|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To że sequel jest gorszy od części pierwszej to zasada(gdzie oczywiście zdarzy się wyjątek jak na przekład duńska trylogia Pusher , gdzie mimo iż 2 pierwsze części są świetne to 3 imo jest wprost genialna
![]() Najgorsze jest to jak dany reżyser który nakręcił świetną cześć pierwszą(czegokolwiek) nie ma ochoty kręcić następnej części i sprawa wygląda tak że wytwórnia sprzedaje tytuł , mając w dupie kto, jak i za ile, nakręci dany sequel , gdzie też są w tym przypadku wyjątki od reguły.Jednak generalnie rzecz biorąc sequele sux jak i większość rimejków ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Inaczej ma się z Braveheart'em. Jeden z lepszych filmów jakie w ogóle oglądałem. Film jest długi, trwa chyba ze 3h, ale warto poświęcić czas. Kto nie oglądał to polecam. Niedawno też widziałem "Pozwól mi wejść". Czytałem o tym filmie na tym forum, o zachwytach nad nim i nawet nie wiedziałem że go mam na dysku . Obejrzałem. Film ma senną atmosferę, początek nie napawa optymizmem, na szczęście szybko się rozkręca fabuła. Cały film wyglądem przypomina polskie produkcje z końca lat 80'. Nie wiem może poprostu architektura szwedzkich blokowisk tak mi się kojarzyła. Nie mniej film rewelacyjny. Ma w sobie coś co sprawia, że długo po obejrzeniu się go pamięta. Historia w nim przedstawiona jest niesamowicie realistyczna,mino, że postacie, które się pojawiają z realizmem nie wiele mają wspólnego. Z założenia jest to horror/dramat. Jak dla mnie bardziej dramat niż horror. Czemu tak to nie będę pisał, żeby nie psuć przyjemności z oglądania tym co jeszcze nie oglądali.Cytat:
Druga rzecz. Z podanych przez ciebie tytułów filmów widziałem G.I. Jane. Film ujowy, ale i tak lepszy od produkcji Bolla, które miałem nieprzyjemność oglądać. Oglądałem również Duchy marsa, choć w pierwszej chwili nie skojarzyłem o jaki film chodzi. Oglądałem go jakoś około 1 w nocy dość dawno temu i powiem szczerze, że nie usnąłem na nim,więc taki najgorszy nie był. Wszyscy jesteśmy ludźmi i nawet komuś o nazwisku "Scott" zdarzają się pomyłki, w tym przypadku słabsze filmy. Jednak trzeba pamiętać, że Scott to przede wszystkim Obcy - 8 pasażer Nostromo, najlepszy film SF wszechczasów (wśród wielu zestawień), czyli Łowca androidów, Gladiator (swoją negatywną opinie podałem, co nie zmienia faktu, że jestem w mniejszości, tych których ten film nie urzekł), Helikopter w ogniu , czy Królestwo niebieskie. Carpenter natomiast to Halloween, Mgła, Ucieczka z Nowego Jorku, Ucieczka z Los Angeles, The Thing, Oni żyją, Wspomnienia niewidzialnego człowieka, Wioska przeklętych. Argument przy Spielbergu strasznie naciągany i taki trochę na siłę. Spilberga reklamować nie trzeba,ale jak wypisałem kilka dobrych filmów przy innych to i tu wypiszę: Szczęki, Bliskie spotkania trzeciego stopnia, E.T., seria Indiana Jones, seria Jurrasic Park, Lista Schindlera, Szeregowiec Ryan, A.I. Sztuczna inteligencja, Raport mniejszości, Terminal, Wojna światów. Reasumując, różnica polega na tym, że dobremu reżyserowi nie uda się jeden film na kilka, natomiast mizernemu wręcz przeciwnie. 1q2 o czym ten Pusher jest? Kusi mnie zwłaszcza dlatego, że to europejskie kino. W ostatnim czasie na europejskim się nie zawiodłem.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 20.03.2009 o godz. 05:04.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Young People Fucking - ciekawa komedia o młodych ludziach uprawiających seks. Od razu na wstępie zaznaczę, że nie jest to "komedia" w stylu American Pie, których po jej sukcesie powstało 3 tony. Film o wiele lepszy, pewnie też dlatego, że jest z Kanady. Podzielony został na 5 części (5 par), i każda z nich ma swoją historię. Polecam
Frontiere(s) - nie jestem jakimś fanem horroru, ale to jednak najbardziej znane horrory widziałem. Ten film to po prostu dno i szambo w jednym! Epatowanie krwią, brutalnością i przemocą posyniętymi już do ekstremum. Fabuła zupełnie bez pomysłu, kserokopia 20 już nakręconych horrorów, a zamiast tego hektolitry krwi i innych części ciała. Mnie się bardziej chciało rzyg*** na tym filmie, niż odczuwałem strach. Może się znajdą fani tego typu filmów, ja się do nich nie zaliczam... Odradzam! ![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() A swoją drogą, pewnie już słyszeliście ale może ktoś przegapił że powstaje druga część...http://www.youtube.com/watch?v=vD4OnHCRd_4 ![]() ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Witam
Jestem właśnie świeżo po projekcji Martyrs i chciałbym się podzielić swoją opinią na temat tej produkcji, tak szeroko komentowanej w światku fanów kina grozy i sam przyznam dałem się nakręcić na ten entuzjazm wokół produkcji Laugiera i na wstępie powiem, jest to chyba jeden z większych moich zawodów ostatnich czasów. Pierwsza część filmu (bo jest on wyraźnie podzielony na dwie części formalnie) jest bardzo dobra powiem, nawet, że świetna. Historia o zemście, ale też poczuciu winy, a także przyjaźni zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Jest mocno, niekonwencjonalnie i pod względem technicznym, jak i patentów, nawiązań do gatunku i jego kanonu.przez montaż, kadrowanie i całe filmowe rzemiosło można wystawić tylko 6tkę. Na myśl, jeśli chodzi o montaż przychodzi mi strzał w górę i rozlatujące się we wszystkie kierunki ptaki na niebie, lub sam początek, który zaskakuje, lecz nie będę tu pisał bo nie chcę psuć przyjemności. Czemu zatem jeśli jest tak dobrze jest tak źle? Ano pokrótce dlatego, że kolejne 45 minut filmu grzebie cały klimat i pomysł popadając w banał i szokując dla samego szokowania, ponieważ zupełnie nie kupuje dalszej części historii, sekty, wygłaszanych banałów, i mimo że pod względem technicznym jest świetnie, przemyślanie, i bardzo mocno, to po adin zupełnie nie obchodził mnie los tytułowej męczenniczki, po dwa uproszczenia, wizualizacje życia po śmierci jak z jakiegoś katolickiego pisemka po prostu nie kupuje, i bardziej mnie śmieszyło, a nie sądzę, że w tak realistycznej formie jaką przedsięwziął reżyser o to mu chodziło(niech mnie ktoś poprawi jeśli nie mam racji, ale nie czułem ani przez moment oka puszczanego do widza więc wszystko było robione w tonie serio) i nawet nie pomogło tu bardzo dobre zakończenie, bo po prostu po seansie pozostaje mi w głowie zmarnowany wielki potencjał, który aż nadto było widać w pierwszych świetnych 45 minutach. Podsumowując jeśli film byłby tylko średnim metrażem, i skupiono by się na pierwszym wątku, bez niezamierzenie śmieszno - bzdurnych filozofowań, pewnie wszedłby do kanonu gatunku, a jeśli nawet nie, to blisko by się o niego otarł, a tak to cóż pozostał wielki niedosyt i niesmak, że mimo, że film pod każdym technicznym względem od aktorstwa, po genialną charakteryzację, po prostu wgniata to Martyrs zwyczajnie zawodzi. A choć wg mnie przekroczono w owym filmie brutalność ostatnich produkcji wyznaczoną przez A'Linterieur, to ma się poczucie, że film nie jest brutalny tak jak produkcja Maury i Bustillo, a wyjaśnienie wydaje mi się proste, tam przeżywałem razem z bohaterką i interesował mnie jej los jak i historia umiejscawiała mnie w centrum wydarzeń (pomimo kilku błędów i nielogiczności) i w tym wg mnie tkwi siła filmu Bustillo i Mauriego, natomiast bohaterki Laugiera wzbudziły we mnie jedynie obojętność więc i kolejne szokowanie nie działało tak jak potrzeba.
Gorąco polecam ![]() Tu trailer dla podkręcenia zainteresowania, bo ten film zobaczyć naprawdę warto, a dla fanów westernów pozycja obowiązkowa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=G7V-CW_SUos Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez emsi : 21.03.2009 o godz. 00:30.
![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Świetna muza - wszystko kręcone z ręki. Co ciekawsze swoją kariere właście na Pusherze , zaczał jeden z najbardziej znanych duńskich aktorów - Mads Mikkelsen.Jego rola jest genialna a gra w 2 z 3 części.Ja byś miał problemy ze znalezieniem to wal na priv , pomyśli się ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wytrzymałbym 1,5 h filmu kręconego z ręki... koszmar.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pusher świetny aczkolwiek niewiele tam sie dzieje no może poza pierwszą częścią, w sensie że jakiejś akcji wielkiej nie ma ale pokazane realne życie gangsterów a nie jakieś pierdoły
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kino akcji to zdecydowanie nie jest
a realizm i kumatość całej serii pewnie dlatego że reżyser sam mieszka w Kopenhadze i znakomicie zna realia tam panujące.SPOJLERY Świetne jest to że każda część opowiada o tym samym i tak samo się kończy.Nie ma tu żadnego moralizatorstwa w stylu 'tak kończy każdy diler,handlarz czy złodziej' a powodem takiego a nie innego finału nie jest samo zajęcie a wpierzenie się w nieprzemyślany dil. Frank robi interes ze Szwedem którego praktycznie nie zna , płynie na grubą kase i tu zaczyna się jego koniec. Tonny ,to już bardziej przez głupotę ,wplątuje się w problemy , gdzie spokojnie mógłby robić u ojca. Milo(rola życia), zamiast zwrócić piguły bo to nie jego branża, chce szybko zarobić i też kończy marnie. Gdzie co też łączy wszystkie części, nikt z nich nie ginie, jednak wszyscy trzej mają mniej lub bardziej przesrane a najbardziej właśnie Milo, który przecież nie może tak sobie zniknąć jak pozostała dwójka.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.03.2009 o godz. 17:00.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zestawienie filmów o tematyce piłkarskiej (może nie najwyższych lotów):
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,...ce_noznej.html ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gran Torino - zdecydowanie polecam ten film. Reżyserowany przez Clinta Eastwooda, który również gra główną rolę. Jego bohater (Walt Kowalski) to podstarzały, były żołnierz amerykańskiej armii (walczył w Korei) mieszkający w chińskiej dzielnicy. Mimo że film o dość poważnej tematyce to parenaście razy zdrowo się uśmiałem z niektórych tekstów Eastwooda i jego ironii. Film chyba dla wszystkich
. Na plus ciekawe zakończenie.![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w Maju na ekrany kin wchodzi film Quentina Tarantino pt. "Bękarty Wojny" o Żydach którzy mordują Niemców w czasie Drugiej Wojny Światowej.W roli dowódcy Żydowskiego odziału Tarantino obsadził Brada Pitta który kompletnie nie wygląda moim zdaniem na przedstawiciela Narodu Wybranego.
http://www.youtube.com/watch?v=9TadvFY3rA8 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co z tego
![]() A o Inglorious Bastards gadaliśmy wiele stron wcześniej. I generalnie w tym temacie źle nie mówimy o Tarantino, bo on tak samo jak Mickiewicz wielkim poetą był, a fan club w tym temacie ma sporawy do, którego i ja się zaliczam
Ostatnio edytowane przez emsi : 04.04.2009 o godz. 08:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słowacki, Emsi.. Słowacki
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez emsi : 04.04.2009 o godz. 18:46.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, właśnie tak
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ja chciałem polecić dobrze znany film Ścigany z Harrisonem Fordem i Tomy Lee Jonsem. Film zdążyłem obejrzeć kilkanaście razy i za każdym razem przeżywam historię dra Kimble'a. Świetna fabuła trzymająca w napięciu do samego końca, mistrzowska muzyka, klimat Chicago lat 90 i doskonała gra dwóch wyżej wymienionych aktorów.
Kto jeszcze nie oglądał, serdecznie polecam Btw, w Ściganym jest również polski akcent, dr Kimble podczas ukrywania sie przed policja wynajmuje pokój na przedmieściach Chicago gdzie gospodarzami są Polacy - matka i syn-diler narkotyków ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Obejrzałem wczoraj film Zapaśnik i muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał. Opowiada losy starszego zapaśnika który odcina kupony od swojej sławy i mierzy się z codziennymi problemami - ze swoim wiekiem, sytuacją rodzinną, pieniędzmi. Świetna kreacja Michalea Rourke'a, nie rozumiem dlaczego ten film nie dostał ani jednego Oscara. Zdecydowanie warty polecenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ostatnio mam znowu fazę na filmy w klimacie American Pie , Eurotrip , Van Wilder.
Znacie coś poza tym w tym klimacie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakieś dobre anime? Warto obejrzeć "Hellsing"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Polecam Reksia oraz Bolka i Lolka-zajebiste anime...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Hahahahahahahaha, kur** powinienes prowadzic maraton usmiechu. Ale sie usmialem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Księżniczka Mononoke
Spirited Away: W krainie bogów Ruchomy zamek Hauru mb_1906 nie znam się za bardzo na anime. Obejrzałem te 3 pozycje (ten sam twórca) ii bardzo mi się one podobały i przypadły do gustu. Nie zagłębiałem się jednak jakoś specjalnie w gatunek.
Ostatnio edytowane przez puchaty1906 : 17.04.2009 o godz. 08:47.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Elfen Lied
Air Death Note Ergo proxy ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
byłem wczoraj na ,,Generale.."
Bugajski jak zawsze pokazał klase...... bierze sie do filmu raz na jakiś czas a potem bomba i wychodzi arcydzieło wspaniała rola Łukasiewicza..... ![]() ps. niejaki Andrzej Garbowski był też na sali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
oglądał ktoś "The Boy In The Striped Pyjamas"? warto?
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|