|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
||||||||||||||
|
Troszkę mi się nudziło, więc pozwiedzałem archiwum naszego forum...
Ot, tak żeby sobie trochę poczytać, i wyciąg wnioski na przyszłość z obrażania piłkarzy/zarządu/Cupiała... Do refleksji...
A teraz cytat z mojego ulubieńca Markusa. Na razie nie jest zbyt aktywny na forum (na jego nieszczęście udało się zdobyć kolejny tytuł), ale jeszcze tydzień dwa jak rozpocznie się okienko transferowe, będzie można poczytać jego apokaliptyczne wizje...
Ten człowiek z trudem potrafi pochwalić Wisłe, nawet po wygranym meczu superważnym meczu Z Legią.c
![]()
Ddf
|
|||||||||||||||
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Konrad ten sezon miał dla Wisły wiele sinusoid , od meczów : z Lechem 1-4 , ŁKS 0-0 u siebie , do spotkań 4-1 w derbach , 4-2 z Lechia na wyjezdzie . Raz było bardzo dobrze raz fatalnie ,na szczescie "wygrała opcja optymistyczna" w ostatecznym rozrachunku ,bo wszystkie 3 druzyny graly nierowno w tym sezonie.
Wrzucajac jeszcze ejden kamyczek do ogrodka ,gdyby Chiniyama strzelil w Krakowie z 2 metrow do pustej bramki to dzis te posty by byly w jakims stopniu prawda.Naszczescie pilka nozna jest bardziej zlozona i liga nie zalezy od jednej spartaczonej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Na szczęscie ja takich głupot nie pisałem, bo wiem, że nadzieja umiera ostatnia. Mecz w Gdańsku tylko to potwierdził.
Teraz to się można z tego pośmiać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a gdyby gdyby ... gdyby nie bardzo slaby okres Wisły na jesień i koszmarne marnowanie okazji mielibyśmy 10 pkt przewagi , gdyby Amica byłaby taka zajefajna to nie musiałby by męczyć sie i strzelac bramek w 90 minutach, gdyby Legia była taka słaba a Urban beznadziejny to nie miałby wicemistrza ja ta trzymam sie jednego powiedzenia Kasperczaka " to co dzisiaj w piłce jest prawdą jutro jest kłamstwem" czy ktoś uwierzyłby że Kasperczak spadnie z Górnikiem a Petrescu walczy o Mistrza , ktoś uwierzyłby dajmy na to rok temu że grający ogony w Sosnowcu Małecki będzie ciągnął grę Wisły, czy ktokolwiek po pierwszych meczach wierzył w Diaza ![]() wiec kto wie co będzie dalej może Cwielong i Małecki będą szaleć na skrzydłach Diaz z Sobolewskim w środku a Marcelo z Glowackim w obronie, a może nie a najlepszy jest tekst że potrzebne wzmocnienia a komu one nie są potrzebne tylko jak na razie historia uczy to na klasowych piłkarzy nas nie stac a za ta kasę jaka mamy to przeważnie trafiamy przeciętniaków a gre ciągną piłkarze ściągnięci za grosze którzy po odpowiedniej " obróbce" staja sie graczami wartymi miliony |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Sam miałem pare osób na koniec zacytować, bo faktycznie wykres z ilością "pesymistów" na naszym forum idzie gwałtownei w góre.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Teraz się z tego śmiejemy, ale tak naprawdę to w okresie w którym posty były pisane wielu kibiców miało podobne poglądy. Więcej powiem - w niektórych postach jest sporo prawdy!
Był taki okres w tym sezonie, że Wisła grała bez ambicji, jakby sami piłkarze już nie wierzyli w tytuł. Widzieli to kibice i transparentem przypomnieli piłkarzom, że zawsze trzeba walczyć. Nasz fenomen polega na tym, że gramy w miarę równo. Nam nie zdarzały się porażki, czy serie remisów - prawda były pojedyncze wpadki jak w Bytomiu, czy Gliwicach, ale można uznać je za wypadki przy pracy. Pośmiać się z tego możemy, ale gdyby nie te serie remisów Amicii i porażki Legii posty, które przywołał Konrad pojawiały by się i dzisiaj. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dla autorów tych cytatów gromkie:
WY*IERDALAĆ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
gdyby nie seria wpadek w listopadzie/ grudniu to mielibyśmy 10 pkt przewagi i jak sobie przypominam to Skorża coś wspominał o tym że popełnili wtedy błąd w przygotowaniu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wystarczy zwrócić uwagę, kto pojawia się na tym forum niemal wyłącznie po to, żeby skrytykować, obrazić lub zmieszać z błotem nasz klub, piłkarzy, zarząd lub właściciela. Nawet tak nieudolny paszkwil, jak cytowany na tym forum tekst jakiegoś tam Żurka znalazł sympatyków. Innymi słowy - dla niektórych im gorzej, tym lepiej. Skąd ta frustracja się bierze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2009 o godz. 17:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I co ten temat ma udowodnić niby? Wszędzie znajdą się oszołomy, o tym wiadomo nie od dziś. Ale odwróćmy sytuację.. nie zdobywamy mistrza i co? Myślisz, że nie znalazłbym takiej samej albo i większej ilości komentarzy użytkowników, sprzed powiedzmy 29 kolejki kiedy nie byliśmy niczego pewni , którzy już nam wręczyli mistrza w chwilach np. euforii po jakiś okazałych zwycięstwach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tak czy siak, ja sądzę, że ten temat ma bardziej na celu utarcie nosa wszystkim forumowym jęczkom, którzy już od zeszłej rundy wróżyli nam pozycje ledwie na pudle albo nawet za nim, mimo, że jeszcze nic nie było wiadome, a każda kolejka niosła za sobą kolejne niespodzianki. Ogólnie rzecz biorąc zespół w tym sezonie pokazał, że w sukces trzeba wierzyć i walczyć o niego do samego końca- kopacze na boisku, a my na trybunach dopingując z pełnym zaangażowaniem w każdym meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Konrad. - jedna kwestia - to jest trochę nie fair - Zdobyliśmy tego mistrza zasłużenie ale z duża dozą szczęścia.Tak w innym temacie przed chwilą napisałem - gdyby Czini miał lepszy dzień, pamiętnego wieczoru, bądź ręka boska nie skierowała podania do Pawełka ,przy stanie 0-1, na słupek - to być może ktoś inny by założył taki temat, cytując m.in Twoje wypowiedzi, gdzie wyśmiewałeś ludzi na początku sezonu że jak mogą wątpić w mistrza jak skończyliśmy poprzedni z ogromną przewagą - jak nie szło to jakoś nie widziałem Twojej aktywności
.Cieszmy się z tego mistrz a nie szukajmy dziury w całym ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
Liczy się jednak sam fakt, że w grze pozostawaliśmy do końca, a osoby które zacytowałem, definitywnie nas przekreśliły, ba pojawiały się głosy o środku tabeli, itp... Cytat:
Wyśmiewałem osobników, którzy wieszczyli koniec Wisły, twierdząc że będziemu co najwyżej walczyć o puchary a o tytuł bój będzie toczył Lech z Legią, i ew. Górnikiem.
Ba! Jestem pewien, że za parę tygodni Bednarz znowu zostanie zwyzywany, podobnie jak RN, a wszyscy będą modlić się o nowego właściciela (najlepiej Araba), który zastąpi "złego Cupiała"... I to jest właśnie najsmutniejsze...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 01.06.2009 o godz. 01:26.
![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
1. Wisła 62 2. Legia 62 3. Lech 59 Pytanie: czy remis przy Reymonta nie wpłynąłby wówczas na motywację Legii w meczu we Wrocławiu oraz na Lecha w meczach z Polonią i z Cracovią... Osobiście wydaje mi się, że scenariusz z trafieniem Chinyamy i podziałem punktów zmieniłby końcową kolejność. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
prober - pewnie by zmienił - psychologia w futbolu to rzecz bardzo ważna.
Konrad - Ty jesteś realista/optymista ja bardziej realista/pesymista.Cieszymy się tak samo i jestem (prawie) pewien że gdyby zamiast mistrza było to drugie bądź trzecie miejsce - to i tak obaj stalibyśmy murem za trenerem bo nie może być tak że jeden celny bądź niecelny strzał/chwilowe niepowodzenie , ma od razu oznaczać wykopanie danej osoby.Akurat przykład Fergusona jest jak najbardziej trafny.Jest to wybitny trener ale jak by w MU były gorące głowy to przynajmniej z tym klubem , nic by nie osiągnął. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wiesz, w dzwony czasem trzeba bić, taki czas był 3 lata temu, kiedy wszystko naprawdę zaczynało wyglądać nieciekawie, i nie chodzi tylko o odległe miejsce w tabeli, ale o to co działo się wcześniej wokół, czyli sprzedaż najlepszych zawodników i co gorsze kompletnie nie było wiadomo co się dzieje z tymi pieniędzmi (i dalej niestety nie jest).
Przy czym, i tu zgadzam się w 100%, że nie można bić w te dzwony też zbyt często, bo nie dość, że to niepoważne, to i na dodatek dźwięk spowszednieje i nie będzie się dało zmobilizować ludzi, jak to będzie naprawdę (nie daj Boże) potrzebne. ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 14.07.2009 o godz. 00:09.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję że temat nie przerodzi się w ,,poszukajmy komu by tu jeszcze na forum przyłożyć" .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i nie bierz tego osobiście w temacie równie durnego tematu nie widziałem tu od lat... a potem płaczecie że Superekspress lub Fakt cytują ludzi z forum Wisły tu będą mieli możliwość zebrania śmietanki bez cienia zmęczenia ... ps. do refleksji czy raczej do podbudowania swojego ego....
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.07.2009 o godz. 08:50.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To jest taki typ ludzi, niestety mam przyjemnosc z takimi pracowac.
To jest niestety nasza cecha narodowa ponazekac na wszystko i na wszystkich jak to inni maja lepiej. Nie potrafia docenic co maja nie potrafia cieszyc sie ze swoich malych sukcesow tylko wiecznie zle i malo i widziec swiat w czarnych klorach. Ja to juz nawet nie chodze na stolowke na sniadanie bo by mnie szlak trafil ot tego wiecznego jojczenia na niesprawiedliwosc tego swiata. Anglik potrafi sie cieszyc z tego co ma a ma o wiele mniej i jest szczesliwy nie szuka na sile problemu. Ja mam wrazenie ze to mistzrostwo Wisly jest wielu nie na reke bo nie sprawdzily sie ich czarne wizje upadku naszego klubu. W tamtym sezonie byly placze ze co to za mistrzostwo z taka przewaga, nuda bo wiadomo ze Wisla wygra a liga jest slaba i tylko dlatego Wisla zostala mistrzem. I jak by to bylo fajnie walczyc do ostatniej kolejki bo byly by emocje Jak w tym sezonie byly emocje to zle bo Lech i Legia gubily pkt, Chiniyama nie strzeliz z 2 metrow i na sile szukanie slabosci po naszej stronie. Niestety takim ludzia nigdy sie nie dogodzi nawet gdybysmy byli MU i grali w najsliniejszej lidze swiata to i tak by sobie znalezli powody do nazekania. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przeciwieństwie do Emjota ,mnie ten temat się bardzo podoba.
Wiem ,ze niektórzy nie chcieliby pamiętać tego co wcześniej pisali ,bo to nie jest dla nich wygodne. Brakuje mi jednak cytatów z mojego ulubionego bajkopisarza Kota. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakopywanie się tak głęboko w temat transferowy grozi poważnymi zmianami osobowości i nagłymi napadami agresji. Tyle tam negatywnej energii, że można się pochorować. Niektóre posty sięgają w porywach do czterech milimarkusów, a po czymś takim normalny człowiek traci apetyt...
Temat jest fajny ponieważ może niektórym uświadomić, na czym polega odpowiedzialność za słowo i że czasem warto odrobinę się pohamować. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
po zamknięciu okienka transferowego można jeszcze skompilować smerfne hity z tematu "Gdybym był Bednarzem"... mam nadzieję że Jacek B. a.k.a. "je*any łysol z ległej który cały czas sie obija i zarzuca nas piłkarskim szrotem" nigdy nie trafi i nie bedzie czytał tego tematu. po pierwsze musiałby spędzać 24h dziennie na graniu w CM'a i oglądaniu filmików na YT, zagryzając to transfermarktem. Najlepsze jest to że wypowiadają sie na ten temat osoby znające procedury/zwyczaje/gry transferowe jedynie z gazet, gdzie pojawiają sie same sensacje, wielomilionowe przekręty, zrywanie rozmów w atmosferze skandalu i co najbardziej lubie "dziwne decyzje zarządu". Nikt (za wyjątkiem RN, JB i zawodników menedżerów) nie jest w stanie powiedzieć co sie tak na prawde dzieje z transferem... nie lubie tego tematu bo to magiel na poziomie FUCKTu i SE (IMO GW też ma w tym swój udział).\
P.S. Co to za kibic, który nie wierzy do końca w zwyciestwo swojego zespołu... Powód: tak na prawde
Ostatnio edytowane przez crate digger : 14.07.2009 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A ja mysle ze takich ludiz powinno sie banowac. Ja rozumiem ze krytyka jets potrzebna ale z drugiej storny to na tym forum nie powinno byc krytykantow Wisły. A dlaczego? Dlatego ze rozumiem iz tutaj sie rejestruja kibice Wisły (z małymi wyjatkami, np koledzy z Legii ale akurat oni sa bardziej kulturalni niz Ci niektorzy "Wislacy") i CI kibice powinni byc zapatrzeni w Wisłe jak w swiety obraz
Nie no bez przesady hehe ale jak sie kocha Wisłe to sie nie jedzie po niej na kazdy mozliwy sposob, tylko sie wierzy w sukces i sie czarnych scenariuszy nie przedstawia bo to nikomu nie jest potrzebne a wrecz poakzuje ze ktos chyba nie jest za Wisła skoro ciage płacze na nia, skoro ciagle pisze ze RN sie do ch.. nadaje, skoro płacze ze mistrzostwa nie bedzie bo z Piastem remisujemy. To ja nie wiem, albo taki ktos Wisły nie kocha albo to kibic sukcesu. Modzi banujmy takie osoby bo na tym forum sa tak potrzebne jak gowno na srodku pokoju (dobre nie? teraz wymysliłem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja bym ich łamał kołem, palił żywcem i kastrował
niech nie zanieczyszczają świata swoim pesymizmem co do odpowiedzialności za słowo a co to badania naukowe, diagnoza lekarska czy może dyplomatyczne negocjacje że należy ważyć każde słowo czy to tylko forum zastanówcie się piszecie bo strach się bać ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może więc lepiej, żebyś sam się zastanowił?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2009 o godz. 10:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Konrad - brawo - dzięki Twojemu tematowi matołki (nie mówię tu o wszystkich oczywiście) będą miały nowe miejsce do obrażania innych i pisania co im w pustej głowie chlupocze. Gratulacje
Za półtorej doby rusza nowy sezon więc może dość tych wspominków wolfy - chyba upominasz niewłaściwe osoby - jak to wytłuszczone poniżej uważasz za akceptowalne to sorry. Stop rozemocjonowanym dzieciom. Modzi banujmy takie osoby bo na tym forum sa tak potrzebne jak gowno na srodku pokoju (dobre nie? teraz wymysliłem
Ostatnio edytowane przez arti : 14.07.2009 o godz. 10:20.
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No bo taka jets prawda. Po co na tym forum tacy narzekacze? Tylko ludzi wkrzaja. Na dodatek podajac sie z akibicow Wisły i ciagle na nia psioczac wystawiaja laurke Nam wszyskim. To kibic Wisły powinien na nia narzekac, pluc na RN, Bednarza, Łobo. Powinien swoje teorie przedstawac jak to nie mamy szans na mistrza. A pozniej ten sam kibic pisze po 2 bramkach Łobo w Gdansku ze go kocha, ze go przeprasza za wszystko ze Wisła jest super bo zdobyła mistrza ze Bednarz rusyzł dupe bo sciagnał Kirma a RN jest super bo wyłozyła 500 tys E na transfer, a za 5 dni znowu jedzie na RN i Bednarza bo nie ma juz głosnych transferow. To to sa normalni ludzie czy jacys chorzy, zakompleksieni. Nie wiem czy to dorosłe osoby pisza cyz moz ejakies dizeci neo ale to jest porazka wyczytywac jaka to Wisła jest zła na JEJ FORUM!!
PS A to co pogrubiłes to było poł zartem poł serio ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
może raczej to Konrad i inni którzy dostają orgazmu czytając wypowiedzi osób z którymi się nie zgadzają i którzy deczko się pomylili ze swoimi przewidywaniami odnośnie sytuacji w ubiegłym sezonie powinni się nad czymś zastanowić a przede wszystkim powinieneś pan przeczytać sobie I część posta artiego... ps. rozumiem że ci którzy widzą w jasnych barwach przyszłość Wisły i którym podoba się np. fakt że klub w obecnej chwili nie ma żadnego prawego obrońcy to ci którzy nie są frustratami ci którzy (jak ja) sądzą że to delikatnie rzecz ujmując nieodpowiedzialność to frustraci jeśli tak to daj mi acan bana nikt ci nie zmąci dobrego samopoczucia
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.07.2009 o godz. 11:09.
![]()
|
|
|