The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2009, 20:08
killzone napisał(a):Wyświetl post
Pewnie byl tym który reszcie kibiców Wisły nie dal zapomnieć
Wiedzialem że zaraz krawaciarze się zbulwersują Nie macie co robić "Legioniści" tylko przesiadywać na forum konkurenta ?
Więcej już wam nie odpisze,idźcie się jarać DRUGIM miejscem
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.05.2009, 21:07
Paweł Brożek według dziennika.pl odmówił wyjazdu do RPA mistrzowskie zagranie
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.05.2009, 21:13
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Wiedzialem że zaraz krawaciarze się zbulwersują Nie macie co robić "Legioniści" tylko przesiadywać na forum konkurenta ?
Gdzieś przecież muszą przesiadywać, a na ich forum jakoś tak smutno Pozdrawiam wszystkich "Poszukiwaczy zaginionego berła" Forza Wisła!!!
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.05.2009, 21:16
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...__sa_dwie.html

Cytat:
Mimo, że liga się skończyła, nie wiadomo, kto z spada z ekstraklasy. Na boisku degradację z ekstraklasy wywalczyły Górnik Zabrze i Cracovia. I tabelę z tymi drużynami na końcu podaje od soboty większość mediów. - W naszej tabeli ŁKS jest ostatni - mówi jednak w rozmowie ze Sport.pl rzecznik Ekstraklasy SA.
i zaczęły się cyrki

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.05.2009, 21:30
Dla mnie paranoją jest to, że przy stoliku będzie uzgadniane kto się nadaje, a kto nie. Wszyscy swoją zdatność do ekstraklasy udowodnili na boiskach. Mam nadzieję, że ŁKS zgromadzi te pieniądze. No ale mówić sobie możemy, panowie i tak wszystko rozstrzygną po swojemu.

Swoją drogą, tak mi się wydaje, że spadek Cracovii spowoduje znaczną koniunkturę antyWiślacką (o ile może jeszcze wzrosnąć). No i szkoda tych derbów...
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 31.05.2009, 21:33
Ekstraklasa S.A. vs PZPN , i coś mi sie wydaje ze ci pierwsi postawia na swoim (tak jak bylo na poczatku sezonu ,gdy przekladali kolejki) i spadnie ŁKS a Cracovia zagra w barazach
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.05.2009, 21:37
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie paranoją jest to, że przy stoliku będzie uzgadniane kto się nadaje, a kto nie. Wszyscy swoją zdatność do ekstraklasy udowodnili na boiskach. Mam nadzieję, że ŁKS zgromadzi te pieniądze. No ale mówić sobie możemy, panowie i tak wszystko rozstrzygną po swojemu.

Swoją drogą, tak mi się wydaje, że spadek Cracovii spowoduje znaczną koniunkturę antyWiślacką (o ile może jeszcze wzrosnąć). No i szkoda tych derbów...
Spoko, ŁKS ma plecy w osobie ministra sportu Drzewieckiego, który pochodzi z Łodzi.

Ja tam Cracovii nie żałuję, kupili awans to teraz spadają zasłużenie (i te dwie błędne decyzje sędziowskie z wczoraj na korzyść Amici, hehe). A derby i tak już kilka lat temu troszkę straciły na swojej świetności.

Ale żeby była równowaga to pewnie spadnie antyWisła Kraków a wejdzie antyWisła Kielce
the end
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2009, 21:42
Widze, ze na forum znowu nie brakuje legionistow oburzonych przyspiewkami pod adresem Legii na wczorajszym meczu Wisly (zeby nie bylo, uwazam to za buractwo, ale nie mi decydowac co kto gdzie spiewa)

Cale szczescie, ze w Warszawie niczego wczoraj pod adresem Wisly nie spiewano
Dobrze, ze jest klub kibica, bo inaczej czlowiek nawet by o tym nie wiedzial
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.05.2009, 22:24
ok powiedz tylko slowo i już się tutaj więcej nie odezwę. Zawsze myślałem, że to forum nie jest zamknięte tylko dla kibiców Wisły. Może się myliłem. Siła tego forum polega właśnie na jego 'otwartości'. Chcesz zmieniać te zasady? Proszę Cię bardzo, jedno słowo i znikam na zawsze. Czekam z niecierpliwością na odpowiedz. Mam nadzieję, że nie zabraknie Ci jaj i odpiszesz na moje pytanie. Wyznacz nowe standardy na tym forum.
Dla Twojej informacji- przesiaduję również na forum Legii i innych forach klubowych.
I póki co to widzę, że to Ty się tutaj najbardziej bulwersujesz. Zamiast się cieszyć z wielkiego sukcesu, jakim jest mistrzostwo, to zajmujesz się niewiadomo czym. Nie wstydzę się tego, że Legia zajeła drugie miejsce. Sukcesy są ważne, ale nie najważniejsze.
Odpowiedz cytując
Gramzino
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 31.05.2009, 22:38
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś przecież muszą przesiadywać, a na ich forum jakoś tak smutno Pozdrawiam wszystkich "Poszukiwaczy zaginionego berła" Forza Wisła!!!
Odnosze takie wrażenie, że ostatnio niektórym zaczyna się mieszać internet z rzeczywistością "nie przesiadują na swoim forum, to przesiadają tutaj" i inne tego typu teksty o tym świadczą. Zwycięstwa i sukcesy swoich klubów należy świętować w świecie rzeczywistym, a nie przed ekranem komputera

To taka mała offtopicowa dygresja, i to nie odnosi się jedynie do kibiców różnych klubów pikarskich. Internet a rzeczywiste życie to trochę inna bajka
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.05.2009, 23:14
Ponieważ początkiem rundy "prorokowałem" że mistrzem będzie Amika (czemu dałem zresztą wyraz na forum) w związku z tym w tym momencie wypada mi się przyznać do błędu. Nie ukrywam że w zaistniałych okolicznościach przychodzi mi to jakoś tak łatwo... .

To mistrzostwo cieszy mnie bardziej niż te poprzednie ze względu na okoliczności jego zdobycia. Moim osobistym zdaniem zawdzieczamy je przede wszystkim MS i temu że większości drużyny (w tym nawet tym odchodzącym) "jeszcze się chciało". Panowie wielkie brawa. I wielkie dzieki.

PS: ja rozumiem że euforia po mistrzostwie ale co niektóre teksty o Amice i L są jakieś takie ... nie na miejscu. Piłkarze są mistrzem fajnie by było żeby kibice też mieli trochę kindersztuby.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.06.2009, 01:36
I piszę kolejny raz - Legia nie zasłużyła na drugie miejsce. Moim zdaniem na trzecie tez. Zdobyliscie mistrza, fajnie, cieszcie sie. Patrzac na wpisy niektórych odnosze wrazenie, ze wkurza Was to, ze nas nie wkurza Wasz mistrz. Mamy swoje problemy i zatargi i to nas bardziej frapuje niz jeden czy drugi sezon. Wrócimy w swoim czasie.

Nie chodzi o bulwersowanie się. Chodzi o to, ze czytam to forum krótko, jakies 6 miesiecy. I prawie co tydzień natrafiam na teksty jaka żałosna jest Cracovia czy Korona, ze jada masakrycznymi wrzutami na Was w czasie meczów z innymi ekipami niz Wy.

Zgadzam sie, mało tego, nawet nie smiem porównywać tego z Wami, bo wrzucacie znacznie rzadziej itp.... ale!

Najpierw były na tej samej zasadzie wrzuty na nas, podczas gdy nas nie było na Wisła - Legia, a teraz okazało się, ze spiewaliscie to cieszac się... z WŁASNEGO MISTRZOSTWA, gdy nas znowu tam zwyczajnie nie było.

Chodzi o hipokryzje i tyle. Zaden krawat mnie nie sciska, bo wyrosłem z takich gierek internetowych - natomiast mysle, ze kazdy normalny widzi tutaj sprzecznosc albo hipokryzje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.06.2009, 02:07
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ początkiem rundy "prorokowałem" że mistrzem będzie Amika (czemu dałem zresztą wyraz na forum) w związku z tym w tym momencie wypada mi się przyznać do błędu. Nie ukrywam że w zaistniałych okolicznościach przychodzi mi to jakoś tak łatwo... .

To mistrzostwo cieszy mnie bardziej niż te poprzednie ze względu na okoliczności jego zdobycia. Moim osobistym zdaniem zawdzieczamy je przede wszystkim MS i temu że większości drużyny (w tym nawet tym odchodzącym) "jeszcze się chciało". Panowie wielkie brawa. I wielkie dzieki.

PS: ja rozumiem że euforia po mistrzostwie ale co niektóre teksty o Amice i L są jakieś takie ... nie na miejscu. Piłkarze są mistrzem fajnie by było żeby kibice też mieli trochę kindersztuby.
heh - ja też myślałem że Amika zgarnie pule - a jak wiadomo nie dość że nie zgarnęła to jeszcze ich ziomki z jedynej właściwej strony Błoń , zalegalizowali tą nazwę
Też to mistrzostwo smakuje mi wspaniale - zdecydowany nr.2 , po pierwszym gdzie już nie trzeba było śpiewać - 'my czekamy już...'xxx' lat aby zdobyć mistrza i w pucharach grać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.06.2009, 08:31
Nie wiem po co się tak napinać. Sezon zakończony. Karty rozdane na stół. W Krakowie euforia, w Poznaniu smutek, a w Warszawie... obojętność Naprawdę to było 30 ciekawych kolejek i miejmy nadzieję, że kolejny sezon będzie tylko lepszy. Jedynie mam obiekcje co do sędziowania i kuriozalnych sytuacji w ostatnich kolejkach.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.06.2009, 10:15
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dodam że hipokryzją zajeżdza fakt iż na forum kibiców drużyny która nie jest do tej pory zamieszana w afere korupcyjną i kibice są z tego DUMNI, można przeczytać bulwersacje z braku odpuszczenia meczu przed Lecha. To wkońcu zdecydujcie się jak, Piłkarski Poker jest dobry czy zły?
Typowe odwracanie kota ogonem.

Jasne - od piłkarzy Amiki i Śląska wymagano, by grali fair i zachowali się profesjonalnie. I nikt nie nawoływał tutaj do odpuszczania meczy! Chyba jest to dostatecznie oczywiste, tylko kibice Amiki szukają dziury w całym.

Jednak skandowanie "Kolejorz gramy do końca" w sytuacji, gdy Wisła wygrywa 2-0 jest cokolwiek nieuprzejme. W końcu Pasy to Wasza zgoda, więc należało trzymać klasę i kibicować im do końca. Wyrazić jakieś poparcie, zaskandować: "za rok spotkamy się znowu" (oby w pierwszej lidze, choć oni mogli to zrozumieć inaczej). Ale nie, Wy byliście pochłonięci rywalizacją z Legią o wicemistrzostwo i musieliście pogwizdać na Smudę i kopaczy.

Na forum Starozakonnych już ktoś wciska kit, że poszła plotka że Śląsk prowadzi - niezłe jaja, bo oznaczałoby to strzelenie 3 bramek w kilka minut... Nie wiem, kto w takie bzdury uwierzy.

Wiem jedno - w przypadku kibicowania na polskich stadionach obowiązują pewne standardy. Jak nie wiecie, na czym polega kibicowanie na rzecz zgody - udajcie się na korepetycje do Gdańska. I posłuchajcie, jak się kibice Lechi zachowywali na trybunach, gdy Wisła strzelała bramki na wagę 3 punktów...

Z resztą - nie interesuje mnie perspektywa pasiasto-kuchenkowje zgody lub jej zerwania. Nie mój cyrk, nie moje małpy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2009, 10:53
Wow !!! Tam dopiero dali w Piec !!!

http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...atakowali.html

http://www.youtube.com/watch?v=ZZGlQ...eature=related

To juz nawet nasi zza błoń sa wyrozumiali
Ostatnio edytowane przez Krolik : 01.06.2009 o godz. 11:01.
Jak długo na Wawelu .............

Stary 01.06.2009, 11:05
Była tutaj rozmowa o nie wylewaniu za kołnierz przez Kowalczyka, rzecznik PZPN-u też lubi zabójcze mieszanki:
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.06.2009, 11:11
chłopie, tyle lat w naszej piłce siedzi
ze on przepija browara wódka i go nie klepie !

dopiero denaturat ich niszy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2009, 11:11
Cytat:
Jasne - od piłkarzy Amiki i Śląska wymagano, by grali fair i zachowali się profesjonalnie. I nikt nie nawoływał tutaj do odpuszczania meczy! Chyba jest to dostatecznie oczywiste, tylko kibice Amiki szukają dziury w całym.
Sprawdz kto pierwszy zaproponowal, czy nawet domagal sie odpuszczenia meczu przez naszych pilkarzy.
A zreszta po co to pisze? Przeciez nawet jak sprawdzisz i zobaczysz, ze sie mylisz napiszesz pewnie,ze to wina kibicow Amiki, bo oni zawsze odwracaja kota ogonem i szukaja dziury w calym
Cytat:
Ale nie, Wy byliście pochłonięci rywalizacją z Legią o wicemistrzostwo i musieliście pogwizdać na Smudę i kopaczy.
W Poznaniu od pilkarzy zawsze wymagamy zwyciestwa niezaleznie od tego, czy mozemy wyprzedzic Wisle, Legie czy Odre W.
Z tego tez powodu jest taka presja, czasem gwizdy czy nawet powazniejsze rozmowy, gdy kopacze nie daja z siebie 100%. Mozesz tego nie rozumiec, bo przyzwyczailes sie do wazelinki jaka wylewacie na Waszych grajkow.
Cytat:
Wiem jedno - w przypadku kibicowania na polskich stadionach obowiązują pewne standardy. Jak nie wiecie, na czym polega kibicowanie na rzecz zgody - udajcie się na korepetycje do Gdańska. I posłuchajcie, jak się kibice Lechi zachowywali na trybunach, gdy Wisła strzelała bramki na wagę 3 punktów...
Atenczion! Prosze o uwage: Kibice Wisly wyznaczaja standardy na polskich stadionach i pilnuja by byly przestrzegane.
Podczas naszego meczu wielokrotnie pozdrawiano Cracovie, ale pewnie z R22 slyszales lepiej co sie dzieje na Bulgarskiej.

Ze spraw sportowych - niejaki Maciej Wandzel wykupi 25% udzialow w Lechu.
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,66...zyciagnac.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2009, 11:17
"WYKUPI" tryb przypuszczający

Pani bbbnba - Kto mistrzem jesT?

p.s. JAK JA NIENAWIDZE BEŃKA HAKERA
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.06.2009 o godz. 11:33.

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2009, 11:21
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Jak gościa nigdy nie trawiłem to nóż w kieszeni się otwiera jak się to czyta.
the end
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.06.2009, 11:24
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Jak gościa nigdy nie trawiłem to nóż w kieszeni się otwiera jak się to czyta.
2 dni temu mowil cos innego, stary dziad ma chyba rozwalenie jazni, albo pismaki kreca jak sie im podoba
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 11:25
Sezon za nami, temat pewnie zamknięty niebawem...

pozwolę sobie zatem na lekki lansik i przypomnę o pewnym (NIEPODJĘTYM!) zakładzie z piętnastego września zeszłego roku (poprzednia runda, po porażce z Amicą):

http://........./o-pewnym-flakonie

dupa zbita, bo nikt się na flakon nie połakomił i rekawicy nie podjął a teraz już zabstynenciałem
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.06.2009, 12:14
tak w kwestii językoznastwa...
szprotson napisał(a):Wyświetl post
"WYKUPI" tryb przypuszczający
przypuszczający miałby końcówkę "-by"

Wracając do tematu..
http://sport.onet.pl/74319.wk,124869...wiadomosc.html
Cytat:
Piłkarze Wisły Kraków w związku z remontem swojego stadionu mecze w kwalifikacjach Ligi Mistrzów będą rozgrywać w Sosnowcu, ale w przypadku awansu do fazy grupowej będą podejmować rywali w Lubinie - poinformował prezes klubu Marek Wilczek.
Cytat:
Jednak skandowanie "Kolejorz gramy do końca" w sytuacji, gdy Wisła wygrywa 2-0 jest cokolwiek nieuprzejme.
Tu akurat była kwestia smsa że Wisła przegrywa 2:1 ze Śląskiem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2009, 12:20
no tak
zyjemy w takich czasach ze wejscie na livescore.com przez komórke jest niemożliwe...

Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Stary 01.06.2009, 13:07
http://sport.onet.pl/0,0,5084161,1,relacje.html
Wywiad z bramkarzem Piasta lekko zbulwersowanym zachowaniem kibiców
Czyli raczej śląska grupa to jedynie ściema.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.06.2009, 13:24
no tak
zyjemy w takich czasach ze wejscie na livescore.com przez komórke jest niemożliwe...
Ręce opadają.... Wy się naprawdę nie macie czego czepiać
A może wejście na livescore.com trwa dłużej niż rozniesienie się plotki po trybunie? Nie wiem. Może masz rację.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2009, 13:37
Z mojej strony:
Mam kilku znajomych w Poznaniu, którzy dogryzali od czasu porazki 1-4 wiele razy.
Cała Polska śpiewała jako ten Kolejorze zdobędzie w cuglach mistrza
Zachwycała sie grą, trenerem kibicami i wszystkim, koronacje już robili w lutym.

I teraz nadeszła wiekopomna chwila, co moge patrzeć z góry na wszystkich i szydzić
bo MISTRZEM POLSKI JEST WISŁA. ZNOWU !

więc wszystkie docinki z mojej strony nie sa z dupy, tylko z racji ciężkiego sezonu

Jedyne nad czym ubolewam a czego jeszcze nie odczuwam to koniec sezonu;/

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.06.2009, 15:53
Bo tak naprawdę to walczylismy o coś innego My o Mistrza, a oni o majstra
i dlatego:
MISTRZ JEST W KRAKOWIE, A W POZNANIU MAJSTER.....NA BUDOWIE !
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.06.2009, 17:36
Jedyne nad czym ubolewam a czego jeszcze nie odczuwam to koniec sezonu;/
za póltora miesiąca powrót

14/15 lipca eliminacje LM

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
MISTRZ JEST W KRAKOWIE, A W POZNANIU MAJSTER.....NA BUDOWIE !

LeQ napisał(a):Wyświetl post
Czyli raczej śląska grupa to jedynie ściema.
a to nie ma czasem podziału na:
Ruch-Górnik i ich sojusznicy,
Polonia Bytom chyba z Górnikiem trzyma,
ale lepiej będzie wiedział nasz forumowy kolega

paradoksalnie jak nigdy, chciałem żeby Górnik spadł, należało się to działaczom i trenerowi(który to odesłał psychologa, bo jak twierdzi "to jest dla dzieci" ), a kibice.... cóż ponoć kibicem się jest bez względu na miejsce w tabeli ;-)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.06.2009 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów