The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 19:18
Znowu ktos chce rozreklamowac swoj portal?
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.06.2009, 19:21
Idealne dla nas rozwiązanie, aby nie zaryzykować na Nowaku i ubiec pyrki? Wyłożyć milion, ale... 250 tys euro za wypożyczenie dajmy na to półroczne z opcją pierwokupu za 750 tys euro. Nie sprawdzi się, popadnie w kontuzje to won z klubu i po problemie. Jest milion? Jest : )
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 19:24
Mnie ten Marian z Brazyli nie powala na kolana , duzo robi szumu , dosrodkowania słabe , gubi krycie . Plusy to szybkość i pokazywanie sie na pozycje .
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2009, 19:27
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
http://pablo.republikafutbolu.pl/200...aszczynskiego/
Ciekawe info , ciekawe skąd gość ma info o nim
Gdyby rzeczywiście do nas doszedł, to chyba było by to najbardziej ofensywny obrońca w lidze.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 19:28
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Znowu ktos chce rozreklamowac swoj portal?
Mylisz się
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 03.06.2009, 19:29
09/10 12.2009 Fluminense Football Club Tombense Futebol Clube (MG) war - 08/09 01.2009 Tombense Futebol Clube (MG) Fluminense Football Club ist ?
No jasne koleś sobie znalazl grajka co mu sie "konczy" kontrakt i wkleił na swoją stronę news
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 19:30
kontrakt ten Mariano ma z tym tworem do 2012:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tombense_Futebol_Clube
http://en.wikipedia.org/wiki/Mariano_Ferreira_Filho

agencja ktora kupuje a potem wypozycza
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Od: 06.2009

Stary 03.06.2009, 19:32
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
http://pablo.republikafutbolu.pl/200...aszczynskiego/
Ciekawe info , ciekawe skąd gość ma info o nim
ja gdzieś czytałem że Wiśle jakiś manager polecił obrońcę Fluminense to pewnie to info od tego...

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html

niezły się wydaje ten chłopak...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.06.2009, 19:32
Jeśli chodzi o Mariano to gdzieś pisali, że interesujemy się prawym obrońcą Fluminense, chyba na futbol pl.

Zobaczcie w ilu klubach grał ten chłopak... rzucają nim jak szmatą -sorry za określenie ale inaczej nie mogę tego nazwać.

Przypomnę, że interesowaliśmy się też Romeu z Fluminense ( news wypłynął razem z info o Marcelo) do tego Bednarz to potwierdził. Skończyło się tak że przyszedł Marcelo a na Romeu trzeba było czekać pół roku aż skończy się jego kontrakt, czekaliśmy i myślę że była jakaś inicjatywa z naszej strony jednak koleś po prostu wymiękł i został we Flu przedłużając kontrakt. Teraz chyba grzeje ławe ale nie jestem pewien.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2009 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 19:35
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Porównywanie Nowaka do Dawidowskiego to zdecydowanie przesada. Jeśli się nie mylę to nasz "Dawid" miał przynajmniej dwie bardzo poważne kontuzje zerwania wiązadeł krzyżowych czyli to samo co przytrafiło się w ostatnim czasie Gargule i Niedzielanowi + serie pomniejszych obrażeń. Natomiast Nowakowi przytrafiają się głównie urazy mięśniowe wykluczające go zazwyczaj na parę tygodni, a nie na pół roku.

Tu jeszcze "ciekawa" uwaga z innego tematu nt. Nowaka:

Nasz "żałosny" system szkolenia przepuścił też takiego Kubę Błaszczykowskiego (sytuacja zdrowotna zbliżona do D. Nowaka, liczba opuszczonych przez to meczów też - wystarczy przejrzeć statystyki). Rozumiem, że jemu też odmawiasz możliwości profesjonalnego uprawiania sportu przez te jego kontuzje (dziwne, że Borussia nie tylko nie wyrzuciła go ze składu ale też zaproponowała mu nowy kontrakt). Na szczęście polski system szkolenia jest tak "beznadziejny" bo nigdy nie zarobilibyśmy na Błaszczu tych 3 mln €.
Błaszczykowski odniósł uraz mechaniczny, który teraz mu się odnawia( jego trener sam wspomniał, ze za wcześnie go wprowadzono ). Przed nim nie łapał regularnie kontuzji - nie licząc złamanych palców śródstopia - też uraz mechaniczny.
Dawidowski i Nowak maja powtarzające się często kontuzje obu nóg, nie wynikające z walki o piłkę, a wrodzonych predyspozycji. W przypadku pierwszego mamy długą historię kontuzji obu kolan, w przypadku drugiego - urazy mięśniowe ( oczywiście, trener Ulatowski nie dysponuje wiedzą usera Raphaela i myli się na temat podatności na kontuzje swojego zawodnika ).

O systemie szkolenia wypowiadał się nie będę, ponieważ w Polsce niczego takiego nie ma.
Zastanawia mnie tylko - po co kopiujesz tutaj mój post z innego tematu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 19:36
Fluminese to raczej porządna marka
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2009, 19:40
Moim zdaniem Cupiał powinien postawić wszystko na jedną kartę albo LM w przyszłym sezonie albo nigdy, w tym celu powinien przeznaczyć ok. 5 mln euro na transfery, utrzymać obecny stan posiadania tzn. gdyby trafiły się ciekawe oferty należy je rozpatrzyć a środki w ten sposób pozyskane powinny iść na wzmocnienia..

Mimo kryzysu kluby mają coraz więcej pieniędzy m.in. z praw telewizyjnych, za rok Wisła będzie grać na dużym stadionie etc.. jest gdzie ewentualne starty nadrobić (finansowe)

Sprawa druga jesli Cupiała nie stać - mając takie kontakty na świecie chyba jest w stanie zaprosić kogoś do współpracy, na ostatnim spotkaniu ze Śląskiem w loży honorowej siedzieli Szwajcarzy (dokładnie dwóch dżentelmenów) także jest pole manewru tylko wydaje się że brak jest chęci pociągnięcia tego wózka do przodu...
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 19:44
Tak już Cupiał wyskakuje z 5 mln euro . W TF teraz oszczednosci jak cholera bo im eksport siadł , zejdzmy na ziemie Panowie
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 03.06.2009, 19:54
element napisał(a):Wyświetl post
Gdyby te 5 mln gwarantowało LM to z pewnością Cupiał by tyle wyłozył.

A tak pozostaje ryzyko. Cupiła nie dureń, wie o co gra. Zrobi co będzie uważał za słuszne.
Albo rzuci groszem i będzie liczył że coś ugramy w LM z tym co mamy i ponownie MP, albo go przyciśnie na to LM i rzuci większym groszem i tym samym ryzykując wpadkę.

I nie ma co się oszukiwać że wybierze opcję pierwszą. Rzuci ochłapami licząc na cud i LM.
Jeżeli tak podchodzi do tego Cupiał jak to wyłożyłeś- to LM przy Reymonta nie będzie nigdy...

Każdy, kto chce osiągnąć coś ryzykuje - a ja mówię o realnych kwotach

Realnie to obecna Wisła nie ma szans na awans z kimkolwiek by nie grała z zespołów rozstawionych - mamy za słabą kadrę...
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2009, 20:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski odniósł uraz mechaniczny, który teraz mu się odnawia( jego trener sam wspomniał, ze za wcześnie go wprowadzono ). Przed nim nie łapał regularnie kontuzji - nie licząc złamanych palców śródstopia - też uraz mechaniczny.
Dawidowski i Nowak maja powtarzające się często kontuzje obu nóg, nie wynikające z walki o piłkę, a wrodzonych predyspozycji. W przypadku pierwszego mamy długą historię kontuzji obu kolan, w przypadku drugiego - urazy mięśniowe ( oczywiście, trener Ulatowski nie dysponuje wiedzą usera Raphaela i myli się na temat podatności na kontuzje swojego zawodnika ).
Akurat Błaszczykowskiego w Borussi trapiły ostatnio kontuzje mięśniowe (konkretnie mięsień uda). Najbardziej jednak istotne jest to jak bardzo kontuzje Kuby czy Nowaka wpływają na liczbę rozegranych przez nich spotkań i czas powrotu do wysokiej formy. Faktem jest, że urazy te eliminują obu zawodników tylko z części sezonu (biorąc pod uwagę tylko ten sezon to było ok 1/4 meczów ligowych opuszczonych przez Nowaka), po czym zawodnik wraca do swojej najwyższej formy i strzela gole.

Oczywiście mod wolfy posiada większą wiedzę niż lekarze czy trenerzy Bełchatowa stąd przekonanie o nierozsądnym dopuszczeniu do uprawiania futbolu przez Nowaka i chyba pośrednio sugeruje zakończenie kariery tego zawodnika (vide post z Gdybym był..). Bez urazy ale jak w ogóle można pisać takie rzeczy?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie tylko - po co kopiujesz tutaj mój post z innego tematu
Pierwsza część (mojego posta dotyczyła dyskusji toczonej w tym temacie. Druga (w tym zacytowanie fragmentu Twojego posta z GbB) ściśle była z nim związana. W ogóle chyba dyskusje o podawanych przez prasę czy też zainteresowane kluby ruchach transferowych Wisły powinny być chyba w tym temacie, a nie w GbB.
Odpowiedz cytując
sekimTS
Junior Member

Od: 03.2006

Stary 03.06.2009, 20:25
ja tylko Chcialem dodac 3 grosze w zwiazkui z panem Bednarzem....zebyscie otworzyli oczy niektorzy co sie napinaja....

Na walkę o Ligę Mistrzów przydałby się mocny zespół. Tymczasem "na dzień dobry" tracicie dwóch podstawowych piłkarzy: Marka Zieńczuka i Marcina Baszczyńskiego. Wobec prawdopodobnego transferu Marcelo zwłaszcza "Baszczu" by się przydał, bo na stoperze świetnie sobie radził. Nie próbował go Pan zatrzymać?

- Moja opinia o Marcinie jest bardzo dobra. Realizuję jednak politykę całego klubu oraz moich szefów. Jeśli Marcin nie zostaje, to oznacza, że nie udało mi się ich przekonać. Osobiście uważam, że "Baszczu" mógłby u nas z powodzeniem grać.

żródło interia
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2009, 22:07
Ćwielong przeszedł do Nasi piłkarze http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=1627&page=65 i bardzo proszę żeby nie rozmywać na przyszłość tematu transferowego.

Przypominam że pisząc tu a nie w Gdybym był Bednarzem o swoich przemyśleniach kogo Wisła muuuuuuuuuuusi kupić bo tylko ON zapewni nam finał LM można zarobić bana
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.06.2009 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 03.06.2009, 23:02
Jeśli chodzi o to co piszą gazety to naprawdę obawiam się że Marcelo może odejść, bo jest to gracz który z powodzeniem mógłby grać w nasilniejszych ligach europy u średniaków już teraz, a w przyszłości może coś więcej. Jeśli chodzi o Brożka to niby Skorża się już z nim żegna, ale coś czuje że jednak zostanie choćby na jedną rundę. Jakoś nikt konkretnie nie daje kwoty za niego, a na siłe klub go nie sprzeda jak i sam Paweł nie odejdzie. Co do Beto to należy się z nim pożegnac bez żalu i nie piszcie że szans nie dostawał bo było zupełnie inaczej. Jak wychodził od pierwszej minuty to nawet do drugiej połowy nie potrafił dotrwać.

Co do tego Mariano to jakiś podejżany dla mnie co sezon inny klub zupełnie jak Beto, taki Marcelo zagrał w jednym klubie ponad 60 spotkań i było wiadomo że to będzie wzmocnienie juz od razu. Ten Mariano nie dość że zmienia kluby to jeszcze jakoś nie wygląda na obrońce tylko bardziej na skrzydłowego. Już wole Krajcika (też media o nim pisały) co prawda nie sprawdził się w Regginie, ale w Czechach w ostatnim klubie (Slavia) był wyróżniająca się postacią i jest tam bardzo dobrze wspominany. W Polsce mógłby się odbudować.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.06.2009, 23:20
Z Marcelo to chyba był taki układ - on do nas przechodzi ale jak będzie dobra oferta, to nie robimy problemów z odejściem, więc kwestia jest tylko taka czy ktoś tyle na ile jest wyceniany Marcelo, zapłaci.A czy zapłaci?Boję się że tak, bo chłopak ma 21 a gra często jak rutyniarz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.06.2009, 00:12
Cytat:
To dlatego jedyną informacją dotyczącą kadry na nowy sezon jest potwierdzenie, że "Biała Gwiazda" przedłużyła kontrakt ze słowackim obrońcą Peterem Singlarem. Gdy w Wiśle uporają się z przeprowadzką mają ruszyć wreszcie rozmowy o nowych twarzach w zespole Macieja Skorży. Być może Singlar będzie miał wkrótce swojego rodaka w drużynie. "Biała Gwiazda" zainteresowana jest bowiem pozyskaniem 24-letniego lewoskrzydłowego Rużomberoka, Miroslava Bożoka. Kibice Wisły mogą pamiętać tego gracza, bowiem wystąpił on w sparingu z krakowskim zespołem przed startem rundy wiosennej. Pokazał się wtedy z niezłej strony i już kilka miesięcy temu mówiło się, że to może być alternatywa dla odchodzącego z Wisły Marka Zieńczuka.
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1008001.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.06.2009, 00:12
Skorza zgodzil sie na odejscie Clebera ,wiedzac ze ma rownie dobrego Marcelo.

Jak postapi kiedy beda sprzedawac Marcelo..

Bo sprzedawnie go teraz to ok kasa ,ale tez znaczne oslabienie przed el LM...a srodek obrony to podstawa ,i pewnie na ta chwile zaden zawodnik na ta pozycje nie byl poszukiwany.(choc pewnie wg ukladu o ktorym piszecie ,w klubie sie z tym liczono,ciekawe czy jest jakas "expresowa" alternatywa dla niego )
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.06.2009 o godz. 00:17.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.06.2009, 00:28
4 gole, 4 asysty w zakończonym niedawno sezonie.W wywiadzie ze stycznia redakcja sport.sk, nazywa go jednym z kluczowych graczy zespołu.Ogólnie Ružomberok to solidny team jeśli chodzi o ligę słowacką a ten cały Bozok gra w pierwszym składzie, choć 11 razy był zmieniany - zazwyczaj w końcówkach.
Jeśli to nie kaczka to na pewno warto mu się przyjrzeć.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2009, 08:11
Wisła blisko pozyskania dwóch Słowaków

Cytat:
W środę Peter Singlar przedłużył o kolejne dwa lata kontrakt z Wisłą Kraków. Działacze mistrza Polski zdradzili jednocześnie, że chętnie sprowadziliby do zespołu rodaków prawego obrońcy - informuje "Gazeta Wyborcza Kraków".
Skauci Wisły szukają wzmocnień przede wszystkim w Ameryce Płd., Czechach i na Słowacji. W ojczyźnie Singlara znaleźli już dwóch kandydatów (obrońcę i pomocnika). Ich przedstawiciel za trzy tygodnie ma zjawić się w Krakowie, by negocjować warunki kontraktu..
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 04.06.2009, 08:53
Cytat:
W ojczyźnie Singlara znaleźli już dwóch kandydatów (obrońcę i pomocnika). Ich przedstawiciel za trzy tygodnie ma zjawić się w Krakowie, by negocjować warunki kontraktu.
Jako rozpieszczony kibic Mistrza Polski jestem głodny transferów i jestem pewny, że się ich wszyscy doczekamy

P.S.
Ten hm... "wywiad" z Sobolem (Link) mi o czymś przypomniał:

/Teoria spiskowa start/ Nowy kontrakt dla Sobola leży już ponad miesiąc, ale Rada Nadzorcza go nie zaakceptowała. Pamiętam jak kiedyś mówiono, że Cupiał chce się pozbyć wszystkich, którzy zawalili awans do LM, a Sobolewski dostał wtedy czerwoną kartkę. /Teoria spiskowa stop/

Edit:
Do użytkownika "zim zum":
Naucz się czytać ze zrozumieniem...
Powód: idiotyzm kolegi poniżej...
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 04.06.2009 o godz. 09:23.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.06.2009, 09:15
Hives4 napisał(a):Wyświetl post

/Teoria spiskowa start/ Nowy kontrakt dla Sobola leży już ponad miesiąc, ale Rada Nadzorcza go nie zaakceptowała. Pamiętam jak kiedyś mówiono, że Cupiał chce się pozbyć wszystkich, którzy zawalili awans do LM, a Sobolewski dostał wtedy czerwoną kartkę. /Teoria spiskowa stop/
nie wiedziałem, że z tego wywiadu można coś wywnioskować
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.06.2009, 09:22
No to, o ile ten news to nie fake, jednym z tych graczy jest właśnie Bozok.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.06.2009, 10:51
Jeśli nasz klub zabiera się do transferów tak jak to jest napisane w niusie, tzn. że jesteśmy kimś zainteresowani, a wręcz jesteśmy bliscy pozyskania, a menadżerowie tych piłkarzy mają przyjechać do nas za 3 tygodnie (!!!) to ja już wiem, że nic być z tego nie może. Jeśli się kogoś chce kupić to się go kupuje, a nie przeciąga transfery przez miesiące
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 04.06.2009, 10:58
Ciacho, a może byś tak przynajmniej poczekał na początek okienka transferowego?...

Matej Krajcik robi wrażenie Link, ale to chyba prawy pomocnik. O Bozoku już od dawna się mówi, więc może coś wypali.

Wracając do tematu Nowaka - mam nadzieję, ze to zasłona dymna, a w rzeczywistości pracuje się nad sprowadzeniem innego napastnika.
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2009, 11:00
http://www.weszlo.com/news/3110

Oh My God
Panie Bednarz apelujemy o te transfery
Z nimi na pewno zawojujemy Ligę Mistrzów

A tak na serio:
gdy przychodził do Nas Jirsak to wiązano z nim duże nadzieje teraz rozczarował bo jak ma byc w formie jak grzeje ławę ja w niego wierze chłopak kilka razy pokazał że umie grać i strzelać ładne bramy.I teraz mam nadzieję że będą rzetelnie oglądali prawdopodobnych grajków.
I może Manuel jakąś perełkę z Hiszpanii wyhaczyć
Ostatnio edytowane przez LeQ : 04.06.2009 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 04.06.2009, 11:01
http://www.futbol.pl/artykul/54067.html
jeśli chodzi o Nowaka to nie widze sensu go sprowadzać teraz kiedy okresu przygotowawczego nie przepracuje...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów