The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 10:48
Może wstrzymajmy się z ocena polityki chociażby do początka okienka

2 dni temu wygraliśmy MISTRZA, i znów wracamy narzekać?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2009, 10:50
Evenstar napisał(a):Wyświetl post
I znów to samo niestety. Ani Nowaka, ani żadnych gotówkowych transferów.
i módlmy się żeby człowiek kontuzja został w Bełchatowie.
amen
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 01.06.2009, 11:33
Witam po przerwie.

Wg mnie nie jest tak źle z tymi transferami. Sprzedajemy za kasę, za darmo bierzemy non stop fajne gwiazdki, po co narzekać? Zostanie trochę miejsca w budżecie po Baszczyńskim i Zieńczuku a możliwe, że i też po Niedzielanie. Więc czemu by nie zakontraktować jeszcze z 2-3 zawodników pokroju Marcelo, Beto czy nawet król strzelców ekstraklasy indyjskiej (: . Do tego kryzys kryzys kryzys. Widziałem gdzieś balance sheet Legi Warszawa, cały czas po kreską. U nas prawdopodobnie wychodzi to wszystko ładnie na plus, więc po co narzekać po raz drugi ?

No i nie zapominajmy co ciekawego mamy w młodej ekstraklasie bo Janik Brud czy Jeleń to całkiem ciekawe pozycje, warto by było wprowadzać ich powoli do 1 składu. A przy okazji może warto zainteresować się chłopakiem z Śląska, który ów okazał się najlepszym wśród młodych (nazwisko mi umknęło) ?

Jak się coś uda za kasę ściągnąć to luzz, jak nie uda, to cóż życie, znając poziom naszej pseudo-ekstra klasy i tak Wisłą majstra zdobędzie w 2010 (:

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.06.2009, 11:51
Ja też jestem zdania ,że nasza polityka transferowa jest bardzo rozsądna.
Teraz czeka nas bardzo ciężki sezon . Podpisuję się pod słowami funkykoval.Stabilność finansowa w czasach kryzysu to priorytet.
Ważne ,żeby się skład nie rozsypał i szukać dalej bezgotówkowych wzmocnień ,no i dawać szanse młodym.
Nawet jeżeli (odpukać) nie awansujemy do LM to musimy umocnić się na krajowym podwórku bo Lech , Legia a niebawem Śląsk, będą silnymi konkurentami .
Wierze ,że dobrze to rozegramy .
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.06.2009, 12:01
Do kiedy Dawidowski ma ważny kontrakt ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.06.2009, 12:03
teraz mu sie konczy o ile sie nie myle
podpisał 5kę w 2004

Skoro Kasprzik taki Żabol, to niech idzie sie Żabolić
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.06.2009 o godz. 12:11.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Od: 04.2008

Stary 01.06.2009, 12:56
mam pytanko na ile lat kontrakt podpisal KOSA?
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.06.2009, 13:18
Z listy płac w czerwcu odchodzą 3 spore pozycje: pensja Baszczyńskiego, Zieńczuka i Dawidowskiego. Za to z jednej można sfinansować pensje dla Garguły, z drugiej nowy kontrakt i podwyżkę pensji dla Sobolewskiego. I wciąż mamy środki na skuszenie jednego dobrego gracza zarobkami rzędu 200 tys. euro rocznie. Liczne fronty (CL, ew. LE, liga krajowa, PP, PESA) oraz perspektywa posiadania wreszcie za rok zmodernizowanego stadionu powinna zmotywować działaczy to skompletowania 20-22 równorzędnych piłkarzy. W tej perspektywie nawet niepozbywanie się weterana Cantoro, Niedzielana bez formy, czy Beto-mamuta, może być ważniejszy niż branie z łapanki jakiś ogórków czy rekonwalescentów, byle za darmo.

Do wislakkowalski: Kosowski ma kontrakt do czerwca 2010, ciekawe że APOEL kupił go od Cadiz CF za ok. 2 mln euro podobno, a nasz najdroższy transfer to niezbyt trafiony Jirsak za ok. 700 tys. Pytanie któy klub poważniej traktuje europejskie rozgrywki pucharowe.
Ostatnio edytowane przez Olivarez : 01.06.2009 o godz. 13:29.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.06.2009, 13:52
Trzeba pozyskać drugiego bramkarza , niestety widać ,że zarząd kontynuuje taktyke z zapraszaniem na testy jakiś "no name'ów" wiec lepszy bramkarz od Pawełka raczej nie przyjdzie.
Prawy obrońca potrzebny ,choc tutaj pewnie tez bedzie jakas zapchaj dziura ,skoro mamy Singlara , byc moze wroci z wypozyczenia Kowalski i on bedzie uzupelnieniem obrony .
Lewy skrzydlowy z prawdziwego zdarzenia to koniecznosc
Napastnik tutaj w zaleznosci ci zostana Brozek i Boguski , jesli zostana to znowu bedziemy szukac za darmo , jak nie to pewnie kupia Nowaka z Belchatowa
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.06.2009, 14:10
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
Prawy obrońca potrzebny ,choc tutaj pewnie tez bedzie jakas zapchaj dziura ,skoro mamy Singlara , byc moze wroci z wypozyczenia Kowalski i on bedzie uzupelnieniem obrony .
zartujesz prawda ? powiedz ze zartujesz
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 14:31
tym Krajcikiem to sie pamietam Wisła już rok temu interesowała jak grał w Slavii Praga.Widac sie we Włoszech nie przebił i teraz szuka klubu.Zagrał w 12 meczach w całym sezonie i to głównie z ławki albo był zmieniany i po co było rezygnowac z Baszcza to ja nie wiem.

Ten drugi Vladivac ze Ziliny prezentuje sie całkiem nieźle w rytmie przeboju Abby.http://www.youtube.com/watch?v=AcMlm...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.06.2009 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 01.06.2009, 14:38
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
zartujesz prawda ? powiedz ze zartujesz

Po cos z tym Singlarem przedluzyli kontrakt ,wiec nie sadze ze w obecnej sytuacji finansowej kupimy prawego obronce za np. 500 tys euro .
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.06.2009, 15:12
GERO7 napisał(a):Wyświetl post

Po cos z tym Singlarem przedluzyli kontrakt ,wiec nie sadze ze w obecnej sytuacji finansowej kupimy prawego obronce za np. 500 tys euro .

To mamy grac 5 obroncami i perspektywa mozliwosci odejscia z klubu Marcelo
Przedluzenie kontraktu z singlarem wg. ciebie ma oznaczac jgo wejscie do pierwszej 11
To fajnie jezeli mamy zamienaic lepsze na gorsze ...nic ni ma do Singlara ale musi sie pojawic obronca ktory bedie z nim wlaczyl o miejsce ...bo nawet w przypadku jego kontuzji zostajemy z niczym...
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 01.06.2009, 15:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ten drugi Vladivac ze Ziliny prezentuje sie całkiem nieźle w rytmie przeboju Abby.http://www.youtube.com/watch?v=AcMlm...layer_embedded
oby Skroża w tym wywiadzie mówił m.in. o tym gościu... prezentuję się bardzo dobrze w tej żółtej koszulce ale lepiej w czerwieni by mu było

BEDNARZ DO ROBOTY !
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.06.2009, 16:00
Bednarz: transfery na drogę Wisły do LM
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 16:29
Ciężko nie oprzeć się wrazeniu, że przeżywamy właśnie deja vu z z końca ubiegłego sezonu - mamiono nas transferami w razie spzedaży kogoś z kadry zespołu i co figa z makiem. Ja w tego typu opowieści nie wierzę bo nie ma podstaw do tego by miało być inaczej. Co prezentuje Beto, Singlar (z tego co mi wiadomo nie zostanie na przyszły sezon) to ostatnie z darmowych wynalazków a zapowiada się, że będzie ich więcej. Ktoś chyba zapomina że sam awns do LM to nie wszystko, liczą się wyniki a za przeproszeniem z takim skladem a najpewniej słabszym nie mamy czego szukać w tych rozgrywkach.

Liczę że Cupiał wreszcie zrozumie, że trzeba coś z siebie dać by potem dobrze zarobić...

To już przesądzone. Brazylijczyk Beto nie sprawdził się przy Reymonta dlatego wkrótce opuści Wisłę Kraków.

Taką informację podaje w poniedziałek "Przegląd Sportowy". Młody napastnik z Brazylii ma wyjechać do Grecji lub na Ukrainę.

Beto przyszedł zimą do Wisły w ramach zakrojonej na szeroką skalę akcji "Szukamy wysokiego napastnika". Wzrostu (189 cm) faktycznie mu nie brakuje, natomiast umiejętności piłkarskich jak na Białą Gwiazdę najwyraźniej tak. Beto grał mało, nie był zagrożeniem dla bramkarzy przeciwnika.

Z jego przyjściem wiązano spore nadzieje. W ojczyźnie uważany był za wielki talent. Jest wychowankiem słynnego Palmeiras, grał w reprezentacjach młodzieżowych. W 2005 roku wybrano go najlepszym piłkarzem młodego pokolenia stanu Sao Paulo. Być może jego rozwój zahamowała jednak poważna kontuzja kolana, której nabawił się w 2007 roku

Przy odejściu Niedzielana i Brożka czeka nas kompletne przemeblowanie linii ataku!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 01.06.2009 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.06.2009, 17:04
Jak zawsze masz informacje chyba wywrozone z fusow. Singlar podpisal nowy kontrakt i sie nigdzie nie wybiera. To, ze jakis szmatlawiec napisal info o Beto nie znaczy, ze odchodzi. Zreszta zarowno on, jak i Niedzielan wielkimi napastnikami nie sa i zastapic ich nie bedzie problemu. Zreszta mimo wszystko mam nadzieje, ze Beto zostanie i pojdzie na jakies polroczne wypozyczenie - mysle ze mu duzo da. Brozka to wszyscy od 2 lat sprzedaja - ciagle jest, ciagle strzela bramy. Napastnik sie przyda, ale nie z mysla, ze jako zastepstwo Brozka.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 17:07
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Jak zawsze masz informacje chyba wywrozone z fusow. Singlar podpisal nowy kontrakt i sie nigdzie nie wybiera. To, ze jakis szmatlawiec napisal info o Beto nie znaczy, ze odchodzi. Zreszta zarowno on, jak i Niedzielan wielkimi napastnikami nie sa i zastapic ich nie bedzie problemu. Zreszta mimo wszystko mam nadzieje, ze Beto zostanie i pojdzie na jakies polroczne wypozyczenie - mysle ze mu duzo da. Brozka to wszyscy od 2 lat sprzedaja - ciagle jest, ciagle strzela bramy. Napastnik sie przyda, ale nie z mysla, ze jako zastepstwo Brozka.
A gdzie masz oficjalne info o przedłużeniu kontraktu z Siglarem czy Sobolem - czytaj więcej PS będziesz "mądrzejszy"...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.06.2009, 17:14
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
A gdzie masz oficjalne info o przedłużeniu kontraktu z Siglarem czy Sobolem - czytaj więcej PS będziesz "mądrzejszy"...
Tutaj ? http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21015
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.06.2009, 17:17
A o Sobolu nic nie napisalem. mam nadzieje, ze z nami zostanie, ale decyzja nalezy do RN. Czytanie ze zrozumieniem sie klania.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 17:22
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

hymm co o tym myślicie?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 17:24
Ja mam po cichu nadzieje że Zieniu może jednak zostanie. Co prawda żegnał już się z kibicami, ale nigdzie oficjalnego potwierdzenia nie ma że podpisał kontrakt w Grecji.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.06.2009, 17:28
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

hymm co o tym myślicie?
Chciało by się powiedzieć,dlaczego dopiero teraz...nie można go było wyrwać jak Korona spadała ?
Miejmy nadzieje ze coś z tego będzie,bo to świetny bramkarz,a konkurencja dla Pawełka jest bardziej niż konieczna...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.06.2009, 17:30
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Przy odejściu Niedzielana i Brożka czeka nas kompletne przemeblowanie linii ataku!
gdyż jak nam wszystkim wiadomo Niedzielan na boisko w pierwszej 11 wychodził częściej niż Małecki, Ćwielong czy też Rafał o za trudnym dla komentatorów nazwisku. W przypadku realizacji 2 powyższych zmiennych linia ataku w ogóle nie będzie istnieć! AaaaAaaaaaaaaAaaaaaAAAAA!

Jezu Chryste, 1q2, co Ty mówisz? DAWID TEŻ? 8 miejsce to maks... Po tak fartownym mistrzowstwie, które nomen omen już w grudniu przegraliśmy.. WSTYD PANIE CUPIAŁ!
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 01.06.2009 o godz. 17:36.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.06.2009, 17:33
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
gdyż jak nam wszystkim wiadomo Niedzielan na boisko w pierwszej 11 wychodził częściej niż Małecki, Ćwielong czy też Rafał o za trudnym dla komentatorów nazwisku. W przypadku realizacji 2 powyższych zmiennych linia ataku w ogóle nie będzie istnieć! AaaaAaaaaaaaaAaaaaaAAAAA!
Bez Niedzielana to może jeszcze jakimś cudem sobie poradzimy ale co zrobimy bez Dawidowskiego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Stary 01.06.2009, 17:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bez Niedzielana to może jeszcze jakimś cudem sobie poradzimy ale co zrobimy bez Dawidowskiego
Eee... Przesadzacie. Prawda jest taka, że wszelkie marzenia o budowie Wielkiej Wisły prysły w dniu odejścia Grzegorza Kmiecika.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.06.2009, 17:46
Właśnie za to lubie Bednarza, że pozbył/pozbywa się wielu piłkarzy ściągniętych przed jego kadencją, którzy nie mają umiejętności wystarczających by u nas grać.

Bramkarze

1. Ilie Cebanu »
81. Mariusz Pawełek »
Obrońcy

2. Peter Šinglár »
3. Marcelo Guedes Filho »
6. Arkadiusz Głowacki »
8. Piotr Brożek »
24. Mateusz Kowalski »
33. Łukasz Burliga »

Pomocnicy

7. Radosław Sobolewski »
16. Tomáš Jirsák »
19. Patryk Małecki »
20. Mauro Cantoro »- odejscie
21. Wojciech Łobodziński »
29. Krzysztof Mączyński »
15. Júnior Díaz »
Łukasz Garguła
Napastnicy

9. Rafał Boguski »
11. Tomasz Dawidowski » - odejscie
18. Andrzej Niedzielan » - odejscie?
23. Paweł Brożek »
30. Alberto de Paula Beto »- odejscie?
86. Piotr Ćwielong »

Kadra prezentuje sie bardzo dobrze na polskie realia, z tym składem walczylibysmy jak równy z równym o mistrza z Lechem czy Legia. Musimy kogoś kupić, żeby walczyć na 2 frontach i miec większa rywalizacje w zespole. Rok temu była podobna sytuacja: "mamy na oku liste 10 zawodnikow, wzmocnimy atak, bramke i bok pomocy" Licze na to, że coś się lepszego stanie w tym roku. Najważniejszym transferem chyba bedzie zatrzymanie naszego "szkieletu" - Marcelo Sobol Brozio
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.06.2009, 18:37
Brożka jak już sprzedawać po eliminacjach do LM jeżeli kontrahent nie gra w europejskich pucharach. Mam jednak nadzieję, że on zostanie...

Mimo, iż to już weteran to trzeba powalczyć o Żurawia w takim wypadku : )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.06.2009 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.06.2009, 19:05
Po tym co zobaczyłem w ostatnich dwóch meczach to priorytetem jest dla mnie prawa obrona, nie chce aby w eliminacjach okazało się, że musimy robić zmianę bo Singlar jest robiony jak dziecko. Nie wyobrażam sobie abyśmy w tym okienku stracili jeszcze jednego obrońce, głownie mówi się o Marcelo, trzeba namówić go aby pozostał. Powiem tak Junior Diaz gra solidnie choć uważam, że dajmy na to Mauro Cantoro w swojej normalnej formie jest o klase lepszy. Niestety wygląda że Mauro się zestarzał bo rusza się na prwadę bardzoo cieżko. Dlatego też mając na uwadzę że po Tomasie nie wiadomo czego się spodziewać i nie będąc przekoanym do Vargi należy sprowadzić środkowego pomocnika. Garuguły nie liczę bo nie zdaży. Dla mnie Mauro powinien odejść. Z całym szacunkiem dla Juniora ale ktoś musi pełnić role zapchaudziury dlatego warto mieć takie piłkarza na lawie i myślę że to jemu przypadłby ten zaszczyt. Do tego pozbyłbym się Niedzielana i Beto, nie liczylbym że ktoś z nich pociągnie ten zespól do LM. Do tego oczywiście lewo skrzydłowy, na tę chwile mamy tam tylko Ćwielonga. Dodając kilka zdań to dla mnie Ćwielong jest jedną z rewelacji tej rundy. Jego przyjęcia piłki są po prostu rewelacyjne, z stając tyłem do bramki odwraca się jednym dotknięciem tak że ma 2 metry na wstępie przewagami nad obrońcą. On sobie wygrał pozostanie w Wiśle bo trzeba podkreślić ze był pod ścianą. Do tego dodamy wszechstronność co powoduje że jeśli nie spocznie na laurach może stanowić o sile Wisły. Podpisanie umowy z Sobolem jest obowiązkiem. Naprawdę nie wiem jak tam z kasą, podobno krucho bo Cupiał nie dołoży więc pozyskanie bramkarza nie jest sprawą priorytetową. Jestem ciekawy czy my faktycznie mamy już upatrzonych konkretnych piłkarzy czy dopiero zaczynamy szukać co równoznaczne jest z klęska.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.06.2009 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.06.2009, 19:17
element napisał(a):Wyświetl post
Nic tu Bednarz nie poradzi. Wszystko zależy do Bossa. I przypominam że nie jest on 5-letnim dzieckiem niezdającym sobie sprawy z tego że bez klarownych ruchów LM nie będzie.
Mało tego, i to jest najsmutniejsze że pomimo tych ruchów może tak samo nie być LM.
Duże ryzyko i strata kasy. On o tym wie i tak samo wie że bez ryzyka nie będzie LM.
Albo LM albo krok w tył.
Co wybierze, po mojemu żadne z powyzszych, coś tam rzuci na pare nazwisk i będzie liczył jak co roku że z tym co mamy a nóż widelec się uda.

Jest łatwiej teraz trafić do LM, ale to nie zmienia faktu że z takimi ekipami jak Olympiakos, Kopenhaga, Slavia Praga, Partizan czy Lewski Sofia pójdzie gładko. No może z ostatnimi, z tym składem co teraz. A tak trzeba wyłozyć troszkę konkretu, bo Paweł niestety na pewno odejdzie, a za nim już wiemy kto, a poza nimi to dopiero niespodzianka. Niestety gorzka w smaku.

I znając nasze szczęscie jak dojdziemy daj Boże do 4 rundy to trafimy na Olympiakos.

Wg mnie to o czym piszesz czyli czy Cupial zrobi krok w przod czy w tyl ciezko bedzie jednoznacznie przewidziec.

Klub musi myslec z prespektywą i Cupial napewno nauczony jest juz latami doswiadczen przed LM kiedy glownie trwała sprzedaz ciekawe czy w tym roku zrobi inaczej.

No bo..znowu robimy podchody pod LM a tymczasem

Baszczu odchodzi
Zieniu odchodzi

Brozek (odejdzie?)
Marcelo(odejdzie)

Niestety dalej slychac bardziej kto nas opsuci niz jakies KONKRETNE nazwiska (poza Nowakiem) kto mial by przyjsc.

Wczoraj Skorza mowil ze jest jakas lista i bedą gadać z menadzerami zwaodnikow z tej listy,ale takie gadanie to ja juz chyba 3 raz slysze przed kazda rundą a potem sprowadzają kolejnego Beto

w kazdym razie prawa obrona,lewa pomoc napastnik ,3 zawodnkow potrzebujemy od zaraz

Licze ze w tym roku czujać latwiejszy dostep do Champions League boss wylozy kase ,bo jak nie to nie osuzkujmy sie nawet z Kopenhagą bedzie ciezko.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów