The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2009, 00:51
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Takie bramki to nawet wychwalany Głowa zdobywał.

Co do Głowackiego to tutaj kilka przykładów jego wybitnej gry Po prostu nie sprawdza się na poziomie miedzynarodowym i tyle.

Wkręcenie przez Defoe
http://www.youtube.com/watch?v=By4b92heQ6E
Samobój z Anglią
http://www.youtube.com/watch?v=lOP0bQ0gt9A
Samobój z PAO
http://www.youtube.com/watch?v=DQHiPtyjRvg

Nie wspominając już Tottenhamu czy meczy z Lechem, gdzie nie mógł upilnować Lewandowskiego. Wyjechać za granicę nie wyjechał, bo brakuje mu troszke umiejetności, ale na naszą lige wystarczy.

Co do Leandro to wątpie by miał zbawić Wisłę, a na podstawie 1 rzutu wolnego zawodnika sie nie powinno zatrudniać.
Idac twoim tokiem rozumowania, to obroncy realu po przegranym meczu z barca 2-6 powinni popelnic sepuku tak? a Vidic za to co wyprawial w spotkaniu z Liverpoolem wyladowac w rezerwach? Nie myli sie ten co nic nie robi.

ps. meczów, a nie meczy.
Odpowiedz cytując
wankers
Banita

Od: 06.2009

Stary 14.06.2009, 04:59
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Piastem_.html Lech już ropoczął negocjacje
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.06.2009, 09:23
powiem tak, Leonardo może być dobry, może. ale wygląda mi na młodszego Zienczuka. najwazniejsze czy bedzie miał szybkosc i drybling...
na transfermarkcie pisza ze jest to skrzydłowy a nie pomocnik, więc pewnie i moze grać na lewej obronie i przy napastniku (jak Małecki), narazie same suche dane. Tak samo jesli chodzi o asysty i gole, 5 goli, 6 asyst ale miał też asysty z prawej strony boiska, więc pewnie kolejny zapchajdziura który moze grac wszedzie jak Diaz... fakt faktem jestem pozytywnie nastawiony do goscia.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 14.06.2009 o godz. 09:28.

Odpowiedz cytując
boro92
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2009, 09:33
według mnie Leandro przyjdzie do Wisły coś jest na rzeczy kontrakt mu się kończy więc to już bardzo duży plus no a ktoś musi na lewej stronie zastąpić Marka Zieńczuka poza tym przyjdzie Kasprzik za Kowalskiego plus dopłata ze strony Wisły i to będą wszystkie transfery w tym okienku
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 14.06.2009, 09:41
Wiele zależy od kondycji finansowej Cupiała.
Jeżeli jest niezła i Cupiał chce jeszcze się bawić w piękny futbol i wejść z wielkim hukiem na nowe R22 to jest to świetne okienko do wzmocnienia Wisełki.
Zainwestowanie tylu pieniążków ilu się Wiśle zwróci prawdopodobnie w pucharach(3mln Euro) byłoby bardzo rozsądne. Bo praktycznie ryzyko niezwrócenia się(odpadnięcie w 2 lub 3 rundzie CL jest niewielkie) a szansa na wejście do CL też spora.
Ogólnie liczę na doinwestowanie teraz przez pana Cupiała jeżeli są kandydaci którzy mogliby stanowić o nowym obliczu Wisły. A wierzę że przy dość sprawdzonym już Bednarzu, który też pewnie się nauczył na nielicznych błędach i bardzo dobrym trenerze Skorży tacy piłkarze w granicach 1mln Euro są dla Wisełki dostępni.
Niezależnie czy miałoby to być 6 talentów po 500tys Euro czy 2 piłkarzy po 1mln Euro. Liczę że w tym okienku Wisełka zaszaleje i kupi dokładnie takich piłkarzy jakich chce i potrzebuje, a nie takich na których nas stać czyli darmowych.
Liczę też na udane negocjacje kontraktowe. Koniecznie kontrakty motywacyjne i nie za wysokie.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.06.2009, 10:00
- Nie wiem, czy będę w Górniku Zabrze, ROW-ie Rybnik, Wiśle Kraków, czy też Legii Warszawa. Na pewno chciałbym jeszcze w tej naszej piłce zaistnieć. Trudno mi teraz powiedzieć w jakiej roli. O tym przekonamy się w przyszłości - mówi Dudek.
źródło: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2009, 10:03
Doświadczony i dobry bramkarz, na europejskie puchary w sam raz. Pytanie tylko ile chciałby zarazbiać..
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.06.2009, 10:07
siedząc na ławce w Realu na pewno nie zarabiał mało za praktycznie nic... więc może by się skusił na jakieś zarobki pokroju Garguły i wrócił tu grać... pewne miejsce w bramce i regularna gra w pucharach... chyba więcej mu nie trzeba
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.06.2009, 10:07
wyraźnie powiedział "nie teraz" o "nie wiem w jakiej roli"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2009, 10:21
ja bym nakręcił Jurka na powrót do naszej ekstraklasy i żeby zakończył karierę u nas i zajął się np. szkoleniem bramkarzy, to byłby dobry ruch wg. mnie

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.06.2009, 10:29
Zarobił już tyle kasy, że szkolenie bramkarzy nie będzie go raczej interesowało. Czytałem kiedyś wywiad, gdzie mówił, iż zbiera doświadczenie w Realu, gdzie wszystkiemu się pilnie przygląda i samo bycie w Realu świetnie wygląda później na papierach. Myślę, że chodziło mu o pracę w stylu Jacka Bednarza, ewentualnie scouta.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 14.06.2009, 10:39
Z tego co wiem, Dudkowi został zaproponowany nowy kontrakt w Realu, więc nie jestem przekonany do tych informacji. W każdym razie bramkarz o takiej klasie jak on, byłby na pewno wielkim wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 14.06.2009, 10:44
scoutem też mógłby być nie mam nic przeciwko po prostu wydaję mi się, że fajnie by było mieć kogoś takiego w sztabie szkoleniowym w przyszłości.

a właśnie przypomniało mi się że Dudkowi marzy się awans do CL z polska drużyna, więc jak nie przedłuży kontraktu z Realem to można by go nakłonić na powrót

Odpowiedz cytując
wankers
Banita

Od: 06.2009

Stary 14.06.2009, 10:46
Dudek sam wspominal niejednioktrotnie ze chetnie wrocilby do polskiego klubu ale tylko jesli ten mialby grac w LM. I teraz jest szansa. Jestem za.
Odpowiedz cytując
boro92
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2009, 11:16
dobra dobra ale on zarabia w Realu bodajże milion Euro rocznie
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2009, 11:35
mysle ze duzo wiecej ma, w liverpoolu mial 1,8 mln funtow rocznie, wiec odchodzac z lfc przy tamtym kursie funt do euro to bylo grubo ponad 2,5 mln euro za sezon, watpie zeby zgodzil sie na taka obnizke, wiec pewnie z 1,5-1,8 mln euro ma. Ogolnie kasa go nie zachecimy, jednak trzeba wziasc pod uwage ze takie 400 tys euro tutaj to ok 1,8mln zlotych, wiec przy 1 mln kontrakcie gdzies tam, zaoszczedzi podobnie... raczej tylko perspektywami gr y w CL mozna go zachecic, ale mozna to zrobic tylko i wylacznie poprzez transfery, takie pier** o tyzyku zeby za duzo nie wydac itp, po to mamy dyrektora sportowego w klubie Mistrza Polski zeby znajdywal graczy ktorzy sie sprawdza
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.06.2009, 11:37
Na Dudka trzeba patrzec przede wszystkim w aspekcie marketingowym, tutaj mozemy zrobic najwiekszy skok jakosciowy.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.06.2009, 11:38
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
siedząc na ławce w Realu na pewno nie zarabiał mało za praktycznie nic... więc może by się skusił na jakieś zarobki pokroju Garguły i wrócił tu grać... pewne miejsce w bramce i regularna gra w pucharach... chyba więcej mu nie trzeba
regularna - heheh

jak już to regularna gra w eliminacjach do tych że pucharów.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.06.2009, 11:43
Tak jak pisze KaSzTaN - nie ma większych szans na Dudka.
atuty Wisły:
+ perspektywa gry w Champions League
minusy Wisły:
- kontrakt, nie dość, że niski to jeszcze motywacyjny
- zespół i wzmocnienia (żeby była szansa na CL, zespół musiałby się wzmocnić kilkoma piłkarzami - takimi jak choćby Żurawski, wtedy dopiero jest nadzieja, że niezdecydowani na grę w Wiśle zobaczą, że rzeczywiście ktoś tu chce zbudować dobrą drużynę) -
- marka Dudka (to wciąż jest bardzo rozpoznawalny bramkarz, który ma szansę na miejsce w pierwszej "11" któregoś z średniaków Primera Division i Premier League, więc jeśli dostanie konkretną ofertę, to raczej nie będzie się długo zastanawiał.
- z naszej strony najkorzystniej byłoby podpisać z nim kontrakt na pół roku
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2009, 14:00
Śmiesza mnie te rozważania o Dudku.Bardziej poronionego pomysłu dawno nie słyszałem(może poza pobożnymi życzeniami pyr,by ściągnąć do Lecha Boguskiego).Dudek ponad wszystko kocha forsę-dlatego wybrał ławę w Realu zamiast gry w innym zespole.On tylko dużo gada o powrocie do Polski,ale to tylko zwykle pieprzenie.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2009, 14:57
http://www.youtube.com/watch?v=TE_Lx...e=channel_page - 00:37 ładny crossik Leandro ;] i 3:15 - wrzutka wślizgiem przy asyście dwóch piłkarzy przeciwnika zakończona bramką

http://www.youtube.com/watch?v=nZsEO...e=channel_page - 3:20 fajna brameczka Leandro zewnętrzną częścią stopy

http://www.youtube.com/watch?v=2E09b...e=channel_page 2:30 dostawia nogę, ale się liczy ;]

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 14.06.2009, 15:11
to z wczoraj http://www.bulvarsport.hu/sporthirek...ja_a_debrecent
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2009, 15:24
Nic nowego. Tylko tyle można się dowiedzieć, że nie miałby w Krakowie z językiem problemów bo są Brazylijczycy. I że w zimie był na testach w Bristol City ale nic z tego nie wyszło. Węgrzy wychwalają to że Wisła to klub z historią sięgającą 103 lata.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.06.2009, 15:58
Ja myślę że to może być ciekawy zawodnik - na wielką gwiazdę nie ma co liczyć bo jak by nią był to nie grał by na Węgrzech ani nie ekscytował się grą w Wiśle.
Właśnie tego typu zawodników m.in powinniśmy szukać - z trochę słabszych klubów, ale którzy regularnie grają i sa wyróżniającymi postaciami w swoich zespołach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.06.2009, 16:40
Z tego co zdążyłem zauważyć to ten Leandro to bardziej lewy obrońca niż skrzydłowy...
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Stary 14.06.2009, 16:50
Na stronie klubowej klasyfikują go jako pomocnika.
Tutaj więcej info:
http://www.dvsc.hu/helyek/eng/Lapok/...px?playerid=18
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2009, 17:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że to może być ciekawy zawodnik - na wielką gwiazdę nie ma co liczyć bo jak by nią był to nie grał by na Węgrzech ani nie ekscytował się grą w Wiśle.
Właśnie tego typu zawodników m.in powinniśmy szukać - z trochę słabszych klubów, ale którzy regularnie grają i sa wyróżniającymi postaciami w swoich zespołach.
To jest kluczowa sprawa. Myślę, że w klubie już wszyscy się poznali na tych świetnych Polakach siedzących po parę lat na ławce zagraincą
..
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 14.06.2009, 17:10
Piszą że kreatywny grajek, może grać zarówno w obronie i pomocy na lewej, jak również jako rozgrywający. Pewnie stąd zainteresowanie tym zawodnikiem. Skorża lubi wszechstronnych piłkarzy, poza tym mógłby być alternatywą dla Garguły w systemie 4-3-3, póki ten sie nie wykuruje, albo zastępcą Zienia na lewym skrzydle w tradycyjnym 4-4-2. Gra w lidze węgierskiej, gdzie pieniądze są znacznie mniejsze niż w naszej, więc pewnie nie zażąda jakiś kokosów. Zieniu ani specjalnie techniczny, szybki, ani waleczny nie był, więc prawdopodobieństwo że ten Leandro będzie dużo gorszy jest niewielkie. W dodatku z kartą w ręku gość. Spełnia wszystkie kryteria. Brać go.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 14.06.2009, 17:24
Myślę, że to kwestia tygodnia, góra dwóch aż zostanie zawodnikiem Wisły.

A tak na marginesie (nie wiem, czy już ktoś wrzucał):

http://www.pilka24.com/news/leandro-...kow-24422.html
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Stary 14.06.2009, 17:27
A jak wygląda sprawa z Bożokiem? Nie sądzicie , że byłby lepszy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów