|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie nic specjalnego, żeby nie powiedzieć gorzej. Niby więcej walki, ale ten film jest bez klimatu... To taki mix 3 sezonu Prison Break i GHS... Tak naprawdę w filmie podobały mi się... tatuaże głównego bohatera.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://wp.tv/i,Na-granicy-zycia-i-sm...l?ticaid=67b00
Filmik 6 minutowy, ale niekotre super produkcje nie robia takiego wrazenia jak to. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Popieram, natomiast po kolejnym seansie przypominam o filmie The Chaser.Pisałem o nim nie tak dawno ale jak ktoś w będący w klimacie, przegapił ,to polecam kurewsko gorąco.Też (w dużym uproszczeniu) o seryjnym, też ponoć historia mająca coś wspólnego z faktami(ale luźno), brak mi słów by opisać ten film.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Hooligans" jeśli ktoś jeszcze nie oglądał tego filmu to najwyższa pora. Film jest po prostu zajebisty,wydawało mi się, ze to nic specjalnego, ale kumpel szczerze mi go polecił... Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
O gustach się nie dyskutuje...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hooligansi są całkiem sympatycznym filmem
ani wybitny, ani słaby, można go obejrzeć i już ![]() Polecam "Infiltrację" Scorsese, oraz "Świętych z Bostonu". Świetne filmy w irlandzkim klimacie ![]() ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
całe życie się o gustach dyskutuje ,bez tego nie było by co robić
Jak dla mnie to zdanie to najbardziej debilne zdanie jakie ktokolwiek wymyślił i się przyjęło.Co oczywiście nie oznacza że w tym czy tamtym da się obiektywnie stwierdzić kto ma lepszy gust.Ale dam taki przykład, mogę stwierdzić że uwielbiam jeść gówno i jak wszyscy stwierdzą że ze mną jest grubo coś nie tak - odpowiem , panowie...to moja prywatna sprawa a o gustach(także kulinarnych)się nie dyskutuje![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Smaczne?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no ba
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wlasnie wrocilem z kina, bylem na Gran Torino, moge spokojnie polecic. Dobry Eastwood'owski poziom, fajnie sie oglada choc zbyt glebokiego przeslania w tym filmie nie ma.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Never Back Down - smialo moge polecic ten film osobom ktore lubia ogladac walke. Film przewidywalny i nie zaskakuje jakimis zadziwiajacymi zwrotami akcji ale za to posiada bardzo dobre sceny walki.
Z takich filmow moge rowniez polecic Fight Club (lecial ostatnio na polsacie) tez sporo scen walk jednak ma on o wiele bardziej orginalna fabule od tego pierwszego i jesli zalezy wam na filmie w ktorym widzimy cos wiecej niz tylko ostre napieprzanie to bedzie to dla was bardziej odpowiedni film;] Nalezy tez docenic swietna kreacje Edwarda Nortona oraz nie mniej gorsza role Brada Pitta. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Lektor - dobre kino. Świetnia Rola Kate Winslet i zasłużony Oskar. Film niektórzy odbierali jako "rozgrzesznie" pewnych ludzi przywdziewających dwie runy sieg na kołnierzyku, ja czegoś takiego nie zauważyłem i nie widzę powodów by traktować ten obraz jako zachęte do łagodnej rozporawy z katami nazistowskimi a przy tym rozgrzeszenia narodu zza Odry. Zachęcam do obejrzenia filmy, bowiem nie tylko jest to wg mnie kawałek dobrego kina, ale także zmusza do refleksji nad kwestią jak człowiek może być zdolny do okrutnych rzeczy, oraz jak to naród może przyzwolić na te okrutne rzeczy.
Opór - tutaj mam mieszane uczucia, fabuła fajna i dobrze przedstawiona lecz pare historycznych pomyłek jest i trochę trąci zbyt wielką ilościa bohaterstwa. Aczkolwiek nie jest to bełkot w stylu hamerykańskiej "jes gujs bijmy ich bo ma byc freedom kazdy jest wolny a my jestesmy jeszcze bardziej wolni wiec jeee" (czyli większość filmów o wojnie amerykańskich) jestem ciekawy jak inni ten film odebrali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
BTW. dziś się pojawiły napisy w sieci do Green Street 2 ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Może ktoś polecić jakiś film wojenny - który przypadł Wam do gustu ?
Pozdro 1906. ![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
z jakiejś konkretnej wojny?
![]() ![]()
*TYLKO WISŁA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli nie musi byc realistyczny to polecam przede wszystkim 2 filmy: Działa Navarony i Tylko dla Orłów. Stare ale zdecydowanie przewyższają dzisiejsze wielkie produkcje zwłaszcza pod względem aktorskim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Helikopter w ogniu
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Szereowiec Ryan ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Suszanin napisał(a):
![]() Może ktoś polecić jakiś film wojenny - który przypadł Wam do gustu ? Pozdro 1906. Cienka Czerwona Linia. i oczywiście KOMPANIA BRACI - z tym, że to serial. ![]()
KUPIĘ:
- Noblesse Oblige - Urban Figthers - Wisła Kraków - Towarzystwo Sportowe ( Uroczyście przysięgamy(...) ) MASZ KTÓRYŚ Z TYCH SZALI ? PISZ NA PRIV ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak film wojenny to tylko Czas Apokalipsy!
no, i jeszcze M.A.S.H. ale to serial : d ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Z wojennych to zależy jaki okres Cię interesuje.
Starożytność: "Gladiator" (w sumie tylko pierwsza bitwa o Germanię większa, dalej to starcia na arenie), "Troja", "Aleksander" (Gaugamela), Średniowiecze: "Braveheart", II WW: "Szeregowiec Ryan", "Kompania Braci" (serial, pod koniec trochę zwalnia, ale pierwsze odcinki super), "Listy z Iwo Jimy", "Cienka Czerwona Linia", "O jeden most za daleko" (stare, ale jare i z Polakami), Kokoda (2006, australijski bataion walczący w dżungli z Japończykami - nawet niezłe), Wietnam: "Pluton" i "Czas Apokalipsy" (oba świetne), "Full Metal Jacket", "Byliśmy żołnierzami", Nowsze: "Black Hawk Down", podobno niezły jest serial "Generation Kill" o Iraku, ale jeszcze nie oglądałem. ![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
co do cienkiej czerwonej..... polecam książke a potem film.......
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A Helikopter w Ogniu ?
Nominowany Polski operator, za najlepsze zdjęcia. ![]()
KUPIĘ:
- Noblesse Oblige - Urban Figthers - Wisła Kraków - Towarzystwo Sportowe ( Uroczyście przysięgamy(...) ) MASZ KTÓRYŚ Z TYCH SZALI ? PISZ NA PRIV ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
oraz Łowca Jeleni...
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o wojenne to polecem "Most na rzece Kwai"
Może podacie wasze ulubione westerny. Podam moje propozycje: 1. Za kilka dolarów więcej 2. Dobry zły i brzydki Jeśli ktoś nie oglądał...duża strata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Istnieje grupa filmów o których "z góry" wiadomo że to shit a jakikolwiek czas poświęcony na ich oglądnięcie należy uznać za stracony i to jest właśnie jeden z takich filmów. Nie żebym pochwalał ocenianie filmu przed jego oglądnięciem ale kiedyś oglądnąłem 8mm 2 i od tego czasu wiem że TEGO TYPU sequele należy omijać szerokim łukiem.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 21.03.2009 o godz. 01:33.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|