The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2009, 21:56
Goomis napisał(a):Wyświetl post
Przeciętny polski ligowy grajek też ma z tym kłopot.

W ogóle w moim odczuciu, idea reprezentacji narodowych powoli traci rację bytu.
Nie ma takiej kasy jak w klubach , więc i motywacja dla grajków mniejsza.
Co widać choćby po liście nieobecnych z powodu "ważnych spraw rodzinnych" na tym zgrupowaniu.

Ot świętem piłki powoli staje się finał LM a nie finał MŚ.

Pozdrawiam,
LJ
a jaki sens miało zgrupowanie na drugim końcu świata polskiej kadry B albo C ?
sens tracą bezsensowne zgrupowania i przeciwnicy typu Irak
lepiej było zagrac jakis mecz w Polsce czy w Europie z dobrą reprezentacją , ale Europa juz sie znudziła leśnym dziadkom z PZPN teraz musza lecieć do Afryki żeby się naj...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2009, 08:14
fajnie jakby dla Reprezentacji udało sie jeszcze Sebastiana Boenischa załatwic.Mielibyśmy bardzo solidne skrzydła na lata Obraniak - Boenisch
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2009 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.06.2009, 08:38
Sebastiana Boenischa bym nie bral do reprezentacji nawet jakby mi doplacili.
"Zawsze chciałem grać dla Polski. Mówiłem już o tym przed Euro 2008. Nie interesują mnie jednak powołania do młodzieżówki czy kadry B "

Co on do cholery ma do gadania? Reprezetnuje Polske tam gdzie Polska go chce albo wyp****. Chocby to byl Kaka czy drugi Ronaldo...Nie on bedzie wybieral gdzie ma grac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 11.06.2009, 11:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
fajnie jakby dla Reprezentacji udało sie jeszcze Sebastiana Boenischa załatwic.Mielibyśmy bardzo solidne skrzydła na lata Obraniak - Boenisch
Kuba lepszy od obydwu o lata świetlne, do tego zasłużył ciężką pracą na gre w reprezentacji jak ŻADEN z obecnych reprezentantów. gdzie mogą grać i Boenisch i Obraniak? z tego co pamiętam, Obraniak może grać na lewej stronie.. to by było solidne wzmocnienie drugiej linii, bo tam nie mamy nikogo do grania.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.06.2009, 12:27
Przeciez Boenisch gral juz dla Niemiec, wiec dyskusja bezzasadna. Obraniak natomiast jest pilkarzem conajmniej klasy Blaszczykowskiego. Nie wiem, jak niektorzy wogole moga byc tak bezczelni i mowic, ze Ludovic ma tyle wspolnego z Polska co Olisadebe czy Roger...ma korzenie polskie i wedle prawa obywatelstwo mu sie nalezy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2009, 12:32
że w pierwszej kadrze grał? A skąd Ty takie informacje posiadajesz?

Ale i tak chłop nie ma szans na gre, przeto jest Komorowski, Warzywniak, Golański, Czynówek - THIS IS INTERNATIONAL LEVEL !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.06.2009, 13:03
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Boenisch gral juz dla Niemiec, wiec dyskusja bezzasadna. Obraniak natomiast jest pilkarzem conajmniej klasy Blaszczykowskiego. Nie wiem, jak niektorzy wogole moga byc tak bezczelni i mowic, ze Ludovic ma tyle wspolnego z Polska co Olisadebe czy Roger...ma korzenie polskie i wedle prawa obywatelstwo mu sie nalezy.
Boenisch nie gral w kadrze A. Od paru tygodni sa nowe przepisy - nie trzeba przed 21 rokiem zycia wybierac, w ktorej kadrze chce sie grac, nie ma limitu wiekow. Co nie zmeinia faktu, ze gdyby Boenisch dostal powolanie do Nazionalmannschaftu to pojechalby tam w podskokach. Wole Piotrka Brozka na lewej obronie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 11.06.2009, 13:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Boenisch nie gral w kadrze A. Od paru tygodni sa nowe przepisy - nie trzeba przed 21 rokiem zycia wybierac, w ktorej kadrze chce sie grac, nie ma limitu wiekow. Co nie zmeinia faktu, ze gdyby Boenisch dostal powolanie do Nazionalmannschaftu to pojechalby tam w podskokach. Wole Piotrka Brozka na lewej obronie.
Tyle, że Piotrek to nie International Level :/ (wg Benhakkera)
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 11.06.2009, 13:25
Przeciez prawo nie dziala wstecz...sa nowe przepisy, ale Boenisch gral w kadrze mlodziezowej juz ponad roku temu.

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,67...i_Polski_.html - tu niby pisza, ze moze, ale to tworzy dziwne precedensy w takim razie. To juz jakis kompetentny prawnik, zajmujacy sie tego typu sprawami, musialby sie wypowiedziec. Jesli istnieje jeszcze mozliwosc powolania do naszej kadry, to trzeba z tego skorzystac. Chlopak ma ogromny talent. Mozna go tez powolac odrazu(bo to inny przypadek, niz Obraniak), bo obywatelstwo polskie posiada(urodzil sie w Polsce).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 11.06.2009 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.06.2009, 18:39
Właśnie w sporcie na TVN tuż po przylocie z RPA wpwiadał się doktor Majewski. Stwierdził że nie odniesie się do wyniuku sportowego, ale napewno było warto pojechać zobaczyć kraj.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.06.2009, 21:05
Chiny, Sri Lanka, Machu Pichu, zamki nad Loarą, Alhambra, Izrael, Chalcidiki, Forum Romanum, Jukatan, Wielki Kanion, Bajkał, Sardynia, Cote d'Emeraude, Seszele - to tak początek listy miejsc, które chciałbym zobaczyć.
Miglusie z PZPN z żonami pewnie też. Wiele jeszcze fajnych wyjazdów naszych grajków nas czeka. Działaczy of kors też

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 11.06.2009, 22:49
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak typowa Polska cecha - zrobić śmiecia z bohatera. Dla mnie Leo takim jest, choćby z tego względu, że w momencie, kiedy tutaj przyjechał, wszyscy na niego napieprzali - jedynym słowem koszmar. Mowcie, co chcecie o kadrze Janasa, ale tam jedyną taktyką była wrzutka w pole karne z połowy- zero gry pozycyjnej.

Kolejna kwestia - w wywiadzie, Leo stwierdził, że wyjzad do RPA nie był mu na rękę, gdyż żaden z zespołów z Polskiej grupy nie gra tak w piłkę. Na pomysł wyjzadu wpadło PZPN.

Pragnę przypomnieć, że Polska, w eliminacjach, wyszła z grupy na pierwszym miejscu. Engele, Janasy natomiast walczyły o drugie. Mecz z Niemcami był na dobrym poziomie - w miare wyrównany. Austria, Chorwacja tragedia...

Inna kwestia - kłotnie prowokują media i "eksperci", zresztą jak zawsze... ale głupi naród to kupuje.

Nie chcę tutaj za wszelką cenę bronić Leo, ale denerwuje mnie hipokryzja Polaków. To, co Polska grała w ostatnich meczach za Janasa, to było po prostu dno - a teraz? Janas bohaterem. Owszem, gramy teraz kiszkę, ale inna sprawa, że potrafiliśmy zagrać wspaniale. Mecz z Czechami nie był znowu tak dawno.
mecz z Czechami to wyjątek, a wyjątek jak wiesz potwierdza regułę
Pozatym trenera bronią wyniki, a od Euro Leo ich nie ma
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2009, 23:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak typowa Polska cecha - zrobić śmiecia z bohatera. Dla mnie Leo takim jest, choćby z tego względu, że w momencie, kiedy tutaj przyjechał, wszyscy na niego napieprzali - jedynym słowem koszmar. Mowcie, co chcecie o kadrze Janasa, ale tam jedyną taktyką była wrzutka w pole karne z połowy- zero gry pozycyjnej.

Kolejna kwestia - w wywiadzie, Leo stwierdził, że wyjzad do RPA nie był mu na rękę, gdyż żaden z zespołów z Polskiej grupy nie gra tak w piłkę. Na pomysł wyjzadu wpadło PZPN.

Pragnę przypomnieć, że Polska, w eliminacjach, wyszła z grupy na pierwszym miejscu. Engele, Janasy natomiast walczyły o drugie. Mecz z Niemcami był na dobrym poziomie - w miare wyrównany. Austria, Chorwacja tragedia...

Inna kwestia - kłotnie prowokują media i "eksperci", zresztą jak zawsze... ale głupi naród to kupuje.

Nie chcę tutaj za wszelką cenę bronić Leo, ale denerwuje mnie hipokryzja Polaków. To, co Polska grała w ostatnich meczach za Janasa, to było po prostu dno - a teraz? Janas bohaterem. Owszem, gramy teraz kiszkę, ale inna sprawa, że potrafiliśmy zagrać wspaniale. Mecz z Czechami nie był znowu tak dawno.
Po pierwsze - jak Leo tutaj przyszedł to wszyscy rozdziawili mordy, że WOW, bo taki uznany trener przyszedł. Niektórzy to sobie już 1/2 finału EURO wyobrażali.

Po drugie - Engel wygrał swoją grupę eliminacyjną, zapewniając awans do MŚ na dwie kolejki przed końcem, a kadra grała naprawdę ładną piłkę (dla przypomnienia: wygrana 3-1 w Kijowie, wygrana 3-2 w Oslo, wygrana 3-0 z Norwegią w Chorzowie i bicie leszczy - jedna klęska 1-4 z Białorusią ale w chwili, gdy był już pewny awans).

Po trzecie - mecze EURO 2008 to jedna wielka paranoja, zresztą co by nie mówić, żaden z kołczów na turnieju wiele nie zwojował. Engela broni chyba tylko fakt, że był pierwszym od szesnastu lat, któremu udało się pojechać z kadrą na MŚ...

Po czwarte - zgadzam się z myślą zawartą w pierwszych słowach twojej wypowiedzi, ale tylko połowicznie. Czemu? Ano Beenhakker swoim gardzeniem Polakami i ogólnym fochem i wyjebaniem na wszystko - na taki "szacunek" sobie zasłużył.

Po piąte - leśne dziadki, Engele, Janasy, Leło i inne tępe pały i złodzieje to kupa chuja i betonu.

Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2009, 00:21
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Po czwarte - zgadzam się z myślą zawartą w pierwszych słowach twojej wypowiedzi, ale tylko połowicznie. Czemu? Ano Beenhakker swoim gardzeniem Polakami i ogólnym fochem i wyjebaniem na wszystko - na taki "szacunek" sobie zasłużył.
Otóż to. I już za to powinien wylecieć na zbity pysk. Ale niestety, naród tego nie widzi i w następnym meczu reprezentacji w Polsce skorzysta z okazji żeby pozdrowić swojego dobrodzieja gromkim LEEEEEOOOOOOOO, a ten odwdzięczy się powołaniem zawodników z I ligi polskiej, a później świetnym ustawieniem zespołu i wzorową pracą z ławki trenerskiej.
the end
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.06.2009, 01:43
Leo od pewnego czasu zaczyna mnie grubo w****iać bo on już nie prowadzi reprezentacji tyko toczy wojne ze wszystkimi(sory za polityczne wcinki ale to taki Jarek co też praktycznie wszędzie ma wrogów).
Nie odróżnia już merytorycznej krytyki od przypieprzania się - ma generalnie wszystko w dupie.
Tyle że jest i druga strona medalu - tu się narażę ale ja wole LEEEOOOO(w sensie teraz) niż polską myśl szkoleniową a jest jasne że jego następca będzie jakimś staruchem od leśnych dziadków, bądź totalnym przekrętem i oszustem.
Dlatego wiedząc co nas czeka, ja wole poczekać do jesieni bo realnie rzecz biorąc, szanse na awans z 1 miejsca mamy mizerne, choć są, ale na baraże całkiem niezłe.

ps. pomijam w ogóle ten nie wiem po kiego grzyba wyjazd a w szczególności mecz z Irakiem...bez kitu grać na czymś takim to....mogliśmy my z Lazio
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2009, 19:58
Sam nie wiem czy to temat do reprezentacji czy do przekrętów...
Beton ciągnie do swoich...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,67..._Zimbabwe.html
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2009, 21:06
Chyba jednak dobrze ze gralismy z RPA a nie Hiszpania bo bysmy sie wstydu najadli..
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.06.2009, 21:19
nie wiem co tym sądzić

zaczynam tęsknić za Listkiem
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 14.06.2009, 21:20
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak dobrze ze gralismy z RPA a nie Hiszpania bo bysmy sie wstydu najadli..
wole przegrać z Hiszpanią niż z RPA albo zremisować z Irakiem, może przynajmniej nasi kopacze by się czegoś nauczyli...
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2009, 21:24
Dostalibysmy piatke albo i wiecej wiec tego raczej zwykla porazka nazwac by sie nie dalo
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.06.2009, 21:33
madenn napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co tym sądzić

zaczynam tęsknić za Listkiem
za Listkiem i Janasem x) Albo nawet i Engelem [?]

Pozostaje czekać na nowego selekcjonera. A co do prezesa PZPN, to lepiej się przyzwyczajmy do aktualnego. Bo on sobie jeszcze porządzi... :|
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2009, 11:28
PZPN szuka wzmocnien dla kadry w kraju kawy !!! Najciekawszym wzmocnieniem byłby ten lewy obrońca Kasmirski co gra w Deprortivo, teraz sie nim Juve intersuje .Oby nie przespano tej sprawy tak jak Janas z Poldim w 2003 roku.http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...iadomosc.html?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2009, 11:55
Jezus Maria, chyba w PZPN czytają moje posty na tym forum.

Tłukłem ten pomysł od ładnych paru lat, również przy okazji sprawy Rogera - po co na siłę naturalizować nie-polskiego Brazylijczyka, skoro po tamtejszych boiskach biega sporo z polskimi korzeniami? A do tego kilku z nich ma sentyment do ojczyzny ich dziadków, a może nawet po polsku powie parę słów?

Już wolę takich Obraniaków niż Rogerów. Choć ogólnie pomysł do przyjęcia tylko wtedy, gdy naszych Brasileiros będzie w drużynie góra 2-3.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 17.06.2009, 11:56
Chritoph Dabrowski, to ciekawy pomocnik i mimo 31 lat bylby to swietny partner dla Mariusza Lewandowskiego.
Na onecie pisza tez, ze wrocila sprawa Aquafresci, bo on jeszcze nie gral dla doroslej reprezentacji Wloch. Wyslac powolania dla tych pilkarzy na sierpien, wczesniej z nimi porozmawiac i zobaczymy co z tego wyjdzie. Obraniak jest juz praktycznie zaklepany, jeszcze nad tym Boenischem trzeba popracowac.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.06.2009 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 17.06.2009, 16:06
Acquafresca wybrał, więc coś mu w dupe.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.06.2009, 08:19
Acquafresca chce grać dla Polski?!

- Nie wiedziałam dokładnie, o co chodziło, ale wszystko zaczyna mi się układać w całość. Wokół mojego syna toczyła się jakaś gra. W jej efekcie ktoś coś komuś udowodnił, ktoś postawił na swoim. Jedno jest pewne, gdyby polskiej stronie naprawdę zależało na grze Roberta dla Polski, to pewnie udałoby się go przekonać – twierdzi Ewa Acquafresca, dawniej Murkowska, mama jednego z najlepszych włoskich napastników.

http://www.futbol.pl/artykul/55686.html

Trzeba porozmawiać z Robertem. Niech jedzie Lato czy ktoś inny ważniejszy, a nie asystent trenera. I niech nie rozmawia z nim 5 minut, pytając tylko czy chce grać czy nie. Trzeba spotkać się kilka razy, porozmawiać o za i przeciw, i wtedy podjąć decyzję.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 09.07.2009, 07:25
Cytat:
Reprezentacja Polski do lat 19 przestała istnieć z dnia na dzień. Powód? W PZPN uznano, że skoro odpadła z eliminacji mistrzostw Europy, to nie ma sensu jej dalej utrzymywać, bo można w ten sposób zaoszczędzić trochę pieniędzy - pisze "Fakt".

- Taka jest kolej rzeczy. Ci zawodnicy mogą przecież grać teraz w reprezentacji młodzieżowej do lat 21 - tłumaczy dyrektor sportowy PZPN Jerzy Engel. Tyle tylko, że nastoletni zawodnicy z rozwiązanej kadry mają niewielkie szanse, by dostać się do drużyny prowadzonej przez Andrzeja Zamilskiego, której trzon stanowią gracze o dwa lata starsi.

Wygląda więc na to, że przez rok lub dwa najbardziej utalentowani młodzi polscy piłkarze nie będą mieli szans na zdobywanie międzynarodowego doświadczenia. Rozwiązanie kadry U-19 zdaniem trenera tej drużyny Michała Globisza jest złym pomysłem. - Ci piłkarze mają jeszcze dwa lata na to, żeby wskoczyć do kadry młodzieżowej. Do tego czasu mogliby się dalej ogrywać w reprezentacji swojego rocznika - mówi Globisz.

Również Roman Kosecki jest przeciwny decyzji PZPN. - Dla mnie wszystkie roczniki powinny być utrzymywane bez względu na wyniki. Dla młodych graczy najważniejszą sprawą jest to, żeby mieć kontakt z tym, jak grają inni i czerpać z tego naukę - twierdzi były reprezentant Polski.

Wygląda na to, że PZPN nie rozumie, iż wynik w reprezentacjach młodzieżowych jest rzeczą drugorzędną. Najważniejsze jest zdobywanie doświadczenia i podnoszenie swoich umiejętności. Trenerzy tych drużyn mają za zadanie przygotowanie zawodników, którzy w przyszłości będą grać w pierwszej reprezentacji Polski. Nawet najlepsze wyniki młodzieżowców nie gwarantują przecież, że będą oni potem gwiazdami futbolu, o czym boleśnie przekonali się polscy mistrzowie Europy do lat 19 z 2001 roku.

Jeśli rozwiązuje się kadrę U-19, która ma okazję walczyć z drużynami z całego świata choćby w eliminacjach ME i MŚ, to po co tworzy się w takim razie kadrę U-23. W takiej kategorii nie ma żadnych rozgrywek międzynarodowych, a większość krajów nie prowadzi takiej reprezentacji. No ale działacze z PZPN musieli przecież wymyślić jakieś stanowisko dla swojego dobrego znajomego, który został trenerem tej reprezentacji.
źródło: http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...wiadomosc.html

Takie rzeczy, to tylko u nas ...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2009, 12:30
A siwy będzie rysował jak jak Jacek Gmoch tyle że w Holandii...

http://sport.onet.pl/0,1248770,2005441,wiadomosc.html
the end
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.07.2009, 14:20
Nadejszły powołania - Brożek w nagrodę że jest bez formy i oczywiście Łobo który nigdy w formie nie był.
Niech te leśne dziady jednak skończą tą farsę z Leo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 05.08.2009, 08:22
Jesli to prawda to niezłe jaja.Kolesiowo tam sie nigdy nie skończy.

http://sport.onet.pl/0,1248770,2020756,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów