The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2009, 20:42
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21055

poczytajcie sobie komentarze pod artykułem...

czy nie warto wkładać w serce w gre, być prawdziwym Wiślakiem i identyfikować się z kibicami WARTO, takich komentarzy nie kupi się za żadne pieniądze...

nie wspominając o tym,że chyba każdy z nas, za kilkanaście(kilkadziesiąt) lat , powie jakiemuś młodemu fanowi piłki kopanej że w Wiśle grał prawy obrońca który miał Białą Gwiazde w sercu.
Ostatnio edytowane przez Proud : 26.05.2009 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2009, 00:18
killabeez napisał(a):Wyświetl post
Nie krytykowałem Łobo na forum, robiłem to po cichu w swojej głowie, ale i tak przeproszę (a co!).

Wojtek dziękuję Ci za dwie bramki dziś i dwie asysty tydzień temu. Przepraszam za wszystko co o Tobie myślałem i mówiłem pod nosem Jesteś wielki, tylko błagam utrzymaj tę formę na następny sezon, ktoś musi bramki walić jak Brozio i Marcelo odejdą...
Ale za co do cholery go przepraszać?Jeśli już to tylko za, delikatnie ujmując,niepomaganie mu w kilku meczach gdzie to i tak stało się po minimum kilkunastu żenujących wprost występach, w zasadzie pod rząd.

Może ktoś mi wytłumaczy dla czego nie można krytykować zawodników za rażąco słabą gre...To jakieś święte krowy, mamy tu mieć kółeczko różańcowe i przywołując klasyka - 24/h lizać się po kutasach?

Ja rozumiem że jest krytyka i jest przypierdzielanie się ale chyba mi nikt nie powie że Łobo w pełni nie zasłużył na krytykę.Teraz miał wejście smoka i chwalimy go - uratował nam dupsko choć pewnie większość z nas gdy zobaczyła jak się szykuje do wejścia - pomyślała 'o ja .......e'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 07:04
Marcin, jako jeden z niewielu pokozałeś przez te lata, że nie tylko zarabiasz grając w piłkę. Ty nią żyjesz. I to zarówno na boisku, jak również poza nim. Takiego zaangażowania i prawdziwego "serducha" niestety nie widać u większości piłkarzy w naszym kraju. Pokazałeś, że nawet (a może przede wszystkim) rozstać też można się z klasą. Za to również serdeczne dzięki.

Po cichu mam nadzieję, że za kilka lat wrócisz do Wisły i obejmiesz w niej jakąś funkcję trenerską lub menagerską czy np dyrektora sportowego. Bo Ty nie z książek, ale z własnego doświadczenia wiesz co to znaczy dobry piłkarz.. wystarczy, że w lustro spojrzysz..

BASZCZU Z NAMI, KIBICAMI!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.05.2009, 07:59
Krytykować piłkarzy można zawsze, ale trzeba rozumieć różnicę między krytyką a obrażaniem.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2009, 17:37
11.pl rozmawia z najlepszym Brazylijczykiem Ekstraklasy cz.3

http://www.11.pl/aktualnosci/11_pl_r...traklasy_cz_3/
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 17:57
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...dziela,1313363
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.05.2009, 19:04
Baszczu coz mozna powiedziec ..

Dziekujemy za to wszytsko ,az lezka sie kreci

Powodzenia
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2009, 18:37
Baszczu to jest niesamowity człowiek i piłkarz. Długo albo nigdy nie będziemy mieli takiego prawego obrońcy.

Baszczu i Zieniu z nami z kibicami !
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.05.2009, 19:47
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ymi_wyjatkami/

"Wygra Barcelona 2:0 po golach Messiego i Eto'o" - Pawełek.
Mario chyba jakims jasnowidzem jest. Moze on specjalnie puszcza te babole, zeby dodac dramaturgii rozgrywkom bo to ze Wisla bedzie mistrzem wie juz przed sezonem
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2009, 10:21
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.05.2009, 10:37
Może ich wszystkich będziemy testować? A na poważnie bardzo fajna inicjatywa, i fajnie że tylu chętnych się znalazło.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.05.2009, 23:37
Pamietam że na początku rundy mieliśmy z kolegą zim zum małą dyskusję na tym forum na temat "przydatności" w Wiśle Marcelo. Bardzo byłym ciekaw czy po zakończeniu sezonu opinia kolegi w tej sprawie uległa jakiemuś przewartościowaniu.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.06.2009, 01:34
Takie pytanei mnie naszło oglądając zdjęcia i filmy z wczoraj. Które to MP w dorobku Dawidowskiego?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 01.06.2009, 10:46
Pierwsze MP.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 01.06.2009 o godz. 10:51.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.06.2009, 12:30
Burliga strzelił wyrównująca bramkę dla Floty w meczu z Koroną w 91 min. sędzia niesłusznie nie uznał gola...spalonego nie było...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.06.2009, 20:01
Nie wiem w ogóle co sie dzieje jeśli chodzi o kontrakt Sobolewskiego. Kiedy przeczytałem tego newsa na stronie Stowarzyszenia ze jeszcze nie zaakceptowali oferty ciągle o tym myśle. Sobol musi zostać! Nie wyobrażam sobie walki w pucharach bez niego... nawet na ławce.

Wisła
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.06.2009, 20:16
Paweł Brożek (Wisła Kraków) - Dwukrotny najlepszy strzelec ligi nie ukrywa w rozmowach z kolegami z zespołu, że chce opuścić Wawel. Podobno powodem tej decyzji są jego niezbyt dobre relacje z Maciejem Skorża.
źródło futbol.pl
co za brednie pismaki wypisuja...

Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 02.06.2009, 20:18
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek (Wisła Kraków) - Dwukrotny najlepszy strzelec ligi nie ukrywa w rozmowach z kolegami z zespołu, że chce opuścić Wawel. Podobno powodem tej decyzji są jego niezbyt dobre relacje z Maciejem Skorża.
źródło futbol.pl

jak zawsze... juz raz pisali, a potem Pawel przytulil sie do Skorzy podczas meczu i wszystko bylo OK
Groundhopper
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 02.06.2009, 20:33
źródło futbol.pl
Mają Ci dziennikarze fantazje... Widać że chcą zepsuć dobrą atmosfere w drużynie, ale jestem pewien że to im się nie uda. Moim zdaniem dawno w Wiśle nie było tak zgranej grupy która ufa trenerowi, widać że Skorża ma dobre podejście do chłopaków, czasami potrafii krzyknąć kiedy trzeba (i dobrze) ale często można dostrzec że dla grajków jest jak kumpel z którym można porozmawiać o wszystkim
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.06.2009, 23:12
Widac kogos boli ze Wisla ma pilkarzy ktorzy traktują ten klub w innych ,szerszych kategoriach niz miejsce gdzie zarabia sie pieniadze.

"Wisla to moj klub" -powiiedział niedawno Brozek.

Amen
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2009, 01:10
Paweł Brożek (Wisła Kraków) - Dwukrotny najlepszy strzelec ligi nie ukrywa w rozmowach z kolegami z zespołu, że chce opuścić Wawel.

Brożek mieszka na Wawelu?
Król Brożek I?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.06.2009, 10:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Król Brożek I?
Z tego co słyszałem to mieszka w jamie, razem ze smokiem.
W wolnych chwilach zieją ogniem.

Media swoje wiedzą i koniec, najlepszą atmosferę w szatni ma Lech, na trybunach też.
I dla nich to jest pewnik i koniec
Tak samo jak to, że to nie Wisła wygrała mistrzostwa, tylko Lech przegrał.
Itd...
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:17
MCX napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak to, że to nie Wisła wygrała mistrzostwa, tylko Lech przegrał.
Itd...
No przecież Cracovia też spadła przez Wisłę

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Król Brożek I?
dobre dobre
Najlepszy stosunek do tych gazetowych transferów ma sam Paweł. Sam uważa,że gazety to go praktycznie wszędzie sprzedały,tylko jego menadżer nic o tym nie wie. Ale przecież coś trzeba pisać,co przyciągnie uwagę
Ale gdyby tak zostawić Brożka jeszcze na pół roku, to byłaby bajka
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2009, 15:31
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej drużynie nie ma ani jednego wychowanka. Gdzie jest błąd
Krzysiek Mączyński, mówi ci coś? A błąd tkwi w c.harcerskich metodach
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.06.2009, 15:39
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Niestety skauting w Wiśle nie istnieje. Kubę polecił Wiśle jego wujek Jurek Brzęczek. Szkółka piłkarska w Wiśle oraz wszystkie drużyny juniorskie zdobywają medale są w czołówce we wszystkich grupach wiekowych. I co z tego wynika W pierwszej drużynie nie ma ani jednego wychowanka. Gdzie jest błąd
Maczynski, Janik (trenuja z I druzyna), Kowalski (wroci z wypozyczenia), Malecki (praktycznie wychowanek), Brozki (tez praktycznie jak wychowankowie)
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Stary 03.06.2009, 15:45
dzamp napisał(a):Wyświetl post
Takim młodym, perspektywicznym zmiennikiem jest ćwielong.
Nie dla mnie. On już ma 23 lata to raz, ja myślałem o kimś młodszym, a dwa to za każdym razem jak go widzę na boisku dostaję szewskiej pasji. Jestem chyba uczulony na pana Ć. Robi dużo szumu, wszędzie go pełno, co wystarcza żeby na niektórych zrobił wrażenie jak wnoszę. Ja widzę tylko zmarnowane sytuacje, które ktoś inny zamieniłby na gole, inaczej mówiąc bardziej szkodzi niż pomaga. Jeśli ktoś może zapieprzyć eliminacje do LM to jego typuję jako pewniaka. Aczkolwiek pewnie i tak znajdą się potem jego obrońcy "bo dużo biegał". Dlatego definitywnie jestem za pozbyciem się go.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2009, 16:01
kane napisał(a):Wyświetl post
Nie dla mnie. On już ma 23 lata to raz, ja myślałem o kimś młodszym, a dwa to za każdym razem jak go widzę na boisku dostaję szewskiej pasji. Jestem chyba uczulony na pana Ć. Robi dużo szumu, wszędzie go pełno, co wystarcza żeby na niektórych zrobił wrażenie jak wnoszę. Ja widzę tylko zmarnowane sytuacje, które ktoś inny zamieniłby na gole, inaczej mówiąc bardziej szkodzi niż pomaga. Jeśli ktoś może zapieprzyć eliminacje do LM to jego typuję jako pewniaka. Aczkolwiek pewnie i tak znajdą się potem jego obrońcy "bo dużo biegał". Dlatego definitywnie jestem za pozbyciem się go.
Jak na Polskie warunki jest to w dalszym ciągu młody zdolny. Facet rzeczywiście ma talent do marnowania sytuacji. Podzielam Twój pogląd, niemniej Ćwielong musi u nas zostać, bo inaczej kto będzie biegał po boisku?Beto odejdzie,Niedzielan fajnie by było, Brożek pewnie też. W sytuacji gdzie trzeba by walczyć o miejsce w składzie,gość przy swoich umiejętnościach strzeleckich grałby co najwyżej w ME>. Jego obecność w pierwszej jedenastce świadczy o potencjale drużyny. Tylko wypada pomyśleć co musi czuć Skorża gdy na boisko musi wystawiać faceta co z metra do bramki nie trafia. To jest tak,że jedzie się po Pawełku,że jego błąd w meczu z Lechią mógł nas kosztować MP,ale już nie pamięta się tego,że Cwielong chwilę później nie trafił z metra do bramki. Różnica taka,że jak Cwielong nie strzeli to może komuś innemu się uda. W przypadku Pawełka wina jest jednoznaczna. I jeszcze jedno. Co innego nie wykorzystać sytuacji w Lechią,gdzie wiadomo,że jak się przyciśnie to coś wpadnie. A co innego mieć przed sobą sezon w pucharach ,wiedząc,ze w meczu może być jedna,góra dwie sytuacje bramkowe i trzeba by coś wykorzystać. Mając Cwielonga w ataku aż odechciewa się do niego zagrywać. Rzeczywiście jest to deprymujące jak o facecie pomyśle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2009, 16:09
Wszyscy krytykowali Brożka ale to dlatego że przez niego Wisła przegrywała mecze i traciła punkty..Był głównym winowajcą. Ćwielong marnuje wszystko ale Wisła wygrywa i to mnie najbardziej drażni że jest bezkarny. Jakby przez niego Wisła traciła punkty to teraz wszyscy by na nim psy wieszali. Mam nadzieje że nie dostanie szansy gry w pucharach bo jak już wcześniej wspomniałem tam sytuacji podbramkowych wiele nie będzie.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 03.06.2009 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 16:31
Teoretycznie wszystko jest mozliwe, jednak mnie zadziwia skad u wielu osob bierze sie przekonanie, ze Cwielong bedzie w przyszlosci drugim Brozkiem, a nie drugim ..... (tu mozna wpisac dowolnego daremnego kopacza) ?
Czy od teraz juz kazdy pilkarz partaczacy sytuacje strzeleckie, bedzie porownywany do Brozka ?
Bo widze, ze dla niektorych to jest tak oczywiste, jakby wynikalo z niezaprzeczalnego wzoru matematycznego, tymczasem historia futbolu zna setki innych przykladow. Golos tez mial byc drugim Szymkowiakiem itd.

Dopoki nie zobacze u Cwielonga skutecznosci na minimalnie przyzwoitym poziomie, wszelkie porownania do Brozka, Van Bastena czy kogokolwiek innego, nie beda mialy dla mnie wiekszego znaczenia.
Nie wynika z tego, iz pozbycie sie Cwielonga jest moim marzeniem (choc nie mialbym nic przeciwko, bo uwazam ze to pilkarz nienajwyzszej klasy), bo mimo wszystko moze sie przydac chocby tylko na lige i jesli marzy nam sie naprawde szeroka kadra, to powinno w niej byc miejsce dla 2-3 zapchajdziur.
Wiem tyllko tyle, ze jesli (odpukac) Pawlowi odnowi sie np. kontuzja kolana i ciezar zdobywania bramek spadnie na barki snajpera Cwielonga, to dopiero do niektorych dotra koszty seryjnego marnowania okazji.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.06.2009 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów