The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2009, 20:45
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Już się tak nie ekscytuj, bo Komorowski już gra w Legii.
Mając takich piłkarzy do dyspozycji to wcale się nie ma co dziwić.
I na pewno Piotrek Brożek by tej kadry nie zbawił.
sam Piotrek nie... ale Piotrek, Glowa, Maly (?), Garncarczyk napewo poprawiliby jej jakos..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2009, 20:48
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post

reprezentacja gra bez pomyslu, bez dynamiki, jakiejkolwiek taktyki, a jej trener zarabiaogromne pieniadze.. Janas bral 1/10 tego co Leo, a wyniki byly lepsze... trenerem to lepszym bylby nawet Majewski, albo Nawalka
Janas brał 1/30 tego co bierze Beenhaker...(w skali roku)
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2009, 20:50
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Janas brał 1/30 tego co bierze Beenhaker...(w skali roku)
A wyniki nie były lepsze
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 09.06.2009, 20:52
Coach napisał(a):Wyświetl post
A wyniki nie były lepsze

tak?

Janas przegrywal z mocnymi, czasem cos wiecej ugral z nimi, a wygrywal ze sredniakami i slabymi... a Leo? beznadzieja, nawet Irakowi jego armia nie daje rady

Leo WON!
Groundhopper
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2009, 20:53
hudinho napisał(a):Wyświetl post
A tak jeszcze odnośnie PZPNu:

w jakiś wiadomościach(nie pamietam ktora stacja) mówili ze do RPA pojechal Lato i ... 40 jego kolegów z żonami. Ciekawe za czyje pieniadze... to co sie dzieje to dramat.
Wyciąga 50 tysiaków miesięcznie więc może za "swoje".

Na tą mendę to patrzeć poprostu nie moge, Listkiewicz przy nim to był wręcz porządny gość . 20 lat minęło a te dziady, za przyzwoleniem mafii z fifa dalej tkwią w starym systemie i nikt nic nie może z tym zrobić...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.06.2009, 20:54
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
tak?

Janas przegrywal z mocnymi, czasem cos wiecej ugral z nimi, a wygrywal ze sredniakami i slabymi... a Leo? beznadzieja, nawet Irakowi jego armia nie daje rady

Leo WON!
Gloryfikowanie tego pseudo trenera jakim był jest i będzie Janas to już jest szczyt głupoty.
Czego jednak się nie zrobi by dopiec Beenhakerowi. Oczywiście nie bronię go i powinien odejść,
bo praktycznie od EURO 2008 nie zrobił nic dobrego ale bez przesady, żeby zaraz Janasa tutaj chwalić.

Nigdy więcej Janasów, Engelów, Wójcików ani tego typu podobnych fachowców.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.06.2009, 20:57
Jak patrzę na skład młodzieżówki, to muszę przyznać, że chce się człowiekowi żyć i patrzeć przez lekko różowe okulary w przyszłość. Mam nadzieję, że takie postacie jak Małecki, Rybus, Krychowiak czy Glik w niedługim czasie zadebiutują w kadrze seniorskiej.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2009, 20:59
pysio napisał(a):Wyświetl post
na Reprezentację bardziej zasługuje już Niedzielan! niż jakiś tam Komorowski?

kto to w ogóle jest ten Komorowski... kolejny wynalazek Leo z jakiegoś Górnika czy innej Cracovii z I Ligi? czy co? Komorowski... hehe...

Leo pewnie liczy, że stawiając na Komorowskiego wypromuje go jakoś, że koleś trafi do Legii lub Lecha.. w sumie w Zabrzu Leo ma układy, nie udało się z Pazdanem, nie udało z Zahorskim to teraz testuje Komorowskiego..

lol... LEO WON !!!

Taki jesteś mądry to powiedz kogo miał zabrać na zgrupowanie, jak nagle 20 osób zmęczonych po jedynie kilku meczach w sezonie?!

Wszyscy najeżdżają na Leo a tak naprawdę lepszego kandydata nie znajdziecie. PZPN chce trenera z Polski, tłumacząc to "polską myślą szkoleniową" - BZDURA! Coś takiego jak "polska myśl szkoleniowa" nie istnieje, leśne dziadki chcą mieć swoich ludzi u władzy w reprezentacji, najchętniej wrócili by do Engela. Wiadomo, Polak nie skrytykuje tak PZPN jak to robi na każdym kroku Leo, Polak będzie się niestety bał.

Czytacie wywiady z Holendrem? Porównuje swoją sytuację z sytuacją Hiddinka w Rosji - tam też na początku rządziła żelazna ręka. Jednak coś ruszyło i obecnie widzimy skutek tych działań - nie tylko w piłce reprezentacyjnej ale i klubowej.

Do czego zmierzam - to nie jest wina Leo, że sytuacja wygląda jak wygląda - owszem popełnia błędy, jak dziwna taktyka, czy niefortunne wypowiedzi - ale całokształt winy leży po stronie PZPN, przykład pierwszy z brzegu Grzesiu Lato i jego kilkudziesięciu współpracowników (z rodzinami!) jedzie do RPA rzekomo przyglądac się przygotowaniom piłkarzy. No nóż mi się w kieszeni otwiera To już nie można tych kilkudziesięciu(-set?) tysięcy wydać na skautów, czy rozwój młodzieży, tak by wreszcie podnieść poziom tej nędzy? A przykłady się niestety mnożą...

Leo ma u mnie poparcie
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.06.2009, 21:09
Coach napisał(a):Wyświetl post
A wyniki nie były lepsze
Reprezentacja pod wodzą Janasa rozegrała 49 meczów - 30 zwycięstw Polski - 6 remisów - 13 porażek. Bramki: 97-52.

Bilans Holendra jako szkoleniowca "biało-czerwonych" - 21 zwycięstw, 12 remisów i 11 porażek; bramki: 72-43 [44 mecze].

zrodlo: onet, wprost, sport, wlasne

Bilans Janasa lepszy.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 09.06.2009 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.06.2009, 21:19
reprezentacja pod wodzą Janasa:

PEWNY AWANS DO MISTRZOSTW ŚWIATA

reprezentacja pod wodzą Leo:

farciarski awans do mistrzostw europy
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.06.2009, 21:21
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Jak patrzę na skład młodzieżówki, to muszę przyznać, że chce się człowiekowi żyć i patrzeć przez lekko różowe okulary w przyszłość. Mam nadzieję, że takie postacie jak Małecki, Rybus, Krychowiak czy Glik w niedługim czasie zadebiutują w kadrze seniorskiej.
Tak tak. Różowe okulary. Polska U-21 - Liechtenstein U-21. Wynik 2:0. Już widzę ten debiut w kadrze seniorskiej po wygranej z kelnerami. Małecki jedynie nie wiem co tam robił bo powinien się zgrywać w RPA z pierwszym zespołem. (tylko jaki to był "pierwszy" zespół....)

wislacki napisał(a):Wyświetl post
Leo ma u mnie poparcie
Popieram.
Pismaki (ci co uwielbiali Leo przed EURO) i żelbetonPZPN powinni przestać siać ferment

wypowiedzi po meczu napisał(a):
Leo Beenhakker: - W pierwszej połowie zagraliśmy tak samo źle, jak z RPA. Na szczęście w drugiej części było dużo lepiej i nie przegraliśmy tego spotkania. Jestem strasznie rozczarowany tym zgrupowaniem. Ale zawsze wiedziałem, że Polska ma problemy z meczami w czerwcu. Dlatego w tym terminie nie graliśmy spotkań eliminacyjnych. Kalendarz ułożyliśmy tak, żeby w tym terminie wypadł mecz towarzyski.

Michał Żewłakow: - Cieszę się, że to już skończyło. To było dziesięć dni męczarni. O tych dwóch meczach chcemy już zapomnieć. Chodziliśmy tu struci, zdenerwowani, nakręcaliśmy się niepotrzebnie. Na to wszystko złożyło się wiele czynników - skład w jakim przyjechaliśmy, miejsce i termin. Nie chcę już więcej czegoś takiego przeżyć. I Stęskniliśmy się za Wronkami.

Marek Saganowski: - Anglicy i Holendrzy nigdy by nie zagrali na takim stadionie. To tak jakby oni przyjechali do Łodzi i kazałbym im grać na stadionie między blokami w Retkini. To nie jest brak szacunku? Pokazuje to jednak w jakim miejscu się znajdujemy.
pysio napisał(a):

na czym opierasz swoją teze?
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.06.2009, 21:31

Przypomnę tylko że gdyby Holendrzy nie ograli Czechów to przy naszej wtopie z Anglikami ten awans by sie bardzo oddalił więc "PEWNY" to zbyt duże słowo. Awans to ME napewno farciarski nie był, zapewniliśmy go sobie sami własnym zwycięstwem na kolejke przed końcem, nie trzeba było trzymac kciuków za inną reprezentacje.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 09.06.2009, 21:31

Dostrzegam tu pewną kurtuazję. Owszem, awans kadry Janasa do MŚ był pewny. Można rzec - wygraliśmy wszystko, co mogliśmy wygrać, a Anglicy faktycznie byli od nas lepsi.

W kwestii awansu na EURO, nie można powiedzieć, że to był fart. Bardzo dobra gra w obu meczach z Portugalią, niezłe występy z Serbami, swobodne wygrane z Belgią, głupie wpadki z grającymi antyfutbol Finami, no i 5 zwycięstw z kaukaskimi republikami, jedna beznadziejna porażka z Armenią na wyjeździe, gdzie niemal wszyscy wówczas potracili pkt.

Na imprezach obydwoje mieli równie fatalny bilans, śmiem twierdzić, że na MŚ pomimo zwycięstwa wypadliśmy gorzej, ponieważ Kostaryka i Ekwador to były ogórki, które trzeba było jebnąć po 3-0, natomiast Chorwaci i Niemcy, a do tego gospodarze Austriacy (którym pomogła ściana w postaci Webba), to jednak nieco wyższa półka.

Obecna kadra gra fatalnie. Nie ma co się oszukiwać. W tych zawodnikach (którzy byli w RPA) poza paroma wyjątkami nie widać już potencjału, ambicji, jakby to rzekł Kononowicz - nie ma niczego.

Trzeba wywalić dziada, bo jego czas faktycznie dobiegł już końca. Dać szansę jakiemuś młodszemu trenerowi pokroju Ulatowskiego czy Tarasiewicza, najlepiej z dnia na dzień, tak żeby nowy kołcz mógł dograć eliminacje, co pozwoliłoby na "poznanie" ekipy, a w razie ewentualnego awansu do MŚ (bez względu na wynik na nich) kontynuować pracę do EURO 2012.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2009, 21:36
Niektorzy dalej zyja meczami z Portugalia i Czechami... Dla przypomnienia, to Leos zremisowal i przegral z Finami , 2 razy zremisowal z Serbia, przegral z Armenia...ale to przeciez potegi pilkarskie .
Facet ma w pupie nasza pilke od poczatku zeszlego roku. Przeciez to on powoluje tych, a nie innych zawodnikow.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.06.2009, 21:39
wiesz ilu było "przemęczonych" sezonem?
czy myślisz że w bramce z Borucem/Fabiańskim, w ataku z Brożkiem/Jeleniem, na skrzydle z Błaszczykowskim etc etc... byśmy zagrali taki piach?
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.06.2009, 21:53
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niektorzy dalej zyja meczami z Portugalia i Czechami... Dla przypomnienia, to Leos zremisowal i przegral z Finami , 2 razy zremisowal z Serbia, przegral z Armenia...ale to przeciez potegi pilkarskie .
Facet ma w pupie nasza pilke od poczatku zeszlego roku. Przeciez to on powoluje tych, a nie innych zawodnikow.
Jesli o mnie chodzi to ja nie obronie Leona, nie żyje meczem z Portugalią i Czechami ale trzymajmy sie faktów, Janas wygrał wszystko poza Anglią a i tak bardzo różnie mogło byc gdyby nie porażka Czechów, Leon zaliczył kilka wtop ale awans zapewniliśmy sobie sami we własnym spotkaniu. Dlatego słowa "PEWNY" i "farciarski" są użyte na wyrost.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2009, 22:01
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Jesli o mnie chodzi to ja nie obronie Leona, nie żyje meczem z Portugalią i Czechami ale trzymajmy sie faktów, Janas wygrał wszystko poza Anglią a i tak bardzo różnie mogło byc gdyby nie porażka Czechów, Leon zaliczył kilka wtop ale awans zapewniliśmy sobie sami we własnym spotkaniu. Dlatego słowa "PEWNY" i "farciarski" są użyte na wyrost.
Dla mnie bardziej oczywisty byl jednak awans kadry Janasa(nie przapadam za tym panem). Za Beenhakkera mielismy poprostu ogromne szczescie(ze rywale tracili tyle pkt.), bo zaliczylismy tyle kompromitujacych wpadek(po ktorych polski selekcjoner wylecialby na pysk), ze trudno zliczyc. Jednak oczywiscie to wszystko zalezy od interpretacji.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.06.2009, 22:06
Od Euro ta kadra stacza się po równi pochyłej i pojedyńczy "wyskok" z Czechami niczego tu nie zmienia
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 09.06.2009, 22:13
"wyskok" z Czechami niczego nie zmienia, tym bardziej, że w zasadzie nie liczą się już oni w kontekście walki o 1.miejsce w grupie... poza tym - tamtejsza piłka reprezentacyjna jest chyba w jeszcze większym dołku niż polska, nie wiem, w czym sęk... ten dramatyczny mecz z Turkami na EURO pewnie ma z tym coś wspólnego.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.06.2009, 22:48
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Bo...wiadomosc.html

Co by nie mówić, to by sie przydał ;]
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.06.2009, 23:06
Panowie pal licho te MŚ, pal licho Beenhakkera, mnie martwi jedno. My przecież za 3 lata gramy na Euro jako gospodarze. Już powinny być poczynione ku temu kroki (tj. odmłodzenie reprezentacji). A tymczasem to wygląda jakbyśmy chcieli się doczołgać do RPA a o przyszłości już nikt nie myśli. Ja już szczerze wolę żeby oni do tego RPA nie awansowali. Wtedy przyjdzie nowy trener i będzie miał więcej czasu żeby ogarnąć młodzież i przygotować ją do 2012 roku.
W tym momencie powinien być zakaz gry w drużynie narodowej dla zawodników powyżej 30 roku życia
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.06.2009, 10:12
są kroki - testowanie Pazdanów, Zachorskich, Wilkow, Zająców, Kuropatw i Szynszyli.

Wyje*** na pysk tego je****go Leo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2009, 10:25
Pomijajac jak grali nasi reprezentanci- tego sie nawet ocenic nieda ale zwazywszy kto gral i ze mieli to wszystko wy...ne bo juz myslami byli na urlopach.

Ternim i celowosc tego zgrupowania to juz inna historia.

Ale na milosc Boska na jakim boisku oni grali wczoraj, toz ja grajaac w B, A klasie i V lidze gralem na lepszych. To juz w RPA nie ma innych boiski, nie dosc ze male to jeszcze krzywe a ten wal ziemny to mnie r......l podobny jest w Zbylitowskiejj Gorze kolo Tarnowa na poczatku myslalem ze tam graja ale komentator mnie wyprowadzil z bledu.

A propo komentatora jemu powinni kazac mecze szachistow kometowac na pewno atmosfera i dramaturgia byla by o wiele lepsza niz jest teraz
,
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.06.2009, 10:46
http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=50991

Nobla dla tego pana! znalazł PLUSY ^^

To jest dramat, w takim bagnie szukać jakiegoś .. szkiełka [nie powiem, że brylantu ]!

Ehh... Generalnie niektórzy mówią, że to przez to, że to nie jest ta pierwsza kadra. A ja chciałam zauważyć, że sporo osób z tego składu gra w tej kadrze A. Poza tym: Błaszczykowski czy Jeleń nie zbawią kadry. Tu by nawet Messi nie pomógł, ba! nawet nie wiem czy ksiądz/biskup/papież! poradzilby coś...
Piłkarzy mamy słabych, ale trenera [jak widać] jeszcze gorszego. I wiecie co: je*ią mnie te mecze z Portugalia czy Czechami. 2 udane na milion nieudanych to nawet równowagi nie ma! :| Pan Leo B. musi się zdecydować: pracuję ALBO napie*dalam na Bońka, Piechniczka itd ALBO spie*dalam do mojego murowanego domu. Denerwuje mnie tak, że bardziej już nie można. Niech se bierze tego Rogerka i niech spadają do Feyenordu (od razu piszę: nie nie jestem rasistką np. Oliego lubiłam :]).

Reprezentacja Polski w Piłce Nożnej? = DRAMAT!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.06.2009, 18:09
Gdyby tylko udalo sie przekonac Boenischa do gry w naszej kadrze . To byloby kapitalne wzmocnienie, lewa strone bysmy mieli obsadzona na jakis czas.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.06.2009, 18:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Wyje*** na pysk tego je****go Leo

Podpisuje sie pod twoim apelem wszytskimi kończynami które sa w mym posiadaniu

A Iwanski znwou sie czegos nawachał przed transmisją...

..,no bo kto normalny,fascynował by sie tym ze ktos z Polskich pilkarzy ograł jakiegos bidnego Irakijczyka .,i podniecał ze wogole jakąs akcje zmontowalismy

Troche załosne ..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 10.06.2009, 19:41
Luquas napisał(a):Wyświetl post
Gdyby tylko udalo sie przekonac Boenischa do gry w naszej kadrze . To byloby kapitalne wzmocnienie, lewa strone bysmy mieli obsadzona na jakis czas.

no tak... wtedy mamy cala lewa strone "zagraniczna", ale dla mnie bomba tylko znajac Leo to on go nie powola, albo tylko wyssle powolanie zamiast wczesniej z gosciem pogadac czy chce grac czy nie..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2009, 20:28
Jak czytam o tych wszystkich Boenischach i Obraniakach to mnie skręca. Ludzie, czy Wy za grosz honoru nie macie? Ja rozumiem walczyć o młodych chłopaków, którzy mają po kilkanaście lat i wahają się czy grać dla Polski... Ale jeździć po Europie i wyłapywać kolesi, którzy zorientowali się, że na swoją reprezentację są za ciency? To żałosne, lepiej dostać w dupsko od Armenii niż oglądać kadrę, której pół składu nie potrafi sklecić zdania w "ojczystym" języku.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.06.2009, 20:36
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
oglądać kadrę, której pół składu nie potrafi sklecić zdania w "ojczystym" języku.
I tak nie jest jeszcze tak źle. Popatrz na polską reprezentację w rugby...
Odpowiedz cytując
Goomis
Member

Od: 12.2005

Stary 10.06.2009, 21:24
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
ciach ...której pół składu nie potrafi sklecić zdania w "ojczystym" języku.
Przeciętny polski ligowy grajek też ma z tym kłopot.

W ogóle w moim odczuciu, idea reprezentacji narodowych powoli traci rację bytu.
Nie ma takiej kasy jak w klubach , więc i motywacja dla grajków mniejsza.
Co widać choćby po liście nieobecnych z powodu "ważnych spraw rodzinnych" na tym zgrupowaniu.

Ot świętem piłki powoli staje się finał LM a nie finał MŚ.

Pozdrawiam,
LJ
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów