The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2009, 13:22
1q2 napisał(a):
W okrągłym stole brali udział liczący się opozycjoniści a nie ulegli - że można było to lepiej rozegrać, nie przeczę, tyle że to akurat jest zmora tak różnych ważnych zdarzeń jak i życia codziennego.Ile razy wypominałeś sobie po czasie że mogłeś coś o wiele lepiej/inaczej zrobić.?
Jeśli sobie wypominam to jestem ze sobą szczery, tymczasem jakakolwiek dyskusja krytyczna o okrągłym stole powoduje u jego zwolenników czy uczestników gorsze reakcje niż tfu-rczość Nieznalskiej. OS stał się religią.

====================================

PiS traci u mnie resztki sympatii przez tę anty-kampanię, mającą jawne poparcie Jarosława, który w wywiadach oficjalnie mówi o porzuceniu kampanii spokoju - trzeba być debilem żeby do takich rzeczy przyznawać się w wywiadach. Masakra, oni nie mają jakiegokolwiek wyczucia marketingowego.

Ta PO nie musi nic robić, mając takich rywali.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.06.2009 o godz. 13:27.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.06.2009, 14:00
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
...oni nie mają jakiegokolwiek wyczucia marketingowego.
nawet się dzisiaj do tego przyznał
tzn zganił Tuska za marketing
nawet jeżeli K. ma rację, to wstyd mówić o czymś takim publicznie
oczywiście to mała rzecz.... ale jednak kamyczek do ogródka

i to już nie chodzi o wyczucie marketingowe
oni w ogóle jakiekolwiek wyczucie tracą
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.06.2009, 14:38
Jerzy Bukowski: Kompromitacja BOR

2009-06-05
http://dzisiejsze_artykuly.netbird.pl/a/12403,1
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.06.2009, 20:19
Panowie czasu niewiele ale proponuję zając się czymś w miarę konstruktywnym. Są wybory, a więc są także kursy u buków Poniżej oferta z totomixa:

i milenium, ciekawsza oferta:

Ostatnio edytowane przez Skipper : 05.06.2009 o godz. 20:34.
everybody on earth wanna rap
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.06.2009, 23:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W okrągłym stole brali udział liczący się opozycjoniści a nie ulegli - że można było to lepiej rozegrać, nie przeczę, tyle że to akurat jest zmora tak różnych ważnych zdarzeń jak i życia codziennego.Ile razy wypominałeś sobie po czasie że mogłeś coś o wiele lepiej/inaczej zrobić.?

Tak na marginesie, to akurat byłem w podróży jak nasz prezydent wygłaszał orędzie dla partii brata/przemowę z okazji 4 czerwca.Nie ukrywam że go nie znoszę, ale takiego bełkotu tom dawno nie słyszał.'Cudów nie ma - wszystko ściema' - jakbym słyszał żuli z pod sklepu.(gdzie żeby nie było - przemowę słyszałem w całości a ten fragment to tylko wisienka na torcie)+ jak nie wiele mnie rusza - BBN i raport że za śmierć kolesia obciętego przez talibów, odpowiada rząd - ja .......e, to nawet nie jest rynsztok..Nigdy nie miałem ani cienia wątpliwości że to są chorzy ludzie ale to , przy całej żenadzie z obydwu stron , to jest coś czego nasz kraj jeszcze nie doświadczył.
Rynsztok?

To jak określisz popisy posła Palikota czy chociażby dzisiejsze plakaty PO (te ze świńskimi zadami)?

"PiS traci u mnie resztki sympatii przez tę anty-kampanię, mającą jawne poparcie Jarosława, który w wywiadach oficjalnie mówi o porzuceniu kampanii spokoju - trzeba być debilem żeby do takich rzeczy przyznawać się w wywiadach. Masakra, oni nie mają jakiegokolwiek wyczucia marketingowego."

Nie jestem specem od marketingu ale wydaje mi się że skuteczność kampanii PiS będzie można ocenić w niedzielę wieczorem. Po przedstawieniu wyników wyborów. Podobno według sondaży wcale nie jest z PiS tak źle.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.06.2009 o godz. 23:29.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.06.2009, 01:52
Skipper - jak dla mnie PO mniej niż 45 - 1.75 , Pis więcej niż 25 - 1.75 - to takie małe pewniaki.Na oko jak dla mnie - 41/30/14/6 -licząc partie które są w sejmie - boję się że wykształciuchy oleją kwestie i będzie jeszcze gorzej

wiślak68 - odróżniaj mniej czy bardziej żałosne gierki od totalnego żerowania na ludzkiej śmierci.Ja już pisałem o tej sprawie(porwania a nie szukania winnych) jakiś czas temu - co lepsze, żona czy konkubina ,tego człowieka, jest tak samo zniesmaczona tym co BBN opublikował.Są granice - Przy Blidzie LSD je przekroczył, teraz to one poszły się jebać dokumentnie i nie bardzo sobie wyobrażam coś bardziej obrzydliwego.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.06.2009 o godz. 01:55.
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Stary 06.06.2009, 17:09
wiślak68 - odróżniaj mniej czy bardziej żałosne gierki od totalnego żerowania na ludzkiej śmierci.Ja już pisałem o tej sprawie(porwania a nie szukania winnych) jakiś czas temu - co lepsze, żona czy konkubina ,tego człowieka, jest tak samo zniesmaczona tym co BBN opublikował.Są granice - Przy Blidzie LSD je przekroczył, teraz to one poszły się jebać dokumentnie i nie bardzo sobie wyobrażam coś bardziej obrzydliwego.
Obawiam się że różni nas kwestia wrażliwości. Coś co Tobie wydaje się dopuszczalne (jak to określasz: mniej czy bardziej żałosne gierki) dla mnie jest totalnym upadkiem. I vice versa.
Nie znam raportu BBN dlatego trudno mi sie do niego bezpośrednio odnieść wiem natomiast (powiedzmy że z różnych źródeł) że sprawa z zakładnikiem w Pakistanie została spieprzona przez MSZ i osobiście przez Radka, męża swojej żony, Sikorskiego w sposób absolutnie beznadziejny. I krytyka/piętnowanie ministra w tej sprawie jest jak najbardziej wskazane chociażby dlatego żeby uniknąć podobnych kompromitacji w przyszłości. A niestety MSZ pod wodzą tego pożal się Boże ministra to tykająca bomba zegarowa której wybuch moża nas wszystkich kosztować bardzo dużo.
Zastanawia mnie też dlaczego razi Cię żerowanie na ludzkiej śmierci w przypadku SLD i Blidy a zapominasz że pod ten sam case podczepiła się PO. Czyli co: SLD i PiS nie może a PO tak bo w ich przypadku to są tylko "mniej czy bardziej żałosne gierki?"
Każdy z nas ma jakieś poglądy które powodują że trudno mu być obiektywnym. Dobrze by natomiast było aby przy formowaniu swoich kategorycznych sądów pamiętać o tej swojej ułomności.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2009 o godz. 17:13.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 07.06.2009, 13:37
cpc napisał(a):Wyświetl post
Armia Polska liczy juz podobno tylko 100 tys wojska...

kojarzycie zapewne co mam na mysli

20 lat sukcesu i "glebokich" przemian...

115 830 na dziń 30.04.2009.
W tym:
- generałowie: 127
- oficerowie: ok. 22 370
- podoficerowie zawodowi: ok. 41 540
- szeregowi zawodowi: ok. 14 240
- żołnierze niezawodowi: ok. 37 600

A ciekawe ile powinno być Twoim zdaniem? Jestes też w stanie powiedzieć ile to by kosztowało i skąd ci żołnierze mieliby być.
Pewnie z poboru, tak jak i Ty pewnie byłeś .
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.06.2009, 21:06
Sondaże pokazują , że mamy w chadecji 28 posłów .
Niezły wynik , tylko 2 mandaty mniej niż francuzi a 5 wiecej od Hiszpanów . Wyniki z Włoch jeszcze nie podane .
Można walczyć o Buzka z silnymi argumentami .
Pewnie PO pójdzie w dół o 1,5 % a PiSowi skoczy do góry o 1,5 % , ale nie wiem czy to będzie miało wpływ na utratę/zysk mandatu .
Frekwencja żałosna .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.06.2009 o godz. 21:18.
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.06.2009, 21:14
EJ czy tylko mi się wydaje czy oni na TVP nie podali wyników ogólnopolskich tylko od razu te z Warszawy ?
Skipper
Senior Member

Stary 07.06.2009, 21:15
3 sondaże i każdy co innego pokazuje więc trzeba poczekac aż ziomek z PKW co nam ciekawszego powie.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__dla_PiS.html
everybody on earth wanna rap
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.06.2009, 21:15
Dobrze Ci się zdaje ...
Boomcha
Senior Member

Stary 07.06.2009, 21:19
Wygląda na to, że naród popiera słuszną linie rządu i partii. Rząd narodowi dziękuje za poparcie i mandat do kontynuowania obecnej polityki.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.06.2009, 21:24
Najlepsze jest to, że ze wstępnych wyników wyborów zadowolone jest zarówno PO jak i PiS, tak więc naród ucześliwił obie partie
Mareq
Senior Member

Stary 07.06.2009, 21:26
PO , PiS , SLD , PSL
Wszyscy są szczęśliwi

łosz kurna w tvn24 zrobili teleportacje reporterki
skurczybyki

Póki co socjalisci dostają po dupsku w całej Europie .
Z tych krajów z których znamy wyniki , to w zasadzie wygrali tylko w Grecji i na Malcie.
Nawet w Hiszpanii gdzi rządzą , przegrali z Partido Popular .
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.06.2009, 21:31
W ogóle zawsze po ogłoszeniu wyników wyborów warto posłuchac wypowiedzi przewodniczacych - to zaklinanie rzeczywistości jest niebywałe - np. takie PSL - zdobywa ok. 7%, a Pawlak mówi, że dziekuje ze niezwykle wysokue popracie dla ich kadydatów, podobnie SLD i zadowolenie Napieralskiego .... kurczę, żeby choc tak w 20% posiąść umiejętność odwracania przysłowiowego "kota ogonem" - Polityka to jednak naprawdę piękna szopka.
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 07.06.2009, 22:08
Słyszał ktoś wypowiedź Schetyny dla TVN24?

Repoterka: Trzymał pan kciuki za Kraków?
Schetyna: Tak trzymałem kciuki za Kraków ... Za Wisłę Kraków jak zdobywała mistrzostwo...

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2009, 22:27
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
Wygląda na to, że naród popiera słuszną linie rządu i partii. Rząd narodowi dziękuje za poparcie i mandat do kontynuowania obecnej polityki.
To nie tak - Gdyby Pis w tak nieprawdopodobny sposób nie zraził do siebie 2/3 ludzi w naszym kraju to PO dostała by już dziś po dupie.A tak to mamy dosyć komiczną sytuacje że rząd nie musi robić zbyt wiele bo de facto całą robotę odwalają 'bracia słabi'.

ps.nie dane mi było niestety dziś zagłosować , otóż okazało się że nie ma mnie na liście...W mig skumałem ocb.
Otóż jakoś na jesieni po....10 latach przypomniało sobie o mnie wojsko.Próbowali różnych sposobów a że nie dane im było wręczyć mi żadnego wezwania to uruchomili procedurę przymusowego wymeldowania mnie i jak widać udało im się to, a żeby się zameldować potrzebna jest...książeczka wojskowa.Tak więc jutro czeka mnie wizyta u smutnych panów od machania karabinkami.
Ciekawe jak to się skończy - mam nadzieje że nie aresztem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.06.2009 o godz. 22:36.
94 - Allah Akbar!!
Sensej
Senior Member

Stary 07.06.2009, 22:36
Róża !!!! Brawo !! Ciesze sie ze moj glos sie nie zmarnował.

Pierwsza ktora nie lizała dupy innym !
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.06.2009, 23:11
w śląskim, małopolskim-świętokrzyskim słabsze wyniki PO
czyżby rewanż za euro ;-)
ponoć ze śląskiego 2-PiS 1 PO 1 SLD
i dobry wynik Ziobry w małop-swiętkrz.
wislak68
Senior Member

Stary 07.06.2009, 23:22
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Róża !!!! Brawo !! Ciesze sie ze moj glos sie nie zmarnował.

Pierwsza ktora nie lizała dupy innym !
Myślę że lizała. Temu grafowi. Arystokraci są z reguły trochę zboczeni.

A tak na serio z komentarzami warto poczekać do ogłoszenia oficjalnych wyników. Sondaże TVP są bardzo fragmentaryczne (jak rozumiem robione tylko w niektórych miastach) a sondaże TVN to w ogóle jakiś żart (zwykły sondaż telefoniczny tyle że robiony na większej, 2k próbie).
Zgadzam się z Mareczkiem (chba po raz pierwszy) że w wyniku oficjalnym w stosunku do sondażu powinno trochę wzosnąć PiS i spaść PO. Gdyby było tak faktycznie to oznaczałoby że zachował się mniej wiecej status quo z wyborów parlamentarnych.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2009, 23:27
dziś jakiś dzień zgody , bo ja też myślę że wyniki mogą się różnić i to sporo. - Jedno jest już raczej jasne - status quo utrzymany, tyle że 27% to dużo, jeśli porównać to zeszłych wyborów ale ogólnie bardzo mało.
94 - Allah Akbar!!
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.06.2009, 23:32
jedna z wiekszych niespodzianek to klęska Pana Krzaklewskiego na Podkarpaciu i tym samy zwyciestwo na rzecz Pani Łukacijewska z PO.
lekko podsumując te wybory, 24 mandaty PO plus 4 PSL-u daje wynik 28, a to wynik naprawde bardzo dobry,dla Polski oczywiscie.

edit.mnie równiez osobiscie cieszy porażka Libertasu
Ostatnio edytowane przez Dubi : 07.06.2009 o godz. 23:38.
Mareq
Senior Member

Stary 07.06.2009, 23:36
Cytat:
Myślę że lizała. Temu grafowi. Arystokraci są z reguły trochę zboczeni.
Ahh ten wysoki poziom dowcipu . Słoma z butów wystaje , oj wystaje .

Cytat:
zwykły sondaż telefoniczny tyle że robiony na większej, 2k próbie
7 k
co nie zmienia faktu , że tego typu prognozy kruche mogą być .

Cieszy osłabienie socjalistów i sromotna porażka Libertas w Europie.
Jak widać sama telewizja nie wystarczy , żeby z politycznego smrodu zrobić markowe perfumy .

Patrząc pod kątem PE , to razem z Niemcami mamy w chadecji ponad 70 głosów , więcj niż Francuzi i Włosi (okazuje się , że wprowadzili 36 posłów , sporo) .
Zobaczymy , kto zbuduje lepszą koalicję .

Partia piratów ze Szwecji wprowadziła swojego przedstawiciela
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.06.2009 o godz. 23:53.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2009, 23:41
Podejrzewam, że końcowe będą gorsze dla PiSu niż sondaż TVNu, niestety.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
hunter
Senior Member

Stary 08.06.2009, 00:06
My tu gadu-gadu o Polsce, ale dużo ciekawsze rzeczy podziały się w innych krajach. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj Wielka Brytania i tamtejsze wyniki - sromotna porażka Partii Pracy i wygrana Konserwatystów oraz Partia Niepodległości. Dwie zwycięskie partie są bardzo "anty" wobec Traktatu Lizbońskiego i jeśli wszystko pójdzie - miejmy nadzieję - dobrze, to wnet na Wyspach może dojść do referendum i odrzucenia traktatu. A wówczas eurokratom przybędzie dodatkowy wrzód na tyłku, który będzie miał dużo poważniejsze konsekwencje niż ten irlandzki.

Co do Polski, to nieco bawi mnie już cała sytuacja z Buzkiem i jego kandydaturą na przewodniczącego europarlamentu. Po pierwsze, to jestem przekonany że nim nie zostanie. Po drugie, nie jest to tak istotne stanowisko jakby się mogło wydawać po medialnej propagandzie.

I wreszcie na koniec. Ciekawe wyniki wyborów w Holandii
Ostatnio edytowane przez hunter : 08.06.2009 o godz. 00:09.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2009, 00:11
hunter - ale Anglia już dawno temu ratyfikowała traktat więc o czym Ty piszesz?
94 - Allah Akbar!!
Sędzia
Senior Member

Stary 08.06.2009, 00:13
hunter - ale Anglia już dawno temu ratyfikowała traktat więc o czym Ty piszesz?
Cameron obiecuje oddać pod referendum Traktat w razie gdyby Konserwatyści przejęli władzę przed jego wejściem w życie.

Choć nie wiem jak by to miało wyglądać wedle prawa międzynarodowego.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.06.2009, 00:28
Fajnie, że się pozbyliśmy Ziobry i Senyszyn z Krakowa, przynajmniej do wyborów parlamentarnych, bo pewnie wtedy złożą mandacik EuroPosłów...

Martwi mnie wynik UPRu, no ale cóż... I tak PE nie ma żadnych kompetencji, więc nic by tam nie zrobili.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
wislak68
Senior Member

Stary 08.06.2009, 00:40
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ahh ten wysoki poziom dowcipu . Słoma z butów wystaje , oj wystaje .
Mareczku,

Jeśli masz tak dokładną wiedzę na temat pożycia małżeńskiego grafinii i grafa że możesz z ręką na sercu zaświadczyć iż moja wcześniejsza teza jest fałszywa nie pozostaje mi nic innego jak przyznać że się pomyliłem.
Jeśli jednak Twoja wiedza w tym względzie nie pozwoli Ci na zajęcie aż tak jednoznaczenego stanowiska z przykrością będę musiał stwierdzić że Twoja opinia jest hmm... wyrażona nieco zbyt dosłownie. Obawiam się wręcz że mniej wyrobiony czytelnik mógł by ją nawet uznać za nieco prostacką i świadczącą o przykrych przypadłościach jej autora.
Nie musisz też aż tak ostentacyjnie wspominać o słomie wystającej ci z butów. Rozumiem że Cię to boli ale zapewniam Cię że już od jakiegoś czasu zaakceptowaliśmy ten Twój feler.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów