|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Była taka promocja kiedyś, że za 12 zł były 4 carlsbergi, dopłacało się 1 grosz i były kolejne cztery..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z popularnych piw mogę polecić Dębowe Mocne do niedawna gustowałem w Żubrze ale coś się popsuł albo przepił
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 14.06.2009 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Żubr sie popsuł albo przepil?
degustuje to piwko od dłuzszego czasu i dosyc regularnie i musze zaprzeczyc![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc może się przepił
zapomniałem o Porterze żywieckim którego ostatnio również popijam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
1. BROK
2. ZUBR 3. Lech 4. Leżajsk 5. Tatra Pils ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A co mozecie powiedziec o Żywcu Porter? ma 9,5 % daje kopa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez markokrk : 14.06.2009 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
z tego Portera to można zrobić podobno (mnie jeszcze nie dane było spróbować :( ) zajebistą Porterówkę
Składniki: - 0,5 l piwa porter, - 0,5 l spirytusu, - 1/3 szklanki cukru, - 1 cukier waniliowy. Cukier i cukier waniliowy rozpuścić w piwie. Następnie wymieszać ze spirytusem, wlać do butelek i odczekać kilka dni, aż się przegryzie. Jedna z wódek, która wchodzi bez przepity (jak Iceówka,Cytrynówka) a potem mamy nogi z waty ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
polecam 2 portery na pól z 1 zwykłym żywcem. Fajnie się pije a i w copke pizgo
![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj przywiozłam z Węgier 2 "zgrzewki" ichniejszego piwa (7pak i 6pak) - nazw nie pamiętam. Degustacja w piątek, aczkolwiek za taką zgrzewkę wyszło ok 13zł. Grosze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
PNU '06
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś może gdzie w Krakowie można nabyć drogą kupna cydr? A gdyby był jeszcze gruszkowy to by było super. Ale jabłkowy też poszukuję.
![]()
PNU '06
Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Carrefourze Czyżyny jest obecnie dość tanie Piwko
![]() Za 8x0,5l Heinekena + torba taka nieduża (o nazwie - muzyczna) gratis zapłaciłem 22,95 (2,87 za sztukę) I widziałem też Tyskie - 8-pak za bodajże 17 czy 18 zł (czyli 2 zł z groszami ) Carlsberg - 6-pak w torbie termoizolacyjnej za 19,99 zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tak mi sie zdaje i to nie tylko moja opinia że teraz piwa robią chyba na znacznie gorszych składnikach jak kiedyś bo co raz gorzej znosze kaca.Kiedyś to jak wypiłem wieczorem 6 browarków to rano 2-3 godzinki i było ok a teraz to mnie trzyma do wieczora.Nie mówie o piwach z beczek bo tam mogą różne wynalazki byc tylko o butelkowych.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.06.2009 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
a w Krk mozna gdzies dostac piwo niefiltrowane?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A pamieta ktos takie Niemieckie piwo FAXe w litrowej puszce, to bylo piwo. Takiej goryczki zadne nie ma, porownywalne jest GROLSH w zielonej butelce z tym metalowym zamknieciem ale to nie to samo choc tez dobre.
![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ostatnio praktycznie smakuje tylko w Perle, Karpackim albo Piaście.
Względy ekonomiczne robią swoje ![]() p.s. szkoda, że Desperados troche drogi. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja ostatnio po czterech knajpianych na drugi dzień zdychałem.. nie wiem, co oni tam dodają... :/
A tak to kilka dni temu ledwo zmęczyłem jedno ciepłe Tyskie ![]() Ale ogólnie to mi takie butelkowe/puszkowe wchodzi dobrze ![]() Above - no cóż zrobić... Była niegdyś fajna promocja - że za 3 sztuki 9,99 zł (jakoś rok temu w czerwcu) ale teraz to prawie 4 zł za 0,4l :/ (z tym, że i Desperados jak ciepły to niedobry ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Woda ma ogromne znaczenie przy produkcji piwa.
Ale jak kolego KUBA126 napisal kiedys wazenie piwa bylo sztuka a teraz masowka. Byle wiecej byle taniej i to znacznie odbija sie na smaku jak i potem na bolacej glowie. I napewno pamieta takiego prezesa Mieczyslaw Mietla to za jego czasow Okocim byl najlepszy bo i pracowali odpowiedni ludzie na odpowiednim stanowisku. Jak Carlsberg przeja browar wprowadzil swoich ludzi i jest jak jest IRIVER najgorsze jest cieple piwo i zimne kobiety, cieplego browara do ust nie wezme
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 24.06.2009 o godz. 15:32.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
saklak - czasami wiesz bywa tak, że w lodówce sklepowej jest pusto, więc człowiek nie pogardzi i takim... jednak chyba na długo odstawiło to piętno na mojej psychice i teraz przez dłuższy czas takiego piwa nie wypije...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a mi sie zdaje że to wina alkoholu na jakim jest ono produkowane.Im tańszy tym pewnie gorszy i człowiek bardziej zdycha na drugi dzień.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przy produkcji piwa nie uzywa sie alkoholu(nie wiem jak jest z tymi mocnymi), przynajmniej ja nigdy o czyms takim nie slyszalem. Wino tak mozna dodac alkoholu dla wzmocnienia.
![]() ,
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
ja uwielbiam Perłę ale muszę po nią jeździć specjalnie do Krakowa bo u mnie nie ma:( a zaczeło się to gdy mieszkałem rok w Lublinie to tam w większości barów była Perła oraz Zwierzyniec ,też lokalne i w sumie ok. z tych tzw popularnych piw to ostatnio zasmakowałem w Lechu oraz Okocimiu zielonym
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Podpisuje się pod tym nogami i rękami. Teraz jak widze po Twym podpisie pod nickiem nie ma Cie w Polsce, to dodam ze jest coraz gorzej, niestety...a kiedyś takie dobre piwko było...:( |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|