![]() |
[30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00
Tym razem sprawa jest bardzo prosta, przynajmniej w porównaniu z układami tabeli z poprzednich kolejek.
Do mistrzostwa Polski Wiśle wystarczy remis w meczu ze Śląskiem. W przypadku porażki tytuł zostaje w Krakowie, jeśli Lech nie wygra z rozpaczliwie walczącą o utrzymanie Cracovią. Co prawda Śląsk jest niewygodnym przeciwnikiem (Wisła przegrała we Wrocławiu, w Pucharze Ekstraklasy Śląsk wygrał na jesieni przy Reymonta), ale remis nie powinien być dla Wisły większym problemem. Byle nie zlekceważyć przeciwnika :) Tabela: Kod:
1. Wisła 29 61 18- 7- 4Lech - Cracovia Legia - Ruch Jagiellonia - GKS Górnik - Polonia Wszystkie mecze 30. kolejki zaczynają się o tej samej porze. |
Cytat:
|
Wszyscy mówią, że spokojnie 99% itp itd ... A ja mimo wszystko powiem, że potrzebny jest nam AŻ Remis. Zobaczymy co z tego będzie, na stadion idę o ile biletów na E wystarczy JJBG!
Lech też nie jest w najlepszej sytuacji - walczy z Cracovią, która będzie grała o życie znowu pewnie czeka nas 90 minut emocji. |
Wiślakom na pewno nie zabraknie ambicji, o to się nie trzeba martwić.Nie uważam że aż remis, bo przecież Oni grają także dla Nas- dla kibiców, więc grają o zwycięstwo i wiemy dobrze że bez wątpienia stać Nas na to.
|
Musimy wygrać lub zremisować ten mecz, gramy przecież u siebie. Mam nadzieje, że doping będzie taki jak rok temu na Zagłębiu. Lech jeśli wygra z Cracovią, to być może pomoże to naszym braciom z Gdańska w utrzymaniu się.
|
Powiem tak jeśli nie stracimy bramki to mamy mistrza, co nie znaczy że mamy się bronić. Trzeba grać o trzy punkty i nie miec w głowie że remis nam wystarczy. Obyśmy nie stracili tylko głupiej bramki bo tych w tej rundzie tracimy mnóstw. Bramki z tak zwanej d.. (Cracovia, Górnik, Lechia), że coś strzelimy to jestem pewien. Za Ćwielonga wstawiłbym Jirsaka, a Pawła bardziej bym wysunął do przodu by niemusiał sie tak cofać po piłkę. Pozatym to co Ćwielong pudłuje to szkoda słów niech odpocznie, może z ławki lepiej się pokaże.
|
Trzeba zagrać ten mecz z pełnym zaangażowaniem i będac maksymalnie skoncentrowanym. Przy takim nastawieniu Wiślaków możemy być spokojni o wynik, ale jak poczują się mistrzami przed pierwszym gwizdkiem to nie będzie dobrze. Bo wtedy może się okazać, że trenerowi Tarasiewiczowi wyszła zemsta za 1982 rok...
|
Trzeba zagrać o zwycięstwo, najwyżej im się omsknie noga i będzie remis. I gitara.
|
|
Cytat:
dokladnie zeby historia nie zatoczyla koła i pewni majstra Wislacy obejda sie smakiem |
I jaki tu los jest przewrotny. Teraz Lecha i Pasy czeka bratobójczy pojedynek. A Śląsk sprawił wszystkim Wiślakom i nie tylko wielką radosc bo cwaniaczki-warszawiaczki nie bedą mistrzami. Wisła z takim zaangażowanie jak dzisiaj bedzie Mistrzem :))
|
Piękny koniec sezonu się zbliża, gramy mecz przyjaźni ze Śląskiem. Wystarczy nam remis do szczęścia, ale jestem przekonany że dla Nas wygrają w stylu godnym mistrza. Myślę że to mistrzostwo będzie nam wszystkim lepiej smakować niż poprzednie, no i na długo zapadnie nam w pamięć.
|
A jak sąsiedzi utrzymają się w lidze to też idą z kuchenkami świętować na rynku:>
p.s. ciekawie to będzie wyglądać aha bo oni Poznaniu sobie grają szkoda |
Cytat:
|
TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO
nie wie ktoś od kiedy będą bilety w wolnej sprzedaży i czy będą bilety na D ? |
W pon. i wt. bilety sprzedawane tylko dla posiadaczy kart kibica, od środy dla wszystkich. Biletów na D, ze względu na przyjazd kibiców Śląska, nie będzie w wolnej sprzedaży.
|
A tak wogóle to od teraz krytykowanie decyzji Skorży powinno być karane miesięcznym banem. Gość który bez rozgrywającego, z dwoma środkowymi obrońcami, jednym napastnikiem a w pięciu meczach bez niego potrafi zająć miejsce w czołowej trójce ligi a najprawdopodobniej(ja też jeszcze nie ukoronowałem Wisły) zdobyć mistrzostwo jest najlepszym trenerem w Polsce bez dwóch zdań. Media(czytaj kibice Legii) tłumaczą sobie zwycięstwo(ewentualne!) Wisły szeroką ławką. Ale czy my naprawdę mamy ją taką szeroką. Tylko Ćwielong i Jirsak potrafili zrobić różnicę wchodząc z ławki. Nie liczę wejść Łoba i Małego bo to były jednorazowe przypadki. Lech też ma, jak wyliczyło weszło, 18 piłkarzy ale cały czas się powtarza że mają żelazna 13-tkę i przez to przegrywają. Ludzie no obiektywizmu trochę.
A tu swoją drogą ciekawy arytkuł:http://www.wislakrakow.com/www/showa...ighlight=Ramos |
Cytat:
|
Mam pytanie co do wczorajszej kolejki wielu pisało ze czekaja na swojaka Sląska w meczu z Legia. Niby dlaczego?
|
ja mam pytanie czy jesli w sobote przyjade przed meczem to kupie bilet na E czy juz nie?? nie moge kupic w tygodniu w przedsprzedazy, jestem z Tarnowa i bardzo mi zalezy aby byc na meczu, jest jeszcze jakas inna mozliwosc zakupu?? prosze niech ktos pomoze:-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma innej mozliwosci zakupu, znaczy jest, poprosic kogos z Krk zaby kupi Ci bilet. |
Czy Sobol może grać w tym spotkaniu?
Dostał wczoraj kartke, 7 już w sezonie ligowym, ale zdziwiło mnie, że komentatorzy nic nie powiedzieli o jego absencji w następnym meczu. Z tego co pamiętam, przed poprzednimi meczami przy Sobolu zawsze widniała żółta kartka, przy prezentowaniu składów przez C+, wczoraj tej kartki nie było, więc jak? Pauzuje się po 7, czy 8? |
Cytat:
A ja mam pytanie trochę z innej beczki, a mianowicie o ewentualną (żeby nie zapeszyć :D) fetę na rynku. Chodzi o to, że 30 maja jest "Na Rynek marsz" i z planu imprezy wynika, że kończy się o 19:45. Wiadomo, że dekoracja na stadionie trochę potrwa, ale ciekaw jestem czy będą jakieś utrudnienia na rynku. |
gdybym był Maciejem Skorżą dałbym pograć piłkarzom, którzy w tym sezonie mało czasu spędzili na boisku.. a to dlatego, żeby każdy poczuł się ważny w tej drużynie i żeby mistrzostwo było wszystkich!
Trela Singlar - Krasnodęski - Głowacki - Diaz Ćwielong - Brud - Mączyński - Janik Niedzielan - Beto MISTRZ MISTRZ NASZ TS |
Śląsk na pewno nie podłoży sie Wiśle, przynajmniej mam taką nadzieję, bardzo ważne jest to, zeby czasy podkładania, układania dawno minęły :)
jeśli Wisła zasłużyła na tytuł to spokojnie remis w meczu ze Śląskiem wywalczy, jeśli WKS wygra, to znaczy ze Wisła tytułu mieć nie powinna.. :) z całego serca zycze Wiśle tytułu, ale nie może być mowy o żadnym podkładaniu:) pozdrowienia z Wrocławia:) |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Ile przegraliśmy ze Śląskiem w rundzie jesiennej :> ?
|
2:1
bo błędach sędziów :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl