginesie fajna ta maszynka
![]() http://www.youtube.com/watch?v=MhfMZRUb_tE - widok na C od strony parku, nagrywałem z za krat więc szału ni ma jak to się mówi. Na razie dopiero początek budowy trybunki a całość już robi wrażenie.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 17.06.2009 o godz. 16:04.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
sinoos masz racje jest troche przesunieta plyta ale za malo od strony C niby sie zgadza bo jest kilka metrow za pleksa miedzy d4/d5 a ad strony a/b jest nawet troche za polowa d1 widac to tez po bramce zse nie jest idealnie na srodku d3 wiec jeszcze z 2-3 matry za malo przesunął @saklak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam pytanie - czy były gdzies publikowane jakies projekty wyglądu ławek rezerwowych na nowym stadionie? Czy to nie wchodzi w zakres prac architekta projektujacego całość, i Wisła (czy miasto jako wlasciciel obiektu) robi jakie chce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ławki rezerwowych nie wchodzą w skład projektu, bo dziś mogą być jedne, a jutro można zamówić inne, z podgrzewanymi poddupnikami
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
patrzac na te wizualke coraz bardziej obawiam sie, ze - albo dachy z trybun D i E beda przeszkadzac w widocznosci widzom zasiadajacym w naroznikach - albo zamiast naroznikow z prawdziwego zdarzenia powstanie jakas farsa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Odrywając was troszkę od dyskusji... czyżby zaczynali obniżać murawę, czy tylko na razie ją ściągają, wie coś ktoś na ten temat?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
nie wiem czy to co widac na kamerze z obrazem sektora C to sciaganie murawy, ale moze zrobią tak jak na Lechu, gdzie po zerwaniu murawy całe boisko wyłozyli betonowymi płytami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W Poznaniu kładli betonowe płyty, dlatego że stanie tam ciężki sprzęt, który będzie podnosił zajebiście ciężką konstrukcję dachu i te płyty mają być zabezpieczeniem przed zniszczeniem systemu podgrzewającego murawę. U nas chyba takiej potrzeby nie ma.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KUBA: Uwierz mi ze nie bedzie. Mimo ze tylko sie wzorowalem na danych z stadionwisly.info to zrobilem tak jak maja narozniki wygladac i widocznosc jest idealna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wyglada jakby zyletka lezala na murawie i nia sciagali trawe xD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
haha to nie jest żadna żyletka tylko kawałek masztu oświetleniowego
A dokladniej pomost ściągnięty z owego masztu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
wie ktos moze (byl tu chyba kiedys jeden budowlaniec z trybuny c
) czemu trybuna caly czas pnie sie w gore ale tylko w 3/4 szerokosci? Tzn dlaczego blizej trybuny E nie sa stawiane kolejne prefabrykaty tylko jest tam jeden wielki syf?![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pewnie dlatego że ten największy żuraw ze Szczecina ma jakiś zasięg,przejedzie potem na prawo i będzie(to tylko moja teoria)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skonca po jednej stronie to przejada na druga i dokoncza. Ludzie czy wy mie macie innych problemow? ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
zapytał sie ktos kulturalnie to go zbesztali
a moim zdaniem w naroznikach byly reflektory ktore byly zdejmowane niedawno i dlatego postep prac w tym terenie jest jaki jest, na dzisiejszych zdjeciach widac ze tam dopiero jest robione zbrojenie pod wylewke chyba, czyli cos co bylo robione w kwietniu na dlugoscidawnej C ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To jest niesamowite, dzien po dniu ogladac jak nasz stadion pnie sie w gore. Mam pytanie - po obnizeniu murawy bedzie miejsce jeszcze na 3 rzedy siedzen. Tak logicznie by bylo, zeby to bylo na wszystkich trybunach. Z drugiej strony, czy to bedzie w ogole mozliwe, zeby do D, E cos dobudowac od dołu ? A co z fosą przed E i D, jest zasypana, ale po obnizeniu murawy trzeba bedzie chyba ja wyburzyc (z tego co pamietam to ona jest betonowa).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ktoś wie na jakiej wysokości będą umieszczone kamery tv? Mam nadzieję że na co najmniej takiej jak jest teraz, albo jeszcze wyżej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze stadionu nie wybudowali a Ty sie pytasz gdzie kamery beda ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Sorki za osobista wycieczke i to jeszcze w takim temacie, ale mysle, ze zbastowanie dobrze na Ciebie wplynie. Bedziesz mial watrobe zdrowsza i wiecej panienek poderwiesz. Pozdrawiam ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co sadzisz że po wybudowaniu dopiero zadecydują? Może na dachu, może krzesełko sobie jedno wybiorą? Miejsce pod kamery na pewno jest przewidziane, tak jak na E i D, pytanie tylko gdzie, dla tych co mecze mogą oglądać tylko w TV wysokość kamery ma znaczenie. Ostatnio jakaś dziwna tendencja jest, do jechania po wszystkich którzy chcą się czegoś dowiedzie
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|