The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2009, 13:15
Chcąc zdobyć mistrza nie można patrzeć czy zgoda czy nie, trzeba to wygrać i już, a jak nie daj Boże przegramy to widocznie nam się ten mistrz nie należał i tyle.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.05.2009, 13:33
Boże, na tym meczu będzie komplet kibiców, którzy poniosą piłkarzy szaleńczym dopingiem. Poza tym ja nie widziałem meczu, w którym na Reymonta gralibyśmy na minimium naszych możliwości. Marek Zieńczuk pewnie będzie chciał godnie zakończyć występ w Wiśle jakąś brameczką. Wyluzujmy; oczywiście Mistrzem jeszcze nie jesteśmy, ale wszystko w naszych gardłach i nogach piłkarzy.

Odpowiedz cytując
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.05.2009, 13:43
Po meczach w Łodzi i Gdańsku można powiedzieć - moc jest z nami.
Przekręt sędziowski , nagła zwyżka formy Śląska i nasz wielki pech musiałyby zaistnieć razem.
Raczej wątpię w taki scenariusz .......................
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2009, 17:59
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
ale spinacie dupy,dwa mecze ostatnie chlopaki graja bardzo dobre( z Lechia II polowa pokazali ze maja jaja) a tu spekulacje na temat ze remis i bedzie b.dobrze.To nie Amica czy Bot ,Wisla jest doswiadczonym zespolem łatwo nie dadza sie

moj typ 3/4-0

No tak ale w Lodzi do momentu jak nie strzlililsmy gola,Lks mogl to zrobic sam ,a w Gdansku moglismy zostac przekreceni przez sedziego.

w tych 2 meczach dzieki walce i ambicjii wygralismy ,mam nadzieje ze w sobote bedzie tak samo i znow zobacze naszych wściekle atakujacych przeciwnika .To ma byc agresjaaaa
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 28.05.2009, 17:59
Jest już może informacją kto będzie sędzią w sobotnim meczu ?
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.05.2009, 18:02
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Jest już może informacją kto będzie sędzią w sobotnim meczu ?

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa 17:00, sędzia: Tomasz Mikulski (Lublin).
Jagiellonia Białystok - PGE GKS Bełchatów 17:00, sędzia: Piotr Siedlecki (Warszawa).
Lech Poznań - Cracovia 17:00, sędzia: Marcin Borski (Warszawa).
Legia Warszawa - Ruch Chorzów 17:00, sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk).
ŁKS Łódź - Polonia Bytom 17:00, sędzia: Piotr Wasielewski (Kalisz).
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 17:00, sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok)
Piast Gliwice - Lechia Gdańsk 17:00, sędzia: Marcin Szulc (Warszawa).
Arka Gdynia - Odra Wodzisław 17:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin).

źródło : www.pzpn.pl
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 28.05.2009 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.05.2009, 18:16
Typy bukmacherów:
1 1,25
X 4,5-5,5
2 9-22

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.05.2009, 18:23
ktoś tu ma problem
Cytat:
Chodziarze i kibice piłki nożnej spotkają się w sobotę na krakowskim Rynku. Najpierw medaliści igrzysk olimpijskich w chodzie sportowym wystartują w zawodach zaliczanych do challenge'u IAAF, a potem fani Wisły zamierzają świętować tytuł mistrza Polski swojej drużyny.
"Chcielibyśmy się spotkać z kibicami futbolu, ale nie wtedy kiedy będą finiszować zawodnicy" - powiedział podczas czwartkowej konferencji prasowej Robert Korzeniowski, inicjator imprezy z dwunastoletnią historią - "Na Rynek Marsz!".

Zawody, którym patronuje prezydent Krakowa Jacek Majchrowski, rozpoczną się w sobotę o godz. 16 chodem dla amatorów. O 17 na 10- kilometrową trasę wyruszy elita kobiet, a o 18.30 elita mężczyzn.
Jak poinformował czterokrotny mistrz olimpijski Robert Korzeniowski, Kraków ubiega się o organizację Puchar Świata w chodzie sportowym w 2012 lub 2014 roku.

W sobotę o godz. 17, w ostatniej kolejce ekstraklasy, piłkarze Wisły grać będą ze Śląskiem Wrocław. Do tytułu brakuje im jednego punktu. Jeśli go zdobędą fani "Białej Gwiazdy" mają na Rynku świętować sukces. Do czasu ich przybycia organizatorzy zawodów w chodzie i służby miejskie mają nadzieję zdążyć z posprzątaniem placu.
lepiej niech się streszczają
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 28.05.2009, 18:27
Widze, że Małek po ostatniej krytyce dostał trochę wolnego.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 28.05.2009, 18:30
Siejewicz sędziował w tym sezonie 5 spotkać Wisły W tych spotkaniach 4 razy wygraliśmy i raz zremisowaliśmy ( z Lechem)
Więc o przekręt sędziowski się raczej nie boję
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.05.2009, 18:39
Ale będąc Wisłą w Polskiej lidze nie da się grać na remis. Na remis na przykład może grać Wisła z Barcą, będąc absolutnie zdominowana, skupia się tylko i wyłącznie na obronie nie przeprowadza szybkich kontr, nie rozgywa szybkich ataków pozycjyjnych, słowem nie nazraża się na głupie straty w głupich miejscach. A Wiślacy nawet jakby bardzo chcieli to nie dali by rady dać się tak zdominować Śląskowi, dlatego przestrogi przed graniem na remis nie mają sensu.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2009, 18:40
Siejewicz sędziował w tym sezonie 5 spotkać Wisły W tych spotkaniach 4 razy wygraliśmy i raz zremisowaliśmy ( z Lechem)
Tym raz w jego godzinach pracy Górnik otworzył wynik gdy Zieńczuk leżał na murawie.
Ja go tam nie lubię

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2009, 18:43
Oj pamiętam jak na niego klnąłem z Górnikiem, ale chyba dobry sędzia, czy nawet najlepszy w tej chwili w Polsce.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 28.05.2009, 18:48
Wydaje mi się że jeden z najlepszych jak nie najlepszy Nie przypominam sobie jakiś strasznych baboli z jego strony wypaczających wynik spotkania
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2009, 20:03
Siejewicz jest chyba najlepszym sędzią w naszej lidze i wydaje się, że najbardziej przychylnym Wiśle. Nie ma co powoływać czerwieni dla Dudki w meczu z Legią, czy dla Diaza z Lechem. Ja tam widziałem kilka razy jak przymykał oko na przewinienia naszych. A poza tym sympatyczny koleś z niego, co więcej z Białegostoku, a przecież tam prawie wszyscy kibicują Wiśle w walce o tytuł.
Odpowiedz cytując
daberwroc
Junior Member

Stary 28.05.2009, 20:17
witam,jestem z Wrocławia.
Na pewno nie odpuścimy Wam tego meczu,Taraś nie pozwoli na to...
Mam pytanie-gdzie można u Was kupić szalik Wisła&ŚląskNie byłem jeszcze w Krakowie.
Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 28.05.2009, 20:47
Siema, nie wiecie nic na temat ew. Mistrzowskich Koszulek jak miało to miejsce rok temu? Wiem że tym razem mistrzostwo nie jest pewne lecz czy na meczu będą sprzedawane?
Odpowiedz cytując
19dafi06
Member

Stary 28.05.2009, 21:08
daberwroc napisał(a):Wyświetl post
witam,jestem z Wrocławia.
Na pewno nie odpuścimy Wam tego meczu,Taraś nie pozwoli na to...
Mam pytanie-gdzie można u Was kupić szalik Wisła&ŚląskNie byłem jeszcze w Krakowie.
Sądze że idziesz na D Wiec Wiślacki Świat odpada Pozostaje "Fanatyk" jest to sklepik przy wejsciu na nasza hale (napewno ktos cie zaprowadzi) Lub budki z pamiątkami przy wejsciach na sektory
Pozdrawiam Braci
A co do meczu My Wam też nie odpuścimy

I pytanie z mojej strony czy bedzie możliwość wymienienia się barwami z braćmi z Wrocławia
Ostatnio edytowane przez 19dafi06 : 28.05.2009 o godz. 21:11.
Pod Wawelem Mistrza mamy znów!
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 28.05.2009, 22:32
Bez napinki, pozostaje 90 minut panowie!! Szykowac gardla, ale respekt dla przeciwnika. Presja bedzie tylko na nas, Slask zagra na luzie, roznie moze sie to potoczyc. Miazdzace wsparcie od pierwszych minut!

UWAGA NA SEDZIOW, ostatni mecz w Gdansku to byl skandal z gornej polki. Gdyby nie fenomenalna koncowka, zostalibysmy przekreceni na dwoch lewych bramkach... Abstrahuje od tego czy sedziowie sa juz tak tragiczni, czy chodzi o wsparcie Lecha (KKS i to przedziwne wyrowanie na 3:3...). Trzeba brac poprawki na tego typu karne z kapelusza, czerwone kartki etc. Jestesmy o krok od utarcia nosa "Pyrom" i Legii, ale na ten mecz trzeba sie spiac ZDECYDOWANIE MOCNIEJ niz na Lechie (18 sekunda...).
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2009, 22:33
Siejewicz to dla mnie najlepszy polski sedzia w tej chwili i nie dlatego, ze wszyscy slabi, a on sie wyroznia, ale uwazam, ze rzeczywiscie jest dobry i cos soba prezentuje w przeciwienstwie do medialnych tworow w postaci Gilewskiego np.
A do tego chyba najbardziej przychylny sedzia Wisle ze wszystkich.

Fajnie byloby gdyby wzorem zeszlego roku spiker przedstawil w mega skrocie plan fety. Czyli najpierw na murawie, a pozniej, z ktorej strony idziemy na rynek czy Reymonta czy 3maja jak rok temu.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2009, 22:39
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Siejewicz jest chyba najlepszym sędzią w naszej lidze i wydaje się, że najbardziej przychylnym Wiśle. Nie ma co powoływać czerwieni dla Dudki w meczu z Legią, czy dla Diaza z Lechem. Ja tam widziałem kilka razy jak przymykał oko na przewinienia naszych. A poza tym sympatyczny koleś z niego, co więcej z Białegostoku, a przecież tam prawie wszyscy kibicują Wiśle w walce o tytuł.
Jeszcze zapomniales o meczu z Gornikiem (1-1 ).Gornik wyrownuje po bramce z wolnego za niby faul Marcelo ktorego nie bylo.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2009, 00:11
Siejewicz to chyba jedyny polski sedzia ktory trzyma jakis poziom w odroznieniu od kolegow wczesniej z boiska a teraz z Wronek.

Nie pozwala na kopaniny i jakos temperuje pilkarzy,oby tylko nie popelnil jakiegos rażącego błedu.

nesta napisał(a):
Fajnie byloby gdyby wzorem zeszlego roku spiker przedstawil w mega skrocie plan fety. Czyli najpierw na murawie, a pozniej, z ktorej strony idziemy na rynek czy Reymonta czy 3maja jak rok temu.
W zeszlym roku przed Sosnowcem bylismy juz mistrzami.

Teraz mozemy nimi zostac ,jesli min zremisujemy z WKS-sem.

Wiec teoretycznie fety moze nie byc,dlatego mysle ze poda co i jak ,jak juz bedzie wiadomo czy jest Majster czy nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2009, 00:26
Wydaje mi się że jeden z najlepszych jak nie najlepszy Nie przypominam sobie jakiś strasznych baboli z jego strony wypaczających wynik spotkania
W tym sezonie nie, za dużo teraz można stracić więc sędziowie są ostrożni. W poprzednich sezonach Hubercik potrafił niezłe wałki kręcić nawet na Reymonta. Pamiętny mecz Wisła - Legia 2005r. *(0:0) i niepodyktowany karny dla Wisły.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.05.2009, 07:09
Miałem głupi sen, że przegrywaliśmy 0:2, później ktoś wyrównał na 1;2 i się obudziłem cały spocony
Nie może tak być, trzeba cisnąć ich od samego początku.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2009, 07:29
Mi sie sniło, ze wygralismy 3:0 Kazdemu cos sie sni, heh. Bedzie dobrze, nie po to wygrywalismy 3ostatnie mecze, zeby w ostatnim meczu cos spaprać. Stawiam 2:0
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2009, 07:40
Mnie też mary nawiedziły dziś w nocy, widzę że nie mnie jednego

'W mojej wersji od 3' przegrywaliśmy 0-1 by ok. 44' wyrównać, a w drugiej połowie strzelić decydującą bramkę.

Wszystko pięknie, tylko dlaczego na 1-1 strzelił ... Messi
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.05.2009, 07:46
No to pora na kolejny głos z Wrocławia. Śląsk na pewno wam nie odpuści tego meczu, a Wisła jeśli ZASŁUGUJE na mistrza Polski powinna ten mecz wygrać w normalny sposób, bez liczenia na jakieś ukłony z naszej strony. Tak będzie najlepiej. Nie chcę słyszeć od kibiców Legii i Lecha, że Śląsk się podłożył Wiśle. Idealna sytuacja to remis po pięknej walce, tytuł dla was i nasza satysfakcja.
Pozdro!

PS. Tarasiewicz jest takim typem trenera, że nawet jakby nie było sytuacji z 1982 roku to by wam nie odpuścił. Trener Legii Urban jest jego dobrym kolegą, jego córka jest chrzestną najmłodszego syna Tarasia i to Legii nic nie pomogło u nas...
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2009, 07:47
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Mnie też mary nawiedziły dziś w nocy, widzę że nie mnie jednego

'W mojej wersji od 3' przegrywaliśmy 0-1 by ok. 44' wyrównać, a w drugiej połowie strzelić decydującą bramkę.

Wszystko pięknie, tylko dlaczego na 1-1 strzelił ... Messi
Mnie się kiedyś śniło, że pokonaliśmy Lecha 6:0, też nei wiem co u nas robił Smolarek
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2009, 08:34
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Mnie się kiedyś śniło, że pokonaliśmy Lecha 6:0, też nei wiem co u nas robił Smolarek
Heh, a w moim śnie ja sam grałem na murawie. W pewnym momencie ktoś brutalnym wślizgiem sfaulował Kosowskiego tak że mu nogę z dupy wyrwało, a potem się okazało że to jakaś dziwna trójkątna proteza czy coś...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2009, 09:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

W zeszlym roku przed Sosnowcem bylismy juz mistrzami.

Teraz mozemy nimi zostac ,jesli min zremisujemy z WKS-sem.

Wiec teoretycznie fety moze nie byc,dlatego mysle ze poda co i jak ,jak juz bedzie wiadomo czy jest Majster czy nie.
Ale na pewno ewentualny przebieg uroczystosci, bo prawdopodobieństwo porażki ze Śląskiem ze niemal zerowe. I pewnie jeszcze przed meczem spiker ostrzeże żeby nie wbiegać na murawę zaraz po zakończeniu spotkania itd.

Śniło mi się, że wygraliśmy 3-0 po hattricku Pawła, a Lech przegrał z Cracovią 0-1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów