|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Do kiedy Dawidowski ma ważny kontrakt ?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mam pytanko na ile lat kontrakt podpisal KOSA?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tym Krajcikiem to sie pamietam Wisła już rok temu interesowała jak grał w Slavii Praga.Widac sie we Włoszech nie przebił i teraz szuka klubu.Zagrał w 12 meczach w całym sezonie i to głównie z ławki albo był zmieniany i po co było rezygnowac z Baszcza to ja nie wiem.
Ten drugi Vladivac ze Ziliny prezentuje sie całkiem nieźle w rytmie przeboju Abby.http://www.youtube.com/watch?v=AcMlm...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.06.2009 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
BEDNARZ DO ROBOTY ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ciężko nie oprzeć się wrazeniu, że przeżywamy właśnie deja vu z z końca ubiegłego sezonu - mamiono nas transferami w razie spzedaży kogoś z kadry zespołu i co figa z makiem. Ja w tego typu opowieści nie wierzę bo nie ma podstaw do tego by miało być inaczej. Co prezentuje Beto, Singlar (z tego co mi wiadomo nie zostanie na przyszły sezon) to ostatnie z darmowych wynalazków a zapowiada się, że będzie ich więcej. Ktoś chyba zapomina że sam awns do LM to nie wszystko, liczą się wyniki a za przeproszeniem z takim skladem a najpewniej słabszym nie mamy czego szukać w tych rozgrywkach.
Liczę że Cupiał wreszcie zrozumie, że trzeba coś z siebie dać by potem dobrze zarobić... To już przesądzone. Brazylijczyk Beto nie sprawdził się przy Reymonta dlatego wkrótce opuści Wisłę Kraków. Taką informację podaje w poniedziałek "Przegląd Sportowy". Młody napastnik z Brazylii ma wyjechać do Grecji lub na Ukrainę. Beto przyszedł zimą do Wisły w ramach zakrojonej na szeroką skalę akcji "Szukamy wysokiego napastnika". Wzrostu (189 cm) faktycznie mu nie brakuje, natomiast umiejętności piłkarskich jak na Białą Gwiazdę najwyraźniej tak. Beto grał mało, nie był zagrożeniem dla bramkarzy przeciwnika. Z jego przyjściem wiązano spore nadzieje. W ojczyźnie uważany był za wielki talent. Jest wychowankiem słynnego Palmeiras, grał w reprezentacjach młodzieżowych. W 2005 roku wybrano go najlepszym piłkarzem młodego pokolenia stanu Sao Paulo. Być może jego rozwój zahamowała jednak poważna kontuzja kolana, której nabawił się w 2007 roku Przy odejściu Niedzielana i Brożka czeka nas kompletne przemeblowanie linii ataku!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 01.06.2009 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jak zawsze masz informacje chyba wywrozone z fusow. Singlar podpisal nowy kontrakt i sie nigdzie nie wybiera. To, ze jakis szmatlawiec napisal info o Beto nie znaczy, ze odchodzi. Zreszta zarowno on, jak i Niedzielan wielkimi napastnikami nie sa i zastapic ich nie bedzie problemu. Zreszta mimo wszystko mam nadzieje, ze Beto zostanie i pojdzie na jakies polroczne wypozyczenie - mysle ze mu duzo da. Brozka to wszyscy od 2 lat sprzedaja - ciagle jest, ciagle strzela bramy. Napastnik sie przyda, ale nie z mysla, ze jako zastepstwo Brozka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A o Sobolu nic nie napisalem. mam nadzieje, ze z nami zostanie, ale decyzja nalezy do RN. Czytanie ze zrozumieniem sie klania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja mam po cichu nadzieje że Zieniu może jednak zostanie. Co prawda żegnał już się z kibicami, ale nigdzie oficjalnego potwierdzenia nie ma że podpisał kontrakt w Grecji.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Miejmy nadzieje ze coś z tego będzie,bo to świetny bramkarz,a konkurencja dla Pawełka jest bardziej niż konieczna... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Jezu Chryste, 1q2, co Ty mówisz? DAWID TEŻ? 8 miejsce to maks... Po tak fartownym mistrzowstwie, które nomen omen już w grudniu przegraliśmy.. WSTYD PANIE CUPIAŁ!
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 01.06.2009 o godz. 17:36.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Właśnie za to lubie Bednarza, że pozbył/pozbywa się wielu piłkarzy ściągniętych przed jego kadencją, którzy nie mają umiejętności wystarczających by u nas grać.
Bramkarze 1. Ilie Cebanu » 81. Mariusz Pawełek » Obrońcy 2. Peter Šinglár » 3. Marcelo Guedes Filho » 6. Arkadiusz Głowacki » 8. Piotr Brożek » 24. Mateusz Kowalski » 33. Łukasz Burliga » Pomocnicy 7. Radosław Sobolewski » 16. Tomáš Jirsák » 19. Patryk Małecki » 20. Mauro Cantoro »- odejscie 21. Wojciech Łobodziński » 29. Krzysztof Mączyński » 15. Júnior Díaz » Łukasz Garguła Napastnicy 9. Rafał Boguski » 11. Tomasz Dawidowski » - odejscie 18. Andrzej Niedzielan » - odejscie? 23. Paweł Brożek » 30. Alberto de Paula Beto »- odejscie? 86. Piotr Ćwielong » Kadra prezentuje sie bardzo dobrze na polskie realia, z tym składem walczylibysmy jak równy z równym o mistrza z Lechem czy Legia. Musimy kogoś kupić, żeby walczyć na 2 frontach i miec większa rywalizacje w zespole. Rok temu była podobna sytuacja: "mamy na oku liste 10 zawodnikow, wzmocnimy atak, bramke i bok pomocy" Licze na to, że coś się lepszego stanie w tym roku. Najważniejszym transferem chyba bedzie zatrzymanie naszego "szkieletu" - Marcelo Sobol Brozio |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Brożka jak już sprzedawać po eliminacjach do LM jeżeli kontrahent nie gra w europejskich pucharach. Mam jednak nadzieję, że on zostanie...
Mimo, iż to już weteran to trzeba powalczyć o Żurawia w takim wypadku : )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.06.2009 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Po tym co zobaczyłem w ostatnich dwóch meczach to priorytetem jest dla mnie prawa obrona, nie chce aby w eliminacjach okazało się, że musimy robić zmianę bo Singlar jest robiony jak dziecko. Nie wyobrażam sobie abyśmy w tym okienku stracili jeszcze jednego obrońce, głownie mówi się o Marcelo, trzeba namówić go aby pozostał. Powiem tak Junior Diaz gra solidnie choć uważam, że dajmy na to Mauro Cantoro w swojej normalnej formie jest o klase lepszy. Niestety wygląda że Mauro się zestarzał bo rusza się na prwadę bardzoo cieżko. Dlatego też mając na uwadzę że po Tomasie nie wiadomo czego się spodziewać i nie będąc przekoanym do Vargi należy sprowadzić środkowego pomocnika. Garuguły nie liczę bo nie zdaży. Dla mnie Mauro powinien odejść. Z całym szacunkiem dla Juniora ale ktoś musi pełnić role zapchaudziury dlatego warto mieć takie piłkarza na lawie i myślę że to jemu przypadłby ten zaszczyt. Do tego pozbyłbym się Niedzielana i Beto, nie liczylbym że ktoś z nich pociągnie ten zespól do LM. Do tego oczywiście lewo skrzydłowy, na tę chwile mamy tam tylko Ćwielonga. Dodając kilka zdań to dla mnie Ćwielong jest jedną z rewelacji tej rundy. Jego przyjęcia piłki są po prostu rewelacyjne, z stając tyłem do bramki odwraca się jednym dotknięciem tak że ma 2 metry na wstępie przewagami nad obrońcą. On sobie wygrał pozostanie w Wiśle bo trzeba podkreślić ze był pod ścianą. Do tego dodamy wszechstronność co powoduje że jeśli nie spocznie na laurach może stanowić o sile Wisły. Podpisanie umowy z Sobolem jest obowiązkiem. Naprawdę nie wiem jak tam z kasą, podobno krucho bo Cupiał nie dołoży więc pozyskanie bramkarza nie jest sprawą priorytetową. Jestem ciekawy czy my faktycznie mamy już upatrzonych konkretnych piłkarzy czy dopiero zaczynamy szukać co równoznaczne jest z klęska.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.06.2009 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wg mnie to o czym piszesz czyli czy Cupial zrobi krok w przod czy w tyl ciezko bedzie jednoznacznie przewidziec. Klub musi myslec z prespektywą i Cupial napewno nauczony jest juz latami doswiadczen przed LM kiedy glownie trwała sprzedaz ciekawe czy w tym roku zrobi inaczej. No bo..znowu robimy podchody pod LM a tymczasem Baszczu odchodzi Zieniu odchodzi Brozek (odejdzie Marcelo(odejdzie Niestety dalej slychac bardziej kto nas opsuci niz jakies KONKRETNE nazwiska (poza Nowakiem) kto mial by przyjsc. Wczoraj Skorza mowil ze jest jakas lista i bedą gadać z menadzerami zwaodnikow z tej listy,ale takie gadanie to ja juz chyba 3 raz slysze przed kazda rundą a potem sprowadzają kolejnego Beto w kazdym razie prawa obrona,lewa pomoc napastnik ,3 zawodnkow potrzebujemy od zaraz Licze ze w tym roku czujać latwiejszy dostep do Champions League boss wylozy kase ,bo jak nie to nie osuzkujmy sie nawet z Kopenhagą bedzie ciezko. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|