|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie, piekny sklad sie szykuje!:
Kasprzik Carlinho-Marcelo-Glowacki-Diaz Sobolewski Lobo-Gargula-Boguski-Bozok Brozek Oczywiscie Diaz wymienny z Pi.Brozkiem, a Lobo z Maleckim. Jesli dopniemy te trzy transfery, a Bozok i Carlinho sa niemal pewni, to mozna powiedziec - wzmocnilismy sie powaznie, nie pozbywajac sie 'trzonu' zespolu (jak narazie). Ewentualnie przydalby sie napastnik, bo kontuzja Brozka zmniejsza sile ataku o polowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
i jeszcze interia.pl podaje poprawne (niezmyślone) informacje co do Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale się napalcie i podniecacie tym Kasprzikiem... Oczywiście lepsze to niż nic bo zwiększy rywalizacje ale było mówione że jest to opcja rezerwowa i są prowadzone rozmowy z lepszym bramkarzem który od razu wskoczyłby do podstawowej 11 i oby tak się stało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ciekawe czy ten Brazylijczyk rzeczywiście przechodził dziś testy medyczne - bo będziemy mieli mega kaczkę dziennikarską gdyby okazało się to nieprawdą...
Ja dalej obstaję przy Słowaku na pozycję prawego obrońcy, jedyny znak zapytania czy zgodzi się na kontrakt zaproponowany przez Wislę.... Odnośnie Carlinhos'a to w ostatnich kilku sezonach grał niewiele do tego wszystkiego słabo się prezentował a jego największe sukcesy to udział w 1997 roku w mistrzostwach U17 to jak na 26 latka trochę mało- Drugi Beto jednym słowem.. Oczywiście jesli to nim Wisła się interesuje...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 18.06.2009 o godz. 20:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tylko nie Kasprzik!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
kinoautorskie napisał(a):
Poza tym nie wiadomo jak sie zakoncza kolejne juz poszukiwania napastnika. Na liscie zyczen na pierwszych miejscach widnialy nazwiska Zurawskiego oraz Nowaka i teraz powstaje pytanie, czy wobec transferu tego pierwszego oraz kontuzji drugiego, ktokolwiek sensowny na tej liscie sie jeszcze znajduje. Jesli nie, to ponowna kontuzjia Brozka (odpukac), bedzie bardzo powaznym problemem. Nowy napastnik nie tyle by sie nam przydal, co jego sprowadzenie jest koniecznoscia, jesli ktos w klubie rzeczywiscie przewiduje podjecie walki na kilku frontach.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.06.2009 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co do Kasprzika to ja również nie mam przekonania. Ktoś na stronie napisal, że niewiele różni się od Pawełka i ja się z tym zgadzam. My potrzebujemy kogos takiego z obyciem w Europie. Nie mam nikogo konkretnego na myśli, bo nie penetruje rynków
ale jeśli chodzi o Bartka Białkowskiego [taki pomysł ktoś na stronce rzucił] to ku niemu bym się skłaniała. Grał w championship i to z powodzeniem. Na dłuższy czas by to wystarczyło, no chyba, że zakwalifikujemy się do fazy grupowej LM. Jednak nawet w takim wypadku Białkowski [myślę] poradziłby sobie. Po wyjeździe z Polski na pewno mu się myślenie zmieniło ![]() Co do tego Carlinhos'a to sama nie wiem... "Baszczem" to z pewnością nie jest ;p Ale również Singlar mnie jakoś nie zachwyca, a jak na obrońce to za słaby w tyłach. Podobnie jak w przypadku bramkarza- nie mam pojęcia kto byłby dobrym zastępcą Marcina na tej pozycji i zarazem w naszym zasięgu. {na szczęście to nie moja praca}. Co do tego w.w Bośniaka nie wypowiem się, gdyż nie było nigdzie o nim mówione .Generalnie to ciekawa jestem jak poszły testy; czy będzie coś z Bożoka ? ... Pozostaje oczekiwanie ![]() *Jaroo1*- z tego co wiem to Beto już chyba na 100% odchodzi, czyż nie? ;> A co do kadry, to OKey szeroka powinna być, ale dbajmy też o jej jakość! ![]() Powód: ***
Ostatnio edytowane przez masterlag : 18.06.2009 o godz. 21:22.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja mysle ze jesli Beto zostanie to troche rozwinie swoje skrzydła, bo na pewno to co pokazał w tym sezonie to nie jest szczyt jego umiejetnosci. Nie kazdy sie szybko aklimatyzuje w nowym miejscu. Do tego jesli nie posprzedajemy graczy to bedizemy mieli szerokie pole do manewru w rotacji na pozycjach. Jelsi juz kointuzji miałby doznac Brozek to np za niego w ataku mogliby grac Boguski i Cwielong, na ewej pomocy Bozok, i wiele innych kombinaci mozna z tego by jeszcze porobic. Musimy miec szeroka ławke jesli chcemy przejsc z dobrymi wynikami przez cały sezon i mam nadzieje ze to sie spełni. Przecie pamietamy kto grał na srodku obrony z Barca. Skorza umie dobrze poustawiac druzyne i majac wielu graczy ktorzy moga grac na kilku pozycjach stosuje to bedac pod sciana kiedy to na ławce nie ma wartosciowych ludzi a trzeba jakis skad sklecic na wazny mecz
![]() Teraz przezciez chyba Diaz bedzie nominalnie na obronie lewej grał ale zaloze sie ze kilka razy bedzie łatał diury w srodku pomocy. Cwielong lewa pomoc i atak itd w zaleznosci od potrzeb. Damy rade To było apropo odpowiedzi Eustachego ![]()
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2009 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Wybacz, ale z tym Bosniakiem to jakis kit. Gosciu nie ma miejsca w zespole, ktorego gwiazda byl Jirsak. W tym sezonie zagral 8 spotkan. I z tego co na transfermakcie widac to w 2007 zostal wlaczony do kadry 1. zespolu. Jako 23. latek. Taki nasz Mączyński. Szkoda zachodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ten Kasprzik to wcale lepszy od Pawełka nie jest, przeplata dobre interwencje ze słabymi i w lidze puścił pare baboli jak z Jagą czy Legią. Jakos go nie żałuje, jedyne czego moge żałować że w tym niusie jest napisane że Glik zostaje w Piascie a jego bym bardzo widział w Wiślackiej koszulce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Szkoda tylko, że oznacza to kontynuację kabaretu z poprzednich okienek transferowych i testowanie jakiś bramkarskich wynalazków z coraz to dziwniejszych krajów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Kasprzik w Lechu to brać Gikiewicza. Albo Kapse z Lechii.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a futbolnet chyba czesto wypuszcza takie newsy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dodajmy, że w Gliwicach gościli w czwartek przedstawiciele Lecha Poznań, którzy chcą pozyskać bramkarza Piasta Grzegorza Kasprzika. - Ich pierwsza oferta nie była specjalnie atrakcyjna - mówi Krzyżanowski. W przyszłym tygodniu transfer Kasprzika mają negocjować działacze Wisły. Podobno przejście bramkarza do krakowskiego klubu jest bardziej prawdopodobnym rozwiązaniem.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dopoki nie bedzie wiadomosci na oficjalnej mozna gdybac gdzie, komu blizej..
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec wszelkie informacje z niezwykle pewnych źródeł będą powodowały co najmniej tygodniowy odpoczynek
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.06.2009 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
My wlaciwie potrzebujemy po 1-2 pilkarzu do kazdej formacjii. Puchar Polski ,Puchar Ekstraklasy,Liga,el Lm,LM(my wierzymy ) --- ale zeby walczyc trzeba miec kim.Amika sie na tym przejechała...,my chcac walczyc o prymat w Polsce ale i pokazac sie Europie potrzebujemy wzmocnien. Zwazywszy ze kadra musi sie scalalać ,potrzeba jak najszybciej podpisac nowych pilkarzy tak zeby wdrozyc ich do zespolu. Miejmy nadzieje ze nastapi to szybko ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nasuwa mi się pewna myśl - jakże przydatny byłby teraz Paulista.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 18.06.2009 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1014060.html
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
chcialem tylko krótko odnieść się do najnowszego newsa o Bożoku. Otóż piszecie:
"Będzie mógł liczyć na zarobki nieco niższe niż grający dotąd na jego pozycji Marek Zieńczuk, a mimo to na transferze do Wisły sporo zyska finansowo. W Rużomberoku zarabiał bowiem zaledwie 2 tysiące euro miesięcznie" Mam nadzieje, że uzycie słów "nieco niższe" to mała nieścisłość autora newsa. Bo jeśli koleś zarabiał 2 tys. euro to jakoś szczerze watpie w to ze opłacalne dla klubu byłoby zaproponoanie mu kontraktu porównywalnego do tego, który mial Zieniu. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Carlinhos i Bozok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
"Transfer roku!", "Wisła znokautowana w wyścigu o czołowego bramkarza ekstraklasy" - no, litości ![]() Ja jestem zadowolony, że Kasprzik do Wisły nie trafi - w Piaście całą masę bramek zawalił. Wybił się kilkoma interwencjami w sytuacji gdy Piast bronił się rozpaczliwie cały sezon i rywale bombardowali ich bramkę. To zawodnik na niższym poziomie niż Pawełek - nie ma sensu takich sprowadzać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nam w bramce potrzebny jest ktoś podobny do ....tfu,tfu,tfu Dolhy . Chłop naprawde w bramce był dobry . Szkoda ze tylko w bramce
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Weź ty już się lepiej wcale nie odzywaj bo 3 razy powinieneś dostać bana. Skąd się tacy ludzie biorą ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.06.2009 o godz. 07:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Coś dużo dzisiaj o nas na onecie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wstyd panie Bednarz... Jak się będzie pan tak zabierał do roboty to tak właśnie będzie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|