The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2009, 12:03
Łukasz Żurek to typowy przyklad idioty interentowego.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.05.2009, 12:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Żurek to typowy przyklad idioty interentowego.
Który powinien otworzyć hodowlę tchórzofretek, a nie pisać pierdoły na temat o którym nie ma zielonego pojęcia.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.05.2009, 12:19
Takiego jak Łukasz Żurek zamknac w paczce i wyslac do Abu Dhabi za szerzenie idiotyzmow. Czasami sie zastanawiam czy cenzura dla niektorych baranich lbow nie bylaby przydatna...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.05.2009, 12:54
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...c_z_Wisly.html

Obczajcie tytuł artykułu i tekst w nim.

Jak mnie ta wybiórcza czasem drażni...
Chodzi chyba o to ze nie wiadomo gdzie bedzie przechodzic rehabilitacje, co cie w tym tak drażni? oO
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.05.2009, 12:55
Polecam nie zawracać sobie głowy na ten moment transferami. Będzie otwarte wiosenne okienko transferowe to wtedy podyskutujemy.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 13:04
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Chodzi chyba o to ze nie wiadomo gdzie bedzie przechodzic rehabilitacje, co cie w tym tak drażni? oO
zmieniły gnojki i wymowę i tytuł artykułu
teraz to nie ma tam już nic drażniącego
swoją drogą... manipulacje jak zwykle w gie.wu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2009, 17:43
donecki napisał(a):Wyświetl post
Czytaliście ten wpis?Ja sie z nim zgadzam w pełni i już mam dość tych obietnic i marzeń pismaków kogo my nie kupimy

http://futbolnet.pl/wiadomosci/list-...a-wisly-krakow
Będę szczery - nie cierpię takich ludzi jak morowej zarazy. Jak to ktoś kiedyś trafnie określił: "Towarzystwo Kochania Wisły Za Pieniądze Cupiała".

Do tego jeszcze to paranoidalne przekonanie, że tytuł Mistrza Polski to furtka do eliminacji Ligii Mistrzów.

Gdzie byłaby Wisła gdyby nie Cupiał? Nie wiem. Wiem za to, że to najlepszy ze wszystkich właścicieli polskich klubów, na głowę bijący Waltera, Klickiego, Drzymałę czy Rutkowskiego, że o wynalazkach ptakopodobnych nie wspomnę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2009 o godz. 17:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.05.2009, 18:03
donecki napisał(a):Wyświetl post
Czytaliście ten wpis?Ja sie z nim zgadzam w pełni i już mam dość tych obietnic i marzeń pismaków kogo my nie kupimy

http://futbolnet.pl/wiadomosci/list-...a-wisly-krakow
Wali smuty jakich mało. Cupiał po tym co zrobił ma u mnie taki szacunek że może nawet sprzedawać sobie cały skład choć wiem że tego nie zrobi bo nigdy nie było u nas wyprzedaży. Mimo tylu przeciwnośći nie zostawił Wisły a mógł to zrobić i miał powody. Rzucanie nożem, czy kompromitacje z Dinamo, Valerenga, tego nie kalkulował na pewno. Naprawdę wielu inwestorów by się wykruszyło po takim czymś.

Na pewno LM nie jest czymś czego możemy OCZEKIWAĆ, najwyżej można potraktować jako miłą niespodziankę bo po pierwsze nie gramy na R22 po drugie nie oszukujmy się potrzeba trochę więcej jakości w grze.

Choć teraz na pewno jest inaczej. Kiedyś do awansu potrzebne były następujące rzeczy:
Dobre losowanie.
Mecz życia naszych grajków.
Szczęście
Dobre przygotowanie do meczu.

Teraz kilka z tych elementów jakby nie było odpada.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.05.2009 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:09
artykuł na weszło odnośnie Sobola. I świetna konstatacja na początku: Są trzy możliwości: w krakowskim odziale "GW" pracuje idiota, dziennikarz z krakowskiego oddziału "GW" idiotą nie jest, ale ma czytelników za idiotów, ewentualnie - dziennikarz z krakowskiego oddziału "GW" uważa, że idiotą jest Radosław Sobolewski. Nie nam rozstrzygać, która wersja jest poprawna.
i prawie na koniec Pierwsze dwie podane przez nas możliwości (dziennikarz idiota lub dziennikarz mający czytelników za idiotów) są łatwe do udowodnienia. Co natomiast z trzecią? Cóż, jeśli dziennikarz naprawdę sądzi, że Sobolewski ma ofertę z Manchesteru City, to jak nisko musi oceniać inteligencję tego zawodnika? No bo czy to normalne mieć "niemal gotową umowę z Anglikami" za 500 tysięcy euro (dziwnie mało), ale zamiast przejść do Premiership, zdecydować się na ligę polską za 300 tysięcy?
generalnie weszło to pier... poziom dna ale w tym mają rację
polskie media to dno
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.05.2009, 18:57
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Choć teraz na pewno jest inaczej. Kiedyś do awansu potrzebne były następujące rzeczy:
Dobre losowanie.
Mecz życia naszych grajków.
Szczęście
Dobre przygotowanie do meczu.

Teraz kilka z tych elementów jakby nie było odpada.
a co konkretnie odpada?
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2009, 19:41
Ktos wogule wie,jakie sa szanse zeby ten mlody bramkarz zostal w klubie?czy to jest kolejny bramkarz na testach byle byl...i nie oszukujmy sie, jesli odejdzie Brozek i Marcelo to mozemy sobie pomarzyc o jakichkolwiek sukcesach w pucharach,no i oczywiscie musza byc transfery ale takich zawodnikow zeby odrazu wchodzili do pierwszej 11 a nie siedzieli na lawce sie aklimatyzowali...sezon sie konczy ale juz trzeba myslec i dzialac zeby nowy sezon byl jeszcze lepszy...miejmy nadzieje ze przyjdzie conamniej 3 zawodnikow ale dobrych...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 28.05.2009, 19:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Będę szczery - nie cierpię takich ludzi jak morowej zarazy. Jak to ktoś kiedyś trafnie określił: "Towarzystwo Kochania Wisły Za Pieniądze Cupiała".

Do tego jeszcze to paranoidalne przekonanie, że tytuł Mistrza Polski to furtka do eliminacji Ligii Mistrzów.

Gdzie byłaby Wisła gdyby nie Cupiał? Nie wiem. Wiem za to, że to najlepszy ze wszystkich właścicieli polskich klubów, na głowę bijący Waltera, Klickiego, Drzymałę czy Rutkowskiego, że o wynalazkach ptakopodobnych nie wspomnę.
Dorzucę odpowiedź jakiej doczekał się imć Żurek bo chyba została przegapiona a warto przeczytać:

http://futbolnet.pl/wiadomosci/list-...-lukasza-zurka
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2009, 19:55
spartan napisał(a):Wyświetl post
Dorzucę odpowiedź jakiej doczekał się imć Żurek bo chyba została przegapiona a warto przeczytać:

Bardzo dobry tekst
,
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.05.2009, 22:44
P.S. Do pana też zamierzałem wysłać polecony. Po krótkim zastanowieniu zmieniłem plany i napisałem list otwarty. Bałem się o pana. Prawdziwi kibice Wisły też potrafią śledzić listonosza...

Co to za kretyn jest?!

Prawdziwi kibice Wisły to tacy co chcą, aby Cupiał tylko kasę dał a jak nei da to jest ...synem?
Albo to

W moim mieście mieszka mnóstwo zagorzałych kibiców „Białej Gwiazdy”. Znamy się dobrze. Wychodzimy w miasto, gramy razem w piłkę. Zapraszam pana na moje osiedle. Niech im pan głośno powie, że do eliminacji Ligi Mistrzów krakowska Wisła zawsze przystępuje uzbrojona po zęby. Efekt murowany. Nawet jeśli pan wyjdzie z tej konfrontacji w jednym kawałku, to trzeba będzie dzwonić na 112. Nie po karetkę, tylko od razu po helikopter...

Ja się pytam skąd tacy idioci się biorą?

Duży offtop
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2009, 23:21
Matko co za ludzie... co za czasy! Faktycznie takich felietonów nie pisze nikt komu zależy na dobru Wisełki. Ładna choć moim skromnym zdaniem zbyt delikatna odpowiedz Pana Saja.

I jeszcze jedno, Żurawski już podpisał kontrakt na Cyprze czy nie bo nasz trener twierdzi że nadal go przekonują.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2009, 00:19
spartan napisał(a):Wyświetl post

Haha swietna riposta ,panie barszczu czekamy na odpowiedz
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.05.2009, 01:07
Tchórzostwo to pana drugi cień
Normalnie leże i kwicze a autor zamiast pisać listy otwarte niech się weźmie w garść i poszuka kozaka ,co nie jest tchórzem i rzuci konkretną mamoną.Cupiał to człowiek interesu a nie hobbysta - niestety ale tak jest ale też i na szczęście, bo jak imć Żurek znajdzie inwestora bez cienia, to Cupiał na bank zrobi z nim interes i odda Wisłe w lepsze/bogatsze ręce.

Do dzieła panie Żurek - eliminacje do LM już blisko!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2009, 09:59
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,S...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.05.2009, 10:18
Pomijając fragment o zasadności zdobywania tytułu (jak to k... po co?!) i jakieś żenujące obraźliwe wycieczki to Żurek ma rację. Cupiał jak i inni właściciele klubów w Polsce nie potrafią nigdy doprowadzić sprawy do końca i w kluczowym momencie nie decydują się na wydanie dodatkowych pieniędzy, które sa konieczne zeby ugrać coś w pucharach.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 29.05.2009, 10:37
Arked napisał(a):Wyświetl post
Pomijając fragment o zasadności zdobywania tytułu (jak to k... po co?!) i jakieś żenujące obraźliwe wycieczki to Żurek ma rację. Cupiał jak i inni właściciele klubów w Polsce nie potrafią nigdy doprowadzić sprawy do końca i w kluczowym momencie nie decydują się na wydanie dodatkowych pieniędzy, które sa konieczne zeby ugrać coś w pucharach.
Wlasciciele klubow jak Cupial, Rytkowski juz wtopili w kluby wiele swojej kasy nie Twoj czy mojej ale swojej na ktora musieli ciezko pracowac.
Wiec komus sie latwo mowi ze sie boja zainwestowac wiecej.

Zainwestowanie grubej kasy w klub tylko po to zeby wejsc do LM to jest glupota, bo samo wejscie do grupy to jest tylko kilka baniek euro a koszty utrzymania beda wysokie bo nikt Ci nie przyjdzie grac za czopke gruszek tylko za gruba kase.
A gwarancji ze zawojuja LM i przynajmniej wyjda z grupy nie przegrywajac wszystkich meczow( bo za to jest kasa) nie ma zadnej bo w grupach juz nie ma sredniakow, wystarczy trzy klasowe kluby i nawet na UEFA nie bedzie miejsca a co za tym idzie kasy.

A koszty sa wiec jak myslisz ile ktos bedzie dokladal po kilkanascie milonow rocznie rok dwa a potem co? degradacja za dlugi? jak klub nie generuje zyskow w grubych milonach euro bo np jednemu czy drugiemu zal jest kupic karnet.
Bo liga jest srednia to i sponsor nie zaplaci duzej kasy za reklame, bo kasa za prawa telewizyjne jest niska bo i liga jest smieszna.
Bo na stadiony przychodzi po 10 tys ludzi a nie po 60 tys i nie placa za karnet po 600 euro za sezon tylko 180 zl i to jeszcze placz ze drogo, juz nie mowie o koszulkach i innych gadzetach klubowych

Polska liga to jest dno i do poki bedzie dnem nie ma co liczyc ze ktos zainwestuje ogromna kase tylko dla widzi mi sie paru pismakow bo oni by tak chcieli.

Prosty rachunek ekonomiczny i juz wiadomo czemu tak jest
,
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 29.05.2009, 10:38
Ty to oczywiście bardzo dobrze wiesz ,bo sam byłeś właścicielem klubu i nasz w tym względzie doświadczenie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.05.2009, 10:51
ale te dodatkowe pieniądze to według Ciebie ile to jest 1 mln zł, 1mln euro , 5 mln euro, 10 mln euro ?

bo to że potrzebujemy wzmocnień to oczywista oczywistość ale jak sie zastanowić kogo można by kupić i ile to kosztuje a potem porównujesz z tym jakie masz szanse na np. LM i ile można tam zarobić to juz to nie jest takie proste

a jak ktos wierzy że wydamy duża kase i na pewno rozjedziemy np. Slavie czy Broendby to jest naiwny jak Zurek
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:11
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Wlasciciele klubow jak Cupial, Rytkowski juz wtopili w kluby wiele swojej kasy nie Twoj czy mojej ale swojej na ktora musieli ciezko pracowac.
Wiec komus sie latwo mowi ze sie boja zainwestowac wiecej.

Zainwestowanie grubej kasy w klub tylko po to zeby wejsc do LM to jest glupota, bo samo wejscie do grupy to jest tylko kilka baniek euro a koszty utrzymania beda wysokie bo nikt Ci nie przyjdzie grac za czopke gruszek tylko za gruba kase.
A gwarancji ze zawojuja LM i przynajmniej wyjda z grupy nie przegrywajac wszystkich meczow( bo za to jest kasa) nie ma zadnej bo w grupach juz nie ma sredniakow, wystarczy trzy klasowe kluby i nawet na UEFA nie bedzie miejsca a co za tym idzie kasy.

A koszty sa wiec jak myslisz ile ktos bedzie dokladal po kilkanascie milonow rocznie rok dwa a potem co? degradacja za dlugi? jak klub nie generuje zyskow w grubych milonach euro bo np jednemu czy drugiemu zal jest kupic karnet.
Bo liga jest srednia to i sponsor nie zaplaci duzej kasy za reklame, bo kasa za prawa telewizyjne jest niska bo i liga jest smieszna.
Bo na stadiony przychodzi po 10 tys ludzi a nie po 60 tys i nie placa za karnet po 600 euro za sezon tylko 180 zl i to jeszcze placz ze drogo, juz nie mowie o koszulkach i innych gadzetach klubowych

Prosty rachunek ekonomiczny i juz wiadomo czemu tak jest
Nie chodzi mi nawet o grube miliony bo z faktem, że nie ma w Polsce ludzi pokroju Achmetowa już dawno się pogodziłem. Chodzi o to, żeby nie było tak jak do tej pory kiedy właściwie zawsze w najważniejszym momencie zwyczajnie się osłabialiśmy nie mówiąc już wogóle o wzmocnieniach. To dopiero było nieopłacalne. Potrzeba zdecydowania i determinacji ze strony Cupiała. Na dzień dzisiejszy nie dokońca wiadomo czego chce właściciel Wisły.

Cytat:
Polska liga to jest dno i do poki bedzie dnem nie ma co liczyc ze ktos zainwestuje ogromna kase tylko dla widzi mi sie paru pismakow bo oni by tak chcieli.
Polska liga będzie dnem póki ktoś nie zainwestuje w nią ogromnej kasy. Poziom sam z siebie w górę nie pójdzie.

kristos napisał(a):Wyświetl post
Ty to oczywiście bardzo dobrze wiesz ,bo sam byłeś właścicielem klubu i nasz w tym względzie doświadczenie.
Nie muszę mieć żadnego doświadczenia jako właściciel klubu żeby widzieć błędy jakie popełnił na przeciągu ostatnich lat Cupiał. Naprawdę od właściciela Wisły nie wymagam cudów.

Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ale te dodatkowe pieniądze to według Ciebie ile to jest 1 mln zł, 1mln euro , 5 mln euro, 10 mln euro ?

bo to że potrzebujemy wzmocnień to oczywista oczywistość ale jak sie zastanowić kogo można by kupić i ile to kosztuje a potem porównujesz z tym jakie masz szanse na np. LM i ile można tam zarobić to juz to nie jest takie proste

a jak ktos wierzy że wydamy duża kase i na pewno rozjedziemy np. Slavie czy Broendby to jest naiwny jak Zurek
Dodatkowe pieniądze to według mnie suma w granicach 1 - 2 mln euro, żebyśmy nie musieli testować ogórków z Indonezji. Uważam, że takie pieniądze wystarczyłyby żeby dokonać sensownych wzmocnień i uzupełnień składu. Czasami pozyskanie jednego dobrego zawodnika może całkowicie odmienić zespół (np Kosowski).

...

Odnośnie opłacalności zainwestowania dodatkowych pieniądzy we wzmocnienia należy pamiętać, że w tym sezonie sprawa wygląda zupełnie inaczej. Szanse na awans są o wiele większe niżdo tej pory więc i ryzyko nieopłacalności inwestycji mniejsze. Mam nadzieję, że ktoś w klubie ma to na uwadze.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.05.2009 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2009, 11:21
Dodatkowe pieniądze to według mnie suma w granicach 1 - 2 mln euro, żebyśmy nie musieli testować ogórków z Indonezji. Uważam, że takie pieniądze wystarczyłyby żeby dokonać sensownych wzmocnień i uzupełnień składu. Czasami pozyskanie jednego dobrego zawodnika może całkowicie odmienić zespół (np Kosowski).

a podasz jakieś przykłady ofensywnych grajków za te pieniądze którzy chcieli by tu przyjść za rozsądny kontrakt i znacznie wzmocnili by Wisłę

Odnośnie opłacalności zainwestowania dodatkowych pieniądzy we wzmocnienia należy pamiętać, że w tym sezonie sprawa wygląda zupełnie inaczej. Szanse na awans są o wiele większe niżdo tej pory więc i ryzyko nieopłacalności inwestycji mniejsze. Mam nadzieję, że ktoś w klubie ma to na uwadze.
w 3 rundzie trafiamy na mistrza Szwecji/Norwegii w 4 rundzie na Olympiakos/ Slavie/ Basel

jak oceniasz procentowo nasze szanse bo chyba nie napiszesz że bedziemy jakims wielkim faworytem

PS sadze że Wisła wyda pewnie 1-1,5mln euro na wzmocnienia ale to sa śmieszne sumy a po drugie jak ktoś myśli że wydana suma przekłada sie zawsze na jakoś zespołu to jest naiwny bo prawda jest taka że nie mamy takiej kasy aby pojechać do Czech Serbii czy Chorwacji i kupić klasowego grajka będącego jakaś tam gwiazda bardziej to jakośc naszych transferow zależy od szczescia i rynku głównie naszego i dostepnych na nim gracz
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.05.2009 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tchórzostwo to pana drugi cień
Normalnie leże i kwicze a autor zamiast pisać listy otwarte niech się weźmie w garść i poszuka kozaka ,co nie jest tchórzem i rzuci konkretną mamoną.Cupiał to człowiek interesu a nie hobbysta - niestety ale tak jest ale też i na szczęście, bo jak imć Żurek znajdzie inwestora bez cienia, to Cupiał na bank zrobi z nim interes i odda Wisłe w lepsze/bogatsze ręce.

Do dzieła panie Żurek - eliminacje do LM już blisko!
Jak widzisz, jest to melodia miła dla wielu uszu. Na tym forum też znalazło się paru speców od inwestowania "pieniądzów" Cupiała.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:31
Lemoniadowy a czym ma nas straszyć Slavia i Basel? Tym bardziej mistrz Szwecji i Norwegii?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:35
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a podasz jakieś przykłady ofensywnych grajków za te pieniądze którzy chcieli by tu przyjść za rozsądny kontrakt i znacznie wzmocnili by Wisłę
Nie. To nie w tym temacie. Natomiast wyobraź sobie, że posiadając takie fundusze pozyskanie takiego Nowaka nie stanowiło by problemu (to tylko przykład, nie jestem zwolennikiem sprowadzania polskich graczy w obecnej sytuacji).

Cytat:
w 3 rundzie trafiamy na mistrza Szwecji/Norwegii w 4 rundzie na Olympiakos/ Slavie/ Basel

jak oceniasz procentowo nasze szanse bo chyba nie napiszesz że bedziemy jakims wielkim faworytem
Z Olympiakosem jakieś 30%, z Basel 50%, ze Slavią 60%. To dużo więcej niż kiedykolwiek do tej pory.

A pieniądze o jakich pisałem to nie tak dużo, żeby klubowi groziło przeinwestowanie i będą one procentować w lidze czy też w grupie Ligi Europejskiej (jeśli do LM nie awansujemy).
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2009, 11:37
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Lemoniadowy a czym ma nas straszyć Slavia i Basel? Tym bardziej mistrz Szwecji i Norwegii?
bac sie nie ma czego ale realnie oceniać szanse , a nie powiem że jesteśmy jakimś zdecydowanym faworytem( o ile w ogóle) zakładając że pechowo trafiamy na mistrza Szwecji/ Norwegii potem kogoś z rozstawionych to nasze szanse na LM nie sa tak już duże aby wydawać miliony których jeszcze nie zarobiliśmy

Nie. To nie w tym temacie. Natomiast wyobraź sobie, że posiadając takie fundusze pozyskanie takiego Nowaka nie stanowiło by problemu (to tylko przykład, nie jestem zwolennikiem sprowadzania polskich graczy w obecnej sytuacji).
tyle pewnie wydamy, tak mysle

Z Olympiakosem jakieś 30%, z Basel 50%, ze Slavią 60%. To dużo więcej niż kiedykolwiek do tej pory.

A pieniądze o jakich pisałem to nie tak dużo, żeby klubowi groziło przeinwestowanie i będą one procentować w lidze czy też w grupie Ligi Europejskiej (jeśli do LM nie awansujemy).
ok takie daje szanse ale dodaj sobie jeszcze wcześniejsze rundy przy pechowym losowaniu szanse w sumie mocno maleją i zostaje 20-30 % :(

zresztą o co my sie spieramy po pierwsze nie jesteśmy jeszcze majstrem a po drugie co do kasy sie zgadzamy a temu redaktorzynie nie chodziło o rozsądne wydatki (1-2 mln euro) tylko pewnie o miliony euro
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.05.2009 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:39
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Budżetem?
Poza tym nie sądzę, żeby pochodziły z lig słabszych niż nasza. Są to co prawda drużyny w naszym zasięgu, ale w żadnym wypadku nie traktowałbym nas jako faworyta w ew. dwumeczu z nimi. I wydanie na transfery dwóch milionów euro niczego tutaj nie zmieni - klasowych zawodników, to się kupuje od trzech baniek wzwyż. Nawet jak kogoś kupimy za gotówkę, to i tak będzie to na zasadzie inwestycji w przyszłość. Chyba, że trafi nam się jakaś perełka, na co szanse są co nikłe.
Wystarczy prześledzić ostatnie wpadki transferowe Legii czy Lecha.
Arked napisał(a):
Zdajesz sobie sprawę, jaka to część naszego rocznego budżetu? Budżetu, którego nie jesteśmy w stanie domknąć bez regularnej sprzedaży zawodników?
Jest kryzys finansowy, TeleFonika, w której jesteśmy mocno zadłużeni i która sama ma kredyty bankowe na karku ma problemy.
Opuszczamy stadion, wpływy z biletów drastycznie spadną.
Ty natomiast twierdzisz, że zadłużenie się na kolejne dwa miliony euro nie zachwieje naszą stabilnością finansową.

Ciekawe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2009 o godz. 11:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:44
Ale do tych 2-3 baniek trzeba doliczyc pokazne kontrakty, bo samo kupienie zawodnika to jest dopiero mniejsza polowa kosztow.

I nie ludzcie sie ze 2-3 banki euro zagwarantuja nam LM tu tzeba o wiele wiekszej kasy na zdudowanie zespolu a tej kasy nie ma skad wziasc- zarobic
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów