The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 14:23
Jeśli to prawda co pisze PS że Wisła interesuje sie Zofcakiem ze Sparty Praga to grywa zazwyczaj na pozycji prawego pomocnika , zaliczył 10 spotkań w Repr. Słowacji tylko że ma on kontrakt ważny jeszcze przez dwa lata wiec trzeba by za niego kilkaset tysiecy euro wykartkowac.Uważam że prawe skrzydło jest w Wiśle mocno obsadzone:Małecki i Łobo i nie ma sensu kogoś na te pozycje kupowac.
Bozok jak najbardziej na lewe skrzydło za Zienia.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2009 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2009, 14:25
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ten news o Niedzielanie się potwierdzi w przyszłości, to Cupiał powinien pogodzić się z Kasperczakiem. Nie dość, że Górnik wziąłby na siebie pobory drogiego i nieprzydatnego piłkarza, to jeszcze by za to zapłacił!
Gdyby nie chodziło tutaj o Kasperczaka, to byłbym bardzo sceptyczny...
Cóż, pozostaje mieć nadzieję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 14:36
Jeśli ten news o Niedzielanie się potwierdzi w przyszłości, to Cupiał powinien pogodzić się z Kasperczakiem. Nie dość, że Górnik wziąłby na siebie pobory drogiego i nieprzydatnego piłkarza, to jeszcze by za to zapłacił!

Ale coś mi się nie chce wierzyć. Jedyne, co cieszy w kontekście newsów z PS, to chwilowy brak zainteresowania Pawłem Brożkiem. Utrzymanie Pawła w drużynie na następny sezon byłoby miłą niespodzianką, choć nie sensacją.

Cupiał chce za Brożka 3 mln €, a to w obecnej sytuacji (kryzys finansowy) sporo. Przecież po Brożka nie zgłoszą się raczej zespoły Premiership czy pierwszoligowcy z Hiszpanii. Nawet Ukraińcy i Rosjanie nie są ostatnio rozrzutni.

Dla mnie sukcesem będzie, jeśli się dodatkowo nie osłabimy. Czeka nas cały sezon poza domem i realnie patrząc trudno po Cupiale oczekiwać rozrzutności w kwestii transferów.
No nie wiem,czy Niemcy będą dalej trzymać Kasperczaka w Zabrzu.Miały być sukcesy ,czub tabeli a tu co ?
Trzy miliony € za Pawła to jest sporo ?
Wg mnie ,to jest cena absolutnie za niska.
Kto powiedział ,że Cupiał chce za niego 3mln€ ?
Że jakiś dziennikarz tak napisał ,to nie znaczy że tak jest.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 27.05.2009, 15:04
Cupiał chce za Brożka 3 mln €, a to w obecnej sytuacji (kryzys finansowy) sporo. Przecież po Brożka nie zgłoszą się raczej zespoły Premiership czy pierwszoligowcy z Hiszpanii. Nawet Ukraińcy i Rosjanie nie są ostatnio rozrzutni.

.
Na miejscu Cupiała nigdy bym nie sprzedał Brożka za 3 mln e. Taki beznadziejny Dudka poszedł za jak dobrze pamiętam 2,5mln e, Janczyk za 4,2, Wawrzyniak za 1,3 mln...a Brożka mamy oddać za 3, bo kryzys? Jak kryzys to nie ma pieniędzy, jak nie ma pieniędzy to wszystko taniej sprzedawane, a jak mówi Żyd - "jak sprzedają to kupuj, jak kupują to sprzedawaj". Tera jest czas na zakupy. Musimy przeczekać kryzys - o ile coś takiego jest (Gomez poszedł do Bayernu za 30 mlne) i Brożek pójdzie za conajmniej 4,5 mlne, bo tyle jest spokojnie wart, będzie więcej jak awansujemy do LM.

------
-Głowa-Marcyś-Brożek(Diaz)
Mały(Łobo)-Sobol-Guła-Boguś
-Brożek

Musimy zakupić co najmniej 3 zawodników w tym okienku. Bramkarza, Le. obrońce i napastnika. Można także pokusić się o stopera i le. pomocnika, choć osobiście wolał bym wydać więcej kasy i kupić 3 konkretniejszych gości, niż sume przeznaczoną na transfery wydać także na stopera i le. pomocnika. Na stopera ściągnąć trzeba Kowalskego, na le. pomocy może zagrać Boguski, Ćwielong, Diaz, Pi. Brożek i ew. Małecki. Dla żadnego z nich nie jest to optymalna pozycja, ale...ale są.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2009 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.05.2009, 15:44
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
------
-Głowa-Marcyś-Brożek(Diaz)
Mały(Łobo)-Sobol-Guła-Boguś
-Brożek

Musimy zakupić co najmniej 3 zawodników w tym okienku. Bramkarza, Le. obrońce i napastnika. Można także pokusić się o stopera i le. pomocnika, choć osobiście wolał bym wydać więcej kasy i kupić 3 konkretniejszych gości, niż sume przeznaczoną na transfery wydać także na stopera i le. pomocnika. Na stopera ściągnąć trzeba Kowalskego, na le. pomocy może zagrać Boguski, Ćwielong, Diaz, Pi. Brożek i ew. Małecki. Dla żadnego z nich nie jest to optymalna pozycja, ale...ale są.
Pokusił bym się także o Glika. Niedługo może wymiatać jak Jodłowiec i będziemy pluć sobie w brode, że go nie wzięliśmy. Z Piasta podoba mi się także Smektała. Dziś zupełnie anonimowy, lecz myślę, że będą z niego ludzie. Z Nowaka będzie pewnie drugi Dawidowski. Innego napastnika(do wyciągnięcia) o umiejętnościach większych niż Ćwielong w naszej lidze chyba nie ma, więc trzeba, podobnie jak bramkarza i le. obrońce szukać za granicą.
Nie sądzę żeby Skorżą tak zaczął ustawiać drużynę jak podałeś czyli 4-4-2 z ofensywnym pomocnikiem w środku pola, a właściwie to 4-3-1-2. Jak dojdzie Garguła to Skorża zagra pewnie 4-4-1-1 z Diazem i Sobolem jako def. pomocnicy i Gargułą za napastnikiem, ewentualnie 4-3-2-1 (wiem śmieszne ustawienie) z Sobolem jako def. pomocnik, przed nim Jirsak i Garguła za napastnikiem. Takie coś zresztą mi się marzy
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 27.05.2009, 16:45
Dokładnie, obecnie niewiele klasowych drużyn gra systemem 4-4-2. Skorża też wspominał o tym, na początku swojej pracy w klubie, że w miarę możliwości (jeżeli klub zapewni mu odpowiednich wykonawców) będzie stosował system 4-3-3. Najprawdopodobniej będzie to wyglądało w ten sposób - w meczach z bardziej wymagającymi rywalami, a w szczególności na wyjeździe trójka w środku - Diaz, Sobol i przed nimi Garguła. W meczach gdzie przeciwnik nie za bardzo ma czym straszyć w środku będziemy mieli Sobola, a przed nim Gargułę i Jirsaka.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2009, 16:49
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, obecnie niewiele klasowych drużyn gra systemem 4-4-2. Skorża też wspominał o tym, na początku swojej pracy w klubie, że w miarę możliwości (jeżeli klub zapewni mu odpowiednich wykonawców) będzie stosował system 4-3-3. Najprawdopodobniej będzie to wyglądało w ten sposób - w meczach z bardziej wymagającymi rywalami, a w szczególności na wyjeździe trójka w środku - Diaz, Sobol i przed nimi Garguła. W meczach gdzie przeciwnik nie za bardzo ma czym straszyć w środku będziemy mieli Sobola, a przed nim Gargułę i Jirsaka.
A mi się wydaje że to 4-3-3 będzie wyglądało jak 4-5-1 z Brożkiem na szpicy
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 27.05.2009, 16:53
Jak gra Zieniu i Łobo to jest 4-5-1, jak po lewej Boguski a po prawej Malecki to 4-3-3.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.05.2009, 17:01
Z mojej strony dodam, że nie jest prawdą jakoby Wisła złożyła ofertę transferową GKS Bełchatów za wykupienie Nowaka, który częściej zresztą się leczy niż gra w piłkę - nie wyobrażam sobie by tego typu piłkarz mógł zastąpić Brożka, którego cięzkie kontuzje naszczęście omijały do tej pory. Po kazusie Garguły nie sądzę wogóle by nasz klub chciał rozmawiać z GKS-em. Po drugie wszyscy nasi napastnicy praktycznie mają te same predyspozycje, atuty piłkarskie...Potrzebna jest w tym względzie różnorodność, gdyby tak Beto był piłkarzem o większych umiejetnościach przy jego warunkach fizycznych byłby postrachem wszystkich w naszej Ekstraklasie. A tak zapewne odejdzie a na jego miejsce przyjdzie kolejny Gal Anonim.
Co charakteryzuje naszą politykę transferową w ostatnich latach, przede wszystkim sprowadzamy zawodników nie mających umiejętności pozwalających nam rozwinąć skrzydła w Europie i tak Diaz, Jirsak, Łobodziński etc.. to zawodnicy zaledwie przeciętni, a dwóch z nich częściej przesiaduje na ławce rezerwowej.
Osobiście ani Jirsak tym bardziej Diaz nie przekonał mnie do swojej osoby- Kostorykańczyk był moim zdaniem najsłabszym naszym zawodnikiem w przekroju sezonu (z tych, którzy grali w pierwszym składzie) i nie mam zamiaru wymieniać blędów w jego grze bo to kazdy chyba dostrzegł - ale w perspektywie stawianie na takich zawodników nie pzyniesie nam niczego pozytywnego...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.05.2009, 17:18
Na szczęście to trener decyduje o składzie a nie ty.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.05.2009, 17:23
Prawnik25 powrocil to sie zacznie
,
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.05.2009, 17:29
Już nie zważając na to co mówi prawnik, to dziwi mnie jedna rzecz - że Jirsak przegrywa rywalizacje z Diazem. Skorża mimo wszystko woli grać 2 Defensywnie usposobionymi środkowymi pomocnikami albo po prostu Jirsak jest taki słaby Szkoda chłopaka, bo jeszcze jak dojdzie Garguła to pewnie w ogóle straci możliwość gry i pewnie zacznie się poważnie zastanawiać nad sensem siedzenia tutaj. W ogóle Dziwną taktyką gramy niby to 4-4-2, niby 4-5-1, nei wiem co to jest. Może to co Maciuś powiedział ma sens, ale Skorża nie próbował robić takiego "4-3-3". Na szczęście ja się nie znam, więc nie będę nic proponował bo i tak Pan Maciek Skorża wie lepiej
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2009, 22:17
Nehiar, zgadzam się z Tobą w 100%... że się nie znasz . No nie, żartuję rzecz jasna, ale fakty są takie, że nie ma dziś w futbolu czegoś takiego jak sztywne 4-4-2 lub 4-5-1. Wszystko jest płynne. W zależności od sytuacji skrzydłowy może być pomocnikiem lub napastnikiem, tak samo zawodnik zawieszony pod wysuniętym napastnikiem. W ogóle wg mnie mówienie o ustawieniach, formacjach jest bezcelowe. Nie liczy się, kto jest gdzie na boisku, ale jakie zadania zostają mu przydzielone.
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 27.05.2009, 22:34
Tak ale to wlasnie co mowil Pan Skorza gra Diaza wyglada brzydko ale jest bardzo pomocna druzynie
naprawde czlowiek znajacy sie na pilce potrafi ja dostzrec ale wiadomo ze najlepsi to ci co raja widowiskowo

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 28.05.2009, 00:00
Jak wyglada sprawa z Jodlowcem. Przed sezonem podobno dostal konkretna oferte z Wisly, ale prezes Dyskopolo nie wyrazil zgody, nie wiecie jak jest teraz ? Dalej jest w zainteresowaniu ?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.05.2009, 00:48
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...c_z_Wisly.html

Obczajcie tytuł artykułu i tekst w nim.

Jak mnie ta wybiórcza czasem drażni...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 08:02
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...c_z_Wisly.html

Obczajcie tytuł artykułu i tekst w nim.

Jak mnie ta wybiórcza czasem drażni...
Krissu
nie dziwi nic
to jest właśnie całe g..ówno zwane wyborczą
kilka tytułów i to bynajmniej nie ze stron wiślackich:
superekspress: Baszczyński: Ciężko się żegnać z Wisłą
sportowefakty.pl: Baszczyński: To były najwspanialsze chwile w mojej karierze
wp.pl: Baszczyński żegna się z Wisłą
interia.pl Wisła żegna legendę - taka drobna róznica: Białoński przed interią był w krakowskim dodatku do g.ówna a ten tytuł który zacytowałeś wymyślił obecny dziennikarz krakowskiego g.ówna oddelegowany do pisania o Wiśle... żenuła
futbol.pl: On już pożegnał się z Wisłą
przegląd sportowy: Baszczyński pożegnał kibiców Wisły
onet.pl: "Pobyt w Wiśle był najwspanialszym okresem w mojej karierze"

jednym słowem żenada

ps. z innej beczki i żeby nie było za słodko: rzecz o nowym kontrakcie Sobola: Z naszych informacji wynika, że przedstawiciel piłkarza spotkał się już z Jackiem Bednarzem, dyrektorem sportowym mistrzów Polski. Strony uzgodniły, że zawodnik podpisze dwu- lub trzyletnią umowę i dostanie niemal dwukrotną podwyżkę, czyli będzie zarabiał ok. 300 tys. euro rocznie. Te warunki musi jednak zatwierdzić rada nadzorcza Wisły (ma decydujące zdanie w sprawie najwyższych kontraktów), która od blisko czterech tygodni nie podjęła decyzji. z g.ówna krakowskiego
Ostatnio edytowane przez emjot : 28.05.2009 o godz. 08:05.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2009, 08:10
Nie chce nic sugerowac ale Rada Nadzorcza znow zaczyna cos kombinowac,kontrakt Sobolewskiego jest od dawna gotowy a oni ciagle zwlekaja z jego akceptacja!NIe mozemy sobie pozwolic na strate takiego zawodnika.Od szedl juz Baszczyński,odejdzie Zienczuk, mowi sie tez ze Niedzielan i Cantoro.Jak przyjda oferty dla Brozka i Marcelo ktore Cupialowi beda pasowaly to odrazu ich sprzeda.I co myslicie ze da kase na kupno min 4 zadownikow ktorzy Odrazu Wskocza do pierszego skladu bo ja juz watpie.Jedynie co moze go sklonic do wydania kasy na transfery to wrecz idealne solowania w poszczoelnych rundach LM a w sczegolnosci w IV ostatniej rundzie.NIe zostaje nam chyba nic innego jak modlic sie o jakies dobre transfery...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 09:09
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce nic sugerowac ale Rada Nadzorcza znow zaczyna cos kombinowac,kontrakt Sobolewskiego jest od dawna gotowy a oni ciagle zwlekaja z jego akceptacja!NIe mozemy sobie pozwolic na strate takiego zawodnika.Od szedl juz Baszczyński,odejdzie Zienczuk, mowi sie tez ze Niedzielan i Cantoro.Jak przyjda oferty dla Brozka i Marcelo ktore Cupialowi beda pasowaly to odrazu ich sprzeda.I co myslicie ze da kase na kupno min 4 zadownikow ktorzy Odrazu Wskocza do pierszego skladu bo ja juz watpie.Jedynie co moze go sklonic do wydania kasy na transfery to wrecz idealne solowania w poszczoelnych rundach LM a w sczegolnosci w IV ostatniej rundzie.NIe zostaje nam chyba nic innego jak modlic sie o jakies dobre transfery...
Jeszcze sie sezon nie skonczyl a juz zaczyna sie placz
,
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.05.2009, 09:16
zaraz będzie lament...
że znowu Bednarz nic nie robi...a co on może poradzić
jak rada nadzorcza powie nie to nie...on nie ma żadnych szans...

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.05.2009, 09:37
emjot napisał(a):Wyświetl post
Krissu
nie dziwi nic
emjocie,
dziwić nie dziwi.
wk**ia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.05.2009, 10:20
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Jeżeli to prawda to K*** Rada pożal sie Boże Nadzorcza znowu leci w kulki i znowu przez nią stracimy kolejny filar zespołu.. ja nie wiem kto tam pracuje, czy ludzie z Warszawy, kibice Cracovii, czy może kobiety które nie mają pojęcia o piłce, bo każdy kto choć troche interesuje sie futbolem wie, że Sobola nie jest w stanie zastąpić żaden piłkarz ściągnięty z Polski, a tym bardziej z zagranicy. Baszcza oddali, niech jeszcze oddadzą Sobola i Głowe...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 10:39
Krissu napisał(a):Wyświetl post
emjocie,
dziwić nie dziwi.
wk**ia.
spoko Krissu spoko
jeszcze będziemy z nich polewać
tak jak ja mam polewkę z maga dziennikarskiego giewu niejakiego Steca:
http://www.sport.pl/sport/1,86005,60...kowskiego.html

stec wieszczyciel
a gówno wywieszczył
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.05.2009, 10:40
Nie czytajcie tych glupot w wyborczej. Szkoda nerwow.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.05.2009, 11:24. Letnie okienko 2009
Czytaliście ten wpis?Ja sie z nim zgadzam w pełni i już mam dość tych obietnic i marzeń pismaków kogo my nie kupimy

http://futbolnet.pl/wiadomosci/list-...a-wisly-krakow
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 11:28
donecki napisał(a):Wyświetl post
Czytaliście ten wpis?Ja sie z nim zgadzam w pełni i już mam dość tych obietnic i marzeń pismaków kogo my nie kupimy

No to niech ten piszacy te wypociny zainwestuje wlasne pieniadze w jakis klub, i wtedy zobaczymy co osiagnie, bo w gebie to kazdy jest mocny.

Jak to latwo jest wydawc cudze pieniadze i radzic jak inwestowac nie swoje.
,
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 28.05.2009, 11:30

Zobaczylem pierwsze zdanie i stwierdzilem ze nie ma sensu czytac. "Panie Bogaty"...
W czyim imieniu ten ktos pisze ? Kibicow Wisly ? Watpie. Rozwydrzonych 10latkow? Pewnie tak
Ostatnio edytowane przez mic : 28.05.2009 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.05.2009, 11:32
Po co wklejasz takie ścierwo?

"Że dotykam Pana prywatnych pieniędzy? Robię to bez żenady. Bo mnie w ogóle nie interesuje, czyja kasa brzęczy." - Byle nie jego.

mic napisał(a):Wyświetl post
W czyim imieniu ten ktos pisze ?
Kibiców Amiki.

donecki -> zgadzasz się w pełni, czyli życzysz Wiśle, aby przegrała tytuł, brawo.
Ostatnio edytowane przez Awe : 28.05.2009 o godz. 11:38.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.05.2009, 11:38

Frustrat, a może nawet impotent - intelektualny oczywiście.
Nie ma w Polsce takiego klubu (i takiego właściciela klubu), który mógłby zagwarantować takiemu "żurowi" awansu do LM. Dla przypomnienia przypomnę temu "cienkiemu jak barszcz" inne przegrane eliminacje do ligi mistrzów: Legia - Hajduk, Legia - Valencia, Polonia - Panathinaikos, Zagłębie-Steaua.

ŻENADA!!!
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 28.05.2009 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.05.2009, 11:44

ja sie nie zgadzam.
Co do obietnic - pretensje do dziennikarzy, a nie do Cupiała, przeciez on nie chodzi i nie rozpowiada po Myślenicach "ej kupimy tego i tego podaj dalej"

2 lata temu klub powiedział ze bedzie prowadził rozsądna politykę transferową, zlikwidował kominy płacowe, zmienił trenera.
Drużyna która zajęła 8 miejsce w lidze, wzmocniona została m.in Niedzielanem( powrót z za granicy,przeciez to był hit) Wojtkiem Łobodzińskim ( 400 tys.) Juniorem Diazem(rez. Kostaryki) i wygrała nam mistrzostwo.
W Polsce sie wszyscy jarali Lechem, ze po wielkiej dramaturgii wygrywał z jakąs Austrią Wiedeń. Śmiem twiedzić, ze przy większym szczęściu w losowaniu moglibyśmy dojść dalej, gdyż wielki Totenham był w naszym zasięgu. No niestety nie udało się, ale ....budujemy stadion, obrona mistrzostwa o krok i przede wszystkim, podoba mi sie styl gry mojej druzyny. Nie ciesze sie ze strzelonej bramki, tylko z akcji która doprowadzila do strzelenia gola.
I mam teraz powiedziec do Pana Cupiała :" rzuć pan wszystko teraz w ****, i ryzykuj jak lata wcześniej, wykładaj hajs i kupuj za grube euro gwiazdy"
I co jeśli w takim scenariuszu, dalej nie ma awansu do LM ?
Wtedy zaczyają sie kłopoty...

Wolę by Wisła sie budowała razem z jej architektem Skorża niż zaryzykowała wszytkim co posiada

"Polski kibic pragnie mistrza swojego kraju na Camp Nou albo na San Siro" (frag. listu) - a czy nasza WIELKA WISŁA nie była w tym roku panie kolego na Camp Nou ?

Jeśli mam wybierac, Wisłe z gwiazdami zza granicy, kupionymi z rozmachu, ryzukująca zycie o LM
a Wisłe budowana od podstaw wybieram tą druga opcje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów