|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
1q2 napisał(a):
==================================== PiS traci u mnie resztki sympatii przez tę anty-kampanię, mającą jawne poparcie Jarosława, który w wywiadach oficjalnie mówi o porzuceniu kampanii spokoju - trzeba być debilem żeby do takich rzeczy przyznawać się w wywiadach. Masakra, oni nie mają jakiegokolwiek wyczucia marketingowego. Ta PO nie musi nic robić, mając takich rywali.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.06.2009 o godz. 13:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nawet się dzisiaj do tego przyznał
![]() tzn zganił Tuska za marketing nawet jeżeli K. ma rację, to wstyd mówić o czymś takim publicznie oczywiście to mała rzecz.... ale jednak kamyczek do ogródka i to już nie chodzi o wyczucie marketingowe oni w ogóle jakiekolwiek wyczucie tracą ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Panowie czasu niewiele ale proponuję zając się czymś w miarę konstruktywnym. Są wybory, a więc są także kursy u buków
Poniżej oferta z totomixa:![]() i milenium, ciekawsza oferta: ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper : 05.06.2009 o godz. 20:34.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
To jak określisz popisy posła Palikota czy chociażby dzisiejsze plakaty PO (te ze świńskimi zadami)? "PiS traci u mnie resztki sympatii przez tę anty-kampanię, mającą jawne poparcie Jarosława, który w wywiadach oficjalnie mówi o porzuceniu kampanii spokoju - trzeba być debilem żeby do takich rzeczy przyznawać się w wywiadach. Masakra, oni nie mają jakiegokolwiek wyczucia marketingowego." Nie jestem specem od marketingu ale wydaje mi się że skuteczność kampanii PiS będzie można ocenić w niedzielę wieczorem. Po przedstawieniu wyników wyborów. Podobno według sondaży wcale nie jest z PiS tak źle.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.06.2009 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Skipper - jak dla mnie PO mniej niż 45 - 1.75 , Pis więcej niż 25 - 1.75 - to takie małe pewniaki
.Na oko jak dla mnie - 41/30/14/6 -licząc partie które są w sejmie - boję się że wykształciuchy oleją kwestie i będzie jeszcze gorzej![]() wiślak68 - odróżniaj mniej czy bardziej żałosne gierki od totalnego żerowania na ludzkiej śmierci.Ja już pisałem o tej sprawie(porwania a nie szukania winnych) jakiś czas temu - co lepsze, żona czy konkubina ,tego człowieka, jest tak samo zniesmaczona tym co BBN opublikował.Są granice - Przy Blidzie LSD je przekroczył, teraz to one poszły się jebać dokumentnie i nie bardzo sobie wyobrażam coś bardziej obrzydliwego.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.06.2009 o godz. 01:55.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie znam raportu BBN dlatego trudno mi sie do niego bezpośrednio odnieść wiem natomiast (powiedzmy że z różnych źródeł) że sprawa z zakładnikiem w Pakistanie została spieprzona przez MSZ i osobiście przez Radka, męża swojej żony, Sikorskiego w sposób absolutnie beznadziejny. I krytyka/piętnowanie ministra w tej sprawie jest jak najbardziej wskazane chociażby dlatego żeby uniknąć podobnych kompromitacji w przyszłości. A niestety MSZ pod wodzą tego pożal się Boże ministra to tykająca bomba zegarowa której wybuch moża nas wszystkich kosztować bardzo dużo. Zastanawia mnie też dlaczego razi Cię żerowanie na ludzkiej śmierci w przypadku SLD i Blidy a zapominasz że pod ten sam case podczepiła się PO. Czyli co: SLD i PiS nie może a PO tak bo w ich przypadku to są tylko "mniej czy bardziej żałosne gierki?" Każdy z nas ma jakieś poglądy które powodują że trudno mu być obiektywnym. Dobrze by natomiast było aby przy formowaniu swoich kategorycznych sądów pamiętać o tej swojej ułomności.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2009 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
115 830 na dziń 30.04.2009. W tym: - generałowie: 127 - oficerowie: ok. 22 370 - podoficerowie zawodowi: ok. 41 540 - szeregowi zawodowi: ok. 14 240 - żołnierze niezawodowi: ok. 37 600 A ciekawe ile powinno być Twoim zdaniem? Jestes też w stanie powiedzieć ile to by kosztowało i skąd ci żołnierze mieliby być. Pewnie z poboru, tak jak i Ty pewnie byłeś . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Sondaże pokazują , że mamy w chadecji 28 posłów .
Niezły wynik , tylko 2 mandaty mniej niż francuzi a 5 wiecej od Hiszpanów . Wyniki z Włoch jeszcze nie podane . Można walczyć o Buzka z silnymi argumentami . Pewnie PO pójdzie w dół o 1,5 % a PiSowi skoczy do góry o 1,5 % , ale nie wiem czy to będzie miało wpływ na utratę/zysk mandatu . Frekwencja żałosna .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.06.2009 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
EJ czy tylko mi się wydaje czy oni na TVP nie podali wyników ogólnopolskich tylko od razu te z Warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
3 sondaże i każdy co innego pokazuje więc trzeba poczekac aż ziomek z PKW co nam ciekawszego powie.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__dla_PiS.html ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dobrze Ci się zdaje ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to, że naród popiera słuszną linie rządu i partii. Rząd narodowi dziękuje za poparcie i mandat do kontynuowania obecnej polityki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że ze wstępnych wyników wyborów zadowolone jest zarówno PO jak i PiS, tak więc naród ucześliwił obie partie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PO , PiS , SLD , PSL
Wszyscy są szczęśliwi łosz kurna w tvn24 zrobili teleportacje reporterki skurczybyki Póki co socjalisci dostają po dupsku w całej Europie . Z tych krajów z których znamy wyniki , to w zasadzie wygrali tylko w Grecji i na Malcie. Nawet w Hiszpanii gdzi rządzą , przegrali z Partido Popular . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
W ogóle zawsze po ogłoszeniu wyników wyborów warto posłuchac wypowiedzi przewodniczacych - to zaklinanie rzeczywistości jest niebywałe - np. takie PSL - zdobywa ok. 7%, a Pawlak mówi, że dziekuje ze niezwykle wysokue popracie dla ich kadydatów, podobnie SLD i zadowolenie Napieralskiego .... kurczę, żeby choc tak w 20% posiąść umiejętność odwracania przysłowiowego "kota ogonem" - Polityka to jednak naprawdę piękna szopka.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Słyszał ktoś wypowiedź Schetyny dla TVN24?
Repoterka: Trzymał pan kciuki za Kraków? Schetyna: Tak trzymałem kciuki za Kraków ... Za Wisłę Kraków jak zdobywała mistrzostwo... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ps.nie dane mi było niestety dziś zagłosować , otóż okazało się że nie ma mnie na liście...W mig skumałem ocb. Otóż jakoś na jesieni po....10 latach przypomniało sobie o mnie wojsko.Próbowali różnych sposobów a że nie dane im było wręczyć mi żadnego wezwania to uruchomili procedurę przymusowego wymeldowania mnie i jak widać udało im się to, a żeby się zameldować potrzebna jest...książeczka wojskowa.Tak więc jutro czeka mnie wizyta u smutnych panów od machania karabinkami. Ciekawe jak to się skończy - mam nadzieje że nie aresztem ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.06.2009 o godz. 22:36.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Róża !!!! Brawo !! Ciesze sie ze moj glos sie nie zmarnował.
Pierwsza ktora nie lizała dupy innym ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
w śląskim, małopolskim-świętokrzyskim słabsze wyniki PO
czyżby rewanż za euro ;-) ponoć ze śląskiego 2-PiS 1 PO 1 SLD i dobry wynik Ziobry w małop-swiętkrz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak na serio z komentarzami warto poczekać do ogłoszenia oficjalnych wyników. Sondaże TVP są bardzo fragmentaryczne (jak rozumiem robione tylko w niektórych miastach) a sondaże TVN to w ogóle jakiś żart (zwykły sondaż telefoniczny tyle że robiony na większej, 2k próbie). Zgadzam się z Mareczkiem (chba po raz pierwszy) że w wyniku oficjalnym w stosunku do sondażu powinno trochę wzosnąć PiS i spaść PO. Gdyby było tak faktycznie to oznaczałoby że zachował się mniej wiecej status quo z wyborów parlamentarnych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dziś jakiś dzień zgody , bo ja też myślę że wyniki mogą się różnić i to sporo. - Jedno jest już raczej jasne - status quo utrzymany, tyle że 27% to dużo, jeśli porównać to zeszłych wyborów ale ogólnie bardzo mało.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jedna z wiekszych niespodzianek to klęska Pana Krzaklewskiego na Podkarpaciu i tym samy zwyciestwo na rzecz Pani Łukacijewska z PO.
lekko podsumując te wybory, 24 mandaty PO plus 4 PSL-u daje wynik 28, a to wynik naprawde bardzo dobry,dla Polski oczywiscie. edit.mnie równiez osobiscie cieszy porażka Libertasu
Ostatnio edytowane przez Dubi : 07.06.2009 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
co nie zmienia faktu , że tego typu prognozy kruche mogą być . Cieszy osłabienie socjalistów i sromotna porażka Libertas w Europie. Jak widać sama telewizja nie wystarczy , żeby z politycznego smrodu zrobić markowe perfumy . Patrząc pod kątem PE , to razem z Niemcami mamy w chadecji ponad 70 głosów , więcj niż Francuzi i Włosi (okazuje się , że wprowadzili 36 posłów , sporo) . Zobaczymy , kto zbuduje lepszą koalicję . Partia piratów ze Szwecji wprowadziła swojego przedstawiciela ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.06.2009 o godz. 23:53.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podejrzewam, że końcowe będą gorsze dla PiSu niż sondaż TVNu, niestety.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My tu gadu-gadu o Polsce, ale dużo ciekawsze rzeczy podziały się w innych krajach. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj Wielka Brytania i tamtejsze wyniki - sromotna porażka Partii Pracy i wygrana Konserwatystów oraz Partia Niepodległości. Dwie zwycięskie partie są bardzo "anty" wobec Traktatu Lizbońskiego i jeśli wszystko pójdzie - miejmy nadzieję - dobrze, to wnet na Wyspach może dojść do referendum i odrzucenia traktatu. A wówczas eurokratom przybędzie dodatkowy wrzód na tyłku, który będzie miał dużo poważniejsze konsekwencje niż ten irlandzki.
Co do Polski, to nieco bawi mnie już cała sytuacja z Buzkiem i jego kandydaturą na przewodniczącego europarlamentu. Po pierwsze, to jestem przekonany że nim nie zostanie. Po drugie, nie jest to tak istotne stanowisko jakby się mogło wydawać po medialnej propagandzie. I wreszcie na koniec. Ciekawe wyniki wyborów w Holandii
Ostatnio edytowane przez hunter : 08.06.2009 o godz. 00:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hunter - ale Anglia już dawno temu ratyfikowała traktat więc o czym Ty piszesz?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cameron obiecuje oddać pod referendum Traktat w razie gdyby Konserwatyści przejęli władzę przed jego wejściem w życie.
Choć nie wiem jak by to miało wyglądać wedle prawa międzynarodowego. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Fajnie, że się pozbyliśmy Ziobry i Senyszyn z Krakowa, przynajmniej do wyborów parlamentarnych, bo pewnie wtedy złożą mandacik EuroPosłów...
Martwi mnie wynik UPRu, no ale cóż... I tak PE nie ma żadnych kompetencji, więc nic by tam nie zrobili. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareczku,
Jeśli masz tak dokładną wiedzę na temat pożycia małżeńskiego grafinii i grafa że możesz z ręką na sercu zaświadczyć iż moja wcześniejsza teza jest fałszywa nie pozostaje mi nic innego jak przyznać że się pomyliłem. Jeśli jednak Twoja wiedza w tym względzie nie pozwoli Ci na zajęcie aż tak jednoznaczenego stanowiska z przykrością będę musiał stwierdzić że Twoja opinia jest hmm... wyrażona nieco zbyt dosłownie. Obawiam się wręcz że mniej wyrobiony czytelnik mógł by ją nawet uznać za nieco prostacką i świadczącą o przykrych przypadłościach jej autora. Nie musisz też aż tak ostentacyjnie wspominać o słomie wystającej ci z butów. Rozumiem że Cię to boli ale zapewniam Cię że już od jakiegoś czasu zaakceptowaliśmy ten Twój feler. |
|
|