|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
nie czyta. Gdyby czytal, to by osiwiał !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Odra wystawiła na listę transferową Stachowiaka ... może warto się zainteresować ? a Cebanu na wypożyczenie dać... tak samo Kurto...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
młodym i obiecującym zawodnikiem jest Biskup z ŁKS-u.To taki drugi Cwielong.Teraz go chyba można za niewielkie pieniądze pozyskac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=xDT0OO5CJv0 z tego co widać dobry prawy obrońca mógłby być następcą Baszcza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z ŁKS ewentualnie możnaby pozyskać Kascelana (w miejsce Cantoro) i Kujawę (na miejsce Beto, gdyby ten odszedł)
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wolę Cantoro (bo to prawdziwy Wiślak!) i Beto, który może się przełamać niż jakiego anonimowego napastnika z ŁKS'u, który niczym się nie wyróżniał w tym sezonie.. Kujawa? kto to w ogóle jest!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Hmm... obejrzalem calosc, widac ze jest szybki i do tego dobrze panuje nad pilka, umie sie rowniez zastawic i odebrac gale, tylko jedno ale... sadze ze takich zawodnikow jest sporo a na filmiku widac ze przeciwnicy robili mu duzo miejsca wiec latwo to wykorzystywal, jednak czy w Polsce mialby tak latwo, nie to ze mamy lepszych obroncow choc tez zli nie sa to jednak stosowany jest czesciej wiekszy presing, nalezy zwracac na to uwage ogladajac filmiki z ligi brazylijskiej, "przeciwnicy zostawiaja tam duzooooo miejsca"
ale to tylko moja opinia i moze wcale nie jest trafiona, zawsze mozna sprawdzic go na testach , jakby ktos znalazl cos jeszcze o nim... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cantoro ma już swoje lata, a po za tym teraz już nic nie pokazuje. Praktycznie ciągle siedzi na ławce i nie będzie z niego w najbliższej przyszlości żadnej korzyści. Może Kascelan to nie jakiś super kandydat, ale warto coś odświeżyć, m.in. np dać kogoś z Młodej Ekstraklasy. Natomiast jeśli chodzi o Kujawę to chłopak jest ciekawy. Jeśli naprawdę odejdzie Beto, to warto się nim zainteresować. Można w końcu jakoś skorzystać na spadku Górnika czy ŁKS'u.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ze spadkowiczów realne uzupełnienia składu to: Banaś, i trzej wymienieni przedtem zawodnicy ŁkS-u Kascelan, Kujawa i Biskup. Szczególnie ci dwaj pierwsi mieliby szanse walczyć o wyjściową 11tkę ;D Pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie chodzi o to żeby ktoś walczył o wejście do podstawowej 11. ale żeby pomógł w europejskich pucharach. Przed nami niepowtarzalna szansa, batalia o Champions League. Po co nam teraz ktoś kto mecze na tym poziomie ogląda tylko w TV?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jakbym byl bednarzem wziolbym przyklad z Belchatowa i zaczolbym testowac. Przeciez nie jest problemem wyciagnac mlodych gniewnych z nizszych lig i sprawdzic ich. Jestem pewien ze tam biegaja talenty jakich Wisla potrzebuje, wystarczy tylko zerknac okiem na nich, nic wiecej.
Druga sprawa to zawodnicy z karta w reku to niezla metoda na zlapanie talentow. Przykald Marcelo jest tego dowodem. Wystarczy dobrze poszukac i miec dobrych skautow ktorzy beda przeszukiwac swoje rejony naokraglo. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Z naszej ligi napewno do Wisly sprowadzilbym Zarowno Banasia i Szczota z Gornika, Glika z Poloni, Jodlowca z P Warszawa. Sadze ze te wzmocnienia byly by wstarczajace by smialo walczyc o mistrzostwo w przyszlym sezonie
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeżeli Jacek Bednarz dokonałby tych transferów to byłbym mega zadowolony...
Lewa pomoc: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ir/profil.html lub http://www.transfermarkt.de/de/spiel...av/profil.html a może obaj ? Prawa obrona: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ik/profil.html lub http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html i na środek obrony na zmiane Hernani potem byłby potrzebny ewentualnie bramkarz i napastnik na bramkę może http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ch/profil.html duże doświadczenie posiada i z 2-3 lata mógłby jeszcze pobronić
Ostatnio edytowane przez CzerskLG : 04.06.2009 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Gdzieś czytałem fajny artykuł o młodych talentach w Polsce. Rocznie w Polsce marnuje sie około 5 bramkarzy światowej klasy 15 obrońców , 20 pomocników i 10 napastników
Czyli o 70 % więcej niż w Niemczech tak to ocenili. Nie wiem na jakiej podstawie tak pisano ale to sie może wydawać prawdą... ponieważ gorszym krajem od Niemiec nie jesteśmy tylko nie mamy szkolenia i infrastruktury.P.S Przypomniało mi sie gdzie to czytałem , było to coś w związku z Orlikami I konkluzja była taka że sie to zmieni bo orliki wybudują i będzie na nich szkolenie. Jakież to proste posłać kilku ludzi co tydzień na parę meczów niższych klas rozgrywkowych i mamy rocznie jednego Frankowskiego więcej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
+ Banaś + Krajcik + Micański(jeżeli będzie miał klauzulę odstępnego o której mówiono) + Gikiewicz
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 04.06.2009 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Moze niech dodadza tego Mariano "brasiliano" do Beto i w koncu ten drugi cos pokaze? Wydaje mi sie ze wlasnie wsparca temu chlopakowi brakuje. Ja tam dalbym mu szanse. Zreszta..i tak pewnie zostanie bo Cupial nie wyda grosza.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
A moze ktos po prostu zmodzfikowal mojego posta i juz jest plota? ![]() Swoja droga nie wiem co tak wszyscy go teraz wklejaja, ja bylem pierwszy ![]() ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przed Wisła ciężki sezon. Czeka ją walka na kilku frontach (Liga Mistrzów, Ekstraklasa, Puchar Polski oraz Puchar Ekstraklasy). Potrzeba nam zatem szerokiej kadry (przynajmniej po dwóch zawodników na każdą pozycję). Jak nasza kadra wygląda aktualnie
Bramka: Mariusz Pawełek, Ilie Cebanu. Mario jest według mnie jednym z najlepszych bramkarzy w lidze. Ilie powinien dostać szanse w krajowych pucharach. Prawa obrona: Peter Singlar. Słowak jest solidnym obrońcą, ale potrzebujemy drugiego zawodnika na tą pozycje. Lewa obrona: Piotr Brożek, Junior Diaz. Pietia jest najlepszym lewym obrońcą w lidze, Diaz też dobrze prezentuje się na tej pozycji, lecz Maciej Skorża coraz częściej wystawia go w środku pola. Środek obrony: Marcelo, Arkadiusz Głowacki, Norbert Varga. Brazylijczyk jest czołowym obrońą ekstraklasy, podobnie Głowa. Co do Norberta to moim zdaniem powinien on opuścić klub. Potrzeba przynajmniej dwóch solidnych stoperów. Prawa pomoc: Wojciech Łobodziński, Patryk Małecki. Łobo obudził się pod koniec sezonu, wierze ,że zacznie grać na miarę pokładanych w nim nadziei, co do Małego to jeden z czołowych graczy Wisełki w tym sezonie. Lewa pomoc: Piotr Ćwielong. Według mnie zrobił bodaj największy postęp spośród zawodników Wisły. Potrzeba mu jednak konkurencji. Srodek pomocy: Radosław Sobolewski, Mauro Cantoro, Kondrat Gołoś, Krzysztof Mączyński, Tomas Jirsak, Łukasz Garguła. Sobol to bezsprzecznie najlepszy zawodnik ekstraklasy. Tomas w meczach w których dostawał szansę prezentował się conajmniej solidnie. Łukasz będzie gotów do gry najwcześniej we wrześniu. Mauro czeka zapewne ławka rezerwowych, więc jeśli znalazłby sie ktoś kto zapłaci 100 000€ to El Toro powinien opuścić klub. Gołoś i Mączyński powinni opuścić klub. Potrzeba do tej formacji jedego zawodnika. Atak: Paweł Brożek, Rafał Boguski, Andrzej Niedzielan, Beto. Brożinho to bezsprzecznie najlepszy napastnik ekstraklasy, Rafał mu niewiele ustępuje umiejętnościami. Co do Andrzeja to sytuacja podobna jak z Cantoro. Brazylijczyk według mnie się nie sprawdził i powinien odejść. Potrzebujemy przynajmniej jednego napastnika. A więc potrzebujemy: prawego obrońcy, dwóch stoperów, lewego pomocnika, środkowego pomocnika i napastnika. Więc gdybym był Bednarzem i nie miał środków na transfery to sprowadziłbym: Grzegorza Fonfarę, Hernaniego, ściągnąłbym z wypożyczenia Kowalskiego, Miroslava Bozoka, Janusza Gola oraz Petera Bajzata. Z wszystkim podpisałbym roczne umowy z opcją przedłużenia. Kadre uzupełnić młodzieżą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarzu usłysz mnie!!! Jest bardzo ciekawy zawodnik do wzięcia za darmo... jest to prawy obrońca, być może z dużo większym potencjałem niż Baszczyński przed laty. Chłopak z U20 Brazylii, który regularnie gra w pierwszej "11" . Sądzę że przydałby się bardzo http://transfermarkt.de/de/verein/29...tartseite.html . Zresztą sami oceńcie ... ale według mnie byłoby to solidne wzmocnienie dla Wisły
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Anthony, wszystko byłoby fajnie gdyby ten gość nie miał podpisanego kontraktu z Benficą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Wracając do tematu:
Co do stoperów to rzeczywiście przynajmniej jeden by się bardzo przydał.. Jedynie na tej pozycji mogą grać Marcelo i Głowacki, Baszcza już nie ma.. oni nie mają płuc i nóg z tytanu i nie będą mogli rozegrać tyle meczów ile nas czeka a wyobraźcie sobie że jeden łapie kontuzję.. i nie ma kogo tam wstawić :/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A jak niedaj Boże Pietia Dostanie kontuzji to Diaz będzie grał na lewej obronie. a jak jest Hernani za darmo to szkoda nie zakontraktować...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jednak wydaje sie ze wielka grupa zawodnikow nie przyjdzie i pewnie Diaz skonczy z gra na srodku pola bo sa gracze na ta pozycje i pewnie bedzie probowany na lewej stronie a pietia na prawej. Jednak martwi mnie to ze Junior bedzie z koniecznosci stoperem w razie braku marcelo czy glowy, podziwiam gre Diaza ale jak na stopera jest chyba za slaby fizycznie(od marcelo i glowy wszycy sie odbijaja, z juniorem to nie wiem jakby to wygladalo). W przypadku odejscia pawla brozka pewnie w srodku bedzie gral sobol z gargula , boguski najbardziej z przodu z podwieszony Jirsakiem. Mam nadzieje ze Jirsak dostanie wiecej szans bo od kiedy przyszedl bardzo polubilem jego gre, jedynym jego minusem jest defensywa i przez to chyba rzadko wystepowal na srodku pomocy
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|