The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2009, 17:36
Ale skad wogole ten pomysl o jakims Bozoku. Pol roku temu jak gralismy sparing z Ruzomberokiem to sie jakies dziwne informacje w prasie pojawily, ze go chcemy. Zwykly pic na wode, mysle, ze Bednarz nawet nie wie kto to jest. Przydalo by sie miec na sobote juz jakies nowe nazwiska na treningu.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.06.2009, 17:49
Ciekawe ile jest prawdy w tym artykule o Leonardo... ale wnioskowac można ze sprawa jest na rzeczy juz od dłuzszego czasu skoro piszą ze śledził Wisłę w rozgrywkach europejskich.... chyba ze teraz poczytał i tak mowi zeby sie podlizać
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.06.2009, 17:55
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile jest prawdy w tym artykule o Leonardo... ale wnioskowac można ze sprawa jest na rzeczy juz od dłuzszego czasu skoro piszą ze śledził Wisłę w rozgrywkach europejskich.... chyba ze teraz poczytał i tak mowi zeby sie podlizać
Sprawdź jeszcze raz nazwisko tego piłkarza, idź i nie grzesz więcej

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.06.2009, 17:58
Widze że jak co roku dużo z was jest naprawdę łatwowiernych. Ludzie! Rok temu nw wikipedii już pisało że Nei przeszedł do Wisły, i jakoś go nie widziałem w żadnym meczu.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2009, 18:01
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że to kwestia tygodnia, góra dwóch aż zostanie zawodnikiem Wisły.

A tak na marginesie (nie wiem, czy już ktoś wrzucał):

http://www.pilka24.com/news/leandro-...kow-24422.html

Zgadzam się z kolegom to tylko kwestia czasu aż podpisze kontrak
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.06.2009, 19:10
Pamętacie jak kupowliśmy Neo z bułgarii a on poszedł do Arabów.
Już wtedy wszyscy się podniecili i wyszło jak zwykle.Dopóki nie podpisze kontraktu to ja nie wierzę w nikogo
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2009, 19:18
donecki napisał(a):Wyświetl post
Już wtedy wszyscy się podniecili i wyszło jak zwykle.Dopóki nie podpisze kontraktu to ja nie wierzę w nikogo
A w pakiecie z Morfeuszem tego Neo sprzedawali, czy nie? Bo nie bardzo mogę sobie przypomnieć...

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 14.06.2009, 19:20
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A w pakiecie z Morfeuszem tego Neo sprzedawali, czy nie? Bo nie bardzo mogę sobie przypomnieć...
kolega miał na myśli Neli
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.06.2009, 19:22
pysio napisał(a):Wyświetl post
kolega miał na myśli Neli
Neli Rokite ? O Kurcze ...

Nei
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 14.06.2009, 20:14
donecki napisał(a):Wyświetl post
Chpdzi Ci o Tepe Neo z Telekomunikacji Sofja?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.06.2009, 20:17
spokojnie nie jarajcie sie jakimś anonimowym kopaczem ze słabiutkiej ligi węgierskiej, zwłaszcza, że "znacie" go jedynie z youtube'a... beto też był gwiazdą tegoż portalu przyjdzie pokaże się z dobrej strony to ok ale na razie to ochłońcie co niektórzy
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2009, 20:32
Beto gwiazdą youtuba? Oglądałem te filmiki i od razu było widać że to drewno. Gwiazdą youtuba był Rodrigo Mannara, który miał być następcą Kosy... I ten zawodnik robił wrażenie na filmach. W sparingu w Wiśle strzelił piękną bramkę. I po tej bramce słuch o nim zaginął...

Odpowiedz cytując
mati.londyn
Banita

Od: 06.2009

Stary 14.06.2009, 21:28
http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...trudniac_.html

Cytat:
firma Tele-Fonika walczy z kryzysem. Problemy finansowe dosięgają jednak sponsorów mistrza kraju. Firma Tele-Fonika należąca do właściciela Wisły nie potrafiła obronić się przed szalejącym kryzysem gospodarczym i zwolniła niedawno 900 osób.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2009, 21:35
Zakładając nawet, że teoria "Zwalnianie pracowników Telefoniki = Konkretne transfery Wisły" się sprawdzi, to popatrzmy na to z innej perspektywy. Awans Wisły do fazy grupowej Champions League, to 3 mln euro na czysto.

Zasada jest prosta - Liga Mistrzów to zwrot pieniędzy wyłożonych na piłkarzy (a przecież jeszcze dużo zostanie, ba nawet bardzo dużo).

Po za tym - wiadomo, że media zrobią wszystko, żeby tylko "błysnąć" jakąkolwiek sensacją. Ten artykuł traktowałbym raczej z przymrużeniem oka, bo jest to celowe wyciąganie brudów na wierzch.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 14.06.2009 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.06.2009, 21:40
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Zakładając nawet, że teoria "Zwalnianie pracowników Telefoniki = Konkretne transfery Wisły" się sprawdzi, to popatrzmy na to z innej perspektywy. Awans Wisły do fazy grupowej Champions League, to 3 mln euro na czysto.

Zasada jest prosta - Liga Mistrzów to zwrot pieniędzy wyłożonych na piłkarzy (a przecież jeszcze trochę zostanie, ba nawet bardzo dużo).

Po za tym - wiadomo, że media zrobią wszystko, żeby tylko "błysnąć" jakąkolwiek sensacją. Ten artykuł traktowałbym raczej z przymrużeniem oka, bo jest to celowe wyciąganie brudów na wierzch.
jeżeli sprawdzą się plotki o nowych zasadach to kochany 3 mln Euro to sama Liga Europejska, a CL to min.7. To robi różnicę moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.06.2009, 21:43
ludzie, bądzmy poważni, nie domagajmy się kasy na transfery od TF w momencie kiedy ludzie tracą pracę.

całe rodziny stają teraz przed ogromnym problemem...i to jest ludzka tragedia. A nie to czy przyjdzie do nas zawodnik X czy Y...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.06.2009, 21:47
TF juz dawno zwolnila te 900 osob...a nie teraz jakos na dniach...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2009, 22:18
to są jak zwykle .......ety prosto z wybiórczej
która od momentu wrzucenia na stronę wywiadu ze Skorżą TRZYKROTNIE zmieniła tytuł wywiadu
oczywiście za każdym razem na bardziej sensacyjny
rzygać się chce... no cóż cała wybiórcza

co do zwolnionych ludzi z TF
zostali zwolnieni co najmniej trzy - cztery miechy temu
jak dla giewu jest to tak sensacyjny temat, że należy to wywalić na czołówkę tekstu
żenuła
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.06.2009, 22:25
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67..._za_darmo.html

ALBO wybiórcza jest totalnie do dupy albo naprawdę ten Leandro przedłużył umowę ... Oba warianty możliwe, ale bardziej skłaniam się ku temu pierwszemu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.06.2009, 22:37
a ja bym się nie zdziwił gdyby to była prawda.Kto zostawia taka decyzje na ostatni dzień?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2009, 22:45
Albo juz jest "podpisany" przez Wisłe..
Baszczu tez nie informowal mediów,ze podpisal kontrakt z Atromitosem juz w kwietniu..

Miejmy nadzieje ze tak tez jest w przypadku Leandro..jeśli jest inaczej to nasz zarzad sie nie popisal!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2009, 23:13
"Drewniany Nowak" to może straszyć Partizany co najwyżej na Xboxie bo mu przecież nogę urwało i będzie gotów za 2 miechy....
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 15.06.2009, 00:22
http://www.wislasoccer.com/news_item_10790.htm

Może to nic konkretnego, ale daje jakieś nadzieje

Ja w polskiej lidze nie widzę nikogo młodego i lewonożnego nadającego się na lewe skrzydło u nas. Ktoś pisał że Zieniu nie miał techniki, owszem nie miał to on dryblingu i szybkości, ale świetnie ułożoną stopę to wrzutki i strzałów technicznych, wolny z Lechią, te gole z powietrza w poprzednim sezonie(fakt wszystko mu wpadało) ale na pewno jak dostawał piłkę to nie walił na siłę.

Glika widziałem w wielu meczach i ma papiery na granie i jestem ciekawy jak poradziły by sobie u nas gdzie w większości meczów my przez 70 minut ciśniemy, jest paru graczy w naszej rodzimej lidze których prawdziwa wartość była by zweryfikowana u nas, mogli by eksplodować albo zgasnąć.

Kasprzik może być 2 Pawełkiem, albo go przewyższyć, nikt go nie widział w warunkach kiedy ma się 3-4 interwencje w meczu max

Pawełek przed przyjściem też był dobry, bo miał 10 interwencji w meczu nikt wtedy nie patrzył na jego wybicia, pewny chwyt itp.
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.06.2009, 07:17
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Lech oszalal
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.06.2009, 08:00
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
TF juz dawno zwolnila te 900 osob...a nie teraz jakos na dniach...
To prawda - zwolnienia były ogłoszone już w zeszłym roku. Po prostu teraz doszły do skutku.

Moim zdaniem nie ma to żadnego przełożenia na transfery. I tak miało nie być żadnych szaleństw, biorąc pod uwagę grę poza stadionem.

Kupujemy zawodników darmowych, z kartą w ręku. Przykład Marcelo pokazuje, że czasem i w ten sposób można trafić perełkę. Przykład Beto - że równie prawdopodobna jest wtopa. Ale jeśli odpowiednio się podpisze umowę (05, roku + możliwość przedłużenia) - to straty są minimalne.

I jeszcze jedno. Nie podobają mi się pomysły wymiany Glik albo Kasprzik - Kowalski. Nasz stoper nie jest gorszy od Glika, a jest już naszym zawodnikiem - nie trzeba go kupować. Zna też zawodników, więc nie będzie tracił czasu na aklimatyzację. Natomiast taka "wymiana" będzie nas dodatkowo kosztować.

Kasprzik to z kolei bramkarz, który na pewno nie jest o klasę lepszy od Pawełka. Tu jednak się specjalnie nie martwię - Kasprzik wybierze pewny plac w Amice, zamiast rywalizacji z Pawełkiem w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.06.2009 o godz. 08:05.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.06.2009, 08:11
Dokładnie Mi się wydaję że trzeba brać takich zawodników gdyż oni mogą okazać się jednych z najlepszych w drużynie tylko trzeba brać z zagranicy bo w Polsce z tym cieniutko...
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2009, 08:32
Na www.wislaportal.pl jest ciekawy wywiad ze Skorżą, widać, że pieniądze na zawodników są i to tylko kwestia czasu jak będą podpisywane kontrakty...
Myślę że coś drgnie już w tym tygodniu i będa wzmocnienia
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2009, 08:34
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
Na www.wislaportal.pl jest ciekawy wywiad ze Skorżą
Jest to ten sam wywiad co w GW
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 15.06.2009, 09:27
Cytat:
Maciej Skorża

Po meczu ligowym, w którym strzelił nam pięknego gola, a przed rewanżem w Pucharze Polski powiedziałem mu: "Semir, jak najszybciej wyjeżdżaj z Polski".
Jak tak myślą polscy trenerzy, to już wiadomo, dlaczego nasza liga jest taka słaba i czemu ten kto prościej kopnie piłkę stąd od razu znika.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.06.2009, 09:37
To tylko taka gra psychologiczna na osłabienie rywala Poza tym i tak najważniejsze jest to, że Semir usłyszał, że ktoś mu chce dać tyle co u Was x2 i już macie po grajku.
Co do naszych potencjalnych wzmocnień to moim zdaniem:
Glik - dobry ruch, Kowalskiemu wróżę najwyżej poziom Jacka Matyji, Glik ma potencjał był o wiele lepszym
Kasprzik - no nie wiem. Nie za mały on jest?
Leandro - ?
Ostatnio edytowane przez arti : 15.06.2009 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów