|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21055
poczytajcie sobie komentarze pod artykułem... czy nie warto wkładać w serce w gre, być prawdziwym Wiślakiem i identyfikować się z kibicami nie wspominając o tym,że chyba każdy z nas, za kilkanaście(kilkadziesiąt) lat , powie jakiemuś młodemu fanowi piłki kopanej że w Wiśle grał prawy obrońca który miał Białą Gwiazde w sercu.
Ostatnio edytowane przez Proud : 26.05.2009 o godz. 20:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli już to tylko za, delikatnie ujmując,niepomaganie mu w kilku meczach gdzie to i tak stało się po minimum kilkunastu żenujących wprost występach, w zasadzie pod rząd.Może ktoś mi wytłumaczy dla czego nie można krytykować zawodników za rażąco słabą gre...To jakieś święte krowy, mamy tu mieć kółeczko różańcowe i przywołując klasyka - 24/h lizać się po kutasach? Ja rozumiem że jest krytyka i jest przypierdzielanie się ale chyba mi nikt nie powie że Łobo w pełni nie zasłużył na krytykę.Teraz miał wejście smoka i chwalimy go - uratował nam dupsko choć pewnie większość z nas gdy zobaczyła jak się szykuje do wejścia - pomyślała 'o ja .......e' ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Marcin, jako jeden z niewielu pokozałeś przez te lata, że nie tylko zarabiasz grając w piłkę. Ty nią żyjesz. I to zarówno na boisku, jak również poza nim. Takiego zaangażowania i prawdziwego "serducha" niestety nie widać u większości piłkarzy w naszym kraju. Pokazałeś, że nawet (a może przede wszystkim) rozstać też można się z klasą. Za to również serdeczne dzięki.
Po cichu mam nadzieję, że za kilka lat wrócisz do Wisły i obejmiesz w niej jakąś funkcję trenerską lub menagerską czy np dyrektora sportowego. Bo Ty nie z książek, ale z własnego doświadczenia wiesz co to znaczy dobry piłkarz.. wystarczy, że w lustro spojrzysz.. BASZCZU Z NAMI, KIBICAMI! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Krytykować piłkarzy można zawsze, ale trzeba rozumieć różnicę między krytyką a obrażaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
11.pl rozmawia z najlepszym Brazylijczykiem Ekstraklasy cz.3
http://www.11.pl/aktualnosci/11_pl_r...traklasy_cz_3/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Baszczu coz mozna powiedziec ..
Dziekujemy za to wszytsko ,az lezka sie kreci Powodzenia ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Baszczu to jest niesamowity człowiek i piłkarz. Długo albo nigdy nie będziemy mieli takiego prawego obrońcy.
Baszczu i Zieniu z nami z kibicami ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ymi_wyjatkami/
"Wygra Barcelona 2:0 po golach Messiego i Eto'o" - Pawełek. Mario chyba jakims jasnowidzem jest. Moze on specjalnie puszcza te babole, zeby dodac dramaturgii rozgrywkom bo to ze Wisla bedzie mistrzem wie juz przed sezonem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może ich wszystkich będziemy testować?
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamietam że na początku rundy mieliśmy z kolegą zim zum małą dyskusję na tym forum na temat "przydatności" w Wiśle Marcelo. Bardzo byłym ciekaw czy po zakończeniu sezonu opinia kolegi w tej sprawie uległa jakiemuś przewartościowaniu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Takie pytanei mnie naszło oglądając zdjęcia i filmy z wczoraj. Które to MP w dorobku Dawidowskiego?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pierwsze MP.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 01.06.2009 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Burliga strzelił wyrównująca bramkę dla Floty w meczu z Koroną w 91 min. sędzia niesłusznie nie uznał gola...spalonego nie było...
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wiem w ogóle co sie dzieje jeśli chodzi o kontrakt Sobolewskiego. Kiedy przeczytałem tego newsa na stronie Stowarzyszenia ze jeszcze nie zaakceptowali oferty ciągle o tym myśle. Sobol musi zostać! Nie wyobrażam sobie walki w pucharach bez niego... nawet na ławce.
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Paweł Brożek (Wisła Kraków) - Dwukrotny najlepszy strzelec ligi nie ukrywa w rozmowach z kolegami z zespołu, że chce opuścić Wawel. Podobno powodem tej decyzji są jego niezbyt dobre relacje z Maciejem Skorża.
źródło futbol.pl co za brednie pismaki wypisuja... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak zawsze... juz raz pisali, a potem Pawel przytulil sie do Skorzy podczas meczu i wszystko bylo OK ![]() ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widac kogos boli ze Wisla ma pilkarzy ktorzy traktują ten klub w innych ,szerszych kategoriach niz miejsce gdzie zarabia sie pieniadze.
"Wisla to moj klub" -powiiedział niedawno Brozek. Amen ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Brożek mieszka na Wawelu? Król Brożek I? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem to mieszka w jamie, razem ze smokiem.
W wolnych chwilach zieją ogniem. Media swoje wiedzą i koniec, najlepszą atmosferę w szatni ma Lech, na trybunach też. I dla nich to jest pewnik i koniec Tak samo jak to, że to nie Wisła wygrała mistrzostwa, tylko Lech przegrał. Itd... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przecież Cracovia też spadła przez Wisłę
![]() dobre dobre ![]() ![]() Najlepszy stosunek do tych gazetowych transferów ma sam Paweł. Sam uważa,że gazety to go praktycznie wszędzie sprzedały,tylko jego menadżer nic o tym nie wie. Ale przecież coś trzeba pisać,co przyciągnie uwagę ![]() Ale gdyby tak zostawić Brożka jeszcze na pół roku, to byłaby bajka ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Krzysiek Mączyński, mówi ci coś? A błąd tkwi w c.harcerskich metodach
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dla mnie. On już ma 23 lata to raz, ja myślałem o kimś młodszym, a dwa to za każdym razem jak go widzę na boisku dostaję szewskiej pasji. Jestem chyba uczulony na pana Ć.
Robi dużo szumu, wszędzie go pełno, co wystarcza żeby na niektórych zrobił wrażenie jak wnoszę. Ja widzę tylko zmarnowane sytuacje, które ktoś inny zamieniłby na gole, inaczej mówiąc bardziej szkodzi niż pomaga. Jeśli ktoś może zapieprzyć eliminacje do LM to jego typuję jako pewniaka. Aczkolwiek pewnie i tak znajdą się potem jego obrońcy "bo dużo biegał". Dlatego definitywnie jestem za pozbyciem się go.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wszyscy krytykowali Brożka ale to dlatego że przez niego Wisła przegrywała mecze i traciła punkty..Był głównym winowajcą. Ćwielong marnuje wszystko ale Wisła wygrywa i to mnie najbardziej drażni że jest bezkarny. Jakby przez niego Wisła traciła punkty to teraz wszyscy by na nim psy wieszali. Mam nadzieje że nie dostanie szansy gry w pucharach bo jak już wcześniej wspomniałem tam sytuacji podbramkowych wiele nie będzie.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 03.06.2009 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Teoretycznie wszystko jest mozliwe, jednak mnie zadziwia skad u wielu osob bierze sie przekonanie, ze Cwielong bedzie w przyszlosci drugim Brozkiem, a nie drugim ..... (tu mozna wpisac dowolnego daremnego kopacza) ?
Czy od teraz juz kazdy pilkarz partaczacy sytuacje strzeleckie, bedzie porownywany do Brozka ? Bo widze, ze dla niektorych to jest tak oczywiste, jakby wynikalo z niezaprzeczalnego wzoru matematycznego, tymczasem historia futbolu zna setki innych przykladow. Golos tez mial byc drugim Szymkowiakiem itd. Dopoki nie zobacze u Cwielonga skutecznosci na minimalnie przyzwoitym poziomie, wszelkie porownania do Brozka, Van Bastena czy kogokolwiek innego, nie beda mialy dla mnie wiekszego znaczenia. Nie wynika z tego, iz pozbycie sie Cwielonga jest moim marzeniem (choc nie mialbym nic przeciwko, bo uwazam ze to pilkarz nienajwyzszej klasy), bo mimo wszystko moze sie przydac chocby tylko na lige i jesli marzy nam sie naprawde szeroka kadra, to powinno w niej byc miejsce dla 2-3 zapchajdziur. Wiem tyllko tyle, ze jesli (odpukac) Pawlowi odnowi sie np. kontuzja kolana i ciezar zdobywania bramek spadnie na barki snajpera Cwielonga, to dopiero do niektorych dotra koszty seryjnego marnowania okazji.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.06.2009 o godz. 16:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|