The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2009, 17:11
Wiekszosc pilkarzy to choragiewki, przeciez wielu, nawet na tym forum, oglosili juz Amice mistrzem. Ja bym tam Kasprzika widzial w druzynie, solidny bramkarz, zwiekszy rywalizacje z Pawelkiem, wszystkim wyjdzie na lepsze. Mam juz dosc ogladania wynalazkow z 2 ligi czeskiej, indonezyjskiej czy skad tam przyjezdzali.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2009, 17:18
Ja caly czas mam przed oczami szmate jaka Kasprzik puscil przy Reymonta i jakos ogolnie nie wspisuje sie w powszechni zachwyt nad tym bramkarzem. Jego menadzer uwaza, ze lepiej gdyby trafil do Lecha i ja tez tak sadze.

Natomiast co do powyzszych opinii odnosnie Leandro, to chyba nikogo nie powinny szokowac, bo co mozna sie spodziewac po pilkarzu z ligi wegierskiej, ktora poziomem zblizona jest do naszej dawnej drugiej ? W najlepszym przypadku kogos pokroju Marka Penksy, a wiec mocno przecietnego grajka (oczywiscie chcialbym sie myllic)
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2009, 17:36
Liga węgierska fakt faktem do najsilniejszych nie należy. Zawodnik zupełnie anonimowy, ale drużyna Debrecenu już od kilku lat regularnie stara się jak Wisła dostać się do LM z identycznym skutkiem. Zaprosić na testy i nie robić pochopnego transferu ala Beto(n)

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.06.2009, 17:41
Piszecie że Leonardo przeciętny grajek, pewnie tak skoro nikt go nie chce tylko klub z ligi polskiej, ale czego innego się spodziewacie? Że do Wisły przyjdzie Ronaldo? Na takich piłkarzy możemy sobie pozwolić (i to pewnie nie bez wysiłku) i takich trzeba brać! W obecnej sytuacji każdy to gra w jakimkolwiek klubie i jest podstawowym piłkarzem i do tego reprezentantem kraju będzie wzmocnieniem. Takie moje zdanie
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.06.2009, 17:42
A wiecie ze Kasprzik 2 lata w wiezieniu spędził? A te jego napinki z kibicami Legii i gloryfikacja Lecha to rzeczywiście, lekko żenujący poziom.

Aczkolwiek bramkarz z niego na pewno wyróżniający się w polskiej lidze.
the end
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2009, 17:46
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
A wiecie ze Kasprzik 2 lata w wiezieniu spędził?
wow to widze że charakterny z Kasprzika facet.A za co garował ?
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2009, 17:54
to skoro tak lecha faworyzuje to kto wie czy bedzie chciał przejsc do Wisełki...

A co do tego Leonardo to można by go zakontraktować jak Betona na pół roku z opcją przedłużenia na kolejne sezony, jak się sprawdzi to dobrze a jak nie to bye bye
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2009, 18:08
http://www.youtube.com/watch?v=qJJZE...&translated=1# 1:46 uderzenie Leo w poprzeczke , Dudu na 2:3
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.06.2009, 18:20
ten Leandro trochechyba jak Nikola M. na obrone na zmiane dla PB.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.06.2009, 18:38
Na koszulce ma "Leo" I have bad feelings about this
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2009, 18:45
A wiecie, że ta "wymiana słów" z kibicem Legii to jebany fake? Przyjrzał się ktoś czcionce ówczesnej wiadomości i faktycznej czcionce wiadomości na n-k?
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2009, 18:48
Liczy się przede wszystkim to co gość pokazuje na boisku jak jest dobry to co nas to że na naszej-klasie z kimś sie pluł?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2009, 18:51
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
to skoro tak lecha faworyzuje to kto wie czy bedzie chciał przejsc do Wisełki...

A co do tego Leonardo to można by go zakontraktować jak Betona na pół roku z opcją przedłużenia na kolejne sezony, jak się sprawdzi to dobrze a jak nie to bye bye

Tez mysle ze pomysl z Beto czyli na pol roku ,a jak sie niesprawdzi to sajonara jest b.dobry.

Nie babramy sie w jakies zrywanie konraktow itd ,krotka pilka.

Tego Leonardo tak samo mozna by wziasc ,bo skoro sam mowi ze ogladal mecze z Beitarem czyli juz daawno musial miec ktos od nas z nim kontakt bo tak to watpie zeby tak sobie nasze mecze ogladał.

kazdy transfer by obecnym ciezko zapowidadjacym sie sezonie bedzie na plus ,zobaczymy co sie z tego dalej rozwinie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2009, 19:45
Jak komuś się nudzi to może poczytać co piszą na forum Bristol o tym Leandro, Węgrzy też się udzielają:

http://www.otib.co.uk/index.php?showtopic=111271

http://www.otib.co.uk/index.php?showtopic=111252
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Stary 13.06.2009, 20:14
Dudu - goal machine.
Nie wiem dlaczego zrezygnowano z tego napastnika. Częściej stawiano na Matusiaka, który strzelił chyba tylko jedną bramke, a Dudu w pucharach strzelił ich parę.. na moje oko z 5-7. Szybki, skuteczny . Niedzielana wygonić, wrócić do Dudu.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.06.2009, 20:19
W sumie to nic ciekawego nie piszą, puste spekulacje.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 13.06.2009, 20:47
Kasprzik to jeden z najlepszych bramkarzy w lidze, więc napewno byłby wzmocnieniem zespołu. Kto wie czy nie wygryzłby ze składu Pawełka.

Co do Glika, to jest to talent na miarę Głowackiego czy Jodłowca. Chłopak bardzo dobrze się rozwija, problem tylko jest taki, że mógłby nie zgodzić się na rolę drugiego Kokoszki. A jeszcze na dzień dzisiejszy jest słabszy niż Głowa czy Marcepan.

Co do tego Leandro, to pocieszające jest to ze koleś gra wiele meczy w pierszym składzie, grał w kadrze Węgier i na igrzyskach w Sydney jako reprezentant Brazylii. Możliwe że sporo potrafi.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 13.06.2009, 21:05
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post

Co do Glika, to jest to talent na miarę Głowackiego ......

Raczej zbyt dobrej rekomendacji mu nie wystawiłeś, bo Głowacki to typowy ligowy grajek.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.06.2009, 21:05
Baala napisał(a):Wyświetl post
Na pytanie czy Leandro jest dobry:
Mogą ściemniać. Jakby u nas się ktoś zapytał o Małeckigo i Boguskiego to pewnie też byśmy pisali, że słabi. Żeby nam ich nie wykupili
Zresztą, nawet w takie transfery nie uwierzę, dopuki nie ogłosi ich oficjalna.
..
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 13.06.2009, 21:37
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Raczej zbyt dobrej rekomendacji mu nie wystawiłeś, bo Głowacki to typowy ligowy grajek.
I tu sie z Toba nie zgodze. To ze Glowa poswiecil Wisle prawie cale pilkarskie zycie nie oznacza ze nie sprawdzilby sie za granica.
Jest to pilkarz ktory spokojnie powinien grac w reprezentacji ale swojego czasu przyszlo mu w lini grac z niejakim J.Bakiem a ze on juz od dawna powinien grac tylko na emeryturze w katarze to juz nie wina Glowy, tak samo nie jest jego wina pozniejsza nagonka na niego ktora bardzo dlugo trwala.
Bardzo sie ciesze ze nie pojecham na emeryture do Grecji czy na Cypr jak np taki Kosa czy Zurawski, ciesze sie ze mamy tak pewny punkt w srodku obrony. Jesli tylko Glowy nie lapia zadne kontuzje to jest to gracz z ktorym spokojnie mozemy grac w pucharach europejskich nie bojac sie ze nam walnie jakiegos klopsa...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Stary 13.06.2009, 21:51
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
mozemy grac w pucharach europejskich nie bojac sie ze nam walnie jakiegos klopsa...
No niestety w tamtym roku walnal - swojaka z Tottenhamem. Jak nie lubie jakis teorii spiskowych knuc to nad Głową autentycznie jakies fatum krazy. Moze do egzorcysty trzeba isc ? Nie mniej jednak - pewny zawodnik, razem z Marcelo (oby zostal!) stworza porzadna zapore do przejscie, jednak wzmocnienie na tej pozycji jest niezbedne. Rok temu Arek stracil czesc Pucharów w sierpniu. Pozyskanie Glika byloby swietnym posuniecie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.06.2009 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 13.06.2009, 22:00
Osobiscie bardziej podoba mi sie Glik ale chyba cena ktora nam Jaga podyktowala jest za wysoka jak na zawodnika ktory zagral na poziomie dopiero 15meczy w ekstraklasie. Kasprzik to dobry bramkarz i moze sie u nas rozwinac a Pawelkowi przyda sie konkurencja bo to pomoze mu ewentualnie utrzymac wieksza koncentracje w meczu.....
Wracajac do Glowy to ten gol z Tottenhamem to raczej nieszczeliwy zbieg wydarzen niz klops wiec moze i egzorcysta sie przyda
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 13.06.2009, 22:26
http://www.youtube.com/watch?v=V35rC...eature=related - Pierwsza bramka dziełem Leandro. Bramka z rzutu wolnego nie gorsza niż piękne strzały Mirka Szymkowiaka.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Stary 13.06.2009, 22:42
http://www.youtube.com/watch?v=st46k-wf7zg to chyba tez jego strzal. Prezentuje sie nienajgorzej. Krokti kontrakt z opcja przedluzenia bylby najlepszy. O ile oczywiscie przyjdzie, ale cos jest chyba na rzeczy skoro wypowiada sie na temat Wisly na oficjalnej stronie Debreczenu.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 13.06.2009, 22:54
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=V35rC...eature=related - Pierwsza bramka dziełem Leandro. Bramka z rzutu wolnego nie gorsza niż piękne strzały Mirka Szymkowiaka.
Takie bramki to nawet wychwalany Głowa zdobywał.

Co do Głowackiego to tutaj kilka przykładów jego wybitnej gry Po prostu nie sprawdza się na poziomie miedzynarodowym i tyle.

Wkręcenie przez Defoe
http://www.youtube.com/watch?v=By4b92heQ6E
Samobój z Anglią
http://www.youtube.com/watch?v=lOP0bQ0gt9A
Samobój z PAO
http://www.youtube.com/watch?v=DQHiPtyjRvg

Nie wspominając już Tottenhamu czy meczy z Lechem, gdzie nie mógł upilnować Lewandowskiego. Wyjechać za granicę nie wyjechał, bo brakuje mu troszke umiejetności, ale na naszą lige wystarczy.

Co do Leandro to wątpie by miał zbawić Wisłę, a na podstawie 1 rzutu wolnego zawodnika sie nie powinno zatrudniać.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 13.06.2009, 22:55
http://www.youtube.com/watch?v=zgPr6iM_Q7U&NR=1 - 1:40 dzieło Leandro kolejny raz. Stylem może przypominać Marka Zieńczuka, wie gdzie się znaleźć na wykończenie akcji.

http://www.youtube.com/watch?v=O2X9B...e=channel_page - pierwsza bramka i to kolejny gol z rzutu wolnego za sprawą Leandro ;]
Przynajmniej nie strzela bramek jak typowy dostawiacz nogi
Ostatnio edytowane przez wojtole14 : 13.06.2009 o godz. 23:01.

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.06.2009, 23:00
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Takie bramki to nawet wychwalany Głowa zdobywał.

Co do Głowackiego to tutaj kilka przykładów jego wybitnej gry Po prostu nie sprawdza się na poziomie miedzynarodowym i tyle.

Wkręcenie przez Defoe
http://www.youtube.com/watch?v=By4b92heQ6E
Samobój z Anglią
http://www.youtube.com/watch?v=lOP0bQ0gt9A
Samobój z PAO
http://www.youtube.com/watch?v=DQHiPtyjRvg

Nie wspominając już Tottenhamu czy meczy z Lechem, gdzie nie mógł upilnować Lewandowskiego. Wyjechać za granicę nie wyjechał, bo brakuje mu troszke umiejetności, ale na naszą lige wystarczy.

Co do Leandro to wątpie by miał zbawić Wisłę, a na podstawie 1 rzutu wolnego zawodnika sie nie powinno zatrudniać.
A mam ci pokazac jego mecze z Parmą, Schalke czy z USA na mistrzostwach świata 2002?
on po prostu ma pecha z kontuzjami, ale jeśli nie ma jej miesiąc to po miesiącu jest praktycznie nie do przejścia z Marcelo tworzą pare świetnych stoperów.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2009, 23:08
Widzicie na tych filmikach coś wiecej od umiejętności wykonywania wolnych? Chłop ma lewą nogę. Bomba. A mnie bardziej ciekawi, czy umie grać 1 na 1, jak czyta grę, czy potrafi rzucić piłę w tempo i takie tam zbędne detale.

Przyjście Garguły (zakładam, ze wywalczy miejsce w pierwszym składzie) wymusi też zmianę ustawienia całego zespołu: 4-3-3 z 2 defensywnymi pomocnikami + rozgrywającym czy 3-4-3 z orającymi bokami jako ustawienie wyjściowe? Musiałaby przyjść jakaś supergwiazda na naszą lewą pomoc, by wrócić do klasycznego 4-4-2 kosztem zdrowego Guły (Skorża bazuje na zdominowaniu środka, 1 zapierdalator [Sobol lub Diaz] to za mało, by dać Gargule komfort rozgrywania) ----> w takim razie cały ten Leandro będzie conajwyżej uzupełnieniem składu. Tyle serca dla Wisły co Zieniu mieć nie będzie, umiejętności o wiele większych zapewne też (skoro miałby przyjść za free). O co tyle hałasu?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2009, 23:23
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Po obejrzeniu tego filmiku, pytanie jakie sie nasuwa, to czy Honved z taka gra obronna mialby szanse utrzymac sie w dawnej drugiej, a obecnie pierwszej polskiej lidze ?
Mam spore watpliwosci
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 14.06.2009, 00:47
co Wy się tak spinacie o tego Leandro Przecież można go wypożyczyć np na rok z opcją kupna.
W ogóle to się dziwie działaczom Wisełki że nie próbują wypożyczeń z opcja kupna, to w miarę bezpieczna opcja dl,a bojących się większego ryzyka, naszych działaczy..

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów