The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 13:16
a dajcie już se siana, bo uczepiliście się tego Lecha jak rzepa do psiego ogona. Niech sobie mają, niech się chwalą i co nam do tego?
z resztą i tak pieniądze schodzą na drugi plan, co pokazał obecny sezon.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2009, 14:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam go jak prowadził Parmę. Nawet nieźle mu to wychodziło, byli jednym z czołowych zespołow Serie A.
A Milanu z Gullitem, Riijkardem i Van Bastenem nie pamiętasz?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.06.2009, 15:20
Moze i sie chwala ale pozyskali sponsora , ktorego my nie potrafilismy dlugo pozyskac. Teraz mamy bet@home , ale pieniadze chyba nieco mniejsze łożą na Wisłe. Tak czy siak to akurat wyjdzie naszej lidze na dobre bo wieksze budzety to lepsi pilkarze i lepsze widowiska.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2009, 15:21
Smuda nie moze przeboleć ze majac przewage punktowa,dobrych zawodnikow i kóleczko adoratorów w postaci mediow i gazet zdobył brazowy medal mistrzostw Polski

A Kasper uratował twarz ,nie wykonał planu-utrzymanie Zaboli wiec odchodzi.

I ciekaw jestem jak bedzie z frekwecja na Roosvelta.
Nie tak dawno jeszce pamietam ze chodzilo ich na lige po 4-5 tysiakow.

I potem nagle sie to zmienilo a zaczelo sie chyba od biletow za piatke.Zobaczymy jak im w 1 lidze pojdzie ale obstawiam ze sredia będa mieli dwucyfrową.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.06.2009 o godz. 16:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.06.2009, 15:53
Spotkania obejrzało 1764696 widzów, co daje średnią 7400 widzów na mecz
czyli średnia rośnie
tzn rosła... przyszły sezon wiadomo jaki będzie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2009, 16:05
arti napisał(a):Wyświetl post
A Milanu z Gullitem, Riijkardem i Van Bastenem nie pamiętasz?
Staram się zapomnieć
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.06.2009, 16:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Moze i sie chwala ale pozyskali sponsora , ktorego my nie potrafilismy dlugo pozyskac. Teraz mamy bet@home , ale pieniadze chyba nieco mniejsze łożą na Wisłe. Tak czy siak to akurat wyjdzie naszej lidze na dobre bo wieksze budzety to lepsi pilkarze i lepsze widowiska.
Trzeba pamiętać, że mieli najlepszy sezon w swojej historii. O Amice Poznań trąbiono w mediach, mówiono że gra najpiękniejszą piłkę, a jej kibice są super. Do tego sukcesy w europejskich pucharach i w perspektywie nowy stadion.

Natomiast nie wiadomo, ile daje im ta firma bukmacherska, podobnie jak nie wiemy ile Bet-at-home łoży na Wisłę.

Swoją drogą BetClic nie miał wielkiego wyboru: Bet-at-home w Wiśle, a bwin - w Legii.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 17:52
właśnie zakończył sie sezon 2008-09, pozwoliłem sobie na wybranie 11-tki sezonu w naszej lidze.Oczywiście uważam że to Wisła ma 11 najlepszych zawodników w Polsce ale ..
Mucha-Baszczyński,Arboleda,Głowacki,Wilk-Małecki,Stlic,Sobolewski,Nowak-Paweł Brożek,Chinyama
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2009, 18:08
Wd mnie Marcelo lepszy od Arboledy ktory natomiast powinien byc zamiast Głowackiego,Małecki to przesada on eksplodował pod koniec
ale to tylko moja opinia
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.06.2009, 18:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak ocalił resztki honoru, bo powiedzmy szczerze - przyspawanie do stołka w Górniku budziłoby tylko niesmak.

Ja to zupełnie inaczej odbieram.

Dla mnie w tym momencie Kasperczak udowodnił, ze albo jest facet bez jaj, albo odchodzi na emeryturę i ma już dość wyzwań.

Przecież on powinien zrobić wszystko aby awansować szybko z Górnikiem i ratować nazwisko. Tym bardziej, że zarówno klub jak i kibice, mimo fatalnych wyników byli za nim...

A jak udowadnia przykład Zagłębia czy Widzewa, wystarczy pare roszad, dobry trener i o powrót nie trudno...
Ddf
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.06.2009, 18:53
Wracajac do kwestii spadków ,to nie rozumiem dlaczego mieszaja obecny sezon z przyszłym . Sadze ze najsprawiedliwszym rozwiazaniem byloby patrzac na wyniki sportowe zrzucic do 1 ligi : Górnik i Cracovie , Arka w barażach . ŁKS skoro nie ma licencji to niech bedzie zdegradowany a na jego miejsce niech wejdzie druzyna z 2 ligi (pierwsza trojka z 1 ligi awansuje ,a czwarta druzyna gra baraz z Arka)
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.06.2009, 19:01
problem w tym że przepis mówi że 2 drużyny awansują bezpośrednio a trzecia gra baraże
chyba nie można ot tak sobie zmieniać przepisu w sytuacji jakiej nie przewidzieli...
Bo rozumiem, że PZPN "nie przewidział" takiego przypadku, że jakiś klub Ekstraklasy nie dostaje licencji na kolejny sezon...

LAB, skoro Małecki eksplodował na koniec to Marcelo... jesienią prawie nic nie grał, a AYALA podał 11-tkę sezonu a nie rundy...

zieniu.nazawsze...
Cytat:
U prezesa Grzegorza Laty interweniował minister sportu, a także jeden z wicepremierów. Efekt? Zarząd PZPN zwrócił się do komisji licencyjnej z prośbą, by raz jeszcze przeanalizowała odwołanie łodzian.
....a skoro Minister to Łodzianin...
Ostatnio edytowane przez sq : 03.06.2009 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2009, 19:33
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie w tym momencie Kasperczak udowodnił, ze albo jest facet bez jaj, albo odchodzi na emeryturę i ma już dość wyzwań.

Przecież on powinien zrobić wszystko aby awansować szybko z Górnikiem i ratować nazwisko. Tym bardziej, że zarówno klub jak i kibice, mimo fatalnych wyników byli za nim...

A jak udowadnia przykład Zagłębia czy Widzewa, wystarczy pare roszad, dobry trener i o powrót nie trudno...
I tak źle i tak niedobrze.
Jak mielismy "analogiczną" (bo nie spadek ale kompromitacja w pucharach) sytuację w Wiśle to krytykowano go właśnie za "przywiazanie do stołka".
Teraz odchodzi sam - krytyka za ucieczkę "z tonącego okrętu".

Każde z tych rozwiązań ma swoich zwolenników i przeciwników.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 20:24
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Otóż to. Facet jest za cienki,aby wprowadzić Górnik do pierwszej ligi,więc ucieka. Tak to odbieram.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2009, 20:46
Nie można oceniać Kasperczaka przez pryzmat tylko jednego sezonu. Zbyt łatwo zapominacie tu o jego wcześniejszych sukcesach trenerskich zarówno na niwie klubowej jak i reprezentacyjnej.
Kasperczak to po prostu nie jest typ trenera-motywatora, który potrafi zachęcić (zmusić) piłkarzy do gry na 110%. Przez większość swojej kariery trenerskiej miał do czynienia z piłkarzami o bardziej profesjonalnym podejściu do swojego zawodu niż piłkarzami biegającymi po polskich boiskach stąd nie było to większym problemem.
Drużynę buduje się przez kilka sezonów. W jeden sezon można co najwyżej liczyć na efekty pracy poprzedników. Nawet w Wiśle w pierwszym sezonie nie udało się "zrobić" mistrza.

W Zabrzu po prostu popełniono błąd zatrudniając trenera z nazwiskiem zamiast trenera ratownika, który potrafiłby w krótkim czasie wycisnąć z drużyny tyle, żeby się utrzymała.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 03.06.2009 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 20:56
Raphael napisał(a):Wyświetl post

W Zabrzu po prostu popełniono błąd zatrudniając trenera z nazwiskiem zamiast trenera ratownika, który potrafiłby w krótkim czasie wycisnąć z drużyny tyle, żeby się utrzymała.
Nie dziwię się,ze postawiono na model chłopa z"nazwiskiem",bo odkąd Fryzjer&co ma zarzuty,to niezwykle trudno o trenera ratownika.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.06.2009, 21:21
A kto to powiedział?
Nikt nie dzwonił do mnie w sprawie przekazania mi medalu. Nie ukrywam, że będę bardzo niemile zaskoczony, jeśli "medalu dla mnie nie starczyło".
Jajcarz.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.06.2009, 21:35
andalemono napisał(a):Wyświetl post
A kto to powiedział?
Nikt nie dzwonił do mnie w sprawie przekazania mi medalu. Nie ukrywam, że będę bardzo niemile zaskoczony, jeśli "medalu dla mnie nie starczyło".
Jajcarz.
Tomasz Dawidowski ? W sumie na medal zasłużył
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 21:37
Ja stawiam na Piotrusia R.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 03.06.2009, 21:49
Dawidowski jak złoto
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2009, 21:57
Reksiu-Wisla bedzie ogladac nasze plecy.Tylko ten burak mogl cos takiego powiedziec
,
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.06.2009, 22:02
Rozwiązanie konkursu :
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzymal-medalu/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 22:16
killzone napisał(a):Wyświetl post
Ja stawiam na Piotrusia R.
Bez klubu,bez kibiców,bez honoru bez medalu. Amika Poznań. Ikonie medalu nie dali. Pewnie kibice mu dadzą

A wracając do konkretów,bo nie mam czasu chodzić po stronach eLki. Więc pytam u źródła, kilzone,jakie roszady,co piszą warszawskie gazety,Walter w****iony czy spokojny.?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.06.2009, 22:20
ŁKS licencję na sezon 08/09 miał? Miał, czyli spełnił wymagania licencyjne.
Zajął 7 miejsce i utrzymał się w ekstraklasie? Tak.
To za jaki **** ma być przesunięty na ostatnie miejsce, w sezonie w którym otrzymał juz rok temu licencję? Jeśli już to powinien nie być dopuszczony do następnych rozgrywek i albo liga jest "nieparzysta", albo wchodzi kolejna druzyna z 2 ligi (pomijam jakieś pojebane nazewnictwo).
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.06.2009, 22:22
No proszę. Lechowi, który podobno ma taką wąską kadrę nie starczyło medali żeby dać klubowej legendzie...

A apropo jedenastki sezonu. Na prawej pomocy chyba jednak lepiej w przeciągu całego sezonu spisywał się Peszko. Na środku Arboleda-Głowacki. No i nie rozumiem stawiania na Lewandowskiego w takich jedenastkach. To chyba jasne że najlepsi napastnicy to tacy którzy strzelili najwięcej bramek(prawda że Chinyama wielu sytuacji nie wykorzystywał, ale ludzie on ma od Lewego 4 bramki więcej). Ale swoją drogą też uważam że tabela wyraźnie wskazuje na 11-tkę sezonu.
Ostatnio edytowane przez Proximus : 03.06.2009 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.06.2009, 22:28
gigant napisał(a):Wyświetl post
ŁKS licencję na sezon 08/09 miał? Miał, czyli spełnił wymagania licencyjne.
Zajął 7 miejsce i utrzymał się w ekstraklasie? Tak.
To za jaki **** ma być przesunięty na ostatnie miejsce, w sezonie w którym otrzymał juz rok temu licencję? .
Fakt że to się kompletnie kupy nie trzyma.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 22:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A wracając do konkretów,bo nie mam czasu chodzić po stronach eLki. Więc pytam u źródła, kilzone,jakie roszady,co piszą warszawskie gazety,Walter w****iony czy spokojny.?
Wa_ter raczej spokojny, wrecz zadowolony, tak sadze, wkoncu klub najblizszy jemu sercu zdobyl tytul

A tak na serio,klub jakies pismo wystosowal ze nie jest zadowolony z wyniku w tym sezonie, a najwiecej batów dostał Trzeciak za swoja prace w realizacji transferów. Jednakze niestety pozostanie tym naszym pseudodyrektorem sportowym. Urban tez zrugany jednakze tak jak Cieciak zostaje(czyli nie musicie sie obawiac o nastepny sezon )

Jezeli chodzi o roszady w skladzie. Na bank odchodza hiszpanie, Arru dostal wolna reke do poszukiwania klubu, jezeli znajdzie nie beda mu robić przeszkod z odejsciem. Ponadto konczy swoja przygode z eLką Martins Ekwueme i Piotrek Rocki(akurat tego mogli oszczedzić). Najprawdopodobniej Grosicki wroci do Warszawy sie spakowac i wraca do Jagiellonii, ktora zdecydowala sie go wykupić(wcale sie nie dziwie). Niewiadomo co z Perejro, lecz mysle ze tez w lecie odejdzie. Ostrowski pewnie pojdzie tez w pizz...u

A co do ludzi ktorzy maja niby przyjsc do nas. Grzesiek Bronowicki, Kamil Glik i Wilczek z Piasta Gliwice i ten Kaszczelan z ŁKSu (). Fakt cos nadmienial o zainteresowaniu Cieciaka Zakrzewskim ( ) ale to chyba plota... choc drugi chorzysta... no i wracaja chlopaki z wypozyczenia, Korzym, Smola, i paru innych z Mlodej Ekstraklasy...

Urban dostal na przyszly sezon cel, Mistrzostwo Polski(akurat kazdy na jego miejscu taki cel mial) jak go nie spelni? Nie wiem, pewnie i tak zostanie
Ostatnio edytowane przez killzone : 03.06.2009 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2009, 22:48
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązanie konkursu :
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzymal-medalu/

No co to sie porobiło takiej "ikonie " i "symbolowi" kupna pod zielonym stolikiem medalu nie wręczyc!!

Protestuje w imieniu kibiców spod szyldu sprzętu AGD
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 22:50
Wa_ter raczej spokojny, wrecz zadowolony, tak sadze, wkoncu klub najblizszy jemu sercu zdobyl tytul

Robił co mógł

A co do ludzi ktorzy maja niby przyjsc do nas. Grzesiek Bronowicki, Kamil Glik i Wilczek z Piasta Gliwice i ten Kaszczelan z ŁKSu ().
Nie chce nic mówić, ale Legia z sezonu na sezon robi się coraz słabsza.Ja nie wiem co ten Walter kombinuje, ale jak odda przyszły sezon walkowerem,bo przy takich wzmocnieniach tak to należy nazwać, będzie musiał kupe kasy wydać w sezonie, w którym stadion będzie gotowy,aby coś powalczyć w MP. Hajto jeszcze jest do wyciągnięcia chyba
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.06.2009, 23:04
Ostrowski pewnie pojdzie tez w pizz...u
jeżeli tak się stanie ... to was fajnie Tarasiewicz z tym Ostrowskim załatwił
ale może to tylko kwestia aklimatyzacji
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów