The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2009, 22:21
Dziś ok 17tej przemierzałem park Jordana i doznałem lekkiego szoku bo dzwięki dobiegające z naszego stadionu informowały że praca wre
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 07.06.2009, 22:34
Fogi napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem gdzie to wyczytałeś. Może ja czegoś nie pamiętam. Najlepiej podaj źródło. Z tego co się orientuje, trzy dodatkowe rzędy mają mieć stare sektory C i AB. Wg projektu nazewnictow sektorów ma się zmienić po wybudowaniu całego stadionu. O składanych siedzeniach faktycznie slyszałem więc może to być prawda. Co do przerabiania okrąglaka...pierwsze słysze.

PS Coach to co zaznaczyłeś na zdjęciu to nie fosa. Jest to tylko "tymczasowa" droga dojścia. Sama fosa znajduje się bliżej trybuny i jest zasypana ziemią.
PS2 Swoja drogą zastanawia mnie czy naprawde bardziej opłacało się postawić kontenery za trybuną E, zamiast zagospodarować wnętrze D.

Coach prawidłowo zaznaczył na zdjęciu zasypaną fosę, która tymczasowo spełnia rolę dróg dojścia.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.06.2009, 22:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dziś ok 17tej przemierzałem park Jordana i doznałem lekkiego szoku bo dzwięki dobiegające z naszego stadionu informowały że praca wre
Dokladnie dwie maszyny kuly beton koło sektora D
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 07.06.2009, 23:33
Ciekaw jestem gdzie to wyczytałeś. Może ja czegoś nie pamiętam. Najlepiej podaj źródło. Z tego co się orientuje, trzy dodatkowe rzędy mają mieć stare sektory C i AB. Wg projektu nazewnictow sektorów ma się zmienić po wybudowaniu całego stadionu. O składanych siedzeniach faktycznie slyszałem więc może to być prawda. Co do przerabiania okrąglaka...pierwsze słysze.

PS Coach to co zaznaczyłeś na zdjęciu to nie fosa. Jest to tylko "tymczasowa" droga dojścia. Sama fosa znajduje się bliżej trybuny i jest zasypana ziemią.
PS2 Swoja drogą zastanawia mnie czy naprawde bardziej opłacało się postawić kontenery za trybuną E, zamiast zagospodarować wnętrze D.
własnie jak murawa bedzie o 80 cm nizej to co pod D i E bedzie widac beton pewie cos dorobia ze 2 lub 3 rzedy
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 08.06.2009, 08:00
Ale gdzie dorobia? Na fosie? Czy za fosa? Wymysliles...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Od: 11.2005

Stary 08.06.2009, 08:20
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Coach prawidłowo zaznaczył na zdjęciu zasypaną fosę, która tymczasowo spełnia rolę dróg dojścia.
Ludzie ogarnijcie się!!! Skoro piszesz, że Coach prawidłowo zaznaczył fose to co powiesz na to?:
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/100/11.jpg
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/102/5.jpg
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/8/1.jpg
Tak dla jasności było to pytanie retoryczne. Czasem warto się zastanowić zanim się coś napisze. Nie chodzi o to żeby wypisywać pierdoły. Jesli ktoś czegoś nie wie niech po prostu nie pisze. Inną sprawą są kretyńskie pytania. Poziom tego tematy stopniowo się obniża.

<>Umbro<> napisał(a):Wyświetl post
własnie jak murawa bedzie o 80 cm nizej to co pod D i E bedzie widac beton pewie cos dorobia ze 2 lub 3 rzedy
Architektem nie jestem, ale dorobienie 3 rzedów nie było by chyba problemem. Inna sprawa to to że D i E są bardziej strome od nowo budowanego dolnego piętra trybuny C wiec nie wiem czy zmieściły by się 3 rzędy. Patrząc realistycznie na ten pomysł to jest on niewykonalny.

Jeszcze na koniec takie moje małe dylematy i przemyślenia. Nie wydaje się wam że ta fosa jest za wąska? Wydaje mi się że na obecnym etapie można by swobodnie ją poszerzyć. Przynajmniej za sektorem D z wiadomych względów. Jeśli chodzi o sektor gości będzie on w rogu więc nie mam pomysłu na modyfikacje. Czy orientuje się ktoś czy fosa wszystkich trybun mają być przedzielone?(nie wiem czy wyraziłem się wystarczająco jasno- czy w rogach trybun bedzie jakaś scianka czy swobodne fosą będzie można obejść cały stadion). Czy do fos są przewidziane jakieś wejścia(drzwi)?. W przypadku Trybun D i E nic takiego nie występuje. Jeśli by się zdażyło że ktoś by tam wpadł to co? drabina?
Ostatnio edytowane przez Fogi : 08.06.2009 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 08.06.2009, 12:02
Jesli kogoś interesuje to niech sobie włączy kamerkę bo własnie jest ciąg dalszy burzenia trybuny
Odpowiedz cytując
Wombatrom
Junior Member

Od: 02.2003

Stary 08.06.2009, 13:18. re
A co się stało z kamerą która pokazuje postęp prac przy budowie trybuny C?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.06.2009, 13:24
Mamy nową kamerkę!

http://kamera.orge.pl/krakow2/
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 08.06.2009, 13:29
Wombatrom napisał(a):Wyświetl post
A co się stało z kamerą która pokazuje postęp prac przy budowie trybuny C?
Teraz pokazuje sektor AiB
A jesli nie wiesz to jest jeszcze taka:
https://www.2012.org.pl/pl/miasta-go...ow/kamera.html
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 08.06.2009, 16:02
a ten kawałek murawy ciekawe po co wycieli, pewnie sprzedaja na metry kwadratowe na allegro wogole to dziwne ze tak ją niszcza jakby nie moznabylo na boczne dac. Ja bym nawet z pocałowaniem ręki wziął bo kolo domu mam troche gorsza
A wie ktos jak oni zamierzaja postawic te skosne belki blizej trybuny E skoro nie ma tam kilku słupów w I rzedzie a na oficjalnej piszą że wszystkie juz słupy postawili?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.06.2009, 16:21
Na 100% wdarł się w tą informację z głównej błąd,nie możliwe że wszystkie słupy już stoją tak na oko brakuje 2 z prawej strony
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 08.06.2009, 16:30
Czy tylko u mnie teraz po tym adresem miast AiB jest cały stadion ? Też tak macie ?

https://www.2012.org.pl/images/krakow_aktualny_1024.jpg
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.06.2009, 16:35
Tak i teraz nic nie widać.
Stary widok na A i B był bardzo dobry, nie rozumiem czego zmienili lokacje kamery.
Odpowiedz cytując
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.06.2009, 16:41
zmienili bo tamta kamera była na jednym z słupów oświetleniowych na boisku kortowym, z tego co widziałem kilka dni temu tych słupów już nie ma więc kamera sama w powietrzu wisieć nie będzie
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.06.2009, 18:20
http://galeria.wislakrakow.com/20090...287_resize.jpg - chciałbym żeby pan O zaprojektował mi dom ;|
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.06.2009, 18:33
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
http://galeria.wislakrakow.com/20090...287_resize.jpg - chciałbym żeby pan O zaprojektował mi dom ;|
Przeciez tego za jakies dwa tygodnie juz nie bedzie, to bylo rozwiazanie tymczasowe
,
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.06.2009, 18:34
myślę że to będzie usunięte...

mam przynajmniej taką nadzieję...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Od: 11.2002

Stary 08.06.2009, 19:18
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
O cholera, jak to wygląda...
Taaaaaa...
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.06.2009, 19:22
Napewno teog nie usuną, no jak? Przeciez to podtrzymuje całe piętro budynku medialnego...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.06.2009, 19:24
Obudują i będzie piękny filar, może pan O. wymyśli coś a'la kolumna w stylu korynckim albo jońskim.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 08.06.2009, 19:34
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Napewno teog nie usuną, no jak? Przeciez to podtrzymuje całe piętro budynku medialnego...
Kolego drogi sympatyczny maszt oswietleniowy byl przed okraglakiem- tarasem okraglaka, i z tego co mi wiadomo to slupy oswietleniowe nie sa czescia konstrukcji nosnej budynkow.
Musial tam zostac bo i jak zapewniono by odpowiedznie naswietlenie stadionu z trzech masztow? ale inna sprawa jest ze mozna to bylo obudowac chocby regipsem.

Poszukaj zdiecia z budowy okraglaka to zobaczysz ze jest tam otwor ktory jest zabudowany, wyciagna to dzwigiem i to juz wkrotce.
A jak ?poprostu w pionie go do gory podciagna, nie jest to prosta operacja bo mozna uszkodzic okraglak ale wykonalna
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 08.06.2009 o godz. 19:44.
,
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.06.2009, 19:40
Na podlodze na dziurze po filarze poloza dywan i bedzie czarcia zapadka.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 08.06.2009, 19:54
To nawet nie chodzi o to czy to będzie usunięte czy nie. Przerażające jest to, że takie coś nawet tymczasowo w ogóle powstało. Prowizorka made in Poland. Przecież jakby to zobaczyli na "zachodzie" to by chyba ze śmiechu się porozkładali..
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 08.06.2009, 20:09
Jak z dziecmi Proszę Was skończcie z tymi kretyńskimi komentarzami bo człowiek zaczyna się irytować jak to czyta. Coraz wiecej tu pseudo fachowców wytykających błędy architektowi...szkoda tylko że sami nie reprezentują nic więcej. Te same pytania zadawane po 100 razy. A wystarczy poszukać odpowiedzi na poprzednich stronach. O obniżaniu murawy było pisane co najmniej pare razy a tu dalej jakieś dywagacje. Pytań i obaw o to że słup od oświetlenia pozostanie w pawilonie medialnym nawet nie chce mi się komentować.
Odpowiedz cytując
Wombatrom
Junior Member

Od: 02.2003

Stary 08.06.2009, 20:25. re
Reprezentacja z Irlandią zagra na Śląskim... moze jest jeszcze szansa?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.06.2009, 20:38
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To nawet nie chodzi o to czy to będzie usunięte czy nie. Przerażające jest to, że takie coś nawet tymczasowo w ogóle powstało. Prowizorka made in Poland. Przecież jakby to zobaczyli na "zachodzie" to by chyba ze śmiechu się porozkładali..
to zapodaj swój pomysł, jakbyś to rozwiązał...?

czekamy na Twoje propozycje

tak aby i okrąglak wybudować, i aby z oświetlenia korzystać.

ps: a "zachód" to ja mam głęboko...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 08.06.2009, 20:54
Czy orientuje się ktoś czy fosa wszystkich trybun mają być przedzielone?(nie wiem czy wyraziłem się wystarczająco jasno- czy w rogach trybun bedzie jakaś scianka czy swobodne fosą będzie można obejść cały stadion).
Podejrzewam, że ciągłości fosy nie będzie, w końcu w rogach trybun za bramkami są wycięcia mające jak się domyślam służyć za dojazdy dla karetek, wiec zrobienie fosy dookoła całego stadionu byłoby głupotą. Poza tym musimy się jakoś dostawać na murawe na fetach
Ostatnio edytowane przez Jurand : 08.06.2009 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 08.06.2009, 21:05
Fakt nie pomyślałem o tym. Jeśli chodzi o wejście na murawe wystarczy dostawić schodki- kładke co jednocześnie wyklucza problem przedwczesnego wtargnięcia na murawe
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2009, 21:12
Pawilon medialny jest strasznie niepraktyczny, zresztą ktoś już o tym dawno temu mówił, gdyby było inaczej to chyba nie musieliby przenosić wszystkiego do kontenerów
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów