The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2009, 12:39
nie czyta. Gdyby czytal, to by osiwiał !
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.06.2009, 12:39
Wracając do tego meczu .
Player Ratings :
http://sports.yahoo.com/sow/news?slu...goal&type=lgns
Odpowiedz cytując
Freyr
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 04.06.2009, 12:44
Cytat:
Celso Borges 8
Only 20 years old, Borges dominated the battle against a three-man USA midfield. His late runs into the box caused turmoil, and his well taken 12th minute shot effectively sealed the game.
myśle że to naprawde nie jest głupi pomysł.
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 04.06.2009, 14:10
Odra wystawiła na listę transferową Stachowiaka ... może warto się zainteresować ? a Cebanu na wypożyczenie dać... tak samo Kurto...
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.06.2009, 14:21
Freyr napisał(a):Wyświetl post
myśle że to naprawde nie jest głupi pomysł.
uslyszeliście o nim w FM i teraz chcecie to sprowadzic?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2009, 14:49
młodym i obiecującym zawodnikiem jest Biskup z ŁKS-u.To taki drugi Cwielong.Teraz go chyba można za niewielkie pieniądze pozyskac.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.06.2009, 14:54
http://www.youtube.com/watch?v=xDT0OO5CJv0 z tego co widać dobry prawy obrońca mógłby być następcą Baszcza.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.06.2009, 14:57
Z ŁKS ewentualnie możnaby pozyskać Kascelana (w miejsce Cantoro) i Kujawę (na miejsce Beto, gdyby ten odszedł)
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 04.06.2009, 15:01
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Z ŁKS ewentualnie możnaby pozyskać Kascelana (w miejsce Cantoro) i Kujawę (na miejsce Beto, gdyby ten odszedł)
wolę Cantoro (bo to prawdziwy Wiślak!) i Beto, który może się przełamać niż jakiego anonimowego napastnika z ŁKS'u, który niczym się nie wyróżniał w tym sezonie.. Kujawa? kto to w ogóle jest!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.06.2009, 15:04
Freyr napisał(a):Wyświetl post
ciekawo czy bednarz czyta to co piszemy
Przypuszczam ze ktos z zawodu na tym forum bednarzem jest wiec prawdopodobnie czyta...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2009, 15:05
CzerskLG napisał(a):Wyświetl post
Odra wystawiła na listę transferową Stachowiaka ... może warto się zainteresować ? a Cebanu na wypożyczenie dać... tak samo Kurto...
A czy jego zaakceptują nasi kibice? Przeciesz dla naszych on jest konfidentem?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2009, 15:18
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=xDT0OO5CJv0 z tego co widać dobry prawy obrońca mógłby być następcą Baszcza.
Ciekawy, szybki i waleczny Taki Piotrek Brożek - w obronie, w ataku przypomina krzyżówkę Małego i Jaśka :]
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.06.2009, 15:47
Hmm... obejrzalem calosc, widac ze jest szybki i do tego dobrze panuje nad pilka, umie sie rowniez zastawic i odebrac gale, tylko jedno ale... sadze ze takich zawodnikow jest sporo a na filmiku widac ze przeciwnicy robili mu duzo miejsca wiec latwo to wykorzystywal, jednak czy w Polsce mialby tak latwo, nie to ze mamy lepszych obroncow choc tez zli nie sa to jednak stosowany jest czesciej wiekszy presing, nalezy zwracac na to uwage ogladajac filmiki z ligi brazylijskiej, "przeciwnicy zostawiaja tam duzooooo miejsca"
ale to tylko moja opinia i moze wcale nie jest trafiona, zawsze mozna sprawdzic go na testach , jakby ktos znalazl cos jeszcze o nim...
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.06.2009, 16:10
pysio napisał(a):Wyświetl post
wolę Cantoro (bo to prawdziwy Wiślak!) i Beto, który może się przełamać niż jakiego anonimowego napastnika z ŁKS'u, który niczym się nie wyróżniał w tym sezonie.. Kujawa? kto to w ogóle jest!
Cantoro ma już swoje lata, a po za tym teraz już nic nie pokazuje. Praktycznie ciągle siedzi na ławce i nie będzie z niego w najbliższej przyszlości żadnej korzyści. Może Kascelan to nie jakiś super kandydat, ale warto coś odświeżyć, m.in. np dać kogoś z Młodej Ekstraklasy. Natomiast jeśli chodzi o Kujawę to chłopak jest ciekawy. Jeśli naprawdę odejdzie Beto, to warto się nim zainteresować. Można w końcu jakoś skorzystać na spadku Górnika czy ŁKS'u.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 04.06.2009, 16:18
Ze spadkowiczów realne uzupełnienia składu to: Banaś, i trzej wymienieni przedtem zawodnicy ŁkS-u Kascelan, Kujawa i Biskup. Szczególnie ci dwaj pierwsi mieliby szanse walczyć o wyjściową 11tkę ;D Pozdro
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2009, 16:25
Nie chodzi o to żeby ktoś walczył o wejście do podstawowej 11. ale żeby pomógł w europejskich pucharach. Przed nami niepowtarzalna szansa, batalia o Champions League. Po co nam teraz ktoś kto mecze na tym poziomie ogląda tylko w TV?
Odpowiedz cytując
sawek86
Junior Member

Stary 04.06.2009, 16:29
Jakbym byl bednarzem wziolbym przyklad z Belchatowa i zaczolbym testowac. Przeciez nie jest problemem wyciagnac mlodych gniewnych z nizszych lig i sprawdzic ich. Jestem pewien ze tam biegaja talenty jakich Wisla potrzebuje, wystarczy tylko zerknac okiem na nich, nic wiecej.

Druga sprawa to zawodnicy z karta w reku to niezla metoda na zlapanie talentow. Przykald Marcelo jest tego dowodem. Wystarczy dobrze poszukac i miec dobrych skautow ktorzy beda przeszukiwac swoje rejony naokraglo.
Odpowiedz cytując
sawek86
Junior Member

Stary 04.06.2009, 16:34
Z naszej ligi napewno do Wisly sprowadzilbym Zarowno Banasia i Szczota z Gornika, Glika z Poloni, Jodlowca z P Warszawa. Sadze ze te wzmocnienia byly by wstarczajace by smialo walczyc o mistrzostwo w przyszlym sezonie
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 04.06.2009, 16:39
Jeżeli Jacek Bednarz dokonałby tych transferów to byłbym mega zadowolony...

Lewa pomoc:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ir/profil.html
lub
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...av/profil.html
a może obaj ?

Prawa obrona:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ik/profil.html
lub
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html

i na środek obrony na zmiane Hernani

potem byłby potrzebny ewentualnie bramkarz i napastnik
na bramkę może
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ch/profil.html
duże doświadczenie posiada i z 2-3 lata mógłby jeszcze pobronić
Ostatnio edytowane przez CzerskLG : 04.06.2009 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.06.2009, 16:42
Gdzieś czytałem fajny artykuł o młodych talentach w Polsce. Rocznie w Polsce marnuje sie około 5 bramkarzy światowej klasy 15 obrońców , 20 pomocników i 10 napastników Czyli o 70 % więcej niż w Niemczech tak to ocenili. Nie wiem na jakiej podstawie tak pisano ale to sie może wydawać prawdą... ponieważ gorszym krajem od Niemiec nie jesteśmy tylko nie mamy szkolenia i infrastruktury.

P.S
Przypomniało mi sie gdzie to czytałem , było to coś w związku z Orlikami I konkluzja była taka że sie to zmieni bo orliki wybudują i będzie na nich szkolenie. Jakież to proste posłać kilku ludzi co tydzień na parę meczów niższych klas rozgrywkowych i mamy rocznie jednego Frankowskiego więcej
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.06.2009, 16:44
CzerskLG napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Jacek Bednarz dokonałby tych transferów to byłbym mega zadowolony...

Lewa pomoc:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ir/profil.html
lub
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...av/profil.html
a może obaj ?

Prawa obrona:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ik/profil.html
lub
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html

i na środek obrony na zmiane Hernani

potem byłby potrzebny ewentualnie bramkarz i napastnik
na bramkę może
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ch/profil.html
duże doświadczenie posiada i z 2-3 lata mógłby jeszcze pobronić
Jak dla mnie obaj + Banaś + Krajcik + Micański(jeżeli będzie miał klauzulę odstępnego o której mówiono) + Gikiewicz
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 04.06.2009 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 04.06.2009, 16:47
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie obaj + Banaś + Krajcik + Micański + Gikiewicz
dla mnie też obaj... i mamy bardzo mocne skrzydła... Micański jeżeli Brożek odejdzie (odpukać) bo inaczej kasy raczej nie będzie ... ale może przyjść jak Boss kasą sypnie ;-P
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.06.2009, 16:57
Moze niech dodadza tego Mariano "brasiliano" do Beto i w koncu ten drugi cos pokaze? Wydaje mi sie ze wlasnie wsparca temu chlopakowi brakuje. Ja tam dalbym mu szanse. Zreszta..i tak pewnie zostanie bo Cupial nie wyda grosza.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.06.2009, 17:16
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem i miał trochu pieniedzy to bym starał sie o
http://transfermarkt.de/de/spieler/7...on/profil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...no/profil.html

Po ogladnięciu meczu Fluminense - Fc Santos zachwycony jestem grą tdego prawego (ultraofensywnie grajacego obrońcy)

A moze ktos po prostu zmodzfikowal mojego posta i juz jest plota?
Swoja droga nie wiem co tak wszyscy go teraz wklejaja, ja bylem pierwszy
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.06.2009, 18:22
Przed Wisła ciężki sezon. Czeka ją walka na kilku frontach (Liga Mistrzów, Ekstraklasa, Puchar Polski oraz Puchar Ekstraklasy). Potrzeba nam zatem szerokiej kadry (przynajmniej po dwóch zawodników na każdą pozycję). Jak nasza kadra wygląda aktualnie Przesądzone jest odejście Marcina Baszczyńskiego, Marka Zieńczuka oraz Tomasza Dawidowskiego, a także przyjście Łukasza Garguły. Więc kogo posiadamy
Bramka: Mariusz Pawełek, Ilie Cebanu. Mario jest według mnie jednym z najlepszych bramkarzy w lidze. Ilie powinien dostać szanse w krajowych pucharach.
Prawa obrona: Peter Singlar. Słowak jest solidnym obrońcą, ale potrzebujemy drugiego zawodnika na tą pozycje.
Lewa obrona: Piotr Brożek, Junior Diaz. Pietia jest najlepszym lewym obrońcą w lidze, Diaz też dobrze prezentuje się na tej pozycji, lecz Maciej Skorża coraz częściej wystawia go w środku pola.
Środek obrony: Marcelo, Arkadiusz Głowacki, Norbert Varga. Brazylijczyk jest czołowym obrońą ekstraklasy, podobnie Głowa. Co do Norberta to moim zdaniem powinien on opuścić klub. Potrzeba przynajmniej dwóch solidnych stoperów.
Prawa pomoc: Wojciech Łobodziński, Patryk Małecki. Łobo obudził się pod koniec sezonu, wierze ,że zacznie grać na miarę pokładanych w nim nadziei, co do Małego to jeden z czołowych graczy Wisełki w tym sezonie.
Lewa pomoc: Piotr Ćwielong. Według mnie zrobił bodaj największy postęp spośród zawodników Wisły. Potrzeba mu jednak konkurencji.
Srodek pomocy: Radosław Sobolewski, Mauro Cantoro, Kondrat Gołoś, Krzysztof Mączyński, Tomas Jirsak, Łukasz Garguła. Sobol to bezsprzecznie najlepszy zawodnik ekstraklasy. Tomas w meczach w których dostawał szansę prezentował się conajmniej solidnie. Łukasz będzie gotów do gry najwcześniej we wrześniu. Mauro czeka zapewne ławka rezerwowych, więc jeśli znalazłby sie ktoś kto zapłaci 100 000€ to El Toro powinien opuścić klub. Gołoś i Mączyński powinni opuścić klub. Potrzeba do tej formacji jedego zawodnika.
Atak: Paweł Brożek, Rafał Boguski, Andrzej Niedzielan, Beto. Brożinho to bezsprzecznie najlepszy napastnik ekstraklasy, Rafał mu niewiele ustępuje umiejętnościami. Co do Andrzeja to sytuacja podobna jak z Cantoro. Brazylijczyk według mnie się nie sprawdził i powinien odejść. Potrzebujemy przynajmniej jednego napastnika.
A więc potrzebujemy: prawego obrońcy, dwóch stoperów, lewego pomocnika, środkowego pomocnika i napastnika.
Więc gdybym był Bednarzem i nie miał środków na transfery to sprowadziłbym: Grzegorza Fonfarę, Hernaniego, ściągnąłbym z wypożyczenia Kowalskiego, Miroslava Bozoka, Janusza Gola oraz Petera Bajzata. Z wszystkim podpisałbym roczne umowy z opcją przedłużenia. Kadre uzupełnić młodzieżą.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 04.06.2009, 18:23
Bednarzu usłysz mnie!!! Jest bardzo ciekawy zawodnik do wzięcia za darmo... jest to prawy obrońca, być może z dużo większym potencjałem niż Baszczyński przed laty. Chłopak z U20 Brazylii, który regularnie gra w pierwszej "11" . Sądzę że przydałby się bardzo http://transfermarkt.de/de/verein/29...tartseite.html . Zresztą sami oceńcie ... ale według mnie byłoby to solidne wzmocnienie dla Wisły
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 04.06.2009, 18:31
Anthony, wszystko byłoby fajnie gdyby ten gość nie miał podpisanego kontraktu z Benficą
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 04.06.2009, 19:00
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
P.S
Przypomniało mi sie gdzie to czytałem , było to coś w związku z Orlikami I konkluzja była taka że sie to zmieni bo orliki wybudują i będzie na nich szkolenie. Jakież to proste posłać kilku ludzi co tydzień na parę meczów niższych klas rozgrywkowych i mamy rocznie jednego Frankowskiego więcej
To coś ten system nie działa, u mnie w mieście jest ten Orlik zaraz koło szkoły i jeszcze tam nigdy nie widziałem nikogo oprócz nauczycieli WFu prowadzących lekcje

Wracając do tematu:
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
A więc potrzebujemy: prawego obrońcy, dwóch stoperów, lewego pomocnika, środkowego pomocnika i napastnika.
Środkowego pomocnika? Aktualnie z tych lepszych na tej pozycji mogą grać: Sobolewski, Jirsak, Diaz, Garguła.
Co do stoperów to rzeczywiście przynajmniej jeden by się bardzo przydał.. Jedynie na tej pozycji mogą grać Marcelo i Głowacki, Baszcza już nie ma.. oni nie mają płuc i nóg z tytanu i nie będą mogli rozegrać tyle meczów ile nas czeka a wyobraźcie sobie że jeden łapie kontuzję.. i nie ma kogo tam wstawić :/
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.06.2009, 19:05
A jak niedaj Boże Pietia Dostanie kontuzji to Diaz będzie grał na lewej obronie. a jak jest Hernani za darmo to szkoda nie zakontraktować...
Odpowiedz cytując
tomek6693
Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2009, 19:17
jednak wydaje sie ze wielka grupa zawodnikow nie przyjdzie i pewnie Diaz skonczy z gra na srodku pola bo sa gracze na ta pozycje i pewnie bedzie probowany na lewej stronie a pietia na prawej. Jednak martwi mnie to ze Junior bedzie z koniecznosci stoperem w razie braku marcelo czy glowy, podziwiam gre Diaza ale jak na stopera jest chyba za slaby fizycznie(od marcelo i glowy wszycy sie odbijaja, z juniorem to nie wiem jakby to wygladalo). W przypadku odejscia pawla brozka pewnie w srodku bedzie gral sobol z gargula , boguski najbardziej z przodu z podwieszony Jirsakiem. Mam nadzieje ze Jirsak dostanie wiecej szans bo od kiedy przyszedl bardzo polubilem jego gre, jedynym jego minusem jest defensywa i przez to chyba rzadko wystepowal na srodku pomocy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów