|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Zachęcam również, do filmu " Generał - zamach na Giblartarze". ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oglądałem.Musze powiedzieć, że jak nie lubie dramatów tak ten nawet mi się podobał. Mimo że trochę naciągany to warto zobaczyć.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogladal ktos 30 dni mroku ? Warto isc do kina ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
bylem dzis w kinie na Wojnie Polsko - Ruskiej film dosyc 'psychodeliczny' ale naprawde wart obejrzenia. No i to "Arka Gdynia ****a świnia" rozbroiło mnie
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś obejrzy już "Inglorious bastards" to niech coś napisze.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja byłam ostatnio na "Vicky,Cristina,Barcelona" - fajny film, ale z pewnością nie jest to komedia, mimo reklamy "Humor Allena w świecie Almodovara"
. świetna muzyka i rewelacyjna Penelope Cruz. Film z rodzaju lekkich i przyjemnych, ale jak na Allena przystało na odpowiednim poziomie.Widziałam też "Tatarak" - nie przepadam za obecnymi filmami Wajdy, ale ten mnie zaskoczył na plus zrobiony jest niekonwencjonalnie - zawiera m.in. bardzo ciekawą i odważną konstrukcję wprowadzenia w fabułę filmumonologu Krystyny Jandy dotyczącego choroby i śmierci jej męża. Temat trudny, atmosfera klastrofobiczna i bardzo duszna ... film, który się pamięta ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tzn nie można się wiele po filmie wiele spodziewać ale jeżeli ktoś lubi gatunek żywy trup/wampir to można na to iść bo film zrobiony jednak z jakims pomysłem... ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Witam! Prosze o pomoc przy namierzeniu tytułu pewnego filmu. Film nakręcony był w jakimś azjatyckim państwie- być może Hongkong , Chiny albo ew. Japonia. Akcja polega na tym że pewien wojownik przybywa do cesarza z mieczem jakiegoś innego wojownika i opowiada mu jak ten miecz zdobył pokonując 4 samurajów (?). Ostatnia scena filmu to zabójstwo tego cesarza po tym jak wojownik mógł się do niego zbliżyć na ileś tam kroków i wykonać jakiś tam cios. Opis może nie zbyt dokładny ale charakterystyczny. Każdy kto widział wie o co mi chodzi.
![]()
Jazda Jazda Jazda BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Dom Latających Sztyletów? ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
ten film to HERO z Jet Li, musial podejsc na 10 kroków aby zabic cesarza ale na koncu sie rozmyslil i oni zabijaja jego ![]() ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
heh, popieram zdanie Macieja a nawet pójdę dalej.Ten film ma możliwości by być świetnym ale nie daje rady.Może z brak laku warto iść do kina ale po wyjściu czujesz zajebisty niedosyt.
A co do nowego filmu Tarantino - będzie dopiero we wrześniu w kinach a wiedząc jak Tarantino strzeże swoich dzieł, ciężko przypuszczać by szybko pojawiła się wersja DVD RIP - po kilku recenzjach ,niezbyt pochlebnych jestem prawie pewny że będzie to kolejny zajebisty film Tarantino ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oglądał ktoś "Piątek 13"? Jest sens iść czy sobie odpuścić?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Polecam : Nędzne Psy Peckinpaha , wszystkie odcinki Świętego z R.Moorem , 3 filmy G.Ritchie ( Przękret, Rockanrolla, Porachunki) , Ziemię Obiecaną Wajdy , Dzieje Grzechu Borowczyka , Czułe Słówka ,5 łatwych utworów ( z J. Nicholsonem ) , Generała Nila , Parszywą Dwunastkę , Ostanie Tango w Paryżu , 3 X Ojciec Chrzestny , ....
![]()
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ostatnio wziałęm za za oglądanie filmów z Alem Pacino, dochodząc poźniej do wnisoku, że to moim zdaniem najlepszy aktor jakiego dane było mi oglądać. Kilka słów o nich:
Człowiek z blizną - 5/5 - historia kubańskiego emigranta, który w latach 80tych robi karierę w narkotykowym świecie Miami. Niesamowity klimat, na którym poźniej wzorowano się tworząc GTA Vice City i świetna główna rola Pacino naprawdę zapadająca w pamięć. Do tego super muzyka. Arcydzieło. Donnie Brasco - 4/5 - historia agenta FBi, inwigilującego mafię. Fajnie pokazane jego rozterki moralne i problemy rodzinne powodowane przez pracę. Tutaj znowu fajna rola Johnnyego Deppa. Życie Carlita - 4+/5 - historia gangstera (w tej roli Pacino), który chce się zmienić i żyć normalnie, ale nie pozwalają mu na to jego znajomi. Mimo najlepszych chęci, cały czas wplątuje się więc w kłopty. Można się tu chyba doszukać głębszego przesłania o braku wolnej woli u ludzi. Gorączka - 4+/5 - typowy film akcji, który jednak cały czas trzyma w napięciu. Arcydziełem jest scena napadu na bank. Serpico - 2/5 - historia policjanta, który idealistycznie podchodzi do swojej pracy i mierzy się z twardą rzeczywistością. Jak dla mnie infantylny i generalnie bardzo naiwny. Nie polecam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z cyklu "Al Pacino" polecam jeszcze:
"Informator" (świetny film, bardzo dobrze zagrany, życiowa rola Russella Crowe'a jako człowieka, który staje do walki z wielką korporacją) "Zapach kobiety" (jeden z moich ulubionych filmów, z kapitalną rolą Ala - gdyby nie on to film by był co najwyżej niezły, studium przyjaźni, która rodzi się między zupełnie różnymi od siebie ludźmi) ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Dzisiaj obejrzałem dwa filmy.
Cel (2008) (The Objective) i 5 palców (2006). Pierwszy, czyli CEL - dla mnie średnio interesujący i nie polecam nikomu chyba, że wypije z pięć browarków. Natomiast Five fingers coś cudownego. Trzymający w napięciu, ekscytujący, naprawdę fenomenalny thriller. Polecam każdemu. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Może to nie odpowiedni temat, ale...Uwielbiam Kill Bila i rolę Bila
http://www.filmweb.pl/UPDATE+David+C...,News,id=52015 Imo - jak na swój wiek to ciekawie skończył.Aktor genialny , swoją drogą ciekawe że dla odbiorcy znany z w/w filmu, gdzie zagrał niesamowicie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja pamietam, ze za dzieciaka uwielbialem "Legendy kung fu" gdzie glowna role zagral. Wielka szkoda (*)
Widział ktos "Anoly i demony" ? Jak wypada w porownaniu z "Kodem da Vinci" ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Polecam nowy film Refna (twórca trylogii Pusher) Bronson - http://www.stopklatka.pl/film/film.a...cenzja&ri=6060
Film o odkręconym brytyjskim recydywiście z rewelacyjną główna rolą Toma Hardego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam do obejrzenia film [b]Stan gry[/g] z Russell Crowem i Benem Affleckiem w folach głównych. Fajny thriller polityczny. Myślę, że nikt się na nim nie będzie nudził. Do tego do końca trzyma w napięciu, a zakończenie wielu może zaskoczyć..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moim zdaniem o wiele lepszy film niż Kod da Vinci
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Polecam film o ks.Jerzym Popiełuszce , naprawde film godny poświecenia uwagi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ktoś widział Wojne polsko-ruska?
Przeczytalem wiele skrajnych opinii... mozecie cos powiedziec? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie polecam "Duchy moich byBych" nudnawy i malo smieszny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
poziom tvn-u jak lubisz ogladac cosik bez fabuły i sensu to trac czas 3 dni sciagałem i po 30 mintach skasowałem film - dziwie sie sam sobie jak tyle wytrzymałem a propaganda lansowania Szyca mnie wkur........ nie długo otworze lodówke bądź piwnice i go tam znajde Powód: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ostatnio edytowane przez Maciejj : 06.06.2009 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zalezy co kto lubi. Kolega był na tym w kinie i mówił, że dobry film i warto sie na niego wybrac do kina. Polecam film "Opór" z Daniel Craig. Film jest o żydach którzy uciekają przed Niemcami. Żydzi aby przeżyć szukają schronienia w lasach. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|