The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 17:24
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie wszystko jest mozliwe, jednak mnie zadziwia skad u wielu osob bierze sie przekonanie, ze Cwielong bedzie w przyszlosci drugim Brozkiem, a nie drugim ..... (tu mozna wpisac dowolnego daremnego kopacza) ?
Czy od teraz juz kazdy pilkarz partaczacy sytuacje strzeleckie, bedzie porownywany do Brozka ?
Bo widze, ze dla niektorych to jest tak oczywiste, jakby wynikalo z niezaprzeczalnego wzoru matematycznego, tymczasem historia futbolu zna setki innych przykladow. Golos tez mial byc drugim Szymkowiakiem itd.

Dopoki nie zobacze u Cwielonga skutecznosci na minimalnie przyzwoitym poziomie, wszelkie porownania do Brozka, Van Bastena czy kogokolwiek innego, nie beda mialy dla mnie wiekszego znaczenia.
Nie wynika z tego, iz pozbycie sie Cwielonga jest moim marzeniem (choc nie mialbym nic przeciwko, bo uwazam ze to pilkarz nienajwyzszej klasy), bo mimo wszystko moze sie przydac chocby tylko na lige i jesli marzy nam sie naprawde szeroka kadra, to powinno w niej byc miejsce dla 2-3 zapchajdziur.
Wiem tyllko tyle, ze jesli (odpukac) Pawlowi odnowi sie np. kontuzja kolana i ciezar zdobywania bramek spadnie na barki snajpera Cwielonga, to dopiero do niektorych dotra koszty seryjnego marnowania okazji.
Ale może Ćwielong będąc mało skutecznym napastnikiem lepiej by sobie radził na lewej/prawej pomocy? W meczu z Cracovią grał na lewej pomocy i źle to nie wyglądało. Nie ma co go skreślać - bo właśnie może się okazać że będzie musiał zastępować Zieńczuka
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kadzao
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2009, 17:25
A dla mnie Cwieląg jest zawodnikiem na którego należy stawiać. W odróznieniu od Małego on podaję z podniesioną głową (strzela póki co z opuszczoną, ale nawet Zurawski tak zaczynał) i zawsze jak wchodził to potrafił rozruszać nasz atak, a to, że nie wykorzystał kilku sytuacji ... no cóż mam nadzieję, że się poprawi. Ktoś powyrzej napisał, że denerwuje go ta nieskuteczność... A ja pytam: A nie derwuje was to, że mały po ładnej akcji na skrzydle nie potrafi dośrodkować? Nikt nie jest idealny, ale każdy może sie nam przydac.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 17:28
Cwielong zaczyna przypominac mi z gry młodego Tomka Kulawika sprzed 10-15 lat, musi tylko nieco poprawic skutecznośc i bedzie git.
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2009, 17:30
Pożegnanie Baszcza i Zienia
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 17:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cwielong zaczyna przypominac mi z gry młodego Tomka Kulawika sprzed 10-15 lat, musi tylko nieco poprawic skutecznośc i bedzie git.
Myślę, że masz rację, z jednym małym zastrzeżeniem, że Tomek Kulawik 10 lat temu miał 30 lat, czyli młody to już nie był.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 17:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale może Ćwielong będąc mało skutecznym napastnikiem lepiej by sobie radził na lewej/prawej pomocy? W meczu z Cracovią grał na lewej pomocy i źle to nie wyglądało. Nie ma co go skreślać - bo właśnie może się okazać że będzie musiał zastępować Zieńczuka
Trzeba jednak pamietac, ze na tle Cracovii malo kto zle wyglada

Ja osobiscie go nie skreslilem, bo uwazam ze jest zdecydowanie bardziej przydatny niz chociazby Lobo, mimo jego gdanskiego "wyskoku".

Jednak jak na skrzydlowego, brakuje mi w jego repertuarze dobrej centry. No bo co to za skrzydlowy bez dobrego dosrodkowania ?Z tego wzgledu trudno mu bedzie zastapic Zienczuka (takiego w formie).
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2009, 17:49
A ja zupełnie nie zgadzam się z Waszymi opiniami na temat Ćwielonga. Dla mnie ten piłkarz poczynił największe postępy i w moim odczuciu tą rundę miał nawet lepszą niż Boguski. Jak dla mnie on może nie strzelać tych sytuacji, ktoś mówił, że fajnie byłoby mieć jeźdźca bez głowy, takim piłkarzem jest Pepe, mnie bardzo przypomina on Jaśka Pauliste, który jak wiemy, snajperem również nie był.

Ćwielong razem z Małym Boguskim Diazem Pietią i innymi młodymi piłkarzami, będą stanowić o sile Wisły w najbliższych latach. Jest to zawodnik bardzo szybki, przebojowy, z dobrą techniką, dobrze spisuje się w grze kombinacyjnej. Oczywiście każdy ma jakieś wady, Pepe słabo spisuje się w sytuacjach strzeleckich, marnuje sporo 100% okazji, słabo jest u niego również w strzałach z dystansu, ale w Wiśle mało kto potrafi dobrze huknąć z daleka. Najchętniej widziałbym go na lewej pomocy, tam na szybkości mógłby atakować rywali, nie miałby też tak dużo świetnych okazji, miałby większy wybór, do pomocy napastników.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.06.2009, 18:32
Broziu, akurat uwazam ze Francja i klub pokroju Auxerre to jest zaj* miesjce na poczatek duzej kariery.
Odpowiedz cytując
dejw
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2009, 18:36
Ćwielong poczynił spore postępy więc bym go nie skreślał. Myślę, że lewe skrzydło może być w tym sezonie jego. Zauważcie, że chłopak u nas występuje ledwo pół sezonu (mam na myśli w miarę regularną grę) a wcześniej grał w dużo słabszej drużynie. Te zmarnowane setki irytują ale musimy zachować cierpliwość i dać mu szansę. W ogóle uważam, że obecna Wisła jest silniejsza od tej z Zurasiem i Frankiem którą sie wszyscy komentatorzy tak jarają teraz. A to dlatego, że mamy właśnie Małego Cwielonga Marcelo... To są młodzi zawodnicy, którzy jeśli im nie walnie sodówka poczynią jeszcze spore postępy. A tamta Wisła Henia K. to była banda emerytów (miała jedną z najwyższych średnich wiekowych w lidze i jeszcze myślano nad ściagnieciem Piotra R. ) Dlatego będzie dobrze nawet bez wiekszych transferów byle tylko nie stracić Brożka.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.06.2009, 18:40
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
A ja zupełnie nie zgadzam się z Waszymi opiniami na temat Ćwielonga. Dla mnie ten piłkarz poczynił największe postępy i w moim odczuciu tą rundę miał nawet lepszą niż Boguski. Jak dla mnie on może nie strzelać tych sytuacji, ktoś mówił, że fajnie byłoby mieć jeźdźca bez głowy, takim piłkarzem jest Pepe, mnie bardzo przypomina on Jaśka Pauliste, który jak wiemy, snajperem również nie był.

Ćwielong razem z Małym Boguskim Diazem Pietią i innymi młodymi piłkarzami, będą stanowić o sile Wisły w najbliższych latach. Jest to zawodnik bardzo szybki, przebojowy, z dobrą techniką, dobrze spisuje się w grze kombinacyjnej. Oczywiście każdy ma jakieś wady, Pepe słabo spisuje się w sytuacjach strzeleckich, marnuje sporo 100% okazji, słabo jest u niego również w strzałach z dystansu, ale w Wiśle mało kto potrafi dobrze huknąć z daleka. Najchętniej widziałbym go na lewej pomocy, tam na szybkości mógłby atakować rywali, nie miałby też tak dużo świetnych okazji, miałby większy wybór, do pomocy napastników.
Całkowicie się z tym zgadzam. Też Ćwielong mi przypomina Jaśka Pauliste. I tez się nie zgadzam z krytycznymi opiniami na temat tego piłkarza. Według mnie to bardzo dobry piłkarz, który wnosi sporo do naszej gry. Owszem marnuje okazje strzeleckie, ale najwazniejsze jest to, że piłkarz dochodzi do takich sytuacji. W każdym meczu granym przez Ćwielonga miał jakąś świetną okazje. To że nie wykorzystywał jest drugą stroną medalu, jednak jestem pewien, że za jakiś czas skuteczność się poprawi.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.06.2009, 18:56
Okazuje sie ze uraz Boguskiego jest na tyle powazny ,ze w czwartek maja zadecydowac o ewentualnym zabiegu . Zeby sie chlopak na puchary wykurowal
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 19:17
Fakt donosi, że Marcelo sprzedany do Hannoweru. Ale jak to? Przecież w marcu Fakt podał, że kupił go Olympiakos...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 19:37
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Fakt donosi, że Marcelo sprzedany do Hannoweru. Ale jak to? Przecież w marcu Fakt podał, że kupił go Olympiakos...
Hannover go odkupił...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 03.06.2009, 19:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Hannover go odkupił...
Kurcze, przecież grecy go kupili za 9 mln zł, a teraz hanover za 3 mln euro, my to nie umiemy robić interesów
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 23:28
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post

Że niby ktoś tu krytykuje Pepe? chyba ma klapki na oczach Mam podobne odczucia, iż to Mały-Boguski-Pepe będą stanowić o naszej sile w ofensywie i mam nadzieję, że zostaną w klubie jak najdłużej.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.06.2009, 23:29
Nie no, to Grecy nie umieją. To od nich go kupili przecież.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.06.2009, 23:40
Junior Diaz zagra dzis w nocy w arcywaznym meczu eliminacji do MS przeciwko USA. Co ciekawe, na lewej obronie. Tym ktorzy maja dobre lacze i bezsennosc, polecam transmisje.

Kibicowsko Kostarykanczycy podobno tez interesujacy. Z tego co slysze, nie ma bardziej zywiolowego stadionu w Ameryce Srodkowej.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.06.2009, 00:03
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzemowil_.html
ahahah Sobol pogadał
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.06.2009, 08:09
http://sport.onet.pl/145390,1262245,...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.06.2009, 08:09
Kostaryka wygrała 3:1 z USA, wysunęła się na pierwsze miejsce kwalifikacje do RPA 2010.
W meczu zagrał Junior Diaz.

http://www.fifa.com/worldcup/news/ne...#kentons+ticos
Powód: znowu drugi... :P
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 04.06.2009 o godz. 08:10.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.06.2009, 08:16
Junior Diaz sfaulował w polu karnym zawodnika, jedynastkę wykorzystał Donovan. Jak grał Junior, ktoś wie ?
W końcu będziemy mieli reprezentanta na mundialu, jak się nic (odpukać) nie stanie
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.06.2009, 12:34
Czołówka bramkarzy z Ekstraklasy i I ligi wzięła udział we wspólnych zajęciach z młodymi adeptami sztuki bramkarskiej z okazji imprezy charytatywnej "Trenuj z mistrzem – podaruj oddech", która odbyła się w Krakowie. Mariusz Pawełek też był i uczył młodych.

Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 04.06.2009, 13:03
Ano był Był też Juhu, a z "zaprzyjaźnionych" to M. Bąk.

Parę fotek z tej imprezy >>
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.06.2009, 17:46
Popieram, z Ćwielonga będą ludzie musi tylko poprawić skuteczność.Nie pamiętacie ile setek zmarnował Brozio zanim się wyrobił? ;P
Mały musi nauczyć się dokładnie podawać/rozgrywać a przede wszystkim poćwiczyć wrzutki bo normalnie koszmar
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.06.2009, 18:04
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Popieram, z Ćwielonga będą ludzie musi tylko poprawić skuteczność.Nie pamiętacie ile setek zmarnował Brozio zanim się wyrobił? ;P
Mały musi nauczyć się dokładnie podawać/rozgrywać a przede wszystkim poćwiczyć wrzutki bo normalnie koszmar

No tak..ja do Piotrka nic nie mam ale jesli nie wezmie sie za strzelanie bramek to trzeba bedzie sie go pozbyc.

Wsyztscy potrafia wytykać bledy np Pawełkowi ale takie same robi Cwielong ,gdzie np z metra w meczu w Gdansku nie trafia do bramki.Ale blad Pawelka wiecej kosztuje niz blad Cwielonga wiec zwraca sie uwage przedewszytskim na bramkarza.

Pepe musi sie odblokowac ,,bo oprocz szybkiego biegania w koncu musi cos dac tej druzynie.Licze ze w nast sezonie bedzie juz lepiej .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2009, 18:24
Ja akurat uważam, że Mariusz po karierze byłby doskonałym szkoleniowcem młodych bramkarzy. Ma w sobie takie wewnętrzne ciepło, które pomaga budować zaufanie na linii trener-uczeń. Pamiętacie akcję z psem na boisku?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.06.2009, 18:36
A jak to się ma do tego, że jest mimo wszystko tylko przeciętnym bramkarzem ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.06.2009, 18:56
Ćwielong 'może' sprawdziłby się jako lewy pomocnik. Trochę szumu potrafi narobić, bardzo szybki, nieźle panuje nad piłką przy node. Ale nie dopuszczać go pod bramkę, bo im bliżej tym gorzej.
..
Odpowiedz cytując
tomek6693
Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2009, 19:06
ja mysle ze ta skutecznosc pepe siedzi poprostu w glowie , przydalby mu sie psycholog bo wydaje sie ze sie za bardzo podpadala i nogi staja sie jak z waty , ale zdarza mu sie i tak ze zamiast usilowac strzelic bramke chce poprostu w nia trafic i sytuacje 100% zamieniaja sie w banalne do obrony . Ale coz nie mozna odrazu wejsc do ekstraklasy i byc krolem strzelcow. Jak dla mnie to trzeba troche cierpliwosci
Moze wystarczy popatrzec na Lobo ktory w meczy w Lodzi mial 2 setki gdzie powinny byc 2 bramki ( w niektorych meczach tez mu sie tak zdarzalo) a tu w meczu z lechia z 2 trudnych sytuacji 2 bramki. Powtarzam - cierpliwosci a bramki przyjda
Powód: przypomnienie sobie czegos :P
Ostatnio edytowane przez tomek6693 : 04.06.2009 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2009, 19:11
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Ale w Brożku były przesłanki, że coś z niego będzie. Mimo wszystko strzelał bramki, również w Pucharze Uefa. Jakoś potrafił ciągnąć to wszystko do przodu, przedzierał się przez tych obrońców i mimo kiksów najczęściej trafiał w światło bramki.
Ćwielong ma szczęście, że jest w takiej drużynie jak Wisła która potrafi sobie stworzyć wiele sytuacji (a raczej że gra w takiej lidze gdzie inni na to pozwalają). Ćwielong nie strzela ale Wisła wygrywa więc do niego nikt nie ma pretensji. Ale pomyślcie ile możemy mieć takich sytuacji w meczu z np Arsenalem w fazie grupowej LM? Takie rzeczy po prostu trzeba strzelać...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów