|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A dla mnie Cwieląg jest zawodnikiem na którego należy stawiać. W odróznieniu od Małego on podaję z podniesioną głową (strzela póki co z opuszczoną, ale nawet Zurawski tak zaczynał) i zawsze jak wchodził to potrafił rozruszać nasz atak, a to, że nie wykorzystał kilku sytuacji ... no cóż mam nadzieję, że się poprawi. Ktoś powyrzej napisał, że denerwuje go ta nieskuteczność... A ja pytam: A nie derwuje was to, że mały po ładnej akcji na skrzydle nie potrafi dośrodkować? Nikt nie jest idealny, ale każdy może sie nam przydac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cwielong zaczyna przypominac mi z gry młodego Tomka Kulawika sprzed 10-15 lat, musi tylko nieco poprawic skutecznośc i bedzie git.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Myślę, że masz rację, z jednym małym zastrzeżeniem, że Tomek Kulawik 10 lat temu miał 30 lat, czyli młody to już nie był.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Ja osobiscie go nie skreslilem, bo uwazam ze jest zdecydowanie bardziej przydatny niz chociazby Lobo, mimo jego gdanskiego "wyskoku". Jednak jak na skrzydlowego, brakuje mi w jego repertuarze dobrej centry. No bo co to za skrzydlowy bez dobrego dosrodkowania ?Z tego wzgledu trudno mu bedzie zastapic Zienczuka (takiego w formie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja zupełnie nie zgadzam się z Waszymi opiniami na temat Ćwielonga. Dla mnie ten piłkarz poczynił największe postępy i w moim odczuciu tą rundę miał nawet lepszą niż Boguski. Jak dla mnie on może nie strzelać tych sytuacji, ktoś mówił, że fajnie byłoby mieć jeźdźca bez głowy, takim piłkarzem jest Pepe, mnie bardzo przypomina on Jaśka Pauliste, który jak wiemy, snajperem również nie był.
Ćwielong razem z Małym Boguskim Diazem Pietią i innymi młodymi piłkarzami, będą stanowić o sile Wisły w najbliższych latach. Jest to zawodnik bardzo szybki, przebojowy, z dobrą techniką, dobrze spisuje się w grze kombinacyjnej. Oczywiście każdy ma jakieś wady, Pepe słabo spisuje się w sytuacjach strzeleckich, marnuje sporo 100% okazji, słabo jest u niego również w strzałach z dystansu, ale w Wiśle mało kto potrafi dobrze huknąć z daleka. Najchętniej widziałbym go na lewej pomocy, tam na szybkości mógłby atakować rywali, nie miałby też tak dużo świetnych okazji, miałby większy wybór, do pomocy napastników. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Broziu, akurat uwazam ze Francja i klub pokroju Auxerre to jest zaj* miesjce na poczatek duzej kariery.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ćwielong poczynił spore postępy więc bym go nie skreślał. Myślę, że lewe skrzydło może być w tym sezonie jego. Zauważcie, że chłopak u nas występuje ledwo pół sezonu (mam na myśli w miarę regularną grę) a wcześniej grał w dużo słabszej drużynie. Te zmarnowane setki irytują ale musimy zachować cierpliwość i dać mu szansę. W ogóle uważam, że obecna Wisła jest silniejsza od tej z Zurasiem i Frankiem którą sie wszyscy komentatorzy tak jarają teraz. A to dlatego, że mamy właśnie Małego Cwielonga Marcelo... To są młodzi zawodnicy, którzy jeśli im nie walnie sodówka poczynią jeszcze spore postępy. A tamta Wisła Henia K. to była banda emerytów (miała jedną z najwyższych średnich wiekowych w lidze i jeszcze myślano nad ściagnieciem Piotra R.
) Dlatego będzie dobrze nawet bez wiekszych transferów byle tylko nie stracić Brożka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Okazuje sie ze uraz Boguskiego jest na tyle powazny ,ze w czwartek maja zadecydowac o ewentualnym zabiegu . Zeby sie chlopak na puchary wykurowal
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Fakt donosi, że Marcelo sprzedany do Hannoweru. Ale jak to? Przecież w marcu Fakt podał, że kupił go Olympiakos...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Hannover go odkupił...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mam podobne odczucia, iż to Mały-Boguski-Pepe będą stanowić o naszej sile w ofensywie i mam nadzieję, że zostaną w klubie jak najdłużej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie no, to Grecy nie umieją. To od nich go kupili przecież.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Junior Diaz zagra dzis w nocy w arcywaznym meczu eliminacji do MS przeciwko USA. Co ciekawe, na lewej obronie. Tym ktorzy maja dobre lacze i bezsennosc, polecam transmisje.
Kibicowsko Kostarykanczycy podobno tez interesujacy. Z tego co slysze, nie ma bardziej zywiolowego stadionu w Ameryce Srodkowej. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzemowil_.html
ahahah Sobol pogadał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kostaryka wygrała 3:1 z USA, wysunęła się na pierwsze miejsce kwalifikacje do RPA 2010.
W meczu zagrał Junior Diaz. http://www.fifa.com/worldcup/news/ne...#kentons+ticos Powód: znowu drugi... :P
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 04.06.2009 o godz. 08:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Junior Diaz sfaulował w polu karnym zawodnika, jedynastkę wykorzystał Donovan. Jak grał Junior, ktoś wie ?
W końcu będziemy mieli reprezentanta na mundialu, jak się nic (odpukać) nie stanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czołówka bramkarzy z Ekstraklasy i I ligi wzięła udział we wspólnych zajęciach z młodymi adeptami sztuki bramkarskiej z okazji imprezy charytatywnej "Trenuj z mistrzem – podaruj oddech", która odbyła się w Krakowie. Mariusz Pawełek też był
i uczył młodych.![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Popieram, z Ćwielonga będą ludzie musi tylko poprawić skuteczność.Nie pamiętacie ile setek zmarnował Brozio zanim się wyrobił? ;P
Mały musi nauczyć się dokładnie podawać/rozgrywać a przede wszystkim poćwiczyć wrzutki bo normalnie koszmar |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tak..ja do Piotrka nic nie mam ale jesli nie wezmie sie za strzelanie bramek to trzeba bedzie sie go pozbyc. Wsyztscy potrafia wytykać bledy np Pawełkowi ale takie same robi Cwielong ,gdzie np z metra w meczu w Gdansku nie trafia do bramki.Ale blad Pawelka wiecej kosztuje niz blad Cwielonga wiec zwraca sie uwage przedewszytskim na bramkarza. Pepe musi sie odblokowac ,,bo oprocz szybkiego biegania w koncu musi cos dac tej druzynie.Licze ze w nast sezonie bedzie juz lepiej . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja akurat uważam, że Mariusz po karierze byłby doskonałym szkoleniowcem młodych bramkarzy. Ma w sobie takie wewnętrzne ciepło, które pomaga budować zaufanie na linii trener-uczeń. Pamiętacie akcję z psem na boisku?
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A jak to się ma do tego, że jest mimo wszystko tylko przeciętnym bramkarzem ?
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ćwielong 'może' sprawdziłby się jako lewy pomocnik. Trochę szumu potrafi narobić, bardzo szybki, nieźle panuje nad piłką przy node. Ale nie dopuszczać go pod bramkę, bo im bliżej tym gorzej.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ja mysle ze ta skutecznosc pepe siedzi poprostu w glowie , przydalby mu sie psycholog bo wydaje sie ze sie za bardzo podpadala i nogi staja sie jak z waty , ale zdarza mu sie i tak ze zamiast usilowac strzelic bramke chce poprostu w nia trafic i sytuacje 100% zamieniaja sie w banalne do obrony . Ale coz nie mozna odrazu wejsc do ekstraklasy i byc krolem strzelcow. Jak dla mnie to trzeba troche cierpliwosci
Moze wystarczy popatrzec na Lobo ktory w meczy w Lodzi mial 2 setki gdzie powinny byc 2 bramki ( w niektorych meczach tez mu sie tak zdarzalo) a tu w meczu z lechia z 2 trudnych sytuacji 2 bramki. Powtarzam - cierpliwosci a bramki przyjda Powód: przypomnienie sobie czegos :P
Ostatnio edytowane przez tomek6693 : 04.06.2009 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
Ćwielong ma szczęście, że jest w takiej drużynie jak Wisła która potrafi sobie stworzyć wiele sytuacji (a raczej że gra w takiej lidze gdzie inni na to pozwalają). Ćwielong nie strzela ale Wisła wygrywa więc do niego nikt nie ma pretensji. Ale pomyślcie ile możemy mieć takich sytuacji w meczu z np Arsenalem w fazie grupowej LM? Takie rzeczy po prostu trzeba strzelać... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|