|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
to bylo cos pieknego, nigdy tego nie zapomnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Właściwie to samo mógłbym napisać o Baszczu, kolejny Wiślak z krwi i kości, przy tym dobry, solidny i grający na wysokim poziomie piłkarz. Chłopaki, dzięki za te kilka lat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
to samo miałem pisać... w Naszym klubie wytworzyło się coś co jest ewenementem. Wreście wszystko wygląda tak jak powinno. Wszyscy tworzą jedność, od właściciela, przez prezesa, trenera, pracowników, piłkarzy a kończąc na NAS, Armii Białej Gwiazdy. Właśnie tą wspólną determinacją osiągneliśmy sukces. To jest nasza główna przewaga nad Legią, czy Lechem. Tego nie buduje się za kase. Nie da się tego osiągnąć w rok czy dwa. Sobol po strzelonej bramce podbiega pod sektor D, Paweł po każdej bramce wskakuje na ogrodzenie, to samo Mały, ktory dodatkowo mowi o chęci pozostania w Wiśle na długie lata. Glowa stał się 100% Wiślakiem, prawdziwym kapitanem, utożsamiającym się z klubem i kibicami. Baszczu wchodzi na gniazdo aby podziękować kibicom za lata dopingu, Zieniu ze łzami w oczach schodzi po raz ostatni na zmianę na R22...to są takie chwile, których nie doświadczają w ostatnim czasie Legioniści czy Lechici...dlatego jestem przekonany iż właśnie taka postawa wszystkich ludzi którzy mają Białą Gwiazdę w sercu spowodowała że teraz możemy świętować 12 tytuł Mistrza Polski. I to jest coś, co bez względu na to czy będziemy nadal walczyć o Mistrzostwo, czy bić się przed spadkiem, będzie paraliżowało drużyny przyjeżdzające na R22, i nie ważne czy będzie to Dolcan Ząbki, Legia Warszawa czy Barcelona. Dziękuję wszystkim za ten pełen emocji sezon, oby następny okazał się jeszcze lepszy. ![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 31.05.2009 o godz. 16:10.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy was nie wkurza to, że najlepszy lewy obrońca ligi - Piotrek Brożek - nie dostaje powołanie do kadry, choć był na liście rezerwowej, a dostaje je jakaś łamaga Komorowski!? Już po raz kolejny pan Benhauer robi sobie z nas jaja. Dobrze, że przynajmniej Brozio sobie odpocznie, on i tak nic nie musi udowadniac.
Sorry ze w tym temacie, ale nie chce mi sie otworzyc o Naszych pilkarzach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pewnie Pi. Brożek się cieszy. Benio ma swoich ulubieńców i co kolwiek by zrobił Brożek na tym zgrupowaniu to i tak Leo powoływał by późnie Warzywniaka i Komorowskiego. A tak to przynajmniej sobie odpocznie. Paweł pewnie też się wymigał kontuzją bo nie było jakoś po nim widać żeby z kulawo biegał.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gratuluję MISTRZA
LG ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Baszczem i Zieniem jest odwrotnie - Baszczu już dawno chciał wyjechać ale oprócz jednego małego nietaktu , zachowywał się na prawdę godnie i dawał z siebie wszystko do końca - jak wiemy 'zapłacił' za to sporo.
Zieniu natomiast w ogóle się do wyjazdu nie palił a wręcz chciał zostać.Ja byłem bardzo cięty na Zienia - za to że jednak nigdy nie zastąpił Kosy i w meczach najważniejszych(jeszcze za Kaspra), grał fatalnie i nigdy bym nie przypuszczał że to napisze, ale przynajmniej na dzień dzisiejszy, to szkoda że klub nie przedłużył z nim umowy. Jesteśmy w takiej sytuacji że każdy solidny gracz jest u nas na wagę złota a ja nie jestem do końca przekonany że klub pozyska dobrego następcę. co do Brożka i Benhałera - pełna zgoda - Piotrek ma jeszcze duże problemy z grą ofensywną ale w defensywie lepszego od niego nie ma.niestety Leo chyba już nie za bardzo interesuje się naszą ligą i reprezentacją. To widać także po powołaniu Łobo - na które - powiedzmy sobie szczerze - nie zasłużył , ale jak się oglądnie jedynie skrót meczu to czego wymagać. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nasza drużyna pokazała w tym sezonie charakter i to kilkukrotnie.
Było kilka bolesnych upadków (Jerozolima, Barcelona, mecz z Lechem u siebie) ale za każdym razem zespół potrafił się podnieść. Pokażcie teraz tych pismaków, którzy w środku sezonu mówilii o kryzysie, konflikcie na linii Skorża - Brożki... Z resztą nie ma się co nimi przejmować, bo przecież to również oni po rundzie jesiennej mistrzem Polski mianowali Lecha ![]() Mam wielką satysfakcję z tego mistrzostwa, każde smakuje inaczej i każde wspaniale, ale to jest naprawdę wyjątkowe. Pozostaje wierzyć w to, że Skorża będzie mógł u nas nadal spokojnie i jak najdłużej pracować. Bez niego nie byłoby tytułu. Smuda narzeka, że w Lechu miał krótką ławkę itd. itp. Nie wiem, komu i po co wciska taki kit, Skorża miał niby łatwiej? Odejście Clebera w niespodziewanym momencie, dość poważne kontuzje takich piłkarzy jak Brożek, Boguski, Baszczyński... Więc danie główne, czyli mistrzostwo smakuje naprawdę znakomicie. Deser w postaci Cracovii w II lidze równie smaczny |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ciezki sezon za nami ,psy szczekały a jednak karawana jechala dalej Probowano mieszac ,miotac ,byly kontuzje ,pisano ze Skorza jest juz na wylocie ,a nie bylo to warte nawet funta kłaków. Nasza druzyna wreszcie pokazała jaja i walczyla jak zranione zwierze ,najzacieklej i do konca. Bylismy takim czarnym koniem a jak widac atakowanie z 3 miejsca wyszlo nam na dobre Teraz tylko madrze zrobic 2-3 transfery ibo to konieczne i atakujemy LM ,Barca Real czy inny Inter nam nie grożą wiec bedzie duuzo latwiej (co nie znaczy ze łatwo -ot paradoks ) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|