The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 10:07
w tym roku wybieram się ze znajomymi na podbój bałkanów - głównie wschodnia chorwacja, bośnia, czarnogóra i albania. na chorwacji juz 3 razy byłem i chciałem spróbować czegoś bardziej dzikiego- jakby ktoś był łaskawy cos o tych krajach napisac - zwłaszcza o Albanii - o której jest b mało i przewodników i w sieci - byłbym wdzięczny
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 27.05.2009, 10:12
Obzor w sumie wg mnie najlepszy,
stosunkowo mala miejscowosc , jest targ na ktorym kupisz wsumie wszystko / maczety, batony, noze, kastety , jak i skory owcze, jakies ciuchy i lokalne duperela/ , glowna uliczka prowadzaca na plaze z kafejkami, sklepami , fastfoodami i restauracjami, plaza baaaardzo szeroka dluga piaszczysta , oczywiscie lezaki i rozne aktrakcje sa, na obrzerzach Obzoru jest megakot dyskoteka,
ja polecam , ale co kto lubi wiadome

Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.06.2009, 16:39
panew napisał(a):Wyświetl post
w tym roku wybieram się ze znajomymi na podbój bałkanów - głównie wschodnia chorwacja, bośnia, czarnogóra i albania. na chorwacji juz 3 razy byłem i chciałem spróbować czegoś bardziej dzikiego- jakby ktoś był łaskawy cos o tych krajach napisac - zwłaszcza o Albanii - o której jest b mało i przewodników i w sieci - byłbym wdzięczny

Jeśli byłeś już 3 razy w Chorwacji to zdecydowanie tamte rejony nie zrobią na tobie takiego dobrego wrażenia. Na pewno godne polecenia będą przepiękne widoki, ale myślę że możesz się zawieść na mentalności tamtejszych mieszkańców (w szczególności Albańczycy są mało przyjemni). Nie radzę się również nastawiać na jakieś wielkie luksusy jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe...no powiedzmy sobie szczerze jest to rejon, który się dopiero rozwija i do Chorwacji jeszcze im bardzo dużo brakuje.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 03.06.2009, 22:08
był ktoś na wyspie PAG w Chorwacji? jeśli tak to polecacie?fajnie?
i w ogóle byłoby super jakby ktoś kto tam był samochodem opisał ile kosztują te wszystkie drogi płatne itp, lub podać stronę na której są aktualne ceny autostrad dróg płatnych itd
Ostatnio edytowane przez Kamil : 03.06.2009 o godz. 22:28.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.06.2009, 23:10
Chce jechac na weekend z dziewczyna gdzies w tatry, ma ktos jakies propozycje? Zawsze jest Zakopane w ostatecznosci i jak ktos mial by jakies sprawdzone noclegi to bede wdzieczny ;p Niech nikt z hotelami nie wyskakuje ;p
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2009, 18:57
Potrzebuje informacji w sprawie Czech, najlepiej strony z noclegami bo wiekszosc z tych co znalazlem to ma hostele, szukam bardziej aparamentu lub cos w tym podobnym. Jak ktos ma jakies sprawdzone moze spanko to niech pisze
Dziekuje
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.06.2009, 08:36
Interesuje mnie sprawa Ameryki Południowej - dokładniej kraje takie jak Honduras, Nikaragua, Salwador, Gwatemala, Belize.. Miał ktoś okazję być lub znacie jakies fajne strony z opisami co warto zobaczyć? Jak z wizami? Szczepionki wymagane i ceny noclegów, transportu..

Dzięki.
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2009, 23:07
Byl ktos moze w Grecji - Nei Pori - z biura Antavia ? ( chodzi mi o opinie czy warto jechac i jaka jest sytuacja z hotelem)
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2009, 23:56
Krystian88 napisał(a):Wyświetl post
Interesuje mnie sprawa Ameryki Południowej - dokładniej kraje takie jak Honduras, Nikaragua, Salwador, Gwatemala, Belize.. Miał ktoś okazję być lub znacie jakies fajne strony z opisami co warto zobaczyć? Jak z wizami? Szczepionki wymagane i ceny noclegów, transportu..
O kurde.. Burżuj!

Musiek - nie byłem, ale wiem z opinii znajomej, która odwiedzała tę miejscowość z biura podróży Skarpa, że jest naprawdę konkret, jeśli chodzi o tę mieścinkę!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.06.2009, 08:45
mnie dziwi co innego...
że biały człowiek jedzie zwiedzać kulturę czerwonych i latynosów?
a gdzie honor i duma?
Odpowiedz cytując
south.nh
Banita

Od: 06.2009

Stary 15.06.2009, 08:52
czy do kopalni w Wieliczce da się iść z 4 miesiecznym dzieckiem w wozeczku, czy moze korytarze i chodniki nie są przystosowane do takich małych zwiedzających?
Odpowiedz cytując
Denver
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.06.2009, 09:09
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
mnie dziwi co innego...
że biały człowiek jedzie zwiedzać kulturę czerwonych i latynosów?
a gdzie honor i duma?
a kultura kebabów jest już ok?

takiego podejścia do turystyki jeszcze nie spotkałem...
nawet dziecko o tym wie, że po pasach depcze się
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.06.2009, 09:25
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post
Byl ktos moze w Grecji - Nei Pori - z biura Antavia ? ( chodzi mi o opinie czy warto jechac i jaka jest sytuacja z hotelem)
byłem z biura hut-plus i było super, zdecydowanie polecam, jak będzie możliwość to wybierz się na wycieczke faklutatywną do Skiathos, rewelacja.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.06.2009, 12:16
Denver napisał(a):Wyświetl post
a kultura kebabów jest już ok?

takiego podejścia do turystyki jeszcze nie spotkałem...
ale ja to z ironią mówię, widząc to co ma w podpisie użytkownik pytający o wojaże po ameryce śr=płd
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 16.06.2009 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.06.2009, 13:46
Gdzie polecacie wyjazd na wakacje?
Dla paru osób, do domku najlepiej, w nie najwyższej cenie i w ładnym miejscu?
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 17.06.2009, 13:56
ja polecam Zawadę Lanckorońską, po prostu swietnie. Fajna okolica, z włascicielem sie można wodeczki napic hehe Imprezy tam naprawde są przednie, i nie drogo jest http://www.ggg-katalog.gminyrp.pl/07.../07-05-16.html
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.06.2009, 14:04
Ma ktoś jakieś tanie, sprawdzone kwatery/hostele/pensjonaty w czeskiej PRADZE?
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2009, 14:28
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
bylam tu: http://www.chili.dj/ ale 2 lata temu- wowczas miejsce czyste, zadbane, jak na hostel na b. przyzwoitym poziomie.
plusy- blisko centrum (w granicach spaceru), parking tuz obok, w poblizu tez np slynna piwiarnia u Fleka itd.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.06.2009, 20:47
pokoj w Zakopanem na tydzien wakacji...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.06.2009, 15:55
a kiedy chcesz jechać?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.06.2009, 21:05
Gdzie jechac z dziewczyna na tydzien ? Najlepiej gdzies w malopolsce, ew. niewiele dalej.
Zeby byl jakis akwen, coś do zwiedzenia. Niespecjalnie interesuja mnie jakies kluby i dyskoteki.
Najlepiej oczywiscie nie drogo, jakas prywatna kwatera.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.06.2009, 21:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
a kiedy chcesz jechać?
W sierpniu prawdopodobnie. Najpewniej w pierwszej połowie.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.06.2009, 21:08
Jakieś okolice Czorsztyna/Niedzicy/Kluszkowiec ?Jest co zwiedzać, jest akwen. Znajdzie się coś niedrogo ;-)
Jak pasuje Ci okolica to powiedz - mam pare nr tel do kwater.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 21.06.2009, 21:27
Z hosteli ostatnim razem byłem w tym:
http://www.hostelsclub.com/hostel-pl-6315.html
Generalnie czysto, blisko centrum (Karlovo Namesti) i wtedy (we wrzesniu) było stosunkowo tanio.
Możesz ew poszukać jakiś innych na hostelclub, hostelworld patrząc na oceny, z tej drugiej strony kilka razy korzystałem i byłem zadowolony.
Ew jesli wolisz camping z pokojami to:
http://www.camp-sokol-troja.cz/ z tym, że dość daleko od centrum
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2009, 21:45
W sierpniu prawdopodobnie. Najpewniej w pierwszej połowie.
Pytałem się bo jest tani hostel(tańszego chyba nie znajdziesz) ale działa tylko w wakacje.
Byłem tam w zeszłym roku i co Ci mogę powiedzieć.

http://www.hostelsclub.com/hostel-en-8600.html

Świetna jak dla mnie lokalizacja, bo poza centrum - nie ma tabunów turystów, okolica jest jest spokojna -sklepy/puby w pobliżu.Z buta do centrum może z 20 min(trza znać myk - metrem 2 albo 3 stacje.
Sam hostel pachnie komuną - poza wakacjami tam internat jest pewnie - pokoje ok i duży wybór w zależności w ile osób jedziecie.Minus to prysznice - nie ma dzielnych na męskie/damskie i nie ma za bardzo gdzie ciuchów wieszać(chyba że coś się zmieniło).
Obsługa przy wejściu czarnoskóra - klucze trza zdawać jak się gdzieś wychodzi.Teraz trochę drożej to wychodzi bo korona mocna jak s****ysyn a złotówka poszła grubo w dół ale jakieś 110 zeta za 2 osobowy pokój to jest niewiele.A już przy 3, 4 osobach(160 zeta wychodzi) to bardzo mało.

Wszystkim wyjeżdżającym do Pragi przypominam że centrum jest cholernie drogie ale wystarczy lekko zboczyć by rozkoszować się na prawdę przyzwoitymi cenami - duże lane piwo 12 - max 30 koron - to samo się tyczy żarcia.Na dicho w centrum ceny są wysokie - alk rozwodniony, więc lepszym wyjściem jest kupić w sklepie i spożywać na polu - pić można wszędzie.
Kantory w większości przewalone więc też jeśli będzie potrzeba, poszukać z dobrymi kursami i bez limitów - bo często kurs niby jest dobry ale małym druczkiem że od np 40tyś koron dopiero.

Kanarów w środkach transportu niewielu ale zdarzają się, szczególnie w centrum - w metrze najczęściej na górze obok schodów ruchomych - lepiej więc zaopatrzyć się w bilety(sam nie kupiłem nigdy żadnego) a dla hardkorowców rada by schodami jechać na końcu i po zauważeniu spowrotem zjechać na dół - oczywiście można dać łapówkę.

Jeszcze rok temu można było się świetnie bawić i taniej niż w Krk.Teraz kurs korony się zmienił grubo więc tak fajnie nie ma ale i tak u nas browara poniżej 6 zeta nie kupisz a tam za 25 koron(ok 4 zeta) spokojnie znajdziesz.Tam moc piwa mierzy się ekstraktem więc kupować 12, 10 i 11 to już totalne siki
Wszystkie sklepiki opanowane przez kitajców - ale jest blisko centrum Tesco i tam najlepiej robić zakupy.

ps a ogólnie rzecz biorąc Praga jest po prostu przepiękna
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.06.2009 o godz. 21:57.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2009, 07:18
Potwierdzam powyższe opinie, Praga jest niesamowita. A tamtejsze piwo i kobietki to już w ogóle

Ja swego czasu załatwiałem sobie nocleg przez jakąś agencję wyszukaną w necie, email do nich to [email protected], nie wiem czy jescze działają bo to było kilka lat temu, 2005 bodajże.

Spałem w hostelu, coś w rodzaju internatu. Warunki eleganckie, świeżo po remoncie. Dwa pokoje ze wspólną łazienką, lodówka itp.
Hostel Dejvice, Zikova 19, Prague 6, kilkadziesiąt metrów od stacji metra Dejvicka. 3 przystanki do centrum, a duuuużo taniej.

Przy okazji, ma ktoś może przewodnik o Indiach? Najlepiej w formie jakiegoś PDFa co by wydrukować sobie kilka najważniejszych stron.
Byłbym wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 23.06.2009 o godz. 07:21.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.06.2009, 14:11
Wybiera się ktoś w Tatry w ten weekend? Albo teraz jest?
Interesują mnie warunki na szlakach,do grodu Kraka się wybieram to i Tatry zahaczę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Bieluu
PNU '06

Od: 08.2004

Stary 26.06.2009, 12:29
Marmaris Turcja.
Ktoś był? Mam pytanie odnośnie wycieczek. Jakie warto jednodionwe wykupić? I czy miejscowe "biura podróży" są sensowne czy lepiej nie ryzykować.
PNU '06

Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże
Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy!
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Stary 28.06.2009, 19:17
Był ktoś w Pomorie w Bułgarii? Jak tam jest?
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 28.06.2009, 20:27
Ja polecam takie miejscowości jak : Podgora , Makarska , Drasnice w Chorwacji czy też Tolo w Grecji. Dosyć tanio jak na kurorty turystyczne , a morze zawsze ciepłe i cudownie przejrzyste
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów